Motor ehliyetlerinin kapsamı

Aklıma 2 soru takıldı ve net bir cevap da bulamadım sizce bu durumlarda ne olur?

1- A2 otomatik ehliyet var, doğal olarak yanında A1 ve M sınıfı da veriyorlar bunlar da mı sadece otomatik yoksa manuel de kullanılıyor mu?

2- A ehliyet almak için A2 otomatik ehliyetin 2 yıllık deneyimi de sayılıyor mu yoksa illa manuel A2 alıp onunla mı 2 yıl deneyim yapmak lazım?

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hayır sadece otomatik vitesli motosikletleri kullanabilirsin a ehliyet için de tekrardan manuel vites a2 ehliyeti almana gerek yok şuandaki ehliyetinle de 2 sene sonra a ehliyete başvuru yapabilirsin

hayır sadece otomatik vitesli motosikletleri kullanabilirsin a ehliyet için de tekrardan manuel vites a2 ehliyeti almana gerek yok şuandaki ehliyetinle de 2 sene sonra a ehliyete başvuru yapabilirsin
Mevcutta 2 senesi dolalı baya olmuş bir A2 otomatik ehliyetim var, yani bu ehliyetle A1 falan da olsa hiçbir manuel motor kullanamam ama A2 manuel almadan direkt manuel A ehliyete başvurmamda engel yok doğru mu anladım?

Motosikleti
ARORA MAX PRO
Peki bende bişey sorayım. Ben şimdi b sınıfından a1 ehliyete geçicem. A1 otomatik alırsam a1 manuel kullanamıcakmıyım

Motosikleti
TVS Raider 125
Peki bende bişey sorayım. Ben şimdi b sınıfından a1 ehliyete geçicem. A1 otomatik alırsam a1 manuel kullanamıcakmıyım
Otomatik alırsanız manuel kulanamazsınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mevcutta 2 senesi dolalı baya olmuş bir A2 otomatik ehliyetim var, yani bu ehliyetle A1 falan da olsa hiçbir manuel motor kullanamam ama A2 manuel almadan direkt manuel A ehliyete başvurmamda engel yok doğru mu anladım?
24 yaşını doldurduysanız direkt A ehliyet alabiliyorsunuz zaten.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Otomatik Portakal olur, otomatik ehliyet olmaz. Olmamalı.
Vites değiştirmeyi beceremeyen geri zekâlının motosiklet üzerinde ne işi var?
000_par7453248.jpg

Son düzenleme:
Otomatik alırsanız manuel kulanamazsınız.

24 yaşını doldurduysanız direkt A ehliyet alabiliyorsunuz zaten.
24 yaş sınırını karşılamıyorum, alabilirsem deneyimden dolayı alabilirim. Aslında A sınıfı isteyecek kadar güçlü bir motoru şuan için sürme planım da yok maksat otomatik ehliyetten kurtulmak.

B ehliyet varsa en kötü ihtimalle A2 ehliyet almanın koşullarına uygunsunuz demektir (yaş 24 den büyükse direkt A ehliyet de olur hatta) o durumda A1 ile hiç uğraşmayın bence.

Son düzenleme:
Motosikleti
ARORA MAX PRO
Scoter motor aldım, şimdi ehliyeti alıcam. Motor otomatik ama ben elimde hem otomatik hem manuel kullanabiliceğim bir ehliyet olsun istiyorum. Manuel ehliyeti alırsam otomatik motoru kullanabiliyormuyum o ehliyetle

kesinlikle A1 almayın, A2 alın, sartları karsılıyorsanızda A, A1 zaman ve par kayıbı yasınız tutuyor ise
Şartları fazlasıyla karşılıyorum. 40 yaşındayım :) ama 125 cc den yukarıya geçiş yapmam diye a2 düşünmemiştim.

Motosikleti
Honda CRF250L
Scoter motor aldım, şimdi ehliyeti alıcam. Motor otomatik ama ben elimde hem otomatik hem manuel kullanabiliceğim bir ehliyet olsun istiyorum. Manuel ehliyeti alırsam otomatik motoru kullanabiliyormuyum o ehliyetle

Şartları fazlasıyla karşılıyorum. 40 yaşındayım :) ama 125 cc den yukarıya geçiş yapmam diye a2 düşünmemiştim.
Hocam en kötü ihtimalde 250 CC'lik motor alırsınız.
Sonuçta A1 için de A2 için de neredeyse aynı paralar ödeyeceksiniz.
Ek olarak A1 ve A2 nin sınavları da aynı
125 lik motorla otobana falan girdiğinizde araç sollama da falan sıkıntı yaşarsınız.

Motosikleti
ARORA MAX PRO
Ozaman a2 manuel alıcam. Ama hem otomatik hem manuel kullanabilicem.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

almışken A alın siz yine scooter sürün.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Otomatik ehliyetlerin arkasında bir kod olur (104 olması lazım)

Eğer bu kod varsa sadece otomatik araçları kullanabilirsiniz. Otomatik A2 alındığında verilen A1 ve M ehliyetleri de doğal olarak aynı koda sahip olacaktır. Kartın arkasında bu amaçla düşülmüş bir not görebilirsiniz.

Otomatik ehliyetlerin arkasında bir kod olur (104 olması lazım)

Eğer bu kod varsa sadece otomatik araçları kullanabilirsiniz. Otomatik A2 alındığında verilen A1 ve M ehliyetleri de doğal olarak aynı koda sahip olacaktır. Kartın arkasında bu amaçla düşülmüş bir not görebilirsiniz.
Aynı koda sahip değil işte zaten o şaşırttı beni. Bahsettiğiniz kod A2 nin yanında var ama A1 in yanı boş.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Sistemde diğerleri de otomatik olarak görünüyordur. Kartta bazen ehliyet türünün yanına değil sol köşeye yazıyorlar nasıl bir işleyişi var bilmiyorum.

Her şekilde manuel kullanamıyorsunuz.

E devlette sürücü belgesi kısmına girince hepsi görünüyor.

Son düzenleme:
Sistemde diğerleri de otomatik olarak görünüyordur. Kartta bazen ehliyet türünün yanına değil sol köşeye yazıyorlar nasıl bir işleyişi var bilmiyorum.

Her şekilde manuel kullanamıyorsunuz.

E devlette sürücü belgesi kısmına girince hepsi görünüyor.
Sınıf bazlı kısıtlamaları sınıfların yanına genel kısıtlamaları köşeye yazıyorlar. Dediğiniz gibi ehliyette yazmıyor ama çevirmede vs polise kullanamaz olarak gözüküyor sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar