Başlangıç için motosiklet önerisi?

Geçen seneye kadar 125cc Scooter kullanıyordum sonra satmıştım, bu aralar da çevremdeki 125cc Naked benzeri motorları kullanıyorum tam olarak alıştığım söylenemez ama en azından sıfır durumda da değilim. Bu aralar yaz da yaklaşmışken vitesli bir motor alma planım var ancak hem başlangıç için uygun olsun hem de ileride uzun yola çıktığımda motoru değiştirmeden devam etmek istiyorum. Aklımda genelde 250cc civarı Naked modeller var ama siz ne önerirsiniz? Model olarak (sıfır alınacak) bir öneriniz olur mu?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
250nkya zam gelmediyse bakılabilir bütçeniz yeterse de bence bu klasmanın fp en iyi motoru mt25 r25

250nkya zam gelmediyse bakılabilir bütçeniz yeterse de bence bu klasmanın fp en iyi motoru mt25 r25
MT25 düşünüyordum aslında ama şu aralar sanırım sıfırı yok. Yeni kasa 2025 modeli daha çıkmadı (çıksa da bir süre stok sorunu yaşanır kolay bulamam sanırım) 2024 de kimsede yok. Ek olarak birkaç kişiden yeni başlayan biri için abartı bir motor olduğu yorumunu aldım o da biraz caydırdı.

250nk şuan sıfır fiyatı 200 bin civarı gözüküyor ama bayiler biraz fiyat düşer sanırım. Ek olarak aynı fiyatlara Dominar D250 de var kronik sorun servis kalitesi ve başlangıç için uygunluk gibi konularda bunlardan hangisi iyi olur ya da başka bir alternatif de olabilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bütçeniz yetiyorsa mt25 bulabilirseniz alın bence başlangıç için en optimal alet performansı en az ne çok satışı kolay değer kaybı düşük parçası var kendini kanıtlamış bi motosiklet 100-200kmlik rotaları bile yormadan yapabilirsiniz

Neden vitesli düşünüyorsunuz hocam bir olayı var mı scooterlara göre
Aslında ilk planım Xmax 250 almaktı, vitesliye pek sıcak bakmıyordum ama çevreden Driftl gibi birkaç vitesli motoru deneme fırsatı bulunca mantığını az çok anladım ve sürüşünü beğendim. Maxi Scooterlar biraz hantal gibi geliyor o yüzden Naked mantıklı geldi. Tek eksisi bagaj alanı olacak benim için.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
N250 RTR 200 gibi modeller var bu segmentte. Eksileri var ama çok satılıyor özellikle RTR 200.

Geçen seneye kadar 125cc Scooter kullanıyordum sonra satmıştım, bu aralar da çevremdeki 125cc Naked benzeri motorları kullanıyorum tam olarak alıştığım söylenemez ama en azından sıfır durumda da değilim. Bu aralar yaz da yaklaşmışken vitesli bir motor alma planım var ancak hem başlangıç için uygun olsun hem de ileride uzun yola çıktığımda motoru değiştirmeden devam etmek istiyorum. Aklımda genelde 250cc civarı Naked modeller var ama siz ne önerirsiniz? Model olarak (sıfır alınacak) bir öneriniz olur mu?
Bütençize göre değişiklik gösterebilir ama RTR200 bir zamandan sonra uzun yollarda yetmeyebilir sonuçta tek silindirli bir motosiklet ve top speedi belli , 100-120KM/S hızlarla rahatlıkla gidebileceğiniz bir motosiklet. MT25/CB250R sonrasında CB500F veya farklı tur motosikletleriyle devam edebilirsiniz. MT25 hem parça hem dayanıklılık hem 2.el konusunda gayet iyi bir motosiklet.

Bütençize göre değişiklik gösterebilir ama RTR200 bir zamandan sonra uzun yollarda yetmeyebilir sonuçta tek silindirli bir motosiklet ve top speedi belli , 100-120KM/S hızlarla rahatlıkla gidebileceğiniz bir motosiklet. MT25/CB250R sonrasında CB500F veya farklı tur motosikletleriyle devam edebilirsiniz. MT25 hem parça hem dayanıklılık hem 2.el konusunda gayet iyi bir motosiklet.
Aslında Japon motoru almak isterim bütçe konusunda da aşırı fazla zorlamaz ama Honda CB250 yi sıfır olarak getirmeyi bırakmış, Yamaha da MT25 stoklarını bitirmiş yenisi temmuzdan önce gelmez deniyor. Temmuzu beklesem büyük ihtimalle talep çok olduğu için birkaç ay da stok sorunları olacak ekstra paralar istenecek ve ben bunun da geçmesini beklerken ben yazı pas geçmiş olacağım. İkinci el de almak istemediğim için Japon motor alma konusu biraz zor gibi gözüküyor.

Direkt CB500 Hornet gibi bir motor alsam hem pahalı hem başlangıç için ağır kaçar diye düşündüm. O yüzden sanırım 250cc civarı kalitesi ve şehirlerarası performansı üzmeyecek bir motorla birkaç yıl deneyim kazanıp sonrasında Japon yüksek cc almak mantıklı olacak. Aklımda dominar 250 veya NK250 gibi birkaç model var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

N250 RTR 200 gibi modeller var bu segmentte. Eksileri var ama çok satılıyor özellikle RTR 200.
RTR 200 aslında güzelmiş ama 200cc motorların gücü şehirler arası yol için zorlar gibi geldi. 250 lik 6 vitesli sorunsuz bir motor olsa daha ideal olur sanırım. Mesela 5 vitesli N250 yerine 6 vitesli D250 nasıl olur veya başka alternatifler var mıdır?

Son düzenleme:
Dominar 250/NS200UG/RTR200 veya N250'ye bakabilirsin torkuna ve dengesine alıştıktan sonra motosiklet seçimi senin için daha rahat olur. MT25'in 25 kasası cidden güzel bir zam ve baya torpilli olucak . Ya parayı vericeksin ya da tanıdığın olucak onun dışında liste fiyatından almak zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar