Hangi 250cc motor alınır?

Başlangıç için, motor kullanmayı iyice öğrenmek ve sonrasında yüksek CC ye geçmek için bir geçiş motoru almayı düşünüyorum.

Aradığım temel şeyler piyasasının iyi olması, servisinin yaygın olması.

Şuana kadar bulduğum motorlar ve bayiden nakit için aldığım fiyatlar ise:

1- Bajaj Dominar 250 (182 bin )
2- Bajaj F250 (162 bin)
3- CF Moto 250NK (130 bin)

Üçü arasından hangisini önerirsiniz veya 250cc bandında 200 bini aşmadan başka ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şöyle söyleyeyim ben 250sr aldığım vakit f250 ve 250nk aynı fiyattaydı f250 güzel motor ama 250nk kadar değil dominar da ya 250nkyla kafa kafaya ya da dominar bi tık ağır basar ama arada 52bin tllik fark var bu farka asla değmez

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Başlangıç için, motor kullanmayı iyice öğrenmek ve sonrasında yüksek CC ye geçmek için bir geçiş motoru almayı düşünüyorum.

Aradığım temel şeyler piyasasının iyi olması, servisinin yaygın olması.

Şuana kadar bulduğum motorlar ve bayiden nakit için aldığım fiyatlar ise:

1- Bajaj Dominar 250 (182 bin )
2- Bajaj F250 (162 bin)
3- CF Moto 250NK (130 bin)

Üçü arasından hangisini önerirsiniz veya 250cc bandında 200 bini aşmadan başka ne önerirsiniz?
Daha oncede yazdigim gibi 2. El temiz az km li 100.000 tl bandinda bir NK250 alin zaten max 3 ay sonra yukseltmek isteyeceksiniz en az kayiplisi bu secenek sifir alirsaniz kaybiniz daha fazla olur

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
N250 sahibiyim. Servis ağından memnunum. Ancak ikinci el piyasası çok kötü. Bu kadar sorunsuz bir motosiklet için bence bu alıcı açısından çok iyi. Gidip 100 bin TL'ye sıfır ayarında alabilirsiniz belki de.

Daha oncede yazdigim gibi 2. El temiz az km li 100.000 tl bandinda bir NK250 alin zaten max 3 ay sonra yukseltmek isteyeceksiniz en az kayiplisi bu secenek sifir alirsaniz kaybiniz daha fazla olur
Sıfır almam gerekiyor, kayıp biraz daha fazla olsa sorun değil ama yine de en az kayıp hangisine olacaksa ve hangisi en rahat satılacaksa onu tercih etmeyi düşünüyorum.

3 ay kullanıp satmayı düşünmüyorum, büyük ihtimalle bu yazı o motorla geçiririm kışın da günlük işlerimi halleder arada ufak şehir turları atarım. Bütçem olursa bir sonraki yaza girmeden yüksek CC ye geçerim bütçe ayarlayamazsam daha da uzayabilir.

cf moto ile ilgili çok fazla sıkıntı yaşayan duyuyorum, görüyorum etrafımda. o yüzden bajaj tarafında olucam ben.

cf moto ile ilgili çok fazla sıkıntı yaşayan duyuyorum, görüyorum etrafımda. o yüzden bajaj tarafında olucam ben.
Bajajda hangisi iyi dersiniz? Aslında F250 yi gayet beğendim istediğim her şey var uzun yoldan rüzgarı da keser USB portu var orta sehpa var çanta taksam sırıtmaz vs ama şu motorun yağ soğutma ve 5 vites olması olayı beni uzak tutuyor. Dominarın da gücü falan çok iyi ama donanım çok eksik vites göstergesi bile yok motorun.

CF Moto ile ilgili şikayetleri internette ve youtube'da bir aratın, ondan sonra kararınızı verin derim.
Parça bulmak falan Bajajdan zor deniyor hatta satıcılar bile aksini demedi ama parça kalitesi olarak kronik sorun olarak vs çok fark yok gibi gelmişti. Bir de fiyat farkı çok o yüzden listeye aldım.

Motosikleti
Bajajda hangisi iyi dersiniz? Aslında F250 yi gayet beğendim istediğim her şey var uzun yoldan rüzgarı da keser USB portu var orta sehpa var çanta taksam sırıtmaz vs ama şu motorun yağ soğutma ve 5 vites olması olayı beni uzak tutuyor. Dominarın da gücü falan çok iyi ama donanım çok eksik vites göstergesi bile yok motorun.
Kesinlikle takinti yapmamaniz gereken bir konu N250 kullanmis biri olarak ki sanirim TR deki ilk N250 yi almistim o yuzden 2023 model olarak islenmisti ☺️
Vites aralari cok uzun zirt pirt vites atmiyorsunuz 3. Viteste cok guzel toplayip hizlaniyor tork haritasi bayagi iyi ve yağ sogutma gayet yeterli ayrica biraz karaduzen yani az masrafli kaldiki yag sogutucusu bildiginiz radyator gibi buyuk
Su zamana kadar hic hararet problemli bir N F 250 duymadim gormedim

şöyle söyleyeyim ben 250sr aldığım vakit f250 ve 250nk aynı fiyattaydı f250 güzel motor ama 250nk kadar değil dominar da ya 250nkyla kafa kafaya ya da dominar bi tık ağır basar ama arada 52bin tllik fark var bu farka asla değmez
Bu iyi bir şey mi ondan da şüpheliyim. Bajajın fiyatları her ay normal oranlarda zamlanıyor ama CF zam değil indirim yapıyor. Ben birkaç ay önce motor bakarken Dominar 250 ile 250NK aynı fiyattı sadece CF tüm fiyata Bajaj yarı fiyata vade farksız taksit yapıyordu, şuan ise durum bu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle takinti yapmamaniz gereken bir konu N250 kullanmis biri olarak ki sanirim TR deki ilk N250 yi almistim o yuzden 2023 model olarak islenmisti ☺️
Vites aralari cok uzun zirt pirt vites atmiyorsunuz 3. Viteste cok guzel toplayip hizlaniyor tork haritasi bayagi iyi ve yağ sogutma gayet yeterli ayrica biraz karaduzen yani az masrafli kaldiki yag sogutucusu bildiginiz radyator gibi buyuk
Su zamana kadar hic hararet problemli bir N F 250 duymadim gormedim
Eğer 700-800KM bir yola çıkarsam hararet olabilir diye düşünmüştüm. Öyle yollara çıkma ihtimalim var çünkü.

Ek olarak 5 viteste şu sorun var şehirler arası 120 civarıyla gitmek istesem devir çok yüksek oluyor. Bu da titreşimi çok arttırır diyorlar.

Bunlar doğru mudur? Ya da sizin deneyiminiz nasıl oldu?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bu iyi bir şey mi ondan da şüpheliyim. Bajajın fiyatları her ay normal oranlarda zamlanıyor ama CF zam değil indirim yapıyor. Ben birkaç ay önce motor bakarken Dominar 250 ile 250NK aynı fiyattı sadece CF tüm fiyata Bajaj yarı fiyata vade farksız taksit yapıyordu, şuan ise durum bu.

Eğer 700-800KM bir yola çıkarsam hararet olabilir diye düşünmüştüm. Öyle yollara çıkma ihtimalim var çünkü.

Ek olarak 5 viteste şu sorun var şehirler arası 120 civarıyla gitmek istesem devir çok yüksek oluyor. Bu da titreşimi çok arttırır diyorlar.

cfnin fiyatları böyle kalması mümkün değil 2024 modelleri hala bitmedi de ondan bu fiyatta 2025 stoğu başlayınca 130dan 180e çıkar en az

Motosikleti

Anilarim depreşti 24 aralık 2022 de almisim 2023 degil 2022 model olmustu yukarida yanlis yazmisim :)
Bu motora hint sicaginda biniyorlar daha hararetle alakali birsey duymadim
700-800km tek mars gider bu motor yabanci formlarda yapanlar var 120 ile rahat rahat gidersiniz ama uzeri tesirgin ediyor ön lastigi ince titresim illaki var ama bende uyusukluga neden olmuyordu dominar 400 de daha fazla zirilti ve titresim var
Dipnot bu motorun en sevdigim yani ön fari simsek gibi cakan ve cok guzel aydinlatan bir fari vardi

eEA0xymH.jpeg

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
N-F 250:
  • Hararet yapmiyor
  • Yazin 30 derece sicakta kullandigimda bile motor isinmiyor, sismiyor
  • Bu karakterinden dolayi sogugu sevmiyor. 5 derecenin altinda yeterince isinmadigindan stop bile edebiliyor (hareket etmeye baslayinca boyle bir sorun yok tabi, sadece sogukken rolantide oluyor)
  • Kalkip cogu haftasonu ya devir saatinin sonuna kadar gazliyorum ya da 300-400 km yol yapiyorum (sehirler arasi). Ne bir sisme ne de yolda birakma gibi bir sorunum olmadi
  • F250 cami hicbir ise yaramiyor (ayni Dominar D400 gibi). Ayrica disarida satilan camlarin neredeyse hepsi kaskta turbulans yapiyor, deflektor vs denemeniz gerekiyor
  • 5. viteste uzun sure 120 ile seyahat edersiniz cok titreme yok ama dogal olarak fazla bagiriyor. Titreme 90-110 arasinda var (7000-8000 devir araliginda). 20000 kmdeki motorumda ise ben artik hic titreme hissetmiyorum. Ya alistim ya da gercekten azaldi.
  • Yakin zamanda (km saati 20k km'deyken) bursa-istanbul otoyolunda 120-130 (son hiz kadranda 147) ile basarak geldim ve sisme diye bir sey soz konusu bile degildi (istedigimde 140'a cok rahat cikiyordu)
  • Motor genel olarak rahatsiz (Dominar disindakiler gibi). Bu yuzden sele dosetme ve gidon yukseltme gibi seylerle ugrasmaniz gerekebilir uzun yol konforu icin
  • Motor blogu her ne kadar cok saglam olsa da diger 250'liklere kiyasla bir tik gucsuz. 250'lik scooter'lar bile yuksek hizda daha iyi gidiyorlar
  • 7000-8000 devir araligi disinda titresim bence cok az. Gidip de cift silindir motorlarla karsilastirilmaz tabi ama bana makul seviyede gibi geliyor
Bir whatsapp grubundayim ve duydugum kadari ile birkac sifir motorda ciddi oranda stop etme sorunlari vardi. Bunlar da garanti kapsaminda cozuldu (cok ugrasan biri vardi ama maalesef). 2024 ve sonrasi cikislilarda ise 2023 modellerde olan aku akitma gibi sorunlari da cozmusler neredeyse sifir kronik ile geliyorlar.

Cf moto 250nk der geçerim piyasanın en hızlı motoru ve 40bine kadar zorla sıkıntı yaşamazsın net söylüyorum ayrıca 230binde nk kullanan tanıdığım var.

beğendinizi alıp geçin, çok fazla kararsızlık da iyi değil :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Beğendiğinizi alın geçin. Ama önce size yakın servislerine gidip bir bakın, içeride çalışanlar tas kafa tiplerse o markadan uzaklaşın. Servisine laf anlatırken kavga çıkmayacak, bunlar beni bıçaklamaz dediğiniz markaya yönelin.
Bu çin malları hint malları dandik diyoruz ama aslında dandik değiller, türkiyedeki ithalatçıları ve servisleri dandik. laf anlatabileceğiniz nazınız geçen ustanız varsa hepsi olur.

Baktığım bayide F250 den 5 bin daha pahalıydı ve önde camı yok o yüzden listeye almamıştım.

Beğendiğinizi alın geçin. Ama önce size yakın servislerine gidip bir bakın, içeride çalışanlar tas kafa tiplerse o markadan uzaklaşın. Servisine laf anlatırken kavga çıkmayacak, bunlar beni bıçaklamaz dediğiniz markaya yönelin.
Bu çin malları hint malları dandik diyoruz ama aslında dandik değiller, türkiyedeki ithalatçıları ve servisleri dandik. laf anlatabileceğiniz nazınız geçen ustanız varsa hepsi olur.
Aynı servis Mondiale de baktığı için CF nin servisini az çok biliyorum bence kötü, işlerini özensiz yapıyorlar rodaj bakımında bir yağ değişimini bile zar zor yaptırıyorsun adamlara. Bajaja gitmedim ama yorumları daha iyi.

Ama 1 senede de motorun başına ciddi bir şey gelmez diye umuyorum, 1 senede en fazla bir rodaj bakımı + bir hafif bakıma götürür sonra satarım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar