Kaskınızı yıkıyor musunuz?

Full face kaskımı 4-5 yıldır kullanıyorum. Miyadını doldurdu, değiştirmem lazım ama çok iyi durumda olduğu için yüreğim onu atmaya kıyamıyor. Haftada birkez ulaşabildiğim yerlerini silerek temizliyorum, 2-3 ayda bir de içini söküp çamaşır makinesi deterjanı ile kovada yıkıyorum. Bu arada kaskın kendisine de bir duş aldırıyorum tabii. Kaskın iç döşemesini yıkadığım kovanın içindeki suyun rengi anında simsiyah oluyor. Bakması iğrenç. Aslında 2 günde bir duş alan temiz bir insan sayılırım, çok tozlu yollarda filan da motor kullanmıyorum, ama bu kadar kir nereden geliyor çok merak ediyorum doğrusu.

Siz de yıkıyor ve aynı kiri görüyor musunuz? Hiç yıkamayanlardansanız, bir deneyin, ağzınız açık kalacak...

Sevgiler..

aynen berkant hocam benim kaskta aynı şekilde bazen ne kadar pisim diyorum bu kara su nereden çıkıyor anlamıyorum aslında hata bizde bone yada maske ile giyilir kasklar ama biz sıcaklardan olsa gerek kullanmıyoruz

Cengiz hocam, kışın full balaklava ile geziyorum, yani Kasım'dan Nisan'a kadar filan. O balaklava da aynı şekilde yıkarken simsiyah kir akıtıyor. İğrenç ötesi...

Demek ki trafikte biz baya bir toza ve pisliğe maruz kalıyoruz galiba...

Sigaradan tehlikeli be yahu...

eksoz dumanları abi hep onlar, daha bana yıkamak nasip olmadı ama tahmin edebiliyorum neler çıkacak :queen: belkide kelebek kanadı sinek bacağı falan :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kaskımızı sürekli temizlememiz gerkir zaten..yoksa koku yapıyor..

peki içi sökülmeyen kaskları nası temzileyebiliriz benimkisi sökülmüyo mesela:pale:

benim kaskım çin malı odama süs olarak aldım..19.90 a carrefour'dan .. bana bayağı bi büyük ama olsun.. temizlememe de gerek yok bu yuzdenn ... :)

Saçlar da yağlı olunca daha sıkıntılı oluyor. Kaskın içini
kaplayacak cırt cırtla tutturulabilecek bir kumaş ayarlamayı
düşünüyorum haftada bir çıkarıp yakayabilmem için.
Daha iyi fikirlere açığız.

vallahı kaskım yenı sadece dısınısılıyorumm ıc ytıkamaya gecmedım eskıdıgı zaman ve yıkanması gerktıgınde bende bır dusuneyım ne ler yapabılırızz:silent:

bende yıkamıştım aynen dediğin gibi olmuştu suyun rengi kararıyor valla :D

4 aydır motor kullanıyorum henüz süngerlerini çıkarıp yıkamadım hiç.Ama her zaman kullandığım biri sentetik diğeri pamuk iki balaklavam var.Yıkayıp vernelleyince mis gibi kokuyolar :)

o renk kaskın kırlılıgınden cıktıgını sanmıyorum :) ben spor salonunda kullandıgım eldıvenlerı aldıgım 1. hafta okadar kırlenmemesıne ragmen yıkamıstım ve ortaya sımsıyah bir su cıktı :D (not: eldıven deri deıldı)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çamaşır suyuna yatırdım..:cat::cat::cat:

:p

Berkant abi, o pislik değildir kumaşlar renk verir o yüzden siyah oluyordur. Ben kaskımın içini "elde yıkama programı" (eğer makinanızda bu program varsa 30 C'de veya soğuk suda yıkayın kesinlikle döndürerek kurutma yapmayın) ile kurutmasız yıkıyorum, elde yıkamaktan daha kolay ve pratik yanlız kuruması 1 günü geçiyor...

Ben hem ayda bir yıkıyorum,hem de her gece balkonda havalandırıyorum.Ayrıca kendi deodoranımdan da sıkıyorum,havalandırdıktan sonra. :wiinkk:

Hiç yıkamadım, vizörün içini bile kağıt mendille sildiğimde simsiyağ oluyor, yıkarsam suyun rengini gördüğümde bu sefer kendim için iyi şeyler düşünmem, ne pis adammışım falan derim kendine, eminim leş gibidir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar