Arkadaşım benim bildiğim ve yaygın olarak bilinen "derisi kalın" lafı "utanmaz, yüzsüz, arsız, terbiyesiz" anlamında kullanılır. Merak edenler internetten araştırmasını yapabilirler. Aynı zamanda Ege bölgesinde "ayı" anlamında da kullanılır. Kaldı ki Türkçe öğretmeni değilim, bildiğim ve kullanılan anlamı budur dediğim gibi sende istersen araştır yaz. Üstüne üstlük birde o adam hakkında yazdığın yoruma bir daha bak, oku. İtham şekline bak "derisi kalın herif" gibisinden yazdıklarını tekrar oku. Kimseyi suçlamıyorum ama dediğim gibi bana biraz ters geldi. Şayet birisinin size "derisi kalın herif" diye hitab ettiğini düşünün. Üstelik herkese açık bir forumda ki yarın birgün belki o arkadaş bu foruma üye olucak, okuyacak. Zorlamana gerek yok, düşünmen yeter. Birde keşke "iş çıkışı" falan deyip o kadar yazıcağına 2-3 cümleyle sende şu "kalın derili"nin ne anlama geldiğini yazsaydın.
Nebi kardeşim;
Benim yaşım 37 ye dayandı..Yolun yarısını geçtik..Yaşlandık ihtiyarladık artık.
Senin yaş kaç acaba...Demiyecem çünki biliyorum..:cherry:
Merak edenler internetten araştırmasını yapabilirler.
Merak edenler baksın demişsin..Bende senin gibi hemen baktım..Evet derisi kalın demek kelime olarak
arsız-utanmaz yazıyor..Ama
ayı-terbiyesiz kelimelerine ulaşamadım..Deyim olarakta
kara cahil demek.:cherry:
istersen bu deyimide açıklayabilirim tabi..:bounce:
Genelde yaşca ihtiyar olanlar kara cahil olur..İstisnalar kaideyi bozmaz..
Babalarımızdan örnek alalım..
.
Üstüne üstlük birde o adam hakkında yazdığın yoruma bir daha bak, oku. İtham şekline bak "derisi kalın herif" gibisinden yazdıklarını tekrar oku.
Ben baktım mesajlarıma.

Fakat senin tekrar bakman gerek kanımca...
Çünki ilk yazdığım mesajda;
Yani o fotoda işte bu konuyu anlatmak istemişti..Kaskı var..ama takmamış..Hatalar
diz boyu...
Şimdi bende bu motosikletle ilgili sorumu sorayım..
Motosikletin markası ?.
Sürücü acemi mi?
Kaskın markası?..
Diye adamın acemi mi veya ustamı sordum..tabi es geçildi bu sorularım.
Yani adamın yüzüne bakarsanız yaşlı (ortalama 35-40) olduğunu ve
sol eline dikkat edersenizde fren kolunu tutuşundan acemi olmadığını görürsünüz..(bende değişik profilden çekilmiş fotosuda vardı..Bakıp bulmam gerek..)Ben böyle ilginçlikleri sürekli saklayan biriyim..:mrgreen:
Kimseyi suçlamıyorum ama dediğim gibi bana biraz ters geldi.
Haa. Bu arada bir mesajıma değil bazı mesajlarıma da bakmanızı öneririm.Ki bu size zarar değil fayda getirecektir..En azından alıntılı cevap yazacağınız kişi hakkında
ön bilginiz olur..Bakın sizin eski mesajlarınızdan bir kaçı..Bu ilk mesajınız özelden bir arkadaşa yazılmış..
"Umarım birgün aynı duruma düşersin arkadaşım sana başka birşey demiyorum, bu gece dua edicem, umarım o kurye arkadaşın düştüğü duruma düşersin. Yazıklar olsun senin insanlığına utanmadan birde kendini savunmaya çalışıyorsun bencil herif. Bir ambulansa bile telefon edemedin dimi? ama foruma girip "dur artisliğimi yapayım" demektende geri kalmamışsın. Hala kendini savunmaya çalıştığını gördükçe sinir oluyorum."
Şoförümüzün dediğine göre öndeki araba sürekli olarak yoldan çıkıp duruyormuş 1 saat süreyle. Şoför adamın sürekli uykuya daldığını ve sellektör ve korna ile adamı sürekli uyandırdığını ve 1 saatten beri bilerek adamı geçmediğini söyledi. Sonra bizim otobüs hiç durmadan yoluna devam etti. Şoför "bu tarz kazalarda büyük otobüslerin yolda durmalarının ve yaratacağı kalabalık yüzünden uygun olmadığını ve 1-2 küçük arabanın durduğunu ve yardım çağırdıklarını" söyledi. Aradan 6-7 dakika geçtikten sonra en arkalardan bir "gerizekalı" ayağa kalkıp "şoför bey bi dakika siz neden durmadınız? ben doktorum ve şuanda sizin yüzünüzden vicdan azabı duyuyorum" dedi. İlk başta hemen düşününce şoföre kızdım fakat sonra çok bomba bir şey oldu. Şoför arabayı durdurdu ve şoför mahalinden kalkıp "ulan şerefsiz madem doktordunda bunu şimdimi söylüyorsun, orada yavaşladığımızda söylemedinde olay yerini geçmişiz, başka arabalar durmuş bunu gördünde hiç sesini çıkarmadın 10KM sonra mı aklına geldi doktor olduğun" diyerek haklı bir çıkış yaptı. Yorumu size bırakıyorum. Ama benim yorumumu soracak olursanız o şerefsiz insan sırf insanlara "doktor" olduğunu söylemek için öyle bir gerizekalılık yaptı ve belkide oradaki birçok insanın zarar görmesine göz yumdu. Yaptığı yalandan "hipokrat yemini"de buharlaştı gitti. Yazık çok yazık.
Ben sizin daha önce yazdığınız mesajlara baktım misal..Argo kelimelerle bayağı
haşir neşirsiniz..Niye ters geldi benim yazdığım (dersi kalın kelimesi) size anlamadım..O an şoförün doktora ş...siz demesi size niye ters gelmedi..Yada doktor ş...siz ise o ortam niye ters gelmedi ve tepkinizi koymadınız..
.
Şayet birisinin size "derisi kalın herif" diye hitab ettiğini düşünün.
Ne anlamda olduğuna bağlı..Yani o kişinin önceden böyle bir kelime kullanıp kullanmadığına yada ne anlamda sorduğuna bakarım..bulamazsam direk sorarım..
İşte bundan bir kaçgün önce yazdığım mesaj..
Derisi kalını ne anlamda kullanmışım..
@Cumoni abim benden 5-6 yaş büyük.(dikkat).
.
Cumoni abim ve Emin kardeşim.....
Sizde haklısınız ama;
Zamanında bu Rüzgarın Kızı'nın yazdığı makalede bu olaylarla (Sinan'ın vefatı hariç) ilgili bayağı bir esiyordu...Rüzgarı boldu yani...
Ne oldu şimdi de esmez oldu diye kafama takıldı işte abim...
İşte bizlerin en büyük eksiklikleri ve kendimizi kandırmaca yönümüz...
Bir olay olmadan önce asar keseriz..Kükrer , hiddetleniriz ama...
O olay vukuu bulduğunda da sesimiz çıkmaz...
benim üzüldüğüm nokta buydu işte..
AŞB hanımında önceki bir makalesini verdim yukardaki mesajımda..:cat:
Okuyun bakın...Rüzgarın Kızı nasılda esmiş kükremiş..
@Coq hocam belki yine bana darılacak bu düşüncelerim için..
Ama velakin;
derisi sert kafası kalın biriyimdir ..Ben beğenmedim bu kızın yazdıklarını ve düşüncesiyle ters düşen hareketlerini....
Dedim ya ben eski kuşak gençliğinden gelmiş bir ihtiyarım...:cherry:
Varsın kızan birileride olsun canım bu Rüzgarın esmeyen Kızı'na....:wiinkk:
Evet neymiş..Derisi kalın biriymişim..
Yani kara cahil...
hani biz atamızdan böyle gördük..şimdi ne söylesen boş..ihtiyar adam anlamaz..ANLAMINDAYMIŞ...
Neymişim...:bounce:
.
Üstelik herkese açık bir forumda ki yarın birgün belki o arkadaş bu foruma üye olucak, okuyacak. Zorlamana gerek yok, düşünmen yeter.
Zaten yukarıda mesajda yazmıştım..:silent:
O adamı bulursanız buraya üye yapın ki yaptığı hatayı kendisine anlatalım.
Bilinçlendirelim..Utansın..Derisi kalındır ama bir süre sonra kaskı takacaktır kendiliğinden..:cherry:
Şimdi işin özü;:bounce:
Kimseyi aşağılayıcı veya hakaret vari bir şekilde saldırıcı mesajların öncüsü olmadım..Olmam da..
Olanında sürekli karşısındayımdır Beni tanıyanlar bilir...:wiinkk:
Ben sizin o
"otobanda gözümün önünde kaza.Canlı gördüm" topicini görmemiştim..
İyiki de görmemişim..:cyclopsan
Yoksa koyacağım tepkimi düşünemezsiniz..Düşünmenize gerek yok..

r:
Çünki biraz araştırırsanız benim yazdığım mesajlarımı tepki şeklimi anlarsınız..:wiinkk:
hadi kolay gelsin kardeşim..Yani önce beni tanımanız gerek...Ben kızmadım size ..Umarım sizde bana şimdi kızmadınız..
Mesajım uzun oldu gibi görünsede öyle basit bir şekilde açıklayamazdım bu
DERİSİ KALIN deyimini...
.
Birde keşke "iş çıkışı" falan deyip o kadar yazıcağına 2-3 cümleyle sende şu "kalın derili"nin ne anlama geldiğini yazsaydın.
Zaten açıklama yapmayacak olsaydımda kısaca yazdığım ve bana ters geldi
dediğiniz mesajıma tepki vermezdiniz..Değil mi ama..
Dediğim gibi ben kızmadım gücenmedim..Sadece bir yanlış anlaşılmayı düzeltmeye
çalışmak istedim..Keşke hayatımızdaki tüm yanlış anlaşılmaları böyle
yazmakla çözebilseydik..o zaman benim ekmeğini yediğin(iş çıkışı dediğim) mesleğime gerek kalmazdı..
Ben neymişim şimdi?.. :cherry::queen: