Motorsiklet almak neden bu kadar zor ???

ilk motorumu 2 hafta önce aldım almadan önce 3-4 ay önce söylemiştim anneme alırsan hakkımı helal etmem dedi. Bende iyi anne etme dedim evden çıkıomuş gibi sinirlenip blöf yaptım( zaten çıksam da 1 saat dolaşıp geri gelirdim) tam çıkarken annem tamam dur bi o zaman gelsin hemen almıosun ya dedi bende iyi dedim.Bi şekilde ikna ettim kız arkadaşımda istemiyordu ona da dedim ki benim küçüklüğümden beri yapmak istediğim bişey dedim eğer almazsam bütün ömür boyu pişmanlık duyarım almadığım için dedim ve beni anlamasını söyledim istemeyerek kabul etti ve sonra dan bana yardım bile etti. 2 hafta önce de kimsenin beklemediği bi anda gittim aldım geldim motoru :)

Neden zor bilmiyorum ama çok çok zor bana göre de.Bir seneden beri hevesleniyorum; ehliyetimi de aldım.Fakat bir aydır ciddi alıcı olarak aramama rağmen istediğim gibi motor alamıyorum.Biriyle anlaşıyorum satmaktan vazgeçiyor, bir diğeriyle anlaşıyorum tam alacağım zaman "zararına verdiğini" öne sürerek fiyatını artırıyor.
Arkadaşlar acaba ben bu sevdadan vaz mı geçsem?Sanki motor aldığımda başıma kötü bir şey gelecekmiş de bir şey beni engelliyormuş gibi geliyor:salut::salut::salut::salut::salut:

Bende çoğu arkadaşım gibi zor bir şekilde başladım motor sevdasına. Tabi ki zor olacak ki zevki daim olsun :wiinkk: Kim ne zaman başlarsa başlasın muhakkak ama muhakkak eğitim alsın ve mutlaka küçük cc bir motorla başlasın :)

Not:Aile probleminden bahsetmedim bile.Motor belki olur da alırsam bir iki ay okulun otoparkında yatacak:salut:

Kimseye söylemeyeceksin, motorunu alıp bineceksin o kadar, ne ortalığı karıştırıyon, kız arkadaşınla ailenle papaz oluyon..

walla bende yeni alacam annem biraz huysuzlansada babam benden çok istiyo motor almayı :D merak etme kardes hallolur hepsi

valla çoğunuz aynı ya da benzer problemler yaşamışsınız aslında, benim tek istediğim herkese bunu ne kadar istediğimi anlatıp beni anlamalarını sağlamakdı ama ya ben başaramadım ya da onlar anlamak istemiyorlar, gizli almak belki de en iyisi olurdu ama çok geç artık :( umarım beni ve motorumu herkes kabul eder

motor dert değil bence. bişekilde halledersin.ne biliyim aldıktan sonra zorla sattırcak halleri yoktur heralde ailenin eninde sonunda kabul ediceklerdir ama onlarda seni düşündükleri için oyle davranıyorlardır.

ama kız arkadasınla durumuna üzüldüm..aslında geçmişinizi belirtmediğin için sağlıklı yorum yapmak zor. zaman herseyin ilacı.. aynı sorun bende de vardı hiç bişeye isteğim kalmamıstı. sabret..

Slm arkadaşlar 15 gün içerisinde motor dünyasına girmek için hazırlanıyorum fakat sorunlardan ne heyecan kaldı ne istek
Ailem karşı çıkıyor, kız arkadaşımla ayrıldık gibi ( belirsizliğini koruyor :( motorcu olmayan kimse beni anlamıyor , daha almadan bıktım bu dertlerden, sizde bunları yaşadınız mı daha önemlisi nasıl aştınız...:pr::pr::pr:

Valla ben tam keçiyimdir kimseyi dinlemedim en fazla ses çıkaran babam bile kapıda görünce bişey diyemedi hala satta araba alalım derler sana işim olmaz der geçerim :mrgreen:

evet aile konusu gerçekten zor iş .ben anneme ilk konuyu açtıgımda hakkımı helal etmem repliklerine hiç girmedi, direk motosikleti yakarım diye tehdit etti :) (yapar bilirim ) hala bilmiyor o yüzden:) kız arkadaş meselesinede gelince ilk aldıgımda biraz itiraz etti ama şimdi kask ı zorla taktırmam harici çook mutlu.

ben tam 2 ay dil döktüm rızaları olmadan bişiy yapmıyım dedim ama artık biyerden snra tak etti .ama biliyolardı huyumu alıcaktm .sonunda istemeyerekte olsa ikna oldular.ama hala endişeliler.babamn hala iş çıkış saatlerimde balkonda bekler beni:)
şimdi hyo alcam dedim yine biraz mırım kırım ettiler.BABA ALCAMMM dedim olay bitti .onay çıktı ama şimdide para yok :mrgreen:

mhyen motoru alır sakin saatlerde sakin yerlerde binersin, eğitim alır yeterince dikkatli olursan başına hiçbirşey gelmez, ya motor zevk aracı tabut değil ama bunu kimse anlamıyor, bazı lanet sürücüler yüzünden neden en sevdiğimiz şeyden vazgeçelim ki şu 3 günlük dünya da...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aldım motoru,kask,mont,dizlik,eldiven çıkarmadan eve girdim.Eşim saf saf baktı biraz,sonrada gülmeye başladı."Allah akıl fikir versin!" dedi bitti.
Annem'lede aynı giysiler üzerimde ve hatta motordayken karşılaştık."Allah belanı vermesin!" dedi,O'da gülmeye başladı ve bitti.
Şimdide iki senedir bindiğim motoru mu değiştirme zamanı geldi ve aynılarını biraz daha yumuşak şekilde yaşıyacağımı zannediyorum.Sende aynısını yapabilirsin.
bi de şöylesi olabilir bu ülkede;
Aldım motoru,kask,mont,dizlik,eldiven çıkarmadan eve girdim.Eşim saf saf baktı
"allah belanııııı versinnn,kirayı ödeyemiyoruz,şu yaptığına bakkk".tüüü boyun devrilesi.Hiç değilse bi takım elbise alır insan haftaya pazara Aytenlerin düğünü var".
Annem'lede aynı giysiler üzerimde ve hatta motordayken karşılaştık."Allah belanı vermesin!" dedi,o karıyı almasaydın bu elbiseye ihtiyacın olmayacaktı,
El alem Hasan Ağa'nın kızını aldı,altına son model araba çekti.Sen o tutumsuz karıyla anca bu motora binersin Hem bunlara verdiğin parayla araba alsaydın da beni de köye götürseydin ara sıra."

Bırakın keyif için kullanmayı,ihtiyaç için alınan motosiklete bile çoğunluğun bön bön baktığı,ortalama insanların gözünde motora binmenin anormal durum olarak algılandığı bir ülkede her şey yaşanır.

Bu arada Ana babaların çocukları konusunda haklı endişelerine her zaman saygı duyarım.78 yaşındaki annem benim için,ben ise 14 yaşındaki oğlum için endişe duyuyorum trafikte.Eskiden öküzler sadece kağnı arabasının önüne, yada sabana koşulurdu.4 ayaklı öküzler bakımından bir kural vardı emniyet açısından ."2 öküzün arasına girmeyeceksin"Şimdi ortalık 2 ayaklı ve direksiyon başındaki öküzlerle dolu olunca kural da
"öküzün önünde ve yakınında bulunmayacaksın" oldu.
Eğitimli,sukunetini her şart altında koruyabilen,emniyet tedbirlerini almayı ihmal etmeyen motosiklet sürücüleri olduğumuzu sevdiklerimize her
fırsatta ispat edemedikçe onlar endişe etmeye devam edeceklerdir.

walla bende yeni alacam annem biraz huysuzlansada babam benden çok istiyo motor almayı :D merak etme kardes hallolur hepsi

o zaman en şanslı sensin,motoru babana alırsınız o çabuk bıkmış olur:)

Son düzenleme:
ilkmotor alırken çektiğim zorlukları bi allah bilir bide fatihsevim(benim emmioğlu)
babamın yapmadığı kalmadı karamandan bile kowdu karamandan bile git gözüm görmesin seni dedi hiç olmazsa seni görüp huzurumu kacırma dedi bunlar normal yaşadığım olaylar 2yıldır motorum var ve herşey yerli yerine oturmuş gibi hatta gece vardiysındayken babam dükkana götürüyor motoru

geçenlerde motoru buyutmek istediğimi söyleyince valla karamanda bu kez sürerim seni dedi ilk motoru almamda pek sesi çıkmayan annem bu kez hakkımı helal etmem deyip duruyor yine eski günlere döncez diye çok korkuyorum ama hayırlısıyla şu motoru ewe bi getirsem bak sen yine eski mesut günlere geri döncez bunu biliyorum

babamın bu kadar karşı çıkma sebebi babasını motor kazasında kaybetmesi ve benimde 10.ayda kaza yapmamdan kaynaklanıyor yinede illaki alcam o motoru

önce kask ı falan al bence:wiinkk:

sonra motoru alırsın ailen için etkili olur:cat:

vallha ben kımse sorsam motora baslayanların hepsnın aılesı kızar tabı kım kızmaz benım babam amcam vs snenerlce motora bınmısler suanda bınıyoruz.ben tabı yavas yavas basladım.ama sen onlara akıllı surecegını vs gbı seylerı guven verırısen bıde motorunu felan herseyını alıp onlar ne kdar karsı cıksada bı sure sonra bırsey demesler merak etme..ama bu bana gore olan bırsey...

valla açıkçası ben fazla zorlanmadım babam benden daha fazla motor hastası sayılır annem biraz karşı çıktı başına bişey gelir boşver gibisine ama çocukluğumdan beri kullaandığımı bildiği için onuda ikna etmek kolay oldu ve motoru babamla beraber gidip aldık şimdi ara sıra motoru benden alıp babam kendi biniyor :)

walla benim açımdan pek zor değil kimse karşı çıkmıyor çünkü babam da motorcu elbetteki kıyamayıp vazgeçirtebilir ama gençliğinden dolayı o adrenalini tadacaksın nasıl olsa diyor bi engel yok yani :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar