Yeni Nesil 2 Zamanlı motorlar ile ilgili yanlış bilinenler!!!

Arkadaslar baslıktada yazdıgım gibi yeni modelde olsa 2 zamanlı motorlara karsı genel motor kullanıcıları tarafından muthiş bir onyargı var.Genel anlamda topicleri inceledigimizde 2 zamanlıyla ılgılı bir diyalog durumunda hemen olumsuz dusunceler ortaya atılıp bu konuda bılgı edınmeye calısan arkadasların önü kesilmekte.Gereğini belirtmeden ve genelde yanlış bilgileri gerekçe gostererek negatif bir politika yurutulmekte.Bu konuda biz yeni nesil 2 zamanlı motosiklet kullanıcısı arkadaslar.Bu konuda merak duyan,eksik bilgisi oldugunu düşünen herkese herturlu bılgılendırmeyı yapmaya hazırız.

o zaman benım merak ettıgım bişi abartıldıgı kadar çokmu yakıyor 2 zamanlılar? nedır ortalama 80 km hız ıle gpr 125 in yakıtı mesela ?

kaç litre benzine ne akdar yag koyuluyor yada yag haznesı ayrı ise kaç liitre yağ ne kadar km gidiyor ?

o zaman benım merak ettıgım bişi abartıldıgı kadar çokmu yakıyor 2 zamanlılar? nedır ortalama 80 km hız ıle gpr 125 in yakıtı mesela ?

kaç litre benzine ne akdar yag koyuluyor yada yag haznesı ayrı ise kaç liitre yağ ne kadar km gidiyor ?

Dakka bir gol bir :cherry:

olası 2 zamanlı diyologu

A:Kaç para yakıyo bu
2 zamanlı kullanıcısı : ....
A:Ohannesburger onu alacagıma 6oo f alırım :queen::cherry:

Dakka bir gol bir :cherry:

olası 2 zamanlı diyologu

A:Kaç para yakıyo bu
2 zamanlı kullanıcısı : ....
A:Ohannesburger onu alacagıma 6oo f alırım :queen::cherry:

olm 600f' in bakımıyla bi 2 zamanlı gpr' nın bakımı bırmı allah askına? 4 sılındır nerde tek sılındır nerde ? yıllık vergısı nerde? 2 sının tadı bı baska kıyaslanmaz.

klasık soru olsun dıye sorudk ıste:p

ama cidden merak ediyorum

Bırak şimdi vergisini sormuyosun kii :cherry:
Gpr ın konusunu takip ettim de
Arkadaşların söyledigi bu motor zevk için alınırr.80 le gitceksen sen daha ne düşünüyorsun alsana bi 10 tane ybr bmw yi satıp:cherry:

Arakadaslar yakıt olarak karma kullanımda Derbi gpr 125 5,3 litre yakıt harcıyor.
Ayrıca bakımı konusunda yanlış bilinenler cok.Hiçde öle ciddi bakım masrafları yok.Hatta bakım konusunda hem 4 zamanlılardan masraflı değil hatta 4 zamanlıya gore bakımı cok kolay süre olarakda çünkü motor yapı olarak çok daha az kompleks 4zamalıya göre..Yuksek devırde calıstıgı dogru motorun ömrü 4 zmaanlılara göre kısa fakat buna karşılık olarak 25000-30000 km de piston+gömlek+segman değişimiyle motor sıfır hale geliyor ve bunları degiştirmek 2 saat sürüyor toplamda. Hesaplayın işte ayrıca öyle abartıldıgı kadar pahalıda diil bunları yapmak.Rutin servis ucreti 35 ytl mesela bizim motorların ferco motorda.

Yağ konusuna gelirsek tam sentetik 2 zamanlı motor yağı kullanılıyor.Yağ mixeri var selenin altında 1,5 litrelik.1 litre 2 zamanlı tam sentetık motoryağı castrolunki 15 lira.Ve bi depo yağ ile 750-800 km gidiyor normal ayarda.

Ayrıca egzos emisyonu konusunda kimse bişi sööleyemez çünkü yeni nesil 2 zamanlılar EURO 2 normlarını karşılıyorlar.

Son düzenleme:
ne kadar ekmek o kadar köfte misali,

bugun bmw 650 de aynı yakıtı yakıyor, kıyaslanmaz tarz farklı ama surat soz konusu dusunuldugunde aynı hızı yapıyor sanırsam ve bmw nın bakımı + vergisi dusunuldugunde baya bi fark var.. ama o 2 zamanlılarda dumanın tadı baska :p miss gibi kokar eksoz :p

Oncelikle Cihan Arkadasimizin bu basligi acmasinin yerinde ve dogru oldugunu biliyor ve kendisine bu basligi actigi icin tesekkurlerimi iletiyorum.

2 zamanli yeni nesil motosikletlerin calisma prensipleri basta olmak uzere bir cok teknik bilgiye http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/42746-derbi-gpr-125-racing-kullanicilari.html

Basligi altinda bulabilirsiniz.

Umarim basligin tamamini okuyarak 2 zamanli motosikletler hakkindaki ozellikle yalnis bilgi ve on yargi ortadan kalkar ve iki zamanli motosiklet kullanicilarinin mevcut oldugunu ve hallerinden'de gayet menmun motosikletlerinden'de gayet tatminkar olduklarini gorebilirsiniz
Saygilar.

Son düzenleme:
Gercekten 2 zamanlıların suruc dınamıgı olsun ara hızlanmaları olsun cok ust duzey makıneler.Ses konusuna gelıcek olursak o da zevk meselesı ben bayılıyorum 2 zamanlı sesıne.Bu pazar gunu Derbi gpr125 grubu olarak toplandık istanbulda.Ve istanbulun caddelerıni 2 zamanlıs seslerıyle ınlettık bıldıgımız motogp 125 cc atmosferı yarattık 6 adet gpr 125 ile.Gezi fotolarına ilgili başlıkdan erısebılırsınız.O gruptakı herkes sıze yardımcı olacaktır bılgılendırme konusunda.

2 zamanlının olumsuz yanı motor ömrünün kısa olması (10.000, 20.000km gibi) ama ses olarak artı puan kazanıyor süper ses var yeni 2 zamanlı racinglerde örnek; yamaha tzr 50, derbi 125, aprilia

2 zamanlının olumsuz yanı motor ömrünün kısa olması (10.000, 20.000km gibi) ama ses olarak artı puan kazanıyor süper ses var yeni 2 zamanlı racinglerde örnek; yamaha tzr 50, derbi 125, aprilia

Bide şöle düşünmek gerek bence.Bu motorlar hobi amaçlı üretilmiş makineler.Temelde bir noktadan diğerine en az giderle ulaşım için dizayn edilmiyorlar.şöle düşün 4 zamanlı bir motorun 100000 km gitmesi için gereken bakım maliyetiyle 2 zamanlı bir motorun 100000 km gitmesi için gereken bakım maliyeti ve bakım esnasında harcanan zaman konusunda karşılaştırırsak 2 zamanlının cok daha az malıyetlı ve rektefiye surecının cok daha kısa olacagını gorebılırsınız.3 kere segman+pıston+gömlek degıstırırsın 2 zamanlıda 100000 km için ve bu degişimden sonra motorsikletin motoru '0' olur yine. Ama 4 zamanlının motorunu açtınmı toparlamak ve eski orjınal performansı almak oldukca güç.Çünkü daha karmaşık bir yapıya sahip.2 zamanlıda lego gibi al silindir kitini tak ve sıfır motorla bi 30000 km daha yola devam et.
Çünkü motor yapı olarak çok basit bir dizayna sahip.Bu basitlik bakım konusundada müthiş klaylık sağlıyor.

Son düzenleme:
Evet doğru söylüyorsun iki zamanlı motosikletin motorunu toplamak dört zamanlıyo göre daha kolay bu da iki zamanlının bi artı yönü:)

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
aslında 2 zamanlı tek binilecek motor diyebilirim özellikle yeni nesil olan motorlular insanımızda haklı benzin olmuş 3.5ytl insanın içi sızlıyo ama mesala derby gpr varken ben gidip asla bi cbr125 e para vermem 1 litre fazla yaksın daha iyi kaçsın ayrıca 2 zamanlı motorlarda egzantrik zinciri mili subab valf gibi şeyler olmadığı için tamiri ve bakımı daha kolay aslında daha zor arıza yapar gözünü seveyim

bende aprilla vardı 2 zamanlı kafasına gore yakıyordu ustalarda anlayamadı bende anlayamadım
150 binlira yaktıg ı gunude bılıyorum 400 bınlıra yaktıgı gunude kullanımda degısıklık olmadan km de karısık usta 1 hafta denemek amaclı kendı kullandı ilk 2 gunde 180 dedi sonrakı 2 gunde 360 dedi sonrakı 3 gunde 250 yakmıs aynı kullanımda motor kafasına gore davranıyordu yanı ama cok uzun zaman oldu

2 zamanlı iyidir hoşturda bi eksi yönü var hava soğutmalı 2 zamanlıların çabuk şişiyor 4 zamanlıya göre

bende aprilla vardı 2 zamanlı kafasına gore yakıyordu ustalarda anlayamadı bende anlayamadım
150 binlira yaktıg ı gunude bılıyorum 400 bınlıra yaktıgı gunude kullanımda degısıklık olmadan km de karısık usta 1 hafta denemek amaclı kendı kullandı ilk 2 gunde 180 dedi sonrakı 2 gunde 360 dedi sonrakı 3 gunde 250 yakmıs aynı kullanımda motor kafasına gore davranıyordu yanı ama cok uzun zaman oldu

Valla ben kendi motorumda hiç böle yakıt konusunda istikrarsızlık yaşamıyorum.Ne kadar gaz açarsam o kadar yakıyor.Performans istersem devamlı redlinea düşürürsem motoru yakıcağı en fazla 5,5-5,8.Ama karşılığını tam anlamıyla alıyorum yani yaksın helal olsun diyosun içinden o keyfi yaşarken.

2 zamanlı iyidir hoşturda bi eksi yönü var hava soğutmalı 2 zamanlıların çabuk şişiyor 4 zamanlıya göre

Derbi GPR125 R 2 Zamanlı ve sıvı sogutmalıdır.Koccaman bir radyatoru var motorun:):).Kesınlıkle sogutma sıkıntısı yok en sıcak havalarda bile şişme söz konusu diil.Hava sogutmalı 2 zamanlılarda motorun yuksek rpm cevıren karakterıstıgı sebebıyle sogutma konusunda sıkıntılar yasanabılır dogurudur.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende yamaha aerox 100 var motor çok harika yaktığı yakıt 2,6--3,0ykr oda spor kullanırsam yani her ışıkda dipgaz kalkarsam trafikte normalden daha hızlı seyrediyorum bende bu motordan önce kanuni hussar vardı motor baya oynanmıştı ve 3,5--4,0 ykr yakıyordu sattım ve kurtuldum o motoru toplamam çok uzun sürdüyok egzantrik zinciri yok bilmemnesi baya uğraştırıyor..

ama 2 zamanlı öylemi benim mtorum 100cc ve çoğu çin malı 150cc scooterlara tas çıkarttırıyor ve daha az yakıyor alalı 5 gün oldu şimdiye kadar tokatladığım ybr,,150cc scooter,,cup 20 yi geçtiherifler trafikte yetişemiyolar kendi motorlarında küçük bi motora yenilmek biraz sinir bozuyordur hehe yasasın çünkü benim motorum 20 ytl lik benzin koydum 200 km felan yaptım şimdi ilk aldığım benzin de kadrandaki kmyi yazacam bakalım 20 ytl ile kaç km yapacak..

2 zamanlı motorların özellikle bws aerox vs bu motorlara bakımsız aylarca binebilirsin yagını eksik etme yeter biliyorunuz ki yağ+ benzin yakıyor bu motorun bakımı her 20 ytl'lik benzine 2-3 kapak depoya yag katıyorsun o kadar zaten özel yağ haznesindeki yağ motorun yağlamasını yapıyor depoya kattığın yağ pistonun daha az zarar görmesini sağlıyor..

bu 2 zamanlı motorlar gerek yakıt olsun gerek bakım olsun hepsinin hakkını veriyor 4 zamanlıya göre yakıyor çünkü ondan daha fazla güç elde ediyor motoru erken bitiyor çünkü krank 4 zamanlılar gibi yağ içinde yüzmüyor örneğin bi bws nin pistonu 20.000 --30.000 km de bitiyor onuda 80 ytl ye piston silindir segman alıp 15 dakikada taktırıyorsun bi o kadar daha gidiyor..

2 zamanlılar herkonuda hakkını veryor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar