buji islenmesi karartma??

arkadaşlar ben muş tan özkan 24 yaşındayım traktör ustasıyım ilk motorum jawa 350 hala duruo yeni aldığım motor jinlun 250 1 hafta oldu kullanıyorum burda hiç yok bu ilk oldu çinli dolu ama hep 125 falan filan motor 11000 de heryeri oldukça orjinal güzel motor jawa nın tadını verebiliyor sevdim.bujileri kontrol edeyim dedim söktüm isliydi siyah tı temizledim taktım 2 gün bindim bu gün baktım yine aynıı yardımlarınızı bekliyorum

selam,
Siyah kurumdan söz ediyorsan:

Hava filitresi
Avans ayarlari
Cikle ayari yada mekanigi
Kisa seyrüseferler (kisa mesafelerde Motor tam olarak isletme sicakligina ulasmiyor)
Buji isi degeri

bunlari muayene et.

kolay gelsin

Eğer yağ varsa sekmandandır motoru hararetli kapatma.

selam,
Siyah kurumdan söz ediyorsan:

Hava filitresi
Avans ayarlari
Cikle ayari yada mekanigi
Kisa seyrüseferler (kisa mesafelerde Motor tam olarak isletme sicakligina ulasmiyor)
Buji isi degeri

bunlari muayene et.

kolay gelsin
vermiş olduğunuz bilgiler için tşk ederim..
motoru yeni aldığım için ne zaman değiştiğini de bilmiyom bujilerin ama markası ngk ateşlemeyi de mavi çıkarıyor açık denedim hava filtresini temizledim singer di zaten nasıl filtre bu ya dükkanda iyi ce bi hava tuttum.yine aynıy dı bu gün baktığım da ama dediğiniz gibi 2 km falan çalışıyor stop ediyorum işyerim o kadar yakın bana.buji ısı değeri demişsin onu bilmiom cikle açık kalmıo baktığım da avans ayarı hakkın da zaten bilgim yok eksoz deliğine de elimi vuruom ordan da is bulşaıo bazen duman attığını da görüom ama bunların yanında motor çalışması gayet normal çekiş iyi yalnız rölanti de sol motor dan azcık pat pat sesini duyorum.

bujinin üzeri öle kalın kurumlama yapmıoo zaten sadece isli beyaz olması gerekir sonuçta.

Son düzenleme:
selam,

yazdigin gibi 2km lik yolda moped tam anlamiyla isimiyor! Buji kurunlarini yakacak kadar isi olusmamakta. Haftasonu tam bir tur yap ve konrol et....
Avans ayari diesel pompa ayarigibi bir islem; zanaatkarsin kitaplardan bilgi edin derim. Ama kavramadanda ayar degisiklikleri yapma.
Buji isi degerine gelince, bu derin bir konu!!! teknik forumda bu konuda oturumlar var! oku istersen. (orginal parca buji kullan en sagliklisi)

aeol

Egsozdan da bazen is bulaşıyo, duman atıyo demişsin.Siyah duman herhalde demek istediğin.Hava ayarı düzgün olmayabilir.Yani benzin fazla geliyor olabilir.Ama buji kararması ondan mı olur bilmem.

Sorunun zengin karışımdan kaynaklanıyor olabilir. Egzostanda siyah duman çıktığını söylemişsin zaten. Bu da zengin karışım olduğunun göstergesi. Karbüratörün benzin ayar vidasını bir miktar kısman lazım. Hava filtresi tıkandı ise yenisi ile değiştir. Eğer karbüratörün benzin ayarını kısınca motorun rölantisi çaok düşüyorsa benzin ayarını aynı tutup hava ayarını aç.

sevgili özkan bu çinliler montaj hatası yapabiliyor,bende jincunu ilk aldığımda ayarsızdı,sihay duman atıyordu servise değil ustama götürdüm,direk üs kapağı açtı sibop ayarlarını sibop bıçağı ile kontrol etti ters ayar yapmışlar EGZOST 5 mikron EMME 10 mikron olması gerekirken tam tersini yapmışlar EGZOST 10 EMME 5 bu rakamlar misal olarak verdim aradaki ters orantıyı göstermek için,seninkinide kontrol ettir muhtemelen ondandır ratgele monte edip yolluyorlar

Motor

sevgili özkan bu çinliler montaj hatası yapabiliyor,bende jincunu ilk aldığımda ayarsızdı,sihay duman atıyordu servise değil ustama götürdüm,direk üs kapağı açtı sibop ayarlarını sibop bıçağı ile kontrol etti ters ayar yapmışlar EGZOST 5 mikron EMME 10 mikron olması gerekirken tam tersini yapmışlar EGZOST 10 EMME 5 bu rakamlar misal olarak verdim aradaki ters orantıyı göstermek için,seninkinide kontrol ettir muhtemelen ondandır ratgele monte edip yolluyorlar
bu mootor 11000 de sıfır değil ankara dan aldım illa ki subap ayarı yapılmıştır diyorum ben ses de duymuyorum şıkır şıkır seslerden ama ayarların kaç sentille yapıldığını bilsem kontrol ederim????

selam,

yazdigin gibi 2km lik yolda moped tam anlamiyla isimiyor! Buji kurunlarini yakacak kadar isi olusmamakta. Haftasonu tam bir tur yap ve konrol et....
Avans ayari diesel pompa ayarigibi bir islem; zanaatkarsin kitaplardan bilgi edin derim. Ama kavramadanda ayar degisiklikleri yapma.
Buji isi degerine gelince, bu derin bir konu!!! teknik forumda bu konuda oturumlar var! oku istersen. (orginal parca buji kullan en sagliklisi)

aeol

takılı bujiler ngk C7HSA sorun bunlarda mı acaba??bi değişeyim diyorum ben.bugün sabah çalıştırdığımda jikle açtım buralar hala soğuk jikle açıkken dumanı o zman atıyoo ve fazla atıyo kara duman..biraz gittim motor tek motora düştü sonra düzel di bi sorun var bakalım hayırlısı.

Sorunun zengin karışımdan kaynaklanıyor olabilir. Egzostanda siyah duman çıktığını söylemişsin zaten. Bu da zengin karışım olduğunun göstergesi. Karbüratörün benzin ayar vidasını bir miktar kısman lazım. Hava filtresi tıkandı ise yenisi ile değiştir. Eğer karbüratörün benzin ayarını kısınca motorun rölantisi çaok düşüyorsa benzin ayarını aynı tutup hava ayarını aç.
hava filtresi temiz o konuda hemfikiriz.senin sölediklerin aklıma yatıyo karbüratorların altında küçük bi düz tornavidalık cıvata var o havarı herhalde arkadaşlar rölanti ayarı belli zaten benzin ayarıda mı var??bu ayarların belli bi turu vardır herhalde jinlunlar da..bu hava ayarı jawa da ki gibi açınca vidayı karışım azalıyor sıkınca zengin oluyor dimi ?? ters olan motor lar da var sanırım bunlar ters değil dediğine göre.

Son düzenleme:
selam ozkanozmen84,

bence bujin isidegerine göre (7) uygun; ayni mopeden kullanan arkadaslar muhakkak tavsiyede bulunurlar umarim.
Yucika nin anlatigi gibi, Jawa daki gibi ayarliya bilirsin... ama silindirleri senkronlamayi unutma!

kolay gelsin

selam ozkanozmen84,

bence bujin isidegerine göre (7) uygun; ayni mopeden kullanan arkadaslar muhakkak tavsiyede bulunurlar umarim.
Yucika nin anlatigi gibi, Jawa daki gibi ayarliya bilirsin... ama silindirleri senkronlamayi unutma!

kolay gelsin
muhtemelen şu üç ihtimalden biri hava ayarı bujiler eski olabilir ya da kısa mesafede kullandığım için bu gün çalıştırdığımda da bir müddet tek motor çalıştı sonra düzel di 12 km yol yaptım ısındı iyice yarın bakayım islimi bujiler yine aynı mı?sorun yoktu çok güsel gidiyo du çekişi de güzel di jikle açınca yağlıo mu nedir bende anlamdım hava ayarı konusunda yardıma ihtiyacım vvar tşk ederim .

ozkanozmen84 zaten şıkır şıkıır ses gelmez 11000 de alman önemli değil belik alan adamda öyle kullandı bilemezsin,bu konuyu muratgergerli dostum iyi bilir onunda vardı jincunu özelden mesaj at istersen

bugün bujileri değiştim hava ayarlarını tam sıkıp 3 tur açtım sonra motor da tekleme falan kalmadı 130 km falan basıyo motor benim öğrenmek istediğim hava ayarı standart mıdır böle ise kaç tur açmam gerekir vidayı.ikincisi subap ayarları kaç sentille yapılır hani bizde 10-20-30....veya 15-25-35 diye gidiyo jinlun emme ve eksoz kaçla yapılır yardımcı olurmusunuz.burda bu işi bilecek usta yok ki napalım ama mt ailesi kardeşlerim var hepinize tşk ederimm.

subap ayarı boşluğu jinlun 250 ??

arkadaşlar jinlun emme ve egsoz boşluğunu bilen yok mu yardımcı olacak arkadaş tşk ederim

jinlun 250 hakkında...

bende de aynı motordan var ...aynı şekilde sol piston hafif dumanlı ve teklemeli çalışıyor...tarih biraz geç ama ilgilenen arkadaşlar olabilir diye yazıyorum..sibop ayar ölçüleri 0.05 0.05 yani emmede eğzos da aynı...istersen 0 06 yapabilirsin.ama değişen birşey olmuyor hava ayarıda yapsan senkron ayarıda yapsan bobin buji sibop falanda yapsan olmuyor..hepsini denedim genede o tekleme ve duman olayını çözemedim..en son çare elektronik ateşleme diye düşünüyorum...ama bobinlerin yerini değiştirince de birşey değişmiyor...olay çok farklı yardımcı olacak profesyonel varsa yardım bekliyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar