Arama sonuçlarınız

1. T

Akü Önerisi

Arkadaşlar Mondial Drift L sahibiyim. Orjinal aküleri dandik olduğundan 2 ayda 2 kez şarj ettirmek durumunda kaldım. Önerebileceğiniz markalar nelerdir? (12V 9ah)
  2. T

Scoyco vs Hevik

Arkadaşıma yazlık fileli mont bakarken Scoyco JK100 ve Hevik Scirocco arasında kaldık. Sizce hangisini tercih etmeliyiz? Hevik'te iç astar varmış anladığım kadarıyla, çıkarıldığında tamamen fileli rahatlığına kavuşur mu? Yoksa 4 mevsim kafasında o kadar rahat olmaz mı? (Öyle olacaksa hiç...
  3. T

Drift L için lastik önerisi

Arkadaşlar motoru yaklaşık 300 km kullandıktan sonra üstündeki fabrika çıkışı naylon lastikler güven vermemeye başladı. Her zaman ufak kopmalar oluyordu da hakimiyet kazandıkça ben mi hissetmeye başladım yoksa yeni yeni mi tutuş kaybetmeye başladı emin değilim. Genel baktığımda michelin pilot...
  4. T

Büyük beden motosiklet pantolonu

Bütün ekipmanları tamamladım, bi pantolon kaldı geriye ancak kilolu olduğum için birçok pantolon modeli bana olmuyor. Prosev Sky 5XL denedim ucu ucuna olmadı. Revit Hercules 2XL beden olarak oldu ama koruma cepleri doğru yerde olmadığı için iade ettim. Bildiğiniz kalıpları geniş, büyük beden...
  5. T

Diz korumaları nasıl doğru yere oturtulur?

Ekipmanları tamamladık , ful set rahat rahat gezerim artık derken bişey farkettim. Pantolonun içindeki diz korumaları içeri bakıyor. Baya dizlerimin yarısı korumasız kalıyor. Pantolonu evirdim çevirdim, oturtmaya çalıştım, yok. Bir türlü dizimi ortalayamıyorum. Sizce bunun bir çözümü var mı...
  6. T

Uzun süre yatan motor kullanıma nasıl hazırlanmalı?

Yaklaşık 7 ay önce sıfır aldığım motosikletin akü kutup başlarını söküp, deposunu fulleyip orta sehpaya aldım ve öylece bıraktım. Arada ehliyeti , ekipmanları vs. çözdüm. İlk hareket için yapmam gereken bir şey var mı? Bayiden eve yaklaşık 5 km yol yaptı, onun dışında hiç çalıştırılmadı...
  7. T

Tekstil mont nasıl temizlenir?

Elimde Revit Eclipse mont var. Üstündeki kitapçıkta spesifik bir yıkama talimatı yok. Sitesinde ise "revit textile wash" isimli deterjanla 30 derecede durulamadan yıkanması gerektiği yazıyor. Bahsi geçen bu ürün Türkiye'de satılmıyor. Bunun yerine nasıl bir deterjan/sabun/temizleyici kullanmamı...
  8. T

Ehliyet Kursunun Motoru Bozuk?

Abilerim A2 kursuna yeni yazıldım. İlk direksiyon eğitiminde motorun vitesinde şöyle bir saçmalıkla karşılaştım. En başta hoca getirdi motosikleti, verdi bana. Bi baktım vites 1'de. Öyle duruyor stop etmeden. Sonrasında kafama takmadım ama işte parkur çalıştım gittim geldim vs. Motoru bırakıcam...
  9. T

Motosiklet Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Bugün hayırlısıyla ilk motosikletimi aldım. Ancak ehliyetim olmadığı (almaya da vaktim olmadığı) için motor yaklaşık 8 ay kadar evde yatacak. Bu süre zarfında akünün kutup başlarını sökmem dışında bir tavsiyeniz var mıdır? İçindeki yağın vaziyeti ne olur? Servisine sorduğumda ilk bakımına olması...
  10. T

Sıfır Drift 125 mi 2.el YBR yada CBF mi?

Gönlüm her zaman japondan yana ancak ikinci el düzgün (görünen) ybr ve cbf' ler 35-40 bine dayandığı için bu ikileme düştüm. Malzeme kalitesi olarak Mondial'in düşük kalacağının farkındayım ama ybr ve cbflerin km si yüksek , pakette kullanılmış olma ihtimalleri de bulunuyor. Drift alsam aldığıma...
  11. T

Bell Qualifier VS Ls2 Stream Evo

Bu iki kask arasında kaldım, dış kabukları aynı. Ls2 lerin pedlerinin bir süre sonra kendini saldığı söyleniyor, bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Çünkü pedlerin herhangi bir sıkıntısı yoksa ls2 özellik bakımından daha üstün gibi duruyor. ( sharp testinden 4 yıldız almış, ekstra olarak...
  12. T

Ekipman Önerisi 2022

Arkadaşlar , biliyorum bu konudan milyarlarcası açıldı. Ancak bildiğiniz üzere döviz kurlarındaki sürekli artış önceki konuları işlevsiz kıldı . Örnek vermek gerekirse 5000TL bütçe için açılan başlıklara bakıyorum, o zamanın 5000TL si daha değerli olduğundan orda önerilen ürünler 5000TL'nin çok...
  13. T

MSX 125'i kimler kullanabilir?

Ne zamandır japon 125'likler arasında gidip geliyorum ancak aynı fiyat bazında diğer modellerin kilometresi yüksek olduğu için MSX 125 çok daha kafama yattı. Yattı yatmasına da ''acaba ben buna sığar mıyım?'' düşüncesi sürekli kafamda dolanıyor. Bulunduğum şehirde de hiç denk gelmedim, satış...
  14. T

Yeni Başlayan Birine Verebileceğiniz Tavsiyeler

Selamlar, aranıza yeni katıldım.Daha öncesinde motosikletle ne ilgim ne alakam oldu , bu yüzden bilgim çok kısıtlı. Sizden ricam kendi tecrübelerinizden yola çıkarak " başlarken keşke şunu şöyle yapsaydım " dediğiniz genel öneriler vermeniz. Bunun dışında ekipmanların çok önemli olduğunu...

Yeni mesajlar