Arama sonuçlarınız

1. superboycu

Yaptığım en büyük altın hatası

Sokağa çıkma yasağı var , gelin sohbet edelim. Düşük ücretle çalışan birisiyim = Asgari ücret demek. 3 sene boyunca her ay yarim altin ala ala kendi ekonomik durumuma göre çok iyi birikim yapmıştım. bundan 3 sene önce akrabamla geçen diyalog ! - La gardas bak altın uzun seneler yükselmez...
  2. superboycu

Benzin ve motorine zam geliyor.

Bundan böyle gelecek zamları indirimleri buraya yazmaya calısıcam :) Geçen haftalarda açmış olduğum konuda büyük zamlar gelebilir demiştim ve geliyorda. http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/202449-akaryakita-yuksek-zamlar-gelebilir.html Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere...
  3. superboycu

ekonomistlerin yorumları düşündürüyor

herkese merhaba , youtube gibi kitle iletişim kanallarında sözü geçen ekonomistler, ekonomi ile ilgili ciddi anlamda yorumlar yaparak ülke durumunu dile getiriyorlar, fakat çok kötü bir durumda olduğumuzu belirtiyorlar. Yok ülke suriye gibi olacak Yok açlık işsizlik aşırı çoğalacak Siyasî...
  4. superboycu

Kısa çalışma ödeneği

Herkese merhaba aramızda kısa çalışma ödeneğinden faydalanan arkadaşlarımız vardır. 500 kişinin çalıştığı bir firmada çalışıyorum e devlet üzerinden kontrol ediyorum ödenek gözüküyor ama iş yerindeki herkese yatmış bana yatmadı iban herşeyi girmeme rağmen yatmadı, ödeme bugün gözüküyor ayın 5...
  5. superboycu

piston vurması gibi gelen sesin tespitini yaptım

Ne çektin şu motordan diyen arkadaşları duyar gibiyim :) Motorumdan gelmeye başlayan ve çekişi düşüren bir ariza baş gösterdi. Motoru söküp incelesem bile bir arızaya denk gelemedim ve bir müddet bu sesle kullandım. En son canına tak etti ve alttan ekzantrik li olan bu motoru kranka kadar...
  6. superboycu

Yağ yakmıyor ama yağ kalmıyor

Başlık biraz tuhaf oldu ama derdimi sizlere söyle anlatmak isterim, 6 senedir kullanmakta olduğum CG diye tasfir edilen motora sahibim , her 500km de bir yağ değiştiririm bazıları çok erken diyebilir ama değiştirme sebebim motorda yağ kalmaması. Motorun yağ yakmıyor ( egzozda her devirde gram...
  7. superboycu

subap hangi durumlarda ses yapar

merhaba arkadaşlar. subap aralığı bol oluncamı şarıltı sesi yapar yoksa sıkı oluncami ? her iki durumdada ses yapıyorsa motoru sökmeden bol mu sıkımı olduğunu nasıl anlarız her iki durumdada ses yapıyorsa bir birlerinden ses farkı nasıl ayırt edilir Bazı ustalar motoru çalışırıp sesi...
  8. superboycu

Bu ses ne sesi ?

Videonun başlığı gibi , bana gorede subap sesi ? https://youtu.be/eNjc7zfhoo4
  9. superboycu

Eski işimde yapılan uygulama

Bu virüs nedeniyle evlere kapandık, oturduğumuz yerde yapılacak aktiviteleri yaptık ve sıkıntıdan patlar olduk , muhabbet olsun diye bu konuyu açıyorum. Bir arkadaşın babası anlatıyordu ! Rusyada bir fabrikada ortalama 500 kişi görev yapmaktaydı. Çalışanların kendi istekleri üzerine destek...
  10. superboycu

Sonumuz ne olacak!

Bilen bilmeyen herkesten yorum bekliyorum ! Çok değil bundan tam 26 ay önce yani 2 yıl önce sıfır opel astra araç satın aldım. Ben aldiğimda fiyatı 72 bin liraydı ( sıfır olarak almamı şu yüzden vurguluyorum ) şuan bu aracımın 2 el değeri 100 ile 110 arası satılıyor. Eyyy aziz Türk milleti...
  11. superboycu

eski yapılarıyla âdeta zamanda yolculuk yapmak (cumalıkızık)

memleketce zor günlerden geçiyoruz, iki gün sokağa çıkma yasağı ardından , yapım gereği yerinde duramayan birisi olduğum için bugün azda olsa gezmeyi planladım. sağlık açısından motordan hiç inmeyeceğim ve kimseye yaklasmayacagimi belirledim. sabah 9 da nereye gideceğimi karar vermemiş...
  12. superboycu

Bir insanın sülalesi korona olurmu!

daha önce etrafınızda korona olan varmı diye konu açmıştım ! açmama gerek yokmuş aslında, ben bursada ikamet ediyorum, bütün kan bağım olan insanlar yani akrabalarim rizedeler, bugün haber aldım babaannemi arayım dedim , konuştum ve amcalarım (2) dayılarim (2) halam anlayacağınız çoğu...
  13. superboycu

ısınan motor neden zor çalışır

cümleten hayırlı günler dilerim az evvel 50km lik bir yolu gittim , gazı baya açarak motoru zorlayarak gittim bu olay eskiden beri başıma bu motorda gelir , motor çok ısınınca ve motoru durdurdugumda tekrar çalıştırmak istediğimde çalışmıyor çok zorluyor , çalıştırincada saat gibi çalışıyor ama...
  14. superboycu

Yolda kaldım, subap kesti sandım meğersem karbüratör

Uludağa doğru ailemin yanına gideyim dedim. Manzara eşliğinde giderken motor birden gaz yememeye başladı ama bi şarıltı sesi geldi , aha zaten ayarı bozuk olan subap gitti dedim , çektim sağa kontrol ettim elimde ayak marşını çevirsin ses seda yok normal dönüyor, sonra mars yaptım çalıştı oh be...
  15. superboycu

Akaryakıta yüksek zamlar gelebilir

Herkese hayırlı günler dilerim Petrol üretimi yapan bir çok ülke kovid 19 salgını dolayısıyla tüketim talebinin düşmesinden dolayı petrolün fiyatlarında düşüşe giderek satış miktarlarını korumaya çalıştılar, fakat petrolün dünya genelinde ucuzlamasıyla hem petrol üreten firmalar hemde bu...
  16. superboycu

Hazir açmışken Kurumlar nasıl temizlenir ?

Motorumda kompresyon kaybım vardı, bugün vaktim varken söktüm ve parçaları inceledim. 1.sorum , yanma odasındaki bu kurumları evde nasıl temizleyebilirim. 2.sorum, silindirin motorbloğu ile birleştiği yere sıvı conta uygulasam kısa vadede bir sorun çıkartırmı, sıvı conta uygulamamın sebebi...
  17. superboycu

Bu silindir mm genişliği uzunluğu nedir

Merhaba arkadaşlar googlede silindir piston kitlerine bakıyordum Bi satıcı 65.5mm 69 boy 200cc silindir yazmış Başka bir satıcı 65.5mm olan silindire 150cc yazmış ikiside aynı ama bu cc etmeni neye göre belirleniyor Benim motorun krankinin strok 4.9mm gibi bir değerde bu silindirleri alırken...
  18. superboycu

Sonunda söktüm taktım çalıştı

Motoru söküp takmak gibi tuhaf bir fantezim var , bundan 2 sene önce motoru söktüm taktım ve piyano diye tarif edilen parçayı kırdım birdaha ve birdaha sökme işlerine girmedim. Bugün baskı balatalarını değiştirmek için yan kapağı söktüm, ve kendi kendime dedimki ( sen gene kaşınıyorsun ama şu...
  19. superboycu

Tork motoru dizayn edemezmiyiz

Merhaba arkadaşlar ne kadar mümkün bilmiyorum lakin çin malı diye tabir edilen motosikletlerin %90 ı aynı motor bloğuna sahip , bu motor türlerine CG diyorlar. Benim düşüncem, günümüzde bu motorlara rahatlıkla cc yükseltmesi yada eksra performans verebilecek düzenlemeler yapmak mümkün...
  20. superboycu

Yağ tavsiyesi

Geçen günlerde açtığım konuda motoru ustaya götürdüğümde bu yağ uygun değil demişti ki o an motorda castrol 10w40 motosiklet sentetik yağ vardı. Bugün yağı kontrol ettim ve yağın sudan bir farkı yoktu bende usta haklı heralde yağda tuhaflık var dedim. 125cc hava-soğutmalı motor için hangi yağı...