yha arkadaslar bu motorlarda benzin göstergesi bozuldugu zaman yapılmıyomuu bana yardım edinn benzin ibrem çalışmıyoo
eyw.sağolasın.peki supap ayarı karbüratör temizlemeyi siz daha önce yaptırdınızmı?ne kadara yapıolar bi fikrim olsun en azından.
valla ben buralardayım kimsecikler bişiy yazmıyor.bugun castrol power 1 4t 10w/40 yağımı aldım hafta sonu ise değiştiricem.motor nerdeyse 1,5 hafta oldu çalışmayalı.yağı boşaltmadan önce motoru çalıştırmalımıyım yoksa direk açıp yağı boşaltmalımıyım? tanıdık bi ustayla konuştum supap ayarı ve karbüratör temizlemeyide yapıcak.2000 bakımında başka bişeyler yapılmıyo herhalde.
slm benim motorun ilk 500 bakımı yaklaşıyor bende castrol 10w/40 yağ alıcam fiyatı nedir ayrıca 1 litrelikmi alıcam yağı.
servislere güvenmediğim için kendim alıyorum yağı kalitesiz yağ koymalarından korkuyorum sizce iyimi yapıyorum yoksa servise güvenmelimiyim
servise güvenilirmi hiç al castrol gtx magnatec 10 / 40 yağı bak keyfine 1 litrelik alacan hatta kendin değiştir servise gitmene gerek yok çünkü senden 20 ytl alacaklar yağın götürsende fayda etmez garanti diye bişi yok motorun her seyinle sen ilgilen yapamadıklarını zaten ustaya götür tanıdık ustalara ve sanayi ye mondial servisine güvenirsen gerisini sen düşün artık
şuanda kendim değiştirecek kadar tecrübem yok o yüzden mecburen servise götürücem hem sübab ayarı yapılıcak ayrıca karbüratörüde temizleticem ama yağı kendim dışarıdan alıp götürücem bu yağın fiyatı ne kadar peki
BEN 15 YTL ALIYORUM AMA SİZİN ORDA NE KADAR DIR BİLEMEM AMA 15 - 20 YTL ARASINDADIR KESİNLİKLE FAZLA DEĞİLDİR SEN KARBÜRATÖRÜ NİYE TEMİZLETTİRİYORSUN Kİ DAHA 500 KM DE BOSUNA SÜBAP AYARIDA ÖYLE BOSUNA YAPTIR YANİ HADİ ÇOK GEZSEN NEYSE DAHA İLK BAKIMI DİYORSUN HİÇ BOSUNA YAPTIRMA SEN BİLİRSİN DAHA 500 KM DE MOTORA YAPILMAZKİ ONLAR 7000 - 8000 KM YAPTIR MOTORDA Bİ ANORMALLİK OLMADAN YAPTIRILMAZ ONLAR BOSUNA YAPTIRIP MOTORUN AYARINI BOZDURMA AMA SEN BİLİRSİN YİNEDE:bounce:
ya benim motor 150-160 bin yakıyor km'ye o yüzden
hımm tamam o zaman yaptır bakalım faydası olur :bounce:
aslında motorun yakıtı km'ye 120 bin liraya kadar düşmüştü şimdi geri yükselmeye başladı ilk aldığım zamanda 150-160 yakıyordu km'ye şimdi geri yükseldi nedense. yani sübap ayarı ve karbüratörü temizletmek kendi kararım daha servislede konuşmadım bu konuyu ama o da heralde aynı şeyi söyler
senın için bunu bilgisayarım köşelerindeki link arşivimden cıkardım
soylenene gore sadece ses ve goruntu dediler ama el yapımı oldugu için performansa etki edecektir
151rs nın ama sizinkine uyar diye dusunuyorum olmazsa bile almak istersen sipariş verirsin
işte link
http://www.ercanmotorcycle.com/mondial.html