Arama sonuçlarınız

1. M

Scooter kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

Olağanüstü bir durum olmazsa birkaç gün içinde DTX250 Scooter ile uzun bir aradan sonra kendi motorumu sürmeye başlayacağım. Öncelikle DTX250 nin tercih edilmemesi için ciddi bir sebep var mı? Normalde Voge SR3 alacaktım ama hem servisi bize çok uzak hem az bir fiyat farkı ile Kymco almak...
  2. M

Kaydırmalı debriyaj önemli mi?

Şuana kadar kaydırmalı debriyajı olan bir motor kullanmadım, çok motor tecrübem de yok. Bu özelliğin kullanımda ciddi etkisi var mı? Motor alırken 250NK ile SRK250 arasında kaldım normalde birçok yönden SRK daha iyi geldi ama kaydırmalı debriyaj yokmuş sırf bu yüzden 250NK mı alsam acaba?
  3. M

Motor ehliyetlerinin kapsamı

Aklıma 2 soru takıldı ve net bir cevap da bulamadım sizce bu durumlarda ne olur? 1- A2 otomatik ehliyet var, doğal olarak yanında A1 ve M sınıfı da veriyorlar bunlar da mı sadece otomatik yoksa manuel de kullanılıyor mu? 2- A ehliyet almak için A2 otomatik ehliyetin 2 yıllık deneyimi de...
  4. M

Scooter önerisine ihtiyacım var

Motor için 150-200 bin civarı bir bütçem var. Sıfır bir motor almak istiyorum normalde Pulsar F250 alacaktım ancak ehliyetim sorun çıkardığı için Scooter almam lazım. Normalde güzel Scooter denince aklıma Xmax geliyor ama fiyatı 400 bini aşmış durumda, uygun fiyatlı ancak üzmeyecek kalitede bir...
  5. M

Hangi 250cc motor alınır?

Başlangıç için, motor kullanmayı iyice öğrenmek ve sonrasında yüksek CC ye geçmek için bir geçiş motoru almayı düşünüyorum. Aradığım temel şeyler piyasasının iyi olması, servisinin yaygın olması. Şuana kadar bulduğum motorlar ve bayiden nakit için aldığım fiyatlar ise: 1- Bajaj Dominar 250...
  6. M

Honda 500 serisinde hangi motor hangi açıdan iyidir?

Honda 500 serisini deneyen veya denemese de az çok bilgi sahibi olanların yorumunu merak ediyorum. CB 500 yani yeni adıyla Hornet 500 neden en az sevilen motor? Neden incelemelerde herkes NX500 modelini beğeniyor (şahsen görünüşünü hiç beğenmiyorum) ve son olarak %70 şehir içi sürüş ve maksimum...
  7. M

SRK 250 nasıl motordur?

Motor incelemelerine bakarken RKS SRK 250 ye denk geldim. Sanırım motor QJ Motoya ait ama ülkemizde RKS logolu satılıyor. 200 bin liraya 12 taksitle sıfırının satılması, göstergesinin güzel olması ve çift silindir 250cc olması baya ilgimi çekti. İncelemelerde çinli olmasına rağmen QJ moto için...
  8. M

Kask kullanılır mı?

Öncelikle yaklaşık 2-3 senedir kullanılan bir LS2 Rapid kaskım var sizce bu kask 250-500CC aralığında bir Naked motoru sürerken yeterli konforu ve korumayı sağlar mı? Veya çok iyi değilse bile ilk birkaç ay idarelik kullanılır mı? Eğer kaskı değiştir derseniz ne önerirsiniz? Ek olarak kask...
  9. M

Honda CB500 Hornet Alınır mı?

Şuana kadar ehliyet vs hariç sürdüğüm motorlar 110-125cc civarında ve vitesli motor deneyimim çok az genelde Scooter kullandım. Aklımda 2 seçenek var: 1- Normalde bütçe yetmese de taksit kampanyası ile 12 taksitle CB 500 Hornet alıp uzun süre kullanmak. 2- NS200, Apache 200 gibi 120-160 bin...
  10. M

Scooter dışındaki motorsikletlerde kaskı nereye koyuyorsunuz?

Scooter hariç bir motora sahip olmadım, şimdi Naked tipi bir motora geçme planım var ama bu konu kafama takıldı. Mesela işe motorunuzla gidiyorsanız kaskı nereye bırakıyorsunuz nasıl bir çözüm buldunuz? Veya bir alışveriş merkezine gideceksiniz, kafede arkadaşlarınızla buluşacaksınız vs kaskı...
  11. M

CF 250NK nasıl motordur?

Bugünlerde sıfır motor araştırırken birçok bayinin bu motoru 130-140 bin civarına sıfır olarak verdiğini fark ettim. Motoru araştırdığımda ise yorumlar beni çok ikilemde bıraktı bazıları kroniği yok 1-2 sorunu var onlar da halloluyor alın yazmış bazıları çok sorunlu bir motor almayın demiş...
  12. M

NS400 Z nasıl motordur?

NS200 UG2 ye bakarken NS400 Z diye yeni bir motorun da bu ay ülkemize geleceğini gördüm. Arada 2 kat bir motor cc farkı var ve anladığım kadarıyla elektronik gaz koluyla gelen sürüş modları, TCS gibi ek donanımları da var. Anlamadığım konu ise bu motoru Türkiye’de pek bekleyen yok ve herkes...
  13. M

NS200 UG2 Nasıldır?

Başlangıç motoru olmaya uygun seviyede ama en azından 1-2 sene model yükseltmeden kullanabileceğim gerek şehir içi gerek şehir dışı yollara rahat gidebileceğim ve bu süreçte sorun çıkarmayacak bir motor arıyorum. Normalde aklımda dominar vardı ama ağırlığı ve vites göstergesi gibi temel bazı...
  14. M

Dominar D250 nasıldır?

Başlangıç için uygun ama biraz uzun yola da gidebilecek bir motor arayışım var. Bu sebeple olabildiğince sorunu az, servisi iyi, teknolojisi iyi 250cc bandı motorlara bakıyorum. Araştırınca gözüme D250 iyi gibi geldi ama görmediğim bir eksiği var mıdır? Alınır mı? Veya benzer segmentte şuna da...
  15. M

Başlangıç için motosiklet önerisi?

Geçen seneye kadar 125cc Scooter kullanıyordum sonra satmıştım, bu aralar da çevremdeki 125cc Naked benzeri motorları kullanıyorum tam olarak alıştığım söylenemez ama en azından sıfır durumda da değilim. Bu aralar yaz da yaklaşmışken vitesli bir motor alma planım var ancak hem başlangıç için...

Yeni mesajlar