Arama sonuçlarınız

1. Hyp33Rx

Çin malı buji ile gerçek buji farkları ?

Merhaba arkadaşlar. Şuanda önümde 3 tane buji duruyor. NGK DPR8EA9, NGK DP8EA9, NGKDPR8EVX9. Bunların arasındakı farklar nelerdir. (son yazdığım platinyum) Ve sanırım bunlardan bir veya birden fazlası çin malı. Farkı nasıl anlayabiliriz ? Teşekkürler.:):):)
  2. Hyp33Rx

Yüksek amperli akü.

Merhaba arkadaşlar. Normalde 7 amper olan akümü yenilemem gerekliydi. Bugün gittim servise sadece 9 amper vardı bişey olmaz takalım dediler. Marşı falan çok güzel alıyor tık demeden. Ama bi zararı olmaz dimi ? Marş motorunu yakmak veya konjektörü yakmak gibi ? Şimdiden çok teşekkürler :silent:
  3. Hyp33Rx

Kızımın bikaç resmi. :)

Merhaba beyler, bugün temizlik sonrası bir resim çekeyim dedim, MT'ye bunu atmadan olmazdı. :) Bi tutam mazot, bi tutam gres yağı, bi tutam vazelin, veee en önemlisi bi tutamda sevgi :P Motorum Kymco CK 125, 2005 Model, 42.000 Km de :) Resimler; Not: Bu bugünün değil :P
  4. Hyp33Rx

Karter havalandırma.

Merhaba. Basit bir sorum olacaktı sizlere. Bildiğiniz gibi motorlarda karterden çıkan bir boru var bu boru hava filtresine gidiyor. Acaba bu olayı iptal etsek ve karter havayı dışarıya verse zararı olur mu çünkü hava filtresini felaket kirletiyor bu durum. Fikirlerinizi bekliyorum.
  5. Hyp33Rx

Yatmış motoru çalıştırmak.

Merhaba beyler. Sorum şu. Bugün bir tanıdığımın 1 ay kadardır kullanılmayan Honda CBX250 Twisterını çalıştıralım dedik. Akü vardı. Açık jikleyi verdik marşı denewdik denedik çalışmadı. Sonra akü çok zayıfladı. Vurdurmaya karar verdik vurdurduk vurdurduk oda olmadı. Sonra sanırım bujiye benzin...
  6. Hyp33Rx

Hondanın 3 supersport fiyatları. Oha diyorum.

Merhaba arkadaşlar. Biryerde CBR250 nin geleceği duyulmuştu. Ben dedimki yeaa gelse ne yazcak 15.000 gaymeye satıcaklar onu. CBR125ı da satarlar 8.000 gaymeye. Honda beni g*t etti ::utangac: . Fiyatlar: CBR125R: 6.130 ( fiyat değişmemiş kasası ise harika) CBR250R: 9.500 :silent::mrgreen: ( 27...
  7. Hyp33Rx

Buji sorunu.

Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 5000 km önce platinyum buji almıştım 30 lira gibi bir miktara. Yedek olarak bide standart buji aldım ikiside NGK marka ve gerçek japon. Herneyse bu akşam çıkarttım platinyum bujimi kıvılcımına baktım biraz zayıf gibiydi. Standartla test ettim kıvılcımı baya kuvvetli...
  8. Hyp33Rx

Akü şarj etme ünitesi.

Merhaba beyler. Özellikle çok zayıflayan akümü şarj etmem gerekliydi. Acaba bilgisayar powersupply ı mu kullansam dedım ama amper yetersiz gelecekti. Bende bilgisayarımın kesintisiz güç kaynağını söktüm. İçinde 12 volt 7 amper akü vardı. Onu çıkarttım. ve + ve - kutuplarından uzuuuunca birer...
  9. Hyp33Rx

2011 honda cbf 150

merhaba arkadaşlar bugün arkadaşın 2007 model cbf150 sini yaptırmaya servise gittik. o arada tesadüfen yeni cbfler geldi 150 lik 2011 model. topladılar çalıştırdılar falan çok beğendim motoru. Yanlız motorda ciddi ciddi kesici yok :silent: Yani motorun redline 8-9 arası 9 dan sonra gitmemesi...
  10. Hyp33Rx

Sekmanların kaçırıp kaçırmadığını anlamak.

Merhaba arkadaşlar. 1 Hafta kadar önce motoruma yeni sekman seti ve sübab lastikleri takıldı. Motor özellikle çok ısındığında yağ yakıyor duman atıyor eksozdan. Sekmanların yanlış takılmış olabileceğini düşünüyorum. Bir tanıdığım Yağ tapasını aç, oraya bir peçete daya ve motoru çalıştır yağ...
  11. Hyp33Rx

Pazar günü minik bir Cross serüveni

Merhaba arkadaşlar. Bu sabah alper isimli bir arkadaşım gezelim dedi. Olur dedim. Öncelikle ne yapacağımızı bilemedik. Fikri attım ortaya. -Hadi dağlara çıkalım !:mrgreen: Arkadaş benim gibi kırık biraz fikir onunda çok hoşuna gitti. Marmaris'ten çıkış: Markete durduk. Benzin sonrası...
  12. Hyp33Rx

Buji kıvılcım sorunu ?

Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacaktı. Bujiyi çıkartıyorum. Buji başlığı takılıyken ayak marşına basılıyken kıvılcımı görüyorum seri ve net şekilde. Ama el marşına bastığımda kıvılcım çıkmıyor ayakla çalışıyor motor sadece ama marş motoru dönüyor :silent: sizce sebebi nedir ??
  13. Hyp33Rx

Sente ve sübab ayarı

Merhaba beyler. Öncelikle yanlış anlamanızı istemiyorum. İlk defa bir motor açtım hayatımda ve eğer beceremeyeceğimi düşünürseniz tamirciye git diyin. :) (gitmek hiç istemiyorum çünkü kimseye güvenemez oldum) Birkaç gün önce başlık açmıştım. Motorum 2 dakıka calısıp stop edıyordu. Galiba sübab...
  14. Hyp33Rx

Motor stop ediyor.

Merhaba arkadaşlar. Bugün bir sorun yokken yolda motor stop etti. Zorlayınca yine çalıştırabildim. Güç bela tamirciye kadar geldim, tamirci tanıdık, elimde anahtar tutar işi vardı benim tamircinin neyse ben kendim oturdum başına motorun. Benzin gelmiyo gibiydi motora sanki. Çalışırken birden...
  15. Hyp33Rx

Vites değiştirme devri.

Merhaba. Öncelikle soracaklarımı kesinlikle yanlış anlamayın sadece merak ettiğim ve bilgilenmek istediğim için soruyorum.MESELA Birisiyle yarış yapıyorum. Kymco ck 125 motosikletim var. Vites atmak için en uygun devir kaç olmalı sizce. Motosiklette 11.000 devir var 11.000 de kesiyor redline...
  16. Hyp33Rx

amortisör keçe değişimi?

merhaba beyler, motorun sol ön amortisörden yağ kaçırıyor. keçe gitti galiba. elim anahtar tutar, mekaniktende anlarım. sizce değiştirebilirmiyim? yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler.
  17. Hyp33Rx

Motosikleti neden seviyorsunuz.

Bugün bunu oturdum düşündüm diyebilirim. Sizinde izlenimlerinizi almak istiyorum, hoş bir konu olabilir bence. :) Bence, motosiklet üzerinde biz tamamen biz'iz. Yani kısıtlamalar yok, kişiliğimizi ifade ve temsil ediyoruz bence, Kullandığımız kask olsun, Motosikletin türü olsun bunlar bizi...
  18. Hyp33Rx

Dişli ve arka teker yalpalaması.

Merhaba arkadaşlar, dün arka dişlimin hafiften yalpaladığını farkettım. bir noktaya kadar dümdüz ama bir noktada hafiften kayıyor yine düzeliyor aynı şekilde jantta öyle. sorun ne ki acaba ? rulmanları falan mı gitti ki ?
  19. Hyp33Rx

Motordan hava filtresine giden boru ?

Merhaba arkadaşlar. Motor bloğundan çıkan ve hava filtresine giden bir boru var. Ortasında 5-6 cm lik bi aparat mevcut. bunu çıkarttım ve temizledim içinden baya miktarda kusmuk tipinde benzin kokulu yarı sıvı yarı katı bişey çıktı. bu nedir acaba ? o boruyu takmadan çalıştırdım yanlışlıkla...
  20. Hyp33Rx

Jelli akü nedir. Kullanan arkadaşlar yardım.

Merhaba. Bir yedek parça sitesinden 12 volt 7 amper jelli akü alacağım. ama daha önce hiç kullanmadım faydası zararı nedir bu akünün. bilen arkadaşlar yardımcı olursa cok sevınırım tesekkürler. :)