Arama sonuçlarınız

1. M

Kask kullanılır mı?

Kazanın şiddeti de dolaylı olarak motorun gücüyle alakalı değil mi? Ek olarak kaskın konforu da önemli tabi. 125cc bir motorla yaptığım hız geniş düz yollarda bile 70-80i geçmez çoğunlukla şehir içi 50 civarı olur. 500cc ve benzeri motorlarda ise illaki şehirlerarası yol yapılır, otoyola...
  2. M

Kask kullanılır mı?

Öncelikle yaklaşık 2-3 senedir kullanılan bir LS2 Rapid kaskım var sizce bu kask 250-500CC aralığında bir Naked motoru sürerken yeterli konforu ve korumayı sağlar mı? Veya çok iyi değilse bile ilk birkaç ay idarelik kullanılır mı? Eğer kaskı değiştir derseniz ne önerirsiniz? Ek olarak kask...
  3. M

Düşük devir

Motoru sürekli düşük devirde kullanmak çok iyi bir şey değil, aynı şekilde uzun süre yüksek devirde durmak da zararlı. Yani 5 bini asla geçmemem lazım gibi bir şartlanma yapmaya gerek yok ama uzun yol yapılırken falan da ibre Redline sınırlarında olmamalı tabi. Dengesini bulmak lazım kısacası ne...
  4. M

Günlerdir düşünüyorum gece ovirtinkliyorum

İşin matematiğini bilsem de düz mantıkla bakınca bana da garip geliyor, mesela 125cc 9-10 beygir bir motor 130 ile gidiyorken 24 beygirlik 200-250cc makineler 150 bandına ancak çıkıyor. Abartalım 500cc çift silindir 47 beygir motor alalım diyoruz o da maksimumda 180 ile gidiyor.
  5. M

Elektrikli motor şarj istasyonu varmı?

BMW denedi ama hiç tutmadı. Motorlar ufak ve hafif araçlar olduğu için yeterli pili koyamıyorlar sanırım o yüzden çok verimli olmuyor.
  6. M

Elektrikli motor şarj istasyonu varmı?

O tip motorlarla genelde evden şarj yapılıp şehir içi ulaşım yapılır. Uzun yola uygun araçlar değiller, çoğu 70km menzilli pilini 3-4 saatte dolduruyor o yüzden onlar için istasyon vs de koyulmaz. Zor durumda kalırsanız da dışarda bulduğunuz herhangi bir prizden priz sahibinden izin alarak şarj...
  7. M

Scooter dışındaki motorsikletlerde kaskı nereye koyuyorsunuz?

Hangi Topcase olduğu ve nasıl monte edildiği de etkiliyordur tabi doğrudur. Benim şuana kadar kullandığım tek Topcase zincir marketlere gelen modeller. 110 luk scooter ile kullandığımdan sorun çıkarmıyordu gerçi 60a kadar motor çok iyi gidiyordu ama 70i geçince verdiği güven 0 a iniyor sarsmaya...
  8. M

En mantıklısı çıkarması çok zor olmayan bir çanta alıp depolama gereken dönemlerde takmak olacak sanırım. Şehir içi hızım maksimum 80 iken zaten motorun dengesini pek etkilemez sanırım, turlayacağım uzun yol yapacağım hızım yüksek olabilir dediğimde de söker devam ederim. Senede 3-4 kere sök tak...
  9. M

Büyük ihtimalle Hornet 500 alacağım hem aşırı güçlü değil hem zayıf değil. Sadece fiyatı biraz zorlayacak onu da taksit yaptırarak falan hallederim bir şekilde sanırım. Tek çekincem uzun yol konusunda. Xmax 250 uzun yolda çok başarılı, 120 leri geçmese de hız istemeyene çok konforlu bir uzun...
  10. M

Honda CB500 Hornet Alınır mı?

Otoyolda 120-140 civarıyla 2 saatte bir mola vererek gitsem 6 saatlik bir yolda rahat ettirir mi? Genel olarak Naked motorla uzun yol yapılmaz sadece şehirde sürülür gibi bir düşünce var sanırım ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Şehirde zaten gider ondan yana pek şüphem yok. 1747085997 Daha...
  11. M

Sağolun, son olarak fiyat ve kampanyalar ne yöne gider sizce? Şuan mayıs sonuna kadar liste fiyatından 300 bin taksit kampanyası var sanırım, ben normalde haziran ortalarında motor almayı düşünüyordum ama yine böyle nakit indirimleri taksit kampanyaları devam eder mi yoksa gerçekten mayısa özel...
  12. M

Acaba şuan için Xmax 250 gibi bir motor alıp bolca yol yapsam rahatça bahar derdi olmadan gezsem ilerde o motordan direkt MT07 gibi bir motora geçmek çok mu zorlar? Şuan alacağım Naked motoru zaten geçiş motoru olarak planlıyorum, ana amaç MT07 veya Hornet 750 gibi iyi (veya belki racing tipi...
  13. M

Yine fiyattan eleştiren çok ama fiyat pahalı mı ki? Yeni kasa MT25 için bile 400 binden aşağı çıkmaz deniyor, Hornet 500 ise şuan 410 bin civarına nakit 480 bin liste fiyatına 12 taksitle veriliyor. Rakipleriyle de kıyasladım kawasaki Z500 falan var mesela onlar da 450 bin civarı. O yüzden...
  14. M

Motoru biraz araştırdım yeni olduğu için de çok bilgi yok ama bulduğum bilgiler iyi bir motor izlenimi verdi. Ancak incelemeler ve yorumlarda motora birsürü kötü yorum yapmışlar ve piyasası berbat kimse almıyor deniyor bunun nedeni ne acaba?
  15. M

Scooter alsam Xmax 250 Tech Max alır geçerim ama Naked daha mantıklı geliyor nedense. Çok Scooter sürdüm ama Maxi olanlar gözüme fazla hantal gibi geliyor o yüzden bu sefer Naked deneyim diyorum. Motoru yatırma konusunda tecrübem sıfıra yakın, bir tek Nmax 155 kullanmıştım o çok az yatıyordu...
  16. M

Elektronik gaz kolu yok 500 de sanırım, o olmayınca sürüş modu da olmuyor doğal olarak. Çevremdeki bayiler sürüş imkanı verirse denerim tabi ama büyük ihtimalle test motorları yoktur. Başlangıç için aşırı ağır kaçacağından emin olmasam 750 de alırdım aslında fiyatlar garip bir şekilde çok yakın...
  17. M

Sürüş modları sanırım 500 lükte yok, 750 liğin teknoloji özellikleri daha fazla.
  18. M

Planladığım yollar pek hızlı gitmeye uygun değil zaten, 8 saatlik yolun 2 saati otoyolda geçiyor kalanı 70-100 arası hıza izin verir en fazla. Bu hız bandında gitmek çok zorlar mı veya yolun 8 saat olması aşırı zorlar mı bilemiyorum tabi. Tek silindir çok zorlar çift al şeklinde birkaç yorum...
  19. M

27 Nisan Samsun'da heyelan.

Samsunlu olarak bir dipnot geçeyim, bahsi geçen benzinlik yol kenarındaki normal bir yer sayılmaz, hemen yanında kocaman Outlet AVM olan bir yer.
  20. M

Bajaj Bajaj Pulsar NS 400 Z Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Zaten Ns400 almaktan vazgeçmiştim ama bunu gördüğüm iyi oldu, almak aklıma asla gelmez artık :)

Yeni mesajlar