Jelli akü nedir. Kullanan arkadaşlar yardım.

Merhaba. Bir yedek parça sitesinden 12 volt 7 amper jelli akü alacağım. ama daha önce hiç kullanmadım faydası zararı nedir bu akünün. bilen arkadaşlar yardımcı olursa cok sevınırım tesekkürler. :)

daha pahalıdır. daha kullanışlıdır. çünkü normal akülere saf su ile doldurmak gerekirken. jelli akülerde böyle bir bakım gerekmemektedir. yeni akülerin çoğu artık jelli

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba. Bir yedek parça sitesinden 12 volt 7 amper jelli akü alacağım. ama daha önce hiç kullanmadım faydası zararı nedir bu akünün. bilen arkadaşlar yardımcı olursa cok sevınırım tesekkürler. :)

arkadaşında dediği gibi, bakım yok, saf su yok, kaliteli bir jelli akü alırsan sorunsuz binersin, kış aylarında saf sulu akülere göre avantajlıdır

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
ben 12 volt 12 amper jelli akü kullanıyorum emin olun en akıllıca seçim bu. ancak alacağınız marka muhakkak kaliteli olsun.

Sulfuric asid ve Silica ile karistirilmis bir kimyevi madde ile doldurulmus akudur.

Pahali olmasina nazaran tercih sebebi akintisi olmaz, ve vibrasyona dayaniklidir

Kimyasal icerik olarak islak akuler ile aynidir. Tek farki karisim yogunlugu nedeni ile daha yogun ve az akiskan bir jel sivi icinde muhafaza edilmesidir.

Sahsi dusuncem kuru aku bu gurup icinde en iyisidir. Ama islak akuden daha temiz kaldigi dogrudur.

Bakim gerektirmez.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sulfuric asid ve Silica ile karistirilmis bir kimyevi madde ile doldurulmus akudur.

Pahali olmasina nazaran tercih sebebi akintisi olmaz, ve vibrasyona dayaniklidir

Kimyasal icerik olarak islak akuler ile aynidir. Tek farki karisim yogunlugu nedeni ile daha yogun ve az akiskan bir jel sivi icinde muhafaza edilmesidir.

Sahsi dusuncem kuru aku bu gurup icinde en iyisidir. Ama islak akuden daha temiz kaldigi dogrudur.

Bakim gerektirmez.

Bende kuru aküyü önericektim, ama nedense bişey yazmadım.
Bencede kuru akü en iyisidir.
Bakim gerektirmez, selenin altinda bi akü varmi yokmu unutursun.
Kuru akülerin fiziksel yapilari zaman zaman degisik olabiliyor.
Bazi motorlarda montajda zorluk cikabiliyor, yan yatirip öyle montajini yapin akünün, kuru akü nasil olsa,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar