Arkadaşlar bir kaç gün önce aldığım Beverly 250 s şu an kapımım önünde duruyor. Dün gece eve 1,5 ta girebildim. Motorun üstünden inemedim. Daha önce sürekli bir motor kullanıcısı olmadığım için diğer modellerle karşılaştırma yapamıyacağım size, lakin "ledo" adlı arkadaş zaten bayaa bir kıyaslama yapmış önceki sayfalarda. Acemi bir rider olarak ilk izlenimde beklentimi karşıladığını rahatlıkla söyleyebilirim. (Hoş. Ne beklediğimi de tam olarak bilemememe rağmen) 21 yıldır motor kullanan bir kuzen sahibiyim. Bana "sen bu motoru biyerde hurdaya çıkarmazsan 10-15 yıl binersin. "rahat ol" dedi. Bakarmısınız "rahat ol"a. Biryerde hurdaya çıkarmazsan. Eeee. "Pek rahat olmayım o zaman" dedim. Ahahaa muhtemelen o kadar binemem ama hayırlısı. otomatik vites bir arabadan inip yine otomatik vites bir motora binmek arasında (yeni kullanıcı olarak) pek fark göremedim desem yeridir. Motor o kadar rahat. (yani kıyaslamanın böylesi) Ha şimdilik kesintisiz 25 km. gitmişliğim bile yok. Yani bu yorum tam oturmuş bir yorum değil elbette. Ben sadece biraz ukalalıkla "ilk izlenim paylaşımları" yapıyorum. Beni şaşırtan en büyük etken, rüzgar oldu. Ben böyle bişey beklemiyorsum açıkçası. Hakkaten sıkı tutunmak icabediyormuş. Otomobille arasındaki en büyük fark bu bence. Bu yorumu okuyacak olan bazılarınızın "e herhalde" "motor kullanıyorsun arkadaşım" dediğini duyar gibiyim.elbette ki buna hazırlıklıydım lakin ben yinede bu kadar yoğun bi rüzgar direnci beklemiyordum. Evet evet beklemiyordum. Korkuttu beni. Ahahaa. acilen bir ceket falan alma isteği uyandı içimde. yada yeri gelmişken sorayım bari. Bu konuda ne yapabilirim? Yalnız yapıcı cevaplar bekliyorum. Yani "alışırsın" bir cevap niteliği arzetmiyor bende zira alışacağımı bende tahmin edebilirim dimi ama. Ahahaa
Bir konuda şu ki, motoru dün teslim aldıktan sonra daha 5 km bile gitmeden (ciddiyim) ilk benzini aldıktan hemen sonra, motor önce teklemeye başladı ve sonra durdu. aldığım yeri (ays motor) aradım. Benzinden olabilir dediler. Haydaaa. Başladık benzini boşaltmaya. o öyle filmlerde görüldüğü gibi kolay bi işlem değilmiş. Abartmıyorum Burnumdan benzin geldi. Hayır ne demeye o kadar benzin alırsın ki. Neyse deponun yarısını boşalttıktan sonra pes ettim. Servisin telefonunu sonunda düşürebildim ve saolsunlar atlayıp geldiler. Yaklaşık yarım saat orasına burasına bakıp elektronik bir ölçüm aletiyle kontrol ettikten sonra bujiyi değiştirip gittiler. Sorun bujideymiş. 5 kuruşta talep etmediler. Böylece sernvisteki ustaylada tanışmış olduk. Bende bu durum motora karşı bir olumsuz düşünce oluşturmadı. aslında daha aldığım ilk gün problem yaşayıp beni yolda bırakmasından dolayı buna hakkım var ama ben bu hakkı saklı tutucam bir süre.
Eveet baya uzun bir "ilk izlenim" oldu. Ha şunuda belirtmek isterim ki bu "ilk izlenim" sadece beverly 250 ye karşı değil ayrıca motor kullanmaya karşı da.
Amma çok yazdım. Hımmm. Eger sizleri sıkmışsam affola. Yazdıklarımın eksiği gediği hatası olabilir. Düzeltmek sizlerin borcu. Yapacağınız yorumlara bakarak bu izlenimlerimin devamını yazıp yazmamaya karar vericem. Bilgilerinize.
Not: resimlerinide göndermek isterdim lakin nasıl göndericeğimi jhenüz bulamadım
Coming soon diyelim.