Honda CB500 Hornet Alınır mı?

Şuana kadar ehliyet vs hariç sürdüğüm motorlar 110-125cc civarında ve vitesli motor deneyimim çok az genelde Scooter kullandım. Aklımda 2 seçenek var:

1- Normalde bütçe yetmese de taksit kampanyası ile 12 taksitle CB 500 Hornet alıp uzun süre kullanmak.

2- NS200, Apache 200 gibi 120-160 bin lira bandına rahat bulunan sıfır giriş seviyesi motorları alıp 1 veya maksimum 2 seneye 500 hatta belki MT07 gibi 700cc başka bir motora geçmek.

Al sat süreçleriyle uğraşmamak ve alacağım ucuz motoru satarken edeceğim zarardan kaçınmak için ilk seçeneğe daha yakınım ama siz ne dersiniz?

755 cc olanı kullanıyorum, şehir içinde çok keyifli.
Başlangıç için kullanması çok zor olur mu? 750 liği tabi motor olarak bariz daha güçlü ama ağırlığı dengesi vs çok zorlar mı az çok deneyimlemişsinizdir.

Ek olarak uzun yola gider mi? Çok sık yapmam ama hava güzelse keyfine veya uçak bileti bulamazsam mecburiyetten bazı şehirlerarası yolları da motorla yapabilirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ek olarak uzun yola gider mi? Çok sık yapmam ama hava güzelse keyfine veya uçak bileti bulamazsam mecburiyetten bazı şehirlerarası yolları da motorla yapabilirim.
Gidilir gidilmesine ama belli bir hızın üstüne çıkman gereken yollarda rüzgardan dayak yemiş gibi olursun.

Gidilir gidilmesine ama belli bir hızın üstüne çıkman gereken yollarda rüzgardan dayak yemiş gibi olursun.
Planladığım yollar pek hızlı gitmeye uygun değil zaten, 8 saatlik yolun 2 saati otoyolda geçiyor kalanı 70-100 arası hıza izin verir en fazla. Bu hız bandında gitmek çok zorlar mı veya yolun 8 saat olması aşırı zorlar mı bilemiyorum tabi. Tek silindir çok zorlar çift al şeklinde birkaç yorum almıştım bu motor onu karşılıyor sanırım, aşırı yüksek hızda rüzgarı deneyimlemedim maksimum 80-90 yapmışımdır 125 lik motorlarla.

Başlangıç için kullanması çok zor olur mu? 750 liği tabi motor olarak bariz daha güçlü ama ağırlığı dengesi vs çok zorlar mı az çok deneyimlemişsinizdir.

motosikletteki sürüş modlarından dolayı başlangıç olarak da kullanılabilir, alıştıkça daha güçlü haliyle kullanabilirsiniz.
ağırlık olarak 250 liklerle hemen hemen aynı gibi, çok zorlanacağınızı zannetmiyorum.
uzun yola 125cc lerle bile gidenler var, 500cc bi motor çok rahat gider.
bu haftasonu istanbulda test günleri vardı, istanbuldaysanız bi bayiye gidip test sürüşü isteyin.

motosikletteki sürüş modlarından dolayı başlangıç olarak da kullanılabilir, alıştıkça daha güçlü haliyle kullanabilirsiniz.
ağırlık olarak 250 liklerle hemen hemen aynı gibi, çok zorlanacağınızı zannetmiyorum.
uzun yola 125cc lerle bile gidenler var, 500cc bi motor çok rahat gider.
bu haftasonu istanbulda test günleri vardı, istanbuldaysanız bi bayiye gidip test sürüşü isteyin.
Sürüş modları sanırım 500 lükte yok, 750 liğin teknoloji özellikleri daha fazla.

hadi yaa onları kaldırmışlar mı, hiç incelemediğim için bilmiyorum, aynısıdır diye düşünüyordum. şimdi baktım da sadece tork kontrolü koymuşlar. en azından patinaja bırakmaz motoru, ani gaz açtığında arka teker kaymaya başlarsa gazı keser.
en iyisi bi test sürüşü yapmak.

hadi yaa onları kaldırmışlar mı, hiç incelemediğim için bilmiyorum, aynısıdır diye düşünüyordum. şimdi baktım da sadece tork kontrolü koymuşlar. en azından patinaja bırakmaz motoru, ani gaz açtığında arka teker kaymaya başlarsa gazı keser.
en iyisi bi test sürüşü yapmak.
Elektronik gaz kolu yok 500 de sanırım, o olmayınca sürüş modu da olmuyor doğal olarak. Çevremdeki bayiler sürüş imkanı verirse denerim tabi ama büyük ihtimalle test motorları yoktur. Başlangıç için aşırı ağır kaçacağından emin olmasam 750 de alırdım aslında fiyatlar garip bir şekilde çok yakın ama 500 bana ideal gibi şuan.

500 lukte teker kalin oldugu icin ilk gectiginizde sehir ici yavas donusler zor gelebilir. iyice yatirmak gerekiyor donuslerde.

Kontra teknigi bilmek gerekiyor yoksa yonlendirme biraz daha zor 125 lige gore cunku tekerler kalin.

250cc lerde manevra daha kolay olur biraz daha.

750hornet fazla gelir sana simdilik.

Uzun yol icin naked yorabilir öne egik biraz ve ruzgar aliyor.

Belki forza falan uzun yol icin daha uygun olabilir konfor bakimindan.

500 lukte teker kalin oldugu icin ilk gectiginizde sehir ici yavas donusler zor gelebilir. iyice yatirmak gerekiyor donuslerde.

Kontra teknigi bilmek gerekiyor yoksa yonlendirme biraz daha zor 125 lige gore cunku tekerler kalin.

250cc lerde manevra daha kolay olur biraz daha.

750hornet fazla gelir sana simdilik.

Uzun yol icin naked yorabilir öne egik biraz ve ruzgar aliyor.

Belki forza falan uzun yol icin daha uygun olabilir konfor bakimindan.
Scooter alsam Xmax 250 Tech Max alır geçerim ama Naked daha mantıklı geliyor nedense. Çok Scooter sürdüm ama Maxi olanlar gözüme fazla hantal gibi geliyor o yüzden bu sefer Naked deneyim diyorum.

Motoru yatırma konusunda tecrübem sıfıra yakın, bir tek Nmax 155 kullanmıştım o çok az yatıyordu 110 luk scooterlarda denemedim biraz sağa sola yatsam bile direkt düşeceğim gibi hissiyat veriyordu o motorlar 😀

500luk vitesliyle surmek daha keyifli tabiki.

Hizlanma ve frenleme gayet iyi alt devirde güc var.

Sadece sehirici alisana kadar donuslerde biraz garip geliyor 125likten sonra ama alisirsin merak etme yavas sur alirsan baslarda.

dusuk hizlarda motor agirligini biraz hissettiriyor.
Yokus falan yapistirr cikar guzel gidiyor.

SEhirler ararasi ve uzun kullanimda boyun ve omuz agrisi yapiyordu bende.

Aslinda ybr nin ergonomisi olan daha buyuk cc bisey bulmak lazim ondaki oturus pozisyonu guzel egilmiyorsun ama guc yetmiyor iste.

öyle ergonomik rahat bisey bulursanz bana da haber verin.

Scoterda ise daha konforlu sehir ici manevra daha kolay.

Sehirler arasi yokuslu yollarda ise biraz sanki zaman duruyormus hissi veriyor. Sanki zaman durmus yavas yavas etraftaki tüm ayrintiyi goryorsun gibi bir his vermisti bana.

500luk vitesliyle surmek daha keyifli tabiki.

Hizlanma ve frenleme gayet iyi alt devirde güc var.

Sadece sehirici alisana kadar donuslerde biraz garip geliyor 125likten sonra ama alisirsin merak etme yavas sur alirsan baslarda.

dusuk hizlarda motor agirligini biraz hissettiriyor.
Yokus falan yapistirr cikar guzel gidiyor.

SEhirler ararasi ve uzun kullanimda boyun ve omuz agrisi yapiyordu bende.

Aslinda ybr nin ergonomisi olan daha buyuk cc bisey bulmak lazim ondaki oturus pozisyonu guzel egilmiyorsun ama guc yetmiyor iste.

öyle ergonomik rahat bisey bulursanz bana da haber verin.

Scoterda ise daha konforlu sehir ici manevra daha kolay.

Sehirler arasi yokuslu yollarda ise biraz sanki zaman duruyormus hissi veriyor. Sanki zaman durmus yavas yavas etraftaki tüm ayrintiyi goryorsun gibi bir his vermisti bana.
Motoru biraz araştırdım yeni olduğu için de çok bilgi yok ama bulduğum bilgiler iyi bir motor izlenimi verdi. Ancak incelemeler ve yorumlarda motora birsürü kötü yorum yapmışlar ve piyasası berbat kimse almıyor deniyor bunun nedeni ne acaba?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motoru biraz araştırdım yeni olduğu için de çok bilgi yok ama bulduğum bilgiler iyi bir motor izlenimi verdi. Ancak incelemeler ve yorumlarda motora birsürü kötü yorum yapmışlar ve piyasası berbat kimse almıyor deniyor bunun nedeni ne acaba?
Piyasası iyi olmayabilir tabi, bir önceki kasalar (CB500F) da az satmıştı çünkü fiyatları yüksekti, ayrıca tam MT-07'nin piyasayı patlattığı bir dönemde satılmaya çalışılmıştı. Şu anda fiyatı aynı segmentteki rakiplerinden pahalı ve bir üst segmente yakın olurda gene iyi satmaz.

Onun haricinde gayet de iyi bir motosiklet olduğuna eminim; bir önceki kasayı (CB500F) şehir içinde ulaşım için, viraj yapmak / keyif için ve uzun yolda 35.000km kullandım, çok da güzeldi. Fiyat yorumlarına bir şey demem ama o motora kötü diyen hicbir b.ktan anlamayan kekodur bence, ciddiye almam...

Piyasası iyi olmayabilir tabi, bir önceki kasalar (CB500F) da az satmıştı çünkü fiyatları yüksekti, ayrıca tam MT-07'nin piyasayı patlattığı bir dönemde satılmaya çalışılmıştı. Şu anda fiyatı aynı segmentteki rakiplerinden pahalı ve bir üst segmente yakın olurda gene iyi satmaz.

Onun haricinde gayet de iyi bir motosiklet olduğuna eminim; bir önceki kasayı (CB500F) şehir içinde ulaşım için, viraj yapmak / keyif için ve uzun yolda 35.000km kullandım, çok da güzeldi. Fiyat yorumlarına bir şey demem ama o motora kötü diyen hicbir b.ktan anlamayan kekodur bence, ciddiye almam...
Yine fiyattan eleştiren çok ama fiyat pahalı mı ki? Yeni kasa MT25 için bile 400 binden aşağı çıkmaz deniyor, Hornet 500 ise şuan 410 bin civarına nakit 480 bin liste fiyatına 12 taksitle veriliyor. Rakipleriyle de kıyasladım kawasaki Z500 falan var mesela onlar da 450 bin civarı. O yüzden mantıklı gelmişti.

Ek olarak motor 500 lük gibi değil gitmiyor diyen de baya var. Benim pek hız beklentim yok ama kıyasladığımızda da MT25i her türlü mahveder herhalde? Motorda bir sorun mu var yoksa kıyaslayanlar 4 silindirli makinelerle falan mı kıyaslıyor acaba?

650 lik 700 makina kadar gitmiyor tamamda. Gayet güclu ve sorunsuz bir blogu var 500un.

Mt25te falan zorlaninca blok problem acma riski var.

Cb500 de kolay kolay sorun cikmaz. Sıkıştırılmamış bir motor ve cok asiri devir cevirmediginden saglam ve kendini kanitlamis bir blok.

Sehir icindede isinmiyor pek. Ve nispeten az tuketiyor. 90la 3litre. Sehir ici 4.bucuk civari kisa mesafede suruse gore daha da dusebilir sehir ici.

Rahatca alabilirsin. Kronik biseyi de yok

650 lik 700 makina kadar gitmiyor tamamda. Gayet güclu ve sorunsuz bir blogu var 500un.

Mt25te falan zorlaninca blok problem acma riski var.

Cb500 de kolay kolay sorun cikmaz. Sıkıştırılmamış bir motor ve cok asiri devir cevirmediginden saglam ve kendini kanitlamis bir blok.

Sehir icindede isinmiyor pek. Ve nispeten az tuketiyor. 90la 3litre. Sehir ici 4.bucuk civari kisa mesafede suruse gore daha da dusebilir sehir ici.

Rahatca alabilirsin. Kronik biseyi de yok
Sağolun, son olarak fiyat ve kampanyalar ne yöne gider sizce? Şuan mayıs sonuna kadar liste fiyatından 300 bin taksit kampanyası var sanırım, ben normalde haziran ortalarında motor almayı düşünüyordum ama yine böyle nakit indirimleri taksit kampanyaları devam eder mi yoksa gerçekten mayısa özel bir şey mi bu kampanyalar?

Paraniz varsa bence alinabikir.

sezonu bos gecemyi goze alabilirseniz eylul sonu kisin falan uyguna getirme sansi olabilir.
Fakat dolar firlarsa o zaman da cok pahalanabilir.

Sonuc olarak zorlamiyca sizi alin gecin keyifle binin.

Suzuki Sv 650 de surmustum o cok daha keyiflidir. 2. Elde de suan gebze de cafe racer modeli var. 309 yazmisti 2022 modeldi sanirim.

Ben olsam Bi zafer akcay egitimi patlatip gidip onu alirdim.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
2016 model CB500F'imle araya gireyim gene.

95000 km'deyim, henüz bir sorun çıkarmadı. Periyodik bakım dışında masrafı olmadı.
Ne çok sakin, ne de çok apaçi kullanırım. Ortalama tüketimim 4.2lt/100km. Araba gibi sürülürse 3.5 civarında geziniyor.
140-160 aralığında çok rahat gider.
Artçı da rahat ediyor.

500 Hornet de benim de motorun yenilenmiş, teknoloji eklenmiş hali.
Uzun süre binecekseniz alınır. 2 ay binip satacaksanız alınmaz, piyasası diğer popüler motorlar kadar hızlı değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar