Arama sonuçlarınız

1. T

hidrolik freni yumuşatabilir miyiz?

Ya frenlerim çok sert yavaş yavaş sıkınca bile kitliyor çok sert tutuyor lastiği birden acaba bunu biraz olsun yumuşatmanın yolu var mı?
  2. T

çok dik yokuşta 125 cc ile 2 kişi

Bu gün motoru epey bi zorladım baya dik bi yokuş vardı 2 kişiydik çıkmamız gerekiyordu, yürüyerek bile zor çıkalacak bi yokuştu diyebilirim keşke fotoğrafını atsaydım ama cidden baya baya dikti yokuş yukarıdan bakınca uçurum gibi görünüyordu, neyse 3. viteste 60 la gidiyorum baktım yokuş önce...
  3. T

Motosiklet kaç bin devir kullanıyorsunuz

Arkadaşlar ortalama kullanma devriniz ve motorunuz nedir? Şehir içi seyir halinde diyelim :D
  4. T

Motor Kasması

Bu soruna bi çözüm bulamadım artık canımı sıkmaya başladı, sabit gaz giderken motor sanki böyle bi gazı azaltmış gibi oluyor sonra tekrar yükleniyor. Bi ileri bi geri yapmış gibi oluyor böyle canımı da çıkarıyor kontrolüde zorlaştırıyor. Motor mondial mc roadracer 125 Benzinden değil...
  5. T

Motoru çamurda yan yatırdım

Az önce motorla çamura girdim ama çamur olduğunu farkedemedim sokak lambası felan yoktu göremedim. Çamura girince kaydım yan yattım sola doğru. Kaldırdım motoru ama sıkıntılar var, yan ayak çok yukarıda duruyor orta sehpaya zor alınıyor ve vites kolu yamuldu bir de ayağımı koyduğum yer yamuldu...
  6. T

Beyaz Duman

Sabah alışverişe giderken farkettim egzozdan beyaz duman atıyor ama az yani aynı nefes verirken çıkan kadar buhardan mıdır yoksa bişiyler olabilir mi?
  7. T

Arkadaşa motor tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar gece saat 1 den sabahın 5 ine kadar tartışma felan kısacası arkadaşa motor alacağız. Cebinde 7 bini var ekipman dahil. Ekipmanı ayarladık, 300 kask 430 mont 100 eldiven 70 dizlik (dizliğin fiyatı tahmini burdaki mağazada sanırım yoktu şu an internetten o fiyatlarda bişiy...
  8. T

şasi numarasının yerini değiştirmek istiyorum

Arkadaşlar motorumun şasi numarası gidonun hemen altındaki tarafta, dışarıya açık vaziyette, biri gelip kazısa ruhum duymaz. Zaten orasıda azcık paslanma var. Bende diyorumki selenin altından geçen şasiye yazdırsam bu numarayı nasıl olur? Şasi numaram olduğu gibi duruyor ve okunuyor nerelere...
  9. T

sinir olduğum çırak acaba silindiri çizmişmidir

Geçenlerde motoru bakıma götürdüm yağ ı tahliye ettiğimiz kapağı açtı 2-3 dakika akıttı yağı damla damla geliyordu sonra bi de ne görüyüm motoru çalıştırmış 4-5 bin devir gaz veriyor, gaz verirkende alttan içindeki kalan yağları fışkırtıyor. Kapattım motoru hemen ittim bunu ne halt ediyon sen...
  10. T

motoruma lastik önerisi ebat olarak?

motorumun arka lastiği patladı yeni lastik alacağım ölçüleri 90-90 18 ama ben biraz daha enli bi lastik almak istiyorum sizce kaç almalıyım genişliği? Etkisi nasıl olur? ---------- Mesajlar birleştirildi - 05:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:38 ---------- Yani 110-90 18 lastik...
  11. T

motosiklet yıkama yerine silmek

Arkadaşlar motorumu silerek temizlemeyi düşünüyorum, ancak temizleyici olarak ne kullanabilirim? Şampuan diyen bile var yani ben ne kullanayım bilmiyorum. Janttaki yağları mazotla temizleyeceğım fren diskine bulaşması halinde ne yapmalıyım? Gaz yağı sanki daha mantıklı gibi bulaşırsada...
  12. T

Kask folyo ile kaplama

Arkadaşlar kaskımı siyah mat folyo ile kaplamak istiyorum, hemde ufak çizikler var onları gidermiş olurum. Yalnız bu folyo ile kaska uygulama kaska zarar verir mi? Yani zarardan kasıt korumasına bi zarar verir mi?
  13. T

cbr 500 r ile uzun yol sizce nasıl olur?

Evet beyler 480 küsür km gidiş aynı şekilde geliş yapacağım Eskişehire. Sizce nasıl olur? ben motoru İstanbuldan alıp gelmiştim ama yeni aldığım için biraz korkarak sürmüştüm keyif alamamıştım.
  14. T

Motosikleti yıkamak ve elektronik aksamları

Motorlarımı şöyle güzel bi çekip tertemiz yıkamak istiyorum ama elektroniğine bişiy olacağından tırsıyorum. Bide 2 motor 2 sinide yaptıramam yani öğrenci adamım ben :D Silmek daha mantıklı geliyor ama ne kadar temiz olur diye düşünüyorum içinizde silenler varsa veya bilgisi olan nasıl...
  15. T

Bobin fişleri neden gevşer veya çıkar

Motor mondial mc roadracer 125 2 hafta önce servise götürdüm motor giderken çok kasılıyordu bobin fişleri gevşemiş dediler tamam dedim yaptırdım. Hafif hafif tekrar olmaya başladı muhtemelen 1 hafta sonra felan daha da artacak öncekinde de böyle oldu önce hafif başladı sonra arttı. Servisle...
  16. T

kesicide sürmenin bi zararı var mı?

Arkadaşlar benim 2 motorum var biri mondial mc roadracer 125 diğeri cbr 500 r son zamanlarda bu ikisinide 1. viteste felan kesicide sürüyorum şehirden uzak yerlerde bunun bi zararı var mı? Çok yakması felan sorun değil mekaniğe bi zarar verir mi?
  17. T

Gidonum dans ediyor çözümü var mı?

Arkadaşlar 100 ü geçince böyle gidon sağ sol sağ sol ama nası sallanıyo, sıkılabilecek her yerini sıktım onunla alakası yok gidon bildiğin dans ediyor bunu nasıl çözerim. Sanırım ön hafif kaldığı için yapıyor bu janta takılan minik ağırlıklar varmış iş görür mü? ismi nedir onların nerden alabilirim?
  18. T

patlak lastik ve farkedememe

Bu gn farkettim arka lastiğim patlamış, yaklaşık 20 km kadar sürmüşüm o şekilde. Gittim bu gün fitil yaptırdım malum servisim kapalıydı bu gün. Sanayide bi lastikçiye gidip fitil taktırdım sorun halloldu. Ama ben o 20 km içerisinde jamtı yamultmuş olma ihtimalim var mı? Jant 310 lira bide lastik...
  19. T

gaz dalgalanma sorıunu

Motor mondial roadracer 125 Bütün devirlerde bu sorun oluyor, sabit gazla giderken dalgalanıyor böyle ileri geri bi yığılma gibi yapıyor gaz kendiliğinden azalıyor birden normale dönüyor biraz artırıyor. Hızda pek bi değişiklik olmuyor.
  20. T

Yedek depo sorunsalı

Yeni farkettim 1 aydır felan motosikletin yedek deposunu çık kullanıyormuşum. Kapatmaya çalıştım o musluğu yukarı çevirdim ama tam dik olmadı deponun çıkıntısı çevirmeme engel oldu. Bir kere düşmüştüm motordan o tarafa doğru sanırım bi miktar milimetrik bi yamulma olmuş heralde çünkü dışardan...

Yeni mesajlar