Arama sonuçlarınız

1. T

Motosikletiniz ne kadar yakıyor?

Kawasaki Ninja 500le geçen cumartesi eski yolu kullanarak İstanbul-Balıkesir-İstanbul yaptım. 6000-8000rpm aralığında 505 kmde ortalama 3,7lt/100km yaktım.
  2. T

Motorda vites

Motosikletin devir göstergesinde redline kaç devirde başlıyorsa onun 1/2si ideal vites değiştirme devridir. Örnek olarak 12.000 rpmde kesiciye giren motor için 6000 rpm gibi... Fakat bu; yolun eğimine, motorun yüküne, sürülen rotanın virajlı olmasına, asfalt kalitesine göre çok değişkenlik...
  3. T

Plakam düştü

Plaka ruhsat değişecek, zaten yazılmış. Plaka değiştikten sonra eski plakaya ait trafik sigortasının iptal edilip yeni bilgilerle trafik sigortası kesilmesi gerekiyor. Şase motor no aynı kaldığı için plaka aktarımı yapılır mı emin değilim. Kısacası noter işi bitince bir de sigortacı işi var
  4. T

Sintermetal Balata Kullananlar

Merhaba. Daha önceden Galfer sintermetal balata kullanmış olan veya kullanmakta olan kimse var mı aramızda? Yabancı kaynaklarda kimisi sesinden şikayet etmiş kimisi de sintermetale göre gayet sessiz yazmış. Kullanıp tecrübe eden varsa ses ve disk aşındırması hakkında fikrini almak isterim...
  5. T

GP Kompozit Ön Kaldırma Sehpası

Kawasakide kullanıyorum sorun yaşamıyorum. Maşadaki delik o civatanın gireceği şekilde konik çünkü. Takozun üzerindeki somunu söküp bir tornacıda maşa altındaki deliğe göre aldırmanız gerekecek veya yerine normal somun takıp deneyin Alternatif olarak şöyle bir perçin somun da kullanılabilir...
  6. T

Motul c2 mi c4 zincir yağı mı

Hocam ben de yaklaşık 15.000km bu şekilde yağlama yaptım. Ayarında sürünce sıçramıyor, sıçrasa da kolay temizleniyor ve zincir tertemiz kalıyor haklısınız fakat özellikle sıcak havalarda günlük 200 km sürüş sonrası eve dönünce zincirde yağ namına hiç bir şey kalmıyor. Sık sık yağlarım ve uzun...
  7. T

Motorum kendi kendine kornaya mı basıyor yoksa ben mi şizofrenim

Korna butonundaki konnektörlerin sarsıntıda çok hafif temas etmesi veya gidon tesisatının bir yerden aşınıp şaseye değmesinden dolayı tabii ki böyle bir şey olabilir. Kornanın soketini söküp kısa süreli test sürüşüne çık. Duyduğun ses kesilirse şizofren değilsindir. Veya başka bir şey (gevşek...
  8. T

Kawasaki Z400 Garanti Bozmalı Mıyım?

Aynı sebepten dolayı 2024 Ninja 500 ün bakımlarını kendim yapıyorum. Herhangi arıza durumunda harcayacağım paranın daha fazlasını garanti devam etsin diye vermek benim aklıma yatmıyor. Ki Z400 gayet mekanik kolay kolay arıza yapacak bir motor değil
  9. T

Yokuş yukarı durma kalkma vitesler ve vites düşürme

Sanırım asıl sorununuz planlı duruş yapmamanızla ilgili. Özellikle yokuş yukarı yollarda hep daha ileriyi gözlemlerseniz duruşunuzda planlı olacaktır. Haliyle durmadan önce rahatlıkla olması gerektiği viteste olacaksınız zaten
  10. T

Kablo tesisatını korumak için ısıya dayanıklı materyal arıyorum

Yukarıdaki plastik makaronlar ısı yalıtımı sağlamaz. En doğru çözüm cam elyaf makaron. Eğer İstanbuldaysanız Karaköy de metre işi satan yer bulabilirsiniz.
  11. T

Kawasaki ZX6R Geri Çağırma (2024-2025)

Amerikada 2024 Mart ayında yayınlanmış Ninja 500 lerle de ilgili bir geri çağırma var. Debriyaj baskı pimindeki üretim hatasından dolayı kırılma ihtimali varmış. Bilgim şu yönde; Amerikada bizdeki TSE gibi bir kurum var. Arıza durumlarında incelemeler yaparak firmaların geri çağırma yapması...
  12. T

Kilis'te küçük plaka serbestken neden diğer şehirlerde yasak?

Kiliste bu plakalar karekodlu şekilde basılıp veriliyorsa şoförler odasının elindeki motosiklet plakası bastıkları kalıp buna uygun demektir. Bir zamanlar Beşiktaş ta, Bursa da, Kocaelinde basılan araç plakaları da app plakaydı. Çünkü pres kalıpları bu fonttaydı. Mesele serbestlik değil...
  13. T

Voge 525RR zır zır sesi

Buradan ses tahmininde bulunmak zor ama grenaj sesidir diye düşünüyorum. Gaz verince motor yükte titreşim değiştiği için duyma ihtimalin yüksek. En güzeli kendin bulacaksın yolda kontrol ederek. Ninja 500 de benzer bir sesi bulmam yaklaşık 10.000 km mi aldı
  14. T

Gidon Yükseltme Sonrası Debriyaj Ayarı

Eğer dış kablo aşırı gergin vs durmuyorsa, içteki telin boyu kısa kalıyorsa; iç teli uzatmanın bir yöntemi dış kabloyu kısaltmaktır. Fakat yazdığım gibi dış kabloda buna müsade edecek pay varsa. Dış kabloyu gelişi güzel pense veya yan keskiyle kesmeyin, kestiğiniz yer ezilip kullanılmaz hale...
  15. T

Fabrika çıkışlı lastikler ve köpük

Fabrikasyon Dunlop lastiklerim bir hafta kontrol etmesem 3-5 psi civarı düşüyordu. Gittim Bridgestone Battlax taktırdım. Subap iğneleri vs değiştirmedim. Şimdi 15 günde bir bakıyorum sıfır eksiltme. Eğer subaptan vs kaçırma yoksa bu konu lastik hamuru, kalıbı, lastiğin jant yanaklarına nasıl...
  16. T

İlk Kez Motorsiklet Sürmeye Başladığınızda Viraja Yatmaktan Korktunuz mu?

Kulak tıkacı çok önemli gerçekten. Eğitim aldığınızı vs. varsayıyorum. Ben kulak tıkacından sonra rahat ettim. Belli bir yaştaysanız ve virajlarda istemsiz yavaşlıyorsanız hız algınızı kulak tıkacı ile deneyin bir de. Kesinlikle güvendiğiniz bir lastik olsun motosikletinizde. eğitimlerde yatıp...

Yeni mesajlar