benim hs geçtiğimiz ay itibariyle yaklaşık 16.000 kmlik ömrü sonunda öldü! bildiğiniz öldü. bilmemkaçıncı kez beni otobanda yolda bırakarak

motor komple değişmesi gerekiyormuş bitmiş yani.
kurtuldum ben de. 1750ye almıştım 2007de, bugüne kadar da her ay düzenli bakıma rağmen 8000 ytlye yakın masrafa neden oldu. bu motorlara 10.000 kmden sonra dikkat etmeniz gerekiyor. çok sıkıntı çıkarabiliyor.
en önemli sorun kayış, 2500 kmde bir mutlaka yenileyin.
diğer bir sorun da kendi lastikleri. sakın ola ASLA KENDİ LASTİKLERİYLE KULLANMAYIN paraya kıyın yeni düzgün lastik alın. yoksa yazın ilk virajdaki sulama fıskiyesinden yola sıçrayan iki damla su birikintilerinde bile kayıp düşer durursunuz =)
genel bir hesap yaptım bana 1,5 senede neleri değiştirttiğine dair:
- 7 kez kayış değişti
- 1 kez lastikler değişti
- 3 kez kilometre teli değişti
- 4 kez arka fren değişti
- 15 kez falan aynalar değişti, kazayla kolun değse ayna kırılıyor.
- 2 kez yan ayaklıklar değişti. 80 kiloluk bir arkadaşım binmeye çalışırken yan ayaklıklardan birini komple indirdi ilkinde aşağı

plastik grenaj neticede.
- 3 kez ön grenaj yenilendi. ya far bağlantıları koptu, ya da ön grenajla şaseyi tutturan vidaları kırıldı
- 3 kez egzos patladı
- 2 kez debriyaj değişti
- 1 kez gidon bilyeleri yenilendi. kilitlemeye neden olup beni neredeyse öldürüyordu.
bana motosikleti öğreten korkunç bir motordur, onda ölmediysem yeni motorumu çok daha iyi kullanabileceğime inanıyorum =)
lütfen mondiallere dikkat edin, yanlış kullanımlarda gerçekten ölüm makinesi olabiliyorlar. hızları ve performansları marka olanlar gibi ama onun dışında hiç bir güvenlik ve yol tutuş kabiliyetleri yok. 80km hızdan sonra çok tehlikeli mondial scooterlar.