sinir olduğum çırak acaba silindiri çizmişmidir

Geçenlerde motoru bakıma götürdüm yağ ı tahliye ettiğimiz kapağı açtı 2-3 dakika akıttı yağı damla damla geliyordu sonra bi de ne görüyüm motoru çalıştırmış 4-5 bin devir gaz veriyor, gaz verirkende alttan içindeki kalan yağları fışkırtıyor. Kapattım motoru hemen ittim bunu ne halt ediyon sen diye kovdum bunu kapağını felan ben kapattım yağını koydum sadece yağın parasını ödedim çıktım.

Sizce bişiy olmuşmudur silindir çizilse nasıl anlaşılır bu?
Yağ yakma v.s olur mu silindir çizilince?

genelde eski ustalar yağ boşaldıktan sonra hemen rolantide çalıştırıp atop ettirirler fakat bu eleman abartmış pek bişey olacağını sanmıyorum çok uzun süre çalıştırmadıysa uzun süre yatan motorda yağ yukarlara çıkana kadar yağsız kalıyor

genelde eski ustalar yağ boşaldıktan sonra hemen rolantide çalıştırıp atop ettirirler fakat bu eleman abartmış pek bişey olacağını sanmıyorum çok uzun süre çalıştırmadıysa uzun süre yatan motorda yağ yukarlara çıkana kadar yağsız kalıyor

10 saniye çalışmıştır en fazla 15 sonra zaten bıraktırdım.

Geçenlerde motoru bakıma götürdüm yağ ı tahliye ettiğimiz kapağı açtı 2-3 dakika akıttı yağı damla damla geliyordu sonra bi de ne görüyüm motoru çalıştırmış 4-5 bin devir gaz veriyor, gaz verirkende alttan içindeki kalan yağları fışkırtıyor. Kapattım motoru hemen ittim bunu ne halt ediyon sen diye kovdum bunu kapağını felan ben kapattım yağını koydum sadece yağın parasını ödedim çıktım.

Sizce bişiy olmuşmudur silindir çizilse nasıl anlaşılır bu?
Yağ yakma v.s olur mu silindir çizilince?

Facede bi motor tamircisi vardı, yağı boşalttıktan sonra yağ yerine biraz benzin koyup 30-40 sn motoru çalıştırıp kalan eski yağı akıtmaktan bahsediyordu. Onun çırağı mı acaba bu..

yağ pompası bozulunca motor da bozuluyor diye biliyoruz bu halde motoru çalıştırmak sadece türkiyede vardır allah bilir

yağ pompası bozulunca motor da bozuluyor diye biliyoruz bu halde motoru çalıştırmak sadece türkiyede vardır allah bilir

Motor bloğunun orda yağ seviyesini gösteren camdan içeri bakınca motora marş verdiğimde ordaki yağ F seviyesinden L seviyesine kadar iniyor yani yağ pompalıyor demek ki yağ pompasında bi sıkıntı yok heralde?

Hemen bıraktığına göre Sıkıntı olmaz herhalde çünkü bütün yağ boşalmıyor sonuçta silindir de yağ bulunur.

Olmaz.Sıcaklık yükselmesi yok makinede.Piston 30 saniye sonra genişler.Bir müddet motor yağsız çalışabilir, yağı tam boşaltsanızda tüm parçalarda zaten bir miktar ince film gibi yağ kalır.Silindir ve piston yüzeyi kaygan ve çok düz bir zemindir mermer gibi.Dediğim gibi birkaç dakika aşırı devir yükseltilmezse motor çalışır çizilmez kitlenmez, parçalar genleşip tam oturunca sıkı sıkıya hareket eder.Hararet yani ısı yükselmesiyle parçalar yumuşar metal ve alüminyum parçalar.Silindirle piston arasında ortalama %5 boşluk vardır.Yani bak derin teknik anlattım için rahat olsun.

Ayrıca yağı boşalmış motoru iyice 10 gram yağda çıksın diye içünden tekrar çalıştırmak kadar gereksiz birşey yok.Boş iş ordan çıkacak yağ çeyrek çay bardağı bile değil bunu yapanlar bi maharet işlediklerini sanıyorlar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------

Hiç merak etme biz bazen motor indiriyoruz tamir için, içinden bir çay bardağı veya daha fazla yağ halen çıkıyor.Heryeri yağlı pompa ve yağ ileten borularda halen yağ çıkıyor.

Facede bi motor tamircisi vardı, yağı boşalttıktan sonra yağ yerine biraz benzin koyup 30-40 sn motoru çalıştırıp kalan eski yağı akıtmaktan bahsediyordu. Onun çırağı mı acaba bu..

Yok artık daha neler. Benzini temizlemek için ne yapıyor balata spreyi mi kullanıyor. Günümüzde önüne gelen ustayım diye geçiniyor.

Alt tapayı açıp yağı boşaltsanız bile, parçaların üzerine tutunan yağ parçaların öyle hemen hasar görmesini engeller. 10-15 saniyede hiç bir şey olmaz. Ancak uygulama yanlış.

Motor yağı komple boşaltıldıktan sonra, komple motoru sökerken bmw r1200 gs, heryeri yağlı tezgah yağ! :)

doğru değil yaptığı ama bir şey olmamıştır motosikletine endişelenme.

aslında yapmak istediği fikir güzel ama doğru bir şekilde yapmıyor. bujiyi veya bujileri söküp marş verse yağ pompası çalışır, yağ dışarı atılırdı. Ama o kadar az yağı dışarı atmaya gerek yok ki? Neyse bişey demiyorum :)

Hiçbir motor kullanma klavuzunda veya tamir klavuzunda öyle yağ yokken çalıştırın yazmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar