bişey sorcam ama kızmayın :(

motor almam an meselesi diyebiliriz.
ailemde sadece motor tutkunu ben vardım yalnız abimde benden şifayı kaptı.
şimdi diyeceğim şudur ki ikimizinde motor tecrübesi yok.
sürücü kursunun verdiği eğitim ile st kanuni gt 250 r ile başlangıç yapsak bizim açımızdan çok büyük risk olur mu ?
trafiğe kapalı geniş alan var site içerisi yollarda geniş bi müdddet burda kullandıktan sonra trafik benim için ben trafik için ne derece risk oluştururum ?
( sebebine gelince almışken bi kere alalım mantığı ile hareket etçem )

açıklayıcı olsaydın daha makbule geçerdi çok kızdıysan cbr 125 alırız :)

Süper Moderatör (BBRR)
cbf 250 daha ufak daha az yorucu ... gt 250 r kötü makine değildir.. ama başlangıç motoru hiç değildir..

cbf 250 daha ufak daha az yorucu ... gt 250 r kötü makine değildir.. ama başlangıç motoru hiç değildir..
teşekkür ederim
peki şöyle diyebilirmiyiz başlangıç motoru olarak racingler bir kat daha fazla risk teşkil eder sürücü için ?
gerçi tecrübeli motorcular içinde bunu söylüyolar ama
ben bu siteden öğrendiklerimle en doğru kararı vermeye çalışıyorum
koruma ekipmanlarının önemi konusunda edindiğim bilgi ve gerekliliği gibi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motoru alır almaz gazı sonuna kadar açmaya çalışmazsan bence ideal motor.

limitlerini koruyabilirsen acemiliğini atlatablceğin bi makina bana göre

Ben Iki Senedir Motor Sürüyorum Kendime Güvenerek Aldım Gt 250r Daha Yeni Alıştım Motora Bence Başlangıç Motoru Olarak Sakın Alma Derim Sürücüsü Olarak.ama Karar Senin.daha Hafif Az Güçlü Motor Al Derim.

dostum iş sende biter.
mesela yolda giderken bir an, "ben bu işi kaptım ya" "az daha asılayım şu gaza" .. "az daha.." gibi duygulara büründüğüm an "hooppp" diyorum "alkadras ne yapıyorsun?" can bu. bonusu yok bunun. köşede 3 tane kellede yok. bir canım gitti diğerini kullanayım gibi... yavaş diyorum kendime.
sen de bu iç muhasebeyi yapacaksan valla sen bilirsin.
gerçi 250 değil. benim motor 150'lik de olsa asılınca 100 km'yi geçiyor..

hangi makinadan düşersen düş asfalta düşersin sonuçta ;) scooter bile alsan aynı tehlike sen kendinde değilsen vardır

Son düzenleme:
Bence varsayımlarla hareket etme. Kendine güvenebiliyorsan kullanırsın bu makineyi, atla deve değil yani...Yalnız burada önemli olan bu makineyle trafikte ne kadar kontrollü kullanabileceğindir. Ben mesela puch marka motosikletle işe başlamıştım; kullanmayı öğrendikten 1 ay sonra arkadaşımın fzr400'üyle caddelerde gezmeye başlamıştım. Yalnız işler trafikte çok değişiyor, bunu göz önünde bulundurmanı öneririm.

125-150 lik motorda yeni başlıyacağınız için uzun bir süre sizi üzmeyecektir. GT250R leri hiç başlangıç motoru olarak görmedim. Diğer motorlara oranla biraz daha risk taşıyor. Sebebi sadece motor hacmi değil. Kullanıla bilirlik de var işin içinde.

Son düzenleme:
Düşünebilirsin ama başlangıç motoru olarak ideal değil.Neredeyse 600cc'lik motorlarla aynı ebatlarda.Bu da kontrolü (özellikle yeni başlayanlar için) daha zor olacak demek.Ancak cüsseyle de yakından alakalı bu konu.250 cc olması biraz toparlıyor durumu.Almaya karar verirsen ilk iş lastiklerini değiştir derim, çünkü kullanan hiç kimse memnun değil üzerinde gelen shinko lastiklerden.Michelin Pirelli vs. iyi gider o makinaya.

Ha bu arada ekleyeyim, hiç bir güç bana kanuni makina aldıramaz.Alana da karışırım.Üstteki cevabı Hyosung GT 250 R'yi düşünerek yazdım.Ama onların da durumu malum Türkiye'de.0 almayı düşünüyorsanız kawasaki ninja 250r'yi de değerlendirebilirsiniz.Başlangıç motoru tanımına daha yakın.Onun da Türkiye distribütörü ayrı bi cins gerçi.Ama yine de kawasaki kawasakidir.

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Türkiye'deki ekonomik şartlar motosiklet sevdalılarını tehlikeli tercihler yapmaya zorluyor.
Dünya üzerinde yaşayan her insanın hayal ettiği gibi yaşamaya hakkı var.
Fakat bazı şeyler için sabır gerekiyor.

Başlığın içeriğine bakınca yeni gelen ya da yeni başlayan arkadaşlara karşı çok mu agresif davranıyoruz diye düşündüm.
Çünkü bir üye niçin kızmayın diye bir başlık açsın ki...
Sanırım bazen ipin ucunu kaçırıyoruz.
Akıl vermek yerine eleştiri sınırlarını aşan bir davranış sergiliyoruz.
Çoğunlukla haksız değiliz ama yeni gelen biri hergün böyle mevzularla karşılaştığımızı yüzlerce hatta binlerce yeni motosiklet sevdalısına hep aynı şeyi söylemekten artık bıktığımızı ne bilsin?

Başlangıç motoru konusu bu forumda defalarca anlatıldı.
O konular araştırılıp anlayarak okunursa sorunuza cevap olacktır.

Ben işin başka bir boyutuna değinmek istiyorum.

Kullanamadığınız bir motosiklet motosikletten korkmanıza ve soğumanıza neden olacaktır.
Yani daha başlarken sizin için tehlikeli bir motosiklet seçerseniz, bu işin zevkini çıkaramazsınız.

Motosiklet sevdanız da uzun sürmez.

Sanırım rüzgara tutkun olup da
"ulen hiç olmazsa bir kere şu yarış motosikletlerinden birine bineyim"
demeyen yoktur herhalde.
Gerçekten çekici motosikletler.

Fakat daha başlarken bunlardan birine sahip olma arzusu dizginlenmesi gereken bir arzudur.
Almak istediğiniz motosikleti tanımıyorum.
Hiç kullanmadım.
Bu nedenle yukarıda yazdığım yorumumu bu çerçevede değerlendirmeyin.
Genel olarak bir anlayışın yanlışlığını dile getirmek istiyorum.
Bize lazım olan ecel gelene kadar motosikletten zevk alan bir motosiklet camiasıdır.
Ama bahsettiği ecel bir kaza sonucu değil, yaşlanarak torun torba yanındayken gelen eceldir.

Bu tür heveslerin büyük çoğunluğu nikah masasında bitiyor.
Çoluk çocuk sahibi olunduğunda motosiklet bir kenara atılıveriyor.
Çünkü başlangıç yanlış yapıldığı için, motosiklet beyinde hep tehlikeli ve ölümcül bir alet olarak kalıyor.
Çünkü kullanacak deneyim ve ustalık olmadığından, motosikletin en zevk alacağınız noktalarında siz fren yapmak zorunda kalırsınız.
O noktaya geldiğinizde frene asılıyorsanız bu alet sizi korkutuyor demektir.

Başlangıçta veya ilerleyen zamanlarda seçeceğiniz motosiklet her zaman kapasitenizle aynı ya da çok az üstünde olsun.
Hatta biraz üstünde olsun fazla değil.
Bu kendinizi geliştirmek için gereklidir.

Ben her zaman şu yöntemi uygularım.
Motosikleti dene.
Tüm kapasitesini zorla.
Seni korkuttuysa vazgeç....

Konuya böyle yaklaşırsanız seçmek daha kolay olacak....

Önce bir yerlerden eğitim al. Çünkü bilmediğin çok şey var. Temelini öğren sonra motorunu alırsın.

Eğitim şart.

bende 10 yaş gibi puch la başladım ozamanlar o vardı akıllı ve mantıklı olursan ufak yada büyüğü yok eğer iki tekeri yürütüyosan ve bilinçli olursan herkez bindiği eşşeği s.......

İlk önce kendine güven,tecrübe ve para sözkonusu bu üçü varsa 250 veya 500 lük bir makina ile başlangıç yapabilirsin.Benim şuan aklıma gelen Ankara MT üyelerimizden Urcolak=Hyosung 650 GT, PaskalNouma=Hyosung 650GT,Naktürk=shadow 750 bir arkadaşımızda fazerle başladılar.Saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar