Yazık Sana Yakışmıyor "TÜRKİYEM"

Süper Moderatör (BBRR)
Firma adınıda açıkça yaz .. onlarda varsa diyecekleri desin böylece .

Aslında her işin bir chek list prosedürü vardır. yani işe başlamadan yapılması gerekenler bir liste halinde yazar. ne kadar işinin ehli olursanız olun bu listeyi alıp işe başlamassanız illaki bişeyler unutulur.

Malesef bizim türk milletinde türkçe tam tercümesi kontrol listesi olan bu çalışma bir angarya gibi görülüyor.

benim bir uygulama çantam var .. arada sağa sola gittimmi yanımda götürürüm . gittiğim yerde eş dosttan piercing veya dövme isteyen çıkıyo bende yapıyorum bu çantanın en üstünde hem piercing hemde dövme için çek listim var.

10 yılın üstünde bu işi yaparım ama illaki bişileri unuturum diye bu çek listi alır öle yerleştiririm çantamı.

bu montaj işininde illaki bir çek listi vardır ..
madde madde yazar

*kutuyu aç (açarken x yere dikkat et)
*ilk bilmem nereyi tak (bunun sebebi şudur)
*y parçasını takmadan altta bulunan civatayı kontrol et
* işe başlamadan aküyü şarja tak

gibi bir liste vardır ama benim ustam bu listeyi görünce şöle der .. ülen bu motoru yapanlar demekki sığır :cherry:.. işi biliyoya ona bu liste gerekli değil. ama işte motoru teslim eder 10 m sora durur .. ama sığırların topladığı motorlar nedense gayet güzel gider..

ne iş yapıyyosak yapalım illaki bir çek listimiz olsun .. bu işi bilmediğimiz anlamına gelmez tam tersine işimizi mükemmel yaptığımızı gösterir.. biliyomusunuzki her uçuştan önce kaptan ve yardımcı pilot ellerine çek listlerini alıp kontrol yaparlar .. bu mecburidir. ben 20 yıllık kaptanım bilmem kaç bin saat uçtum demez.. arkasında yüzlerce canı taşıyor olması ve sıkı hava prosedürleri onları bunu yapmaya mecbur bırakır

aki şarj edildikten sonra problem ortadan kalkacaksa nedir sorun ?
1 gün fazla beklemek mi yoksa laf ola beri gele mi ?

"yolda gidiyordum baktım taş var sağından geçtim"
herkes servislerle ilgili problem yaşayabilir/yaşar. Sana yapılan olayda artniyet mi var ? sırf kıllık olsun diye mi yapmışlar ? Hayatında herşeyi 4/4 lük mü yaparsın ? insan evladının hata yapma lüksü yok mudur ? nihayetinde motorunu yağsız vermemişler, bir şekilde iki taraf da zarar görmeden çözülecek bir problem.
bir de niyeyse hep şıracı çıkıyor bu alemde ......
her kusuru görmeyin .....

Kardeş sen yetkili servis falanmısında bu kadar üstüne alındın.Burda bir mağduriyet söz konusu.Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. insanlar çalışıp kazanıp kredi kullanıp,borç alıp ne zorluklarla motosiklet sahibi oluyor.oyuncak almıyor bahsettiğimiz 15.000-20.000 ytl arasındaki motosikletler. Hayatta 1 gün sürenin ne kadar kısa olduğunu herkes biliyor ama 1 günde neler oluyor neler.Hizmet sektörü isen yaptığın işi adam gibi yapacaksın müşteriyi memnu edeceksin.Müşteri güle oynaya sevine sevine çıkacak dükkanından küfür ede ede değil.Herkes yaptığı işin ciddiyetine varsa herşey daha düzgün olacak ama malesef senin gibi herşeyi takmayın herşeyi görmeyin dersen iki gün sonra servise bile sokmazlar.Onun içinde sanayi köşelerinde Ali usta da veli ustada parça bekler dururuz.Saygılar.

Antalya nebioğullarından bahsediyorsun sanırım , bende oradan zealsun 250gs baktım , teknik servis kısmı aklımı kurcalıyordu senin bu yazdıkların üstüne iyice gözüm korktu :) ...

Zaten baktığım çin malı bir de teknik servis konusunda sıkıntı yaşarsam çekilmez olur herşey , kararsız kaldım iyice ....

Firma adını bir arkadaşımız yazdı zaten !! Check List' in olması bazen pek bir işe yaramıyor senin' de söylediğin gibi ezbercilik söz konusu olduğu için. Göz görür el yapar hesabı gidiyor böyle işte. Bir önceki mesajım' da arkadaşıma karşı kırıcı olmak istemezdim eğer bir darılma kırılma olduysa kusura bakmasın ama çok sinirlendirdiler beni. Neyse olan oldu benim burada bunu sizlerle paylaşmamım amacı olurda birgün bir motor alacak olursanız aklınızın bir köşesinde bulunması amaçlı bir bilgi paylaşımıydı. Sonuçta Antalya' da bu firma tek ve bizlerde SS oraya görütüp bakımlarını yaptıracağız. Herkese keyifli forumlar arkadaşlar.

KOMİK

Tonla para say ve yolun ortasında dımdızlak kal.

Bu eminim servis elemanlarınca oldukca komik bulunmuştur.

Oysaki ortada olan durum servisin genel durumunu açıkca bildirmektedir.

Yöneticileri demiştir onlara bi marş bassın yeter nasıl olsa yolda dolar o akü. Kim ne anlayacak.

Utanç verici.

Böyle durumları gördükce mal sahibinin ne halde olduğunu düşünmek istemiyorum bile. Ben soğudum o maldan. ( ne alaka demeyin benzerini yaşadığımdan )

burtası türkiye :(

satış sonrası servis terörü maalesef en kötü sünü yaşattırıyorlar 2 yıldır bana:(
http://www.enkotumotor.20m.com

motoru almak la işin bitmediğini asıl işin bundan sonra başladığını
motorun ilk 500 bakımında buji ve yağın değişiminin sadece para almak için yapıldığını
ilk bakımdan sonraki bakımlarda servisin bak falan km de gelmessen garanti dışı kalır ha diyerekten kulağını çekebileceğini
servis yetkili bile olsa asla motorun başından tamir bitene kadar ayrılmamak gerektiğini
bakımlarda servisin keyfine bağlı hizmetin esas olduğu ve motorun garantili olsa bile aslında olacak olan her sorunun garanti dışı olduğunu

yanlışlıkla motoru tamir yada bakım için servise bırakıp gittiğin zaman olabilecek olan olumsuzlukları (ki bu 100de 100 kesin oluyor)
peşinen kabul etmek zorundasın
eger motoru yetkili servis olsa bile bırakıp gitti isen
bundan sonra motorundan yağ damlayabilir (buyuk bir ihtimalle motor açılmış ama adam akıllı toplanamamıştır.trafikte motorunda damlayan yağ eksoza gelince yanan yağın çıkardığı duman itibari ile bütün dikkatleri üzerine çekersin ve egzos patlamış yada motor yanıyo abi gibi diyaloğlar içine girersin )
artık motoru marşı ile çalıştırmayı unutabilirsin çünkü motor açıldığı için aküyü şarj eden düzeni de bozulmuştur
motoru mecburen ayaktan çalıştırıcaksın ve azda olsa spor yapmış olursun
karbüratörünün ayarı kaçabilir ozaman motoru ne rolantisi tutmaz ne yaparsan yap ya çok devirli çalışır azaltayım dersin durur ortası gitmiştir bi kere
farların yanmaz sinyaller zaten iptal akşamları çıkamassın yola motordan sarjını yapamayan akü ne yapsın
vs.vs.bunlar gibi daha nice tecrübelere vakıf olur kırk yılın başında dişinle tırnağınla almış olduğun motorunu aç gözlü servis ve işi malı satana kadar olan firma ile başlarsın yüz göz olmaya ama nafile
olan senin parana emeğine zamanına ve moraline olur
burası türkiye dünyanın her yerinde 2+2=4 eder ama turkiyede maalesef bu 2+2=3
4dü bulana kadar daha çok yol lazım

satış sonrası servis terörü maalesef en kötü sünü yaşattırıyorlar 2 yıldır bana:(
http://www.enkotumotor.20m.com

motoru almak la işin bitmediğini asıl işin bundan sonra başladığını
motorun ilk 500 bakımında buji ve yağın değişiminin sadece para almak için yapıldığını
ilk bakımdan sonraki bakımlarda servisin bak falan km de gelmessen garanti dışı kalır ha diyerekten kulağını çekebileceğini
servis yetkili bile olsa asla motorun başından tamir bitene kadar ayrılmamak gerektiğini
bakımlarda servisin keyfine bağlı hizmetin esas olduğu ve motorun garantili olsa bile aslında olacak olan her sorunun garanti dışı olduğunu

yanlışlıkla motoru tamir yada bakım için servise bırakıp gittiğin zaman olabilecek olan olumsuzlukları (ki bu 100de 100 kesin oluyor)
peşinen kabul etmek zorundasın
eger motoru yetkili servis olsa bile bırakıp gitti isen
bundan sonra motorundan yağ damlayabilir (buyuk bir ihtimalle motor açılmış ama adam akıllı toplanamamıştır.trafikte motorunda damlayan yağ eksoza gelince yanan yağın çıkardığı duman itibari ile bütün dikkatleri üzerine çekersin ve egzos patlamış yada motor yanıyo abi gibi diyaloğlar içine girersin )
artık motoru marşı ile çalıştırmayı unutabilirsin çünkü motor açıldığı için aküyü şarj eden düzeni de bozulmuştur
motoru mecburen ayaktan çalıştırıcaksın ve azda olsa spor yapmış olursun
karbüratörünün ayarı kaçabilir ozaman motoru ne rolantisi tutmaz ne yaparsan yap ya çok devirli çalışır azaltayım dersin durur ortası gitmiştir bi kere
farların yanmaz sinyaller zaten iptal akşamları çıkamassın yola motordan sarjını yapamayan akü ne yapsın
vs.vs.bunlar gibi daha nice tecrübelere vakıf olur kırk yılın başında dişinle tırnağınla almış olduğun motorunu aç gözlü servis ve işi malı satana kadar olan firma ile başlarsın yüz göz olmaya ama nafile
olan senin parana emeğine zamanına ve moraline olur
burası türkiye dünyanın her yerinde 2+2=4 eder ama turkiyede maalesef bu 2+2=3
4dü bulana kadar daha çok yol lazım

Gözüm iyiden iyiye korktu desm yeridir yani, demekki neymiş il, ilçe pek farketmiyor zihniyet aynı buna ne denilir YAZIK....

Böyle şeyler her markada oluyor.Hayırlı olsun yeni motorun.Böyle küçük şeylere fazla takılma.Aküdür hallolur,önemli olan can sağlığı...

Hayırlı olsun motorun.Sorunun da halledilir de anlamadığım Antalya'daki bu firma için ne kadar çok şikayet geliyor öyle?Tüm Antalyalılar memnun değilseniz neden yetkili yerlere şikayet etmiyorsunuz?

Hayırlı olsun motorun.Sorunun da halledilir de anlamadığım Antalya'daki bu firma için ne kadar çok şikayet geliyor öyle?Tüm Antalyalılar memnun değilseniz neden yetkili yerlere şikayet etmiyorsunuz?

Teşekkür ederim;

Açıkcası ben yeni aldığım için daha önceden kendileri ile ilgili bir şikayetimin olma şansı yoktu ama şimdi farkettimki başka arkadaşlarındabaya sıkıntıları varmış. Yapılacak tek birşey var birgün toparlanarak tüm yamaha kulanıcıları gidip servisle konuşacağız. bunu orada çözüme ulaştırmaya çalışacağız diğer türlü durumu daha üst kademelerdeki yetkililere duyuracağımızı söyleyeceğiz. Sanırım bir şekilde bu durumu çözebiliriz. Birlikte güç doğar hep birlikte yapmak gerekiyor bunu bir iki kişi ile olacak birşey değil bu.

herşeyde var bi hayır. olur boyle seyler, isyan ve lanet okumamak gerek.. Sabır lazım, hayılrı olsun

Böyle şeyler her markada oluyor.Hayırlı olsun yeni motorun.Böyle küçük şeylere fazla takılma.Aküdür hallolur,önemli olan can sağlığı...

Teşekkür ederim. Sorun aslında akü yada herhangi bir parça vs vs değil. Sıkıntı gereken hizmetin tam anlamıyla verilmemesi. Küçük şeyler belki evet ama miğde bulandırıyor.

herşeyde var bi hayır. olur boyle seyler, isyan ve lanet okumamak gerek.. Sabır lazım, hayılrı olsun

Hayır vardır evet, yok canım lanet okuduğumuz felan yok zaten, biz iyiyiz, iyi niyetliyiz "iyiler her zaman hakettiklerini bulurlar" iyi niyetli olmak böyle birşey. inceden verdik mesajımızı anlayan anlar.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Makinan hayırlı olsun,aynısında yakın bir akadaşımdada var çok memnun,bende çok kullandım ve sevdiğim bir makinadır..
Yalnız başına gelen aküden değilde buji yağlamasından olmasın?
makina ne kadar sıfır olsada çalıştırp hemen stop ettirdiğinde buji yağlama yapıyor ve birdaha çalışmıyor.servis buna dikkate aldımı acaba??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar