Arama sonuçlarınız

1. atalayalper

. . . . Endonezya'daki motosiklet kültürü hakkında izlenimlerim . . . .

Herkese merhaba, Kısa bir süre önce dünyanın en kalabalık müslüman ülkesi olan (280 milyon nüfus ile) Endonezya'nın Bali adasından geldim. Bilindiği üzere o coğrafyada herkes ama herkes motosiklet kullanır motoru olmayan ev yoktur. Hatta honda ve yamaha sırf Endonezya pazarı için model...
  2. atalayalper

Şimdi ne olacak? B Sınıfı ehliyet ile 125cc kullanma işinin getireceği handikaplar!!

Yeni çıkan B sınıfı ehliyet ile 125cc'ye kadar motor kullanılabilme durumundan sonra neler olacak; * 125cc motor fiyatları gelen talep patlamasından sonra inanılmaz derecede fahiş yerlere çıkacak. * Çin malı kötü 125cc motorlar bile karaborsaya düşecek. * 125cc sınıfında satış patlaması...
  3. atalayalper

3 Senedir beklediğimiz an geldi Honda ADV 350 yakında Türkiye'deymiş.!!!

Honda Türkiye'nin internet sitesinde duyurulmuş, yakında satışta olacak ülkemizde ADV-350 Fakat son kullanıcı bu motoru daha bayide görmeden el altından galericilere satarlar misal 250.000 liradan alırlar 300.000 liradan sarı sitede listelerler. Bu heyecan da burada son bulur başlamadan. Artık...
  4. atalayalper

İstanbul CNR Motosiklet Fuarı 2023

Bugün saat 14:00 ten itibaren fuardaydım. Resmen Çin gövde gösterisi olmuş bu sene. Gövde gösterisi derken olumlu olarak algılamayın. Cidden ipin ucu kaçmış tamamen bütün markaların bütün modelleri çorba olmuş aynı modeller farklı sticerlar çeşit çeşit üretim kalitesi / kalitesizliği ne...
  5. atalayalper

RKS BLADE 350 (Başka bir Honda klonu x-adv 350)

RKS ürün gamını galiba Çin'deki sadece Honda motosikletleri klonlayan fabrika üzerinden ilerletmeye karar vermiş gibi. Keza daha Hornet gelmeden klonu geldi maşallah. Honda X-Adv 350'yi getirmiyor sebebi de maliyetinin çok uçuk olması ve adv 750'nin satışlarını törpülemesinden korkmaları idi...
  6. atalayalper

MOTOBIKE ISTANBUL 2023 - MOTOSİKLET FUARI

Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz senelerde hemen ilk günün akşamında konular açılırdı fotoğraflar yüklenirdi yeni modeller ile ilgili yorumlar atılır sohbetler edilirdi. Bu sene fuar çok mu durgun giden hiç yok mu? Ne bir haber ne bir konu ne bir fotoğraf hiçbir şey yok hiçbir yerde?
  7. atalayalper

Choose your enemyKöpek - Kadın Şöför - Paketçi - Otobüs şöförleri - refüj sulama

Hava ne zaman günlük güneşlik olsa işe arabayla değil motosiklet ile giderim. Zekeriyaköy - Bomonti arası 26 km gidiş sürüyor. 16 yıllık bir sürücüyüm. Çeşit çeşit olay yaşadım gördüm küçük kazalar da yaptım ama son günler ve son bir kaç senede sanki olaylar hızlandırılmış çekimde yaşanıyormuş...
  8. atalayalper

Zafer AKÇAY - youtube kanalındaki videoların hayati önemi

Selamlar, Zafer Abinin ( 5S riders ) youtube kanalındaki kaza yorumları videolarının tamamını neredeyse büyük bir dikkatle kulaklığımı takarak defa kez izledim. Cidden bulunmaz nimet. 15 küsür senedir motosiklet sürüyorum fakat dikkat etmediğim veya bu zamana kadar beni zora sokmamış ama...
  9. atalayalper

2022 Model CfMoto Nk250 olumlu olumsuz ilk izlenimler ve kullanıcı deneyimleri

Herkese merhaba, Fiyat performans oranı oldukça yüksek Nk250'nin revize edilmiş 2022 modelini bu hafta Düzce'ye gidip aldım, sürerek İstanbul'a geldik başka bir arkadaş da aldı aynısından ve ilk 300 km'sini böylece yolda yapmış olduk. Neden bu motoru seçtim; geçen sene sattığım nevada 250'den...
  10. atalayalper

Honda X-Adv 150’yi daha iyi şekilde klonlanmışlar RKS Freccia 150

2022 model Rks Freccia 150 Hangi fabrikadan çıkıyor ise adamları canı gönülden tebrik ederim bugün fuarda 1 saate kadar bu motorun altını üstüne getirdik. İşçilik seviyesi, boya kalitesi, parçaların birbiri ile olan uyumu. Farların ve stopların kalitesi, LCD ekran, Selenin muazzam rahatlığı vs...
  11. atalayalper

VESPA 946 - 615.000 TL!!! Bu nasıl bir piyasa bu nasıl bir fiyat??

Arkadaşlar yaşadığımız ülke ve o ülkedeki ekonomik koşullar iyice boka sarmış içinden çıkılmaz bir vaziyete gelmiş durumda. 615.000 tl'ye vespa satılıyor. İstediği kadar special edition olsun. Sıfır km ducati fiyatına, 1000rr fiyatına şaka mısınız kardeşim siz? Seneye kalmaz bu ultra özel...
  12. atalayalper

Honda X-ADV 350 maalesef bu sene de gelmiyor. Kesin bilgi :((

İstanbul'daki en güvenilir 3-4 bayi ile görüştüm ve kesin bilgi olarak bu sene de x-adv 350'nin gelmeyeceğini, fiyatının neredeyse X-ADV 750'nin fiyatına yakın bir fiyat çıktığını ve bu yüzden de Honda Türkiye'nin bu modeli 2022 yılı için getirmeyeceğini bildirdiler. Fakat iyi bir fiyat...
  13. atalayalper

2022 model Ktm Duke 790 ön lastik 170/20/17 :))

Model muhteşem olmuş ama fotolara detaylıca bakarken maxxis marka lastik kullanıldığını fark ettim acaba ebat ne kullanmışlar diye ön lastiğe baktığımda lastik ebat ölçüsünün üretici tarafından lastik üstüne yanlış bir şekilde 170/20/17 olarak yazılmış olduğunu gördüm. Fotolar gerçek bir...
  14. atalayalper

Harley Davidson Fat-Bob klonu V-Bob 650!!

Çin’deki büyük motosiklet üreticilerinden biri olan ve mondiale de üretim yapan Longjia daha önce bir çok premium motosiklet üreticisinin best seller modellerini klonlamıştı klonlarken de hakkını vererek kaliteli malzemeler kullanarak bunu yaparak başarıya ulaştılar. Mesela Triumph bonneville...
  15. atalayalper

Motul Super Octane Booster - Oktan arttırıcı (2 puan)

Bu ürün benzinin oktan sayısını (Ron) 2 puan arttırıyor. Genelde boş depoya önce bu oktan arttırıcıyı ekleyip sonra benzin koyuyorlar ve performansın ciddi derecede arttığını söylüyorlar memnun olan kişi sayısı çok. Kullanan var mı aramızda?
  16. atalayalper

Motorumun sesine gıcık olan köpekler çok tehlike yaratıyor

Motorumun egzoz sesi normalden biraz fazla ve homurtulu çıkıyor hal böyle olunca bölgesini sahiplenmiş alfa köpekler bu sesi duydukları Anda motora saldırmaya çalışıyorlar. İki kez tehlike atlattım öyle böyle değil kendilerine tehdit olarak algılıyorlar durmak istemiyorum yaptığım tek şey...
  17. atalayalper

Filtering yapmayı abartıp şova dönüştüren kurye / paket servisçi arkadaşlar kaza

İstanbul’da ana arterler genelde 3 şerittir ve yoğun trafikte genelde scooter kullanan paket servis ve bazı kurye arkadaşlar çok hızlı ve aşırı sert hareketlerle filtering yapmaya çalışırlar bunları ne zaman görsem bir şey olacak diye içim gidiyor bakamıyorum bile. O kadar keskin şerit...
  18. atalayalper

Farkında olmadan sürekli arka frene basarak gidenler :)

Dün akşam iş çıkışı araba kullanırken levent civarında önüme bir tane TVS Apache motosikletli arkadaş düştü, epey önümde gitti fakat garip bir şeyler oluyordu gözüm de durumu yadırgadı ve sonradan fark ettim ki fren lambası motor yavaşlamadığı halde sürekli yanıyordu daha sonra merak edip yan...
  19. atalayalper

N11’den aldığım brandanın içi egzoza yapıştı iz bıraktı

N11’de mağazası olan ve Özel ölçüyle modele özel üretim yaptığını iddia eden AutoEN adındaki branda üreticisinden nevada 250 için özel üretildiği iddia edilen bir branda satın aldım. Branda geldi özel üretimle alakasu yok branda içine 2 tane motor sığar. Branda kalın ama içi pamuklu kumaş gibi...
  20. atalayalper

Bize bunu reva görmüşler - Çöp Honda Dio 100cc - 20,100 TL

Bu işin artık cidden boku çıktı!! 100 cc, 9nm torklu, bisikletten hallice, ABS'siz, arka freni kampana olan şu çöp ötesi dilimin motosiklet demeye varmadığı araca 20,100 TL istiyorlar arkadaşlar. Siz de gidip 25-30 bin lira diye full+full hintli, çinli motorları gömün. Pulsar200 26 bin...