bende yamaha aerox 100 var motor çok harika yaktığı yakıt 2,6--3,0ykr oda spor kullanırsam yani her ışıkda dipgaz kalkarsam trafikte normalden daha hızlı seyrediyorum bende bu motordan önce kanuni hussar vardı motor baya oynanmıştı ve 3,5--4,0 ykr yakıyordu sattım ve kurtuldum o motoru toplamam çok uzun sürdüyok egzantrik zinciri yok bilmemnesi baya uğraştırıyor..
ama 2 zamanlı öylemi benim mtorum 100cc ve çoğu çin malı 150cc scooterlara tas çıkarttırıyor ve daha az yakıyor alalı 5 gün oldu şimdiye kadar tokatladığım ybr,,150cc scooter,,cup 20 yi geçtiherifler trafikte yetişemiyolar kendi motorlarında küçük bi motora yenilmek biraz sinir bozuyordur hehe yasasın çünkü benim motorum 20 ytl lik benzin koydum 200 km felan yaptım şimdi ilk aldığım benzin de kadrandaki kmyi yazacam bakalım 20 ytl ile kaç km yapacak..
2 zamanlı motorların özellikle bws aerox vs bu motorlara bakımsız aylarca binebilirsin yagını eksik etme yeter biliyorunuz ki yağ+ benzin yakıyor bu motorun bakımı her 20 ytl'lik benzine 2-3 kapak depoya yag katıyorsun o kadar zaten özel yağ haznesindeki yağ motorun yağlamasını yapıyor depoya kattığın yağ pistonun daha az zarar görmesini sağlıyor..
bu 2 zamanlı motorlar gerek yakıt olsun gerek bakım olsun hepsinin hakkını veriyor 4 zamanlıya göre yakıyor çünkü ondan daha fazla güç elde ediyor motoru erken bitiyor çünkü krank 4 zamanlılar gibi yağ içinde yüzmüyor örneğin bi bws nin pistonu 20.000 --30.000 km de bitiyor onuda 80 ytl ye piston silindir segman alıp 15 dakikada taktırıyorsun bi o kadar daha gidiyor..
2 zamanlılar herkonuda hakkını veryor..