savaskayan seninde yakıt konusunda motorun cimri

demek ki motorlarımız 100km de 3,1 civarı yakıyor.Bu arada bu hafta içi bir terslik çıkmazsa lüleburgaz'a geleceğim kısmetse görüşürüz.
vıceroy benim motorum önceden daha fazla yakıyordu,ve hiç ellenmemişti.Ama şu anda öncekinden daha iyi.
Motorun rodajı bitmediği için sıkıştırmadın.Birde benim kilometre saatinde bir anormallik var ibre yaklaşık10-15km arası oynuyor inip çıkıyor kaç kilometre hızla gittigini bilemiyorsun.Bulabilirsem saati değiştireceğim kafaya koydum.
adasel ben bişi demedim estagfurullah kardeş sıkma canını.Ben o şekilde çantalar dolu hatta artçımında sırtında çanta vardı 2 kişi bazı yerlerde yol yapımı oldugu halde stabilize yollardan mıcırlardan gitmek zorunda kaldıgımız şekilde bir sorun yaşamadım.Paran varsa bizim lastiklerin yol tutuşunu herkes biliyor at yerine vıceroy gibi duro tak.Ben param olmadıgı için taktıramadım.
Şİmdi yarım kaldığım yazımın devamına ve hem kendi hem sizim yorumlarınıza açık bırakıyorum;Belki ben kadar uzun yola çıkan arkadaşım yok yada varsa ben bilmiyorum.Anlattığım gibi en sonki yolculuktada artçım arka koltuk yüzünden baya acılı bir yolculuk yaptı.Arka süspansiyonlar sert malumunuz oda sıkıntı yaratan bir diger konu.Gece kilometre saatimizin aydınlatması biraz zayıf.Farın aydınlatması fene değil.Orta sehpa olmadıgı için yağ seviyesini kontrol ederken egilip dizinizi yere koyarak kontrol ediyorsunuz tabi motoru tutmak gerekecek kendim tutuyorum çogu zaman tek elle.Orjinal zincir 6700km de kullanılmaz hale gelmiş hem uzamış hemde kırık vardı 2 tane baklasında ayrı ayrı.Kontrol edilmesinde ve bence değiştirilmesinde fayda var.Motorun taşıma kapasitesini 140kg diye hatırlıyorum.2 kişi ve eger çantalarımızda tatil içinde doluysa ve avadanlıkları hesaplarsak(benim lastik şişirme pompası,kaynak makinesi,2 yıldız 2 düz tornavida,1 tane 10inc'lik kurbagacık,açık agız anahtar takımı,zincir spreyi,küçük bir lokma takımı el çantası büyüklüğünde)bu kapasiteyi geçtiğimizi düşünüyorum.DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR HUSUS!Arka dişlinin vidalarının geçmeşemediğini ve servisin söylediği kadarıyla burçlala esneme payı ayarladıgıdı ve zamanla bu boşlugun arttıgı(Benim motorda şu anda dişli normalden çok çok fazla oynuyor)elle oynattıgınızda hissediliyor.Genelde çok fazla kontrol edilen bir yer değil bunuda kontrol etmek gerektiği.Motor yağını sol taraftaki tıpadan değil sağ tarafta kartelin altındaki tıpadan boşaltmanında faydalı oldugu. (sökmek ve takmak oldukça zor) gibi bazılarını bildiğim bazılarını
yeni ögrendiğin bilgiler aldım.Bunları kontrol etmek hem bizim hemde motorumuz
için yararına olacak.Önceden repsol 10/40 tam sentetik yağ kullanıyordum.Şu anda repsol 15/50 yarı sentetik yağ var.Bizim motorlara 10/40 ince geldiği için ve uzun yolda daha eksilteceği için servis 15/50 koydu.
Merak eden arkadaşlar oluyor bazen vibrasyon konusunda da bişi söylemek istiyorum.Motorum yapılmadan önce oldugu yerde rolantide bile hiç hissetmediğim vibrasyonu şu anda motorun üzerine oturduğum zaman değil ama rolantide gene kendi halinde çalışırken didonun azda olsa sallandıgını fark ettin.Giderken falan hissedilmiyor rahatsızlık hissetmedim.Ama bazı arkadaşların dediği gibi yok denecek kadar da olsa var demeliyim.Motorum 7800km oldu rodajı 50km geçti sadece 8000km ye kadar zorlamadan kullanmaya devam edeceğim.
Yararlı olurmu olmaz mı bilmiyorum ama edindiğim bilgileri ve deneyimleri sizlerle
paylaşmak istedim.
Bilgisi olan arkadaşlardan bir kaç konuda bende yardım almak istiyorum.
1.Kilometre saati orjinali yada başka takan varmı düzğün gösterecek aydınlatması daha iyi falan.
2.Hangi yağı kullanıyorsunuz ve yağ eksiltme konusunda ne durumdasınız.
3.Did zincirle beraber dişlilerin fiyatını bilen yada değiştiren varmı?