motosiklet yıkama yerine silmek

Arkadaşlar motorumu silerek temizlemeyi düşünüyorum, ancak temizleyici olarak ne kullanabilirim?
Şampuan diyen bile var yani ben ne kullanayım bilmiyorum.

Janttaki yağları mazotla temizleyeceğım fren diskine bulaşması halinde ne yapmalıyım?
Gaz yağı sanki daha mantıklı gibi bulaşırsada buharlaşır? Acaba buharlaşırmı :D

Son düzenleme:
Motorun kılcal çizikle dolar. Tozu çamuru bezle silersen hem bulaşır hem de çizer. Gazyağı uçar gider bişey olmaz ama bulaştırmamakta fayda var.

Motorun kılcal çizikle dolar. Tozu çamuru bezle silersen hem bulaşır hem de çizer. Gazyağı uçar gider bişey olmaz ama bulaştırmamakta fayda var.

Peki nasıl temizlemeliyim motorumu?

Bulaşık süngerinin yumuşak tarafıyla olur mu? veya bu arabaları sildikleri süngerlerle?

Son düzenleme:
Fren balata temizleyici spray al yanında bulundur mazotla yıkadıktan sonra sprayi uygula hiç yağ falan kalmaz

Motor yikamak zevktir gotureceksin benzinlige destur diyeceksin basacaksin kopugu tazyikli suyu keyfe geleceksin en azindan ben asiri zevk aliyorum bu sekilde yikamaktan :) tabi suyu uygun uzakliktan puskurtmek faydaniza

Motor yikamak zevktir gotureceksin benzinlige destur diyeceksin basacaksin kopugu tazyikli suyu keyfe geleceksin en azindan ben asiri zevk aliyorum bu sekilde yikamaktan :) tabi suyu uygun uzakliktan puskurtmek faydaniza

Ya motorlarımda alarm var alarmlarda çok sağlam bi yerde değiller su almaya müsait bi yerde elektroniğine zarar vermesin? Hadi alarm bozulursa sıkıntı değil de motorun elektroniğine zarar verirse o sıkıntı.

Ya motorlarımda alarm var alarmlarda çok sağlam bi yerde değiller su almaya müsait bi yerde elektroniğine zarar vermesin? Hadi alarm bozulursa sıkıntı değil de motorun elektroniğine zarar verirse o sıkıntı.

Tazyikli su kullanma.Ya bi musluğa hortum bağla öyle yıka yada benzincilerdeki makinelere para atmadan yıka.Biraz uğraştırıcı olur ama o kadar zarar vereceğini düşünüyorsan en temizi.Eğer o alarm su alıp bozulacak bir şeyse sağanak yağmurda filan nolacak?

Tazyikli su kullanma.Ya bi musluğa hortum bağla öyle yıka yada benzincilerdeki makinelere para atmadan yıka.Biraz uğraştırıcı olur ama o kadar zarar vereceğini düşünüyorsan en temizi.Eğer o alarm su alıp bozulacak bir şeyse sağanak yağmurda filan nolacak?

Yağmurdan sıkıntı olacak kadar değil ama bol su gelirse sıkıntı olabilir. Zaten alarm tam oturduğum bölmenin az altında bacağımın olduğu yerde duruyor yani yağmur ordan içeri geçmesi zor geçsene damla damla olur yani.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Motosiklet tazyikli su ile yıkanmaz, hele hele ki yıkandıktan sonra kurutma amacı ile tazyikli hava tutulmaz. Bunları yaparsanız suyu, kurutması ve ulaşması çok zor yerlere ulaştırırsınız. İlk seneler bir sorun olmaz ama, evladiyelik düşünüyorsanız motorunuzu ilerde çürümelere engel olamazsınız.

Ha ama bu dediğim sık sık araç alıp satan, uzun yıllar aynı aracı kullanmayan toplumumuz için bir şey ifade etmez. "Ben yıllardır tazyikli su ile yıkarım, bir zararını görmedim" diyen arkadaşlarda 2-3 senede bir motor değiştiren arkadaşlar :)

Ben hortumun ucuna takılan, sprey ya da ucu daraltmak suretiyle tazyik sağlayan, bahçelerde kullanılan tabancavari bir malzeme kullanıyorum. Motosikleti güzelce ıslattıktan sonra oto şampuanı ile köpüklü yıkayıp, durulayıp sonrasında da kuruluyorum. Zaman zaman manet ya da peg gibi pimli hareketli kısımlarda WD 40 uygulaması yapıyorum.

hiç bir zaman mtorunuzu petrollerdeki tazyikli suyla yıkamayın.sakın ha.

Ben hiçbir zaman tazyikli su vurmadın kullandığım hiçbir motoruma.elektrik tesisatı,gösterge gibi bilimum elamanlara zarar vermesi içten bile değil.1 senedir bende olan r1 imi geçen ay ilk defa yıkadım.4.kattan 18 L +1 kova suyu yaklaşık 5 seferde in-çık yaparak yıkama işini hallettim.maşrabayla su dökerek güzelce duruladım.bir bebek gibi bebeğeeem benim :)yaklaşık 2 saat uğraşmışımdım.sonra motulun cila zımbırtısıyla parlattım.

Silmek de iyi değil dostum çizersin motoru.sileceksen iyice suyla yıka motorunu sonra sil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Susuz yikamak icin ozel sivilar var, sikip siliyosunuz.

herşeyden önce bunu bi düzelttir önce yağmur yağarsa ne olacak ? yoldamı kalacaksın elektronik herşeyden önemli bırak motoru yıkamayı.

Motosikleti
Forza 250
Vitesli motorlar için bir şey diyemem ama scooterlar çok fazla tazyikli olmayan makinelerle tabancayı uzaktan tutarak yıkanabilir. Ben benzinciye gidip yarım saat kadar bekliyorum disk ve motor soğusun diye sonra olabildiğince uzaktan tutuyorum tabancayı.

Susuz olmaz illaki bezi sıkmak için su lazım. 1 kova şampuanlı su + 1 kova temiz su toplam 2 kova su ile halledilir, hortum imkanı varsa tabiki hortum ve bol su diyorum.
Benim motoru da yıkamam lazım ama hava çok soğuk arkadaş.

Motosiklet tazyikli su ile yıkanmaz, hele hele ki yıkandıktan sonra kurutma amacı ile tazyikli hava tutulmaz. Bunları yaparsanız suyu, kurutması ve ulaşması çok zor yerlere ulaştırırsınız. İlk seneler bir sorun olmaz ama, evladiyelik düşünüyorsanız motorunuzu ilerde çürümelere engel olamazsınız.

Ha ama bu dediğim sık sık araç alıp satan, uzun yıllar aynı aracı kullanmayan toplumumuz için bir şey ifade etmez. "Ben yıllardır tazyikli su ile yıkarım, bir zararını görmedim" diyen arkadaşlarda 2-3 senede bir motor değiştiren arkadaşlar :)

ıslak mendil fotosunu beklemiştim olcay avşar,

Akan bir su olmadan olmaz, çamurla uğraşır durursun.
En azından bahçe hortumu gibi su lazım.

Tazyikli su meselesi ayrı konu, en azından uzaktan yapmak lazım.

Onun haricinde soğuk havada egsoz, diskler, radyatör ve blok soğuyana kadar beklemek lazım.

Motosikleti
Ns200
ben bir kova sabunlu su yapıyorum. 5lt de pet şişeye durulama suyu. bulaşık süngeriyle yavaş yavaş köpüklüyorum. üzerine de azar azar su atıyorum pet ile. jantları, zinciri de gaz yağıyla. sonrasında sinyal ıvır zıvır anahtara vs wd40, zincire de motul c2. missss

kovaya suyu dolduruyosun birde tas alıyosun yanına , tasın içindeki suya detarjanı sıkıyosun köpürtüyosun sonra bezle heryeri siliyosun sonra kovada kalan suyla duruluyosun temiz iş.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
ıslak mendil fotosunu beklemiştim olcay avşar,

YkLvWE.jpg

Çamura girilmemişse ıslak mendil forever, bu sene hiç yıkamadım motorumu mesela. Bir kere üstünü açık unuttum otomatik çim sulama ile yağmurlama şeklinde ıslanmıştı sabah sildim bi güzel. Bir iki kere de yoğun çiğ düşmüştü gece yine sabah silip kuruladım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar