Düşük devir

Bu konu ile ilgili cok teknik yazi okudum, cok video izledim.

Yanma odasinda patlama esnasinda, devir dusuk ise piston ve piston kollari ve krank ekstra strese maruz kaliyor. Patlamanin olusturdugu itme kuvvetine karsin, dusuk devirden dolayi piston daha yavas hareket edecegi icin bu bir direnc demek. Bkz: vuruntu

velhasil motorun maks torku hangi devirdeyse, oralarda dolasmak en sagliklisi.

Motosikleti
(yok)
Motoru bağırttırmadığın veya aşırı düşük devirde düşük vitesde kullanmadığın sürece istediğin devirde sürebilirsin ama sana tavsiyem motorunu sıklıkla düşük devirde kullanıyor isen arada performanslı sürüş yapmanı ve yüksek devirlerde kullanmanı tavsiye ederim arkadaşım

Son zamanlarda günlük yasamimizin bircok konusunda milletimizin büyük bir cogunlugu birbirine HOCAM diye hitap etmeye basladi ve üstüne üstlük de TREND olmaya basladi, asagi HOCAM,yukari HOCAM HOCAMDA HOCAM,herkes HOCA oldugu icin piyasadaTalebe ve ögrencide kalmadi, ancak ne Hocasi oldugu hic belli degil, CAMI hocasimi,Spor HOCASI mi,OKUL HOCASIMI farkketmiyor artik, sanki biraz SAYGI LÜTFUNA dönüstü gibi, neyse konumuza gelelim birde REDLINE denen bir kavram olustu, sanki TÜRKCE karsiligi yokmus gibi, (emniyetli performans siniri) oldugunu herkes bilyordur da hani artik ENTEL-DANTEL oldukya, ne makina necihaz olursa olsun (istisnalar haric) hareket eden hicbir alet adavat gücünün son haddine kadar kullanilmaz (Cok kisa anlar haric) onun icin motorlarimizi veya otomobillerimizi gücünün son haddine kadar kullanirsa hiv´cte hos olmayan durumlarla karsilasmak hicde uzak bir ihtimal degildir,sevgili motorsever arkadaslarim.

Motosikleti
Ns200 15"
Benim motorda mod muhabbeti var, şehir içi ve yağmur modunda 3-6, spor modunda 6-9 bin devir arası diyor. Bir motor kendi devir aralığını nasıl bu kadar çok değiştirebiliyor? Tork verdiği aralıkta hissedilir şekilde değişiyor çünkü.
Haritalanması değişiyor olabilir, birde değişken zamanlı subap varsa oda bir etken.

Motosikleti
Voge 250RR
Merhaba arkadaşlar. 15 bin kilometrede mondial driftl motorum var. Ben motoru uzun ömürlü olsun diye düşük devirde kullanıyordum. Sonradan bana düşük devir gitmenin zararlı olduğunu söylediler. Aklım karıştı. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim iyi forumlar
Motorum 12.000 devir çeviriyor ben sakin kullanacaksam 5.000 devirde kullanıyorum. 8.000 devirler konuşulmuş ama ben 8000 devirde gidersem motor çok bagiriyor vites atmam için yalvarıyor, kısacası bunun net bir şeyi yok motorun sana verdiği geri dönüşten anlayabilirsin .

Merhaba arkadaşlar. 15 bin kilometrede mondial driftl motorum var. Ben motoru uzun ömürlü olsun diye düşük devirde kullanıyordum. Sonradan bana düşük devir gitmenin zararlı olduğunu söylediler. Aklım karıştı. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim iyi forumlar
Motoru sürekli düşük devirde kullanmak çok iyi bir şey değil, aynı şekilde uzun süre yüksek devirde durmak da zararlı. Yani 5 bini asla geçmemem lazım gibi bir şartlanma yapmaya gerek yok ama uzun yol yapılırken falan da ibre Redline sınırlarında olmamalı tabi. Dengesini bulmak lazım kısacası ne çok sakin ne çok agrasif :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar