NS400 Z nasıl motordur?

NS200 UG2 ye bakarken NS400 Z diye yeni bir motorun da bu ay ülkemize geleceğini gördüm. Arada 2 kat bir motor cc farkı var ve anladığım kadarıyla elektronik gaz koluyla gelen sürüş modları, TCS gibi ek donanımları da var.

Anlamadığım konu ise bu motoru Türkiye’de pek bekleyen yok ve herkes D400 varken bu alınır mı tarzı yorumlar yapmış. Anlamadığım başka bir konu ise bu motorun onca ek teknolojiye rağmen yurtdışında D400 den ucuza satılması ancak ülkemize D400 den pahalı girecek olması. Konu hakkında bilgisi olan bana neden NS200 UG ler gayet önerilen bir seri iken NS400 bu muameleyi görüyor, NS200 UG2 yerine NS400 neden alınır veya neden alınmaz açıklayabilir mi?

Yeni bir motor. %50 ns200 %50 dominar motorlarının bir araya getirilmesinden oluşturulmuş bir motor. Hindistanda bir takım ufak sıkıntıları olduğu belirtilmekte. Her zamanki gibi bajaj ın ilk motorlarında bir şeyler oluyor ug serisini beklemek lazım. Fiyat için Türklerin aç gözlüğü başka bir şey değil. İlk alanlar genelde bizler için kendini feda eden kişiler olacaktır. 2.elde büyük kayıplarla satılacaktır. Göreceğiz...

Yeni bir motor. %50 ns200 %50 dominar motorlarının bir araya getirilmesinden oluşturulmuş bir motor. Hindistanda bir takım ufak sıkıntıları olduğu belirtilmekte. Her zamanki gibi bajaj ın ilk motorlarında bir şeyler oluyor ug serisini beklemek lazım. Fiyat için Türklerin aç gözlüğü başka bir şey değil. İlk alanlar genelde bizler için kendini feda eden kişiler olacaktır. 2.elde büyük kayıplarla satılacaktır. Göreceğiz...
Bu yaz bir motor almayı düşünüyorum, bu durumda yeni ve bazı sorunlar çıkarabilecek NS400 yerine yıllardır piyasada bulunan ve UG nin üstüne UG2 versiyonu da gelen tahminimce sorunları varsa da bu revizyonlarla düzeltilen NS200 UG2 yi almak daha mantıklı bir tercih mi olur o zaman?

Büyük ihtimalle 1-2 seneye satacağım için ikinci elde de ölü olmasını istemem. Kâr beklentim zaten yok ama Senelik enflasyon oranlarını düşündüğümüzde en azından seneye motoru satarsam bu sene sıfır aldığım fiyata yakın gitsin isterim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haklılar. Hindistan satış fiyatlarına baktığımızda Ns400z daha ucuzken, ülkemizde daha pahalı. Bu da bu motoru benim gözümde alınmaz yapıyor.
O konuda şunu anlamadım, NS400 de kağıt üzerinde birçok teknoloji var, TCS falan dominarda yok mesela, gösterge de daha zayıf ona rağmen dominar neden daha çok talep görüyor? Motorların Hindistan fiyatına bakmasam özelliklerine göre NS400 ün daha pahalı olması normal derdim.

Not: Motorların Hindistan fiyatına bakınca ülkemizde nasıl bir vergi koyulduğunu da ayrıca sorguladım. NS400ün Türkiye fiyatıyla Hindistan’da 4 tane alınıyor neredeyse…

Son düzenleme:
Bu yaz bir motor almayı düşünüyorum, bu durumda yeni ve bazı sorunlar çıkarabilecek NS400 yerine yıllardır piyasada bulunan ve UG nin üstüne UG2 versiyonu da gelen tahminimce sorunları varsa da bu revizyonlarla düzeltilen NS200 UG2 yi almak daha mantıklı bir tercih mi olur o zaman?

Büyük ihtimalle 1-2 seneye satacağım için ikinci elde de ölü olmasını istemem. Kâr beklentim zaten yok ama Senelik enflasyon oranlarını düşündüğümüzde en azından seneye motoru satarsam bu sene sıfır aldığım fiyata yakın gitsin isterim.
- Hangi versiyonunu alırsan al ikinci elde sıfırına yakın bir rakama satamazsın. O nu ancak Japonların tutulan modellerinde belki yaparsın.
- iki versiyonu da sorunsuz sadece bir tanesi daha yeni

- Hangi versiyonunu alırsan al ikinci elde sıfırına yakın bir rakama satamazsın. O nu ancak Japonların tutulan modellerinde belki yaparsın.
- iki versiyonu da sorunsuz sadece bir tanesi daha yeni
Sıfırına yakın satma derdim yok, 1-2 sene içinde zaten sıfır fiyatına bilmem kaç tane zam gelir ben kendi aldığım fiyata satabilsem yeterli. Öyle de mantıken 1 senelik enflasyon kadar zararım olacak ama onu da 1 sene motor sürdüğüme saymak lazım zaten. Japonlar ise zaten o konuda süper 2 senelik 8 binlerdeki MT25 lere güncel sıfır fiyatını istiyor sıfırı nasıl olsa stokta yok diye at koşturuyorlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar