Akü Önerisi

Arkadaşlar Mondial Drift L sahibiyim. Orjinal aküleri dandik olduğundan 2 ayda 2 kez şarj ettirmek durumunda kaldım. Önerebileceğiniz markalar nelerdir? (12V 9ah)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rks Titanic kullanırken orijinal akünün tırtlığından kaynaklı uygun fiyatlı bir akü ararken Bs marka akü almıştım. Motoru satana kadar 1 sene hiç sıkıntı çıkarmamıştı. Yuasa, Varta, Bosch'u hepimiz biliyoruz, size tavsiye edilecek olan alternatif akü markaları arasında Bs'i de araştırmanızı öneririm.

Peki akü değişiminin motorun garantisini bozup bozmayacağı hakkında bilginiz var mı? Gidebileceğim tek servisin işçiliğine (bizatihi kendilerine de) gram güvenmediğimden kendim değiştirmek istiyorum. Bir sıkıntı yaşatır mı?

Rks Titanic kullanırken orijinal akünün tırtlığından kaynaklı uygun fiyatlı bir akü ararken Bs marka akü almıştım. Motoru satana kadar 1 sene hiç sıkıntı çıkarmamıştı. Yuasa, Varta, Bosch'u hepimiz biliyoruz, size tavsiye edilecek olan alternatif akü markaları arasında Bs'i de araştırmanızı öneririm.

Yok bs akü tırt. Ya da bana kötüsü denk geldi. 5 aydır 0 aldığım akü her gün kullandığım için hiç sorun yaşatmadı ama sağlık sorunu sebebiyle 5 gün motor çalışmadı diye akü zayıfladı ve motoru çalıştıramadı. Servise verdim şarj edip geri verdiler. Şimdilik sorun yok her gün kullandığım için ama gıcık oldum aküye. Konu sahibi yuasa alamıyorsa varta alsın bence alan herkes memnun.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Akünün iyi olması tek başına yeterli olmayabilir. Motorun elektirik donanimları da iyi olmalı. Bu da yetmez aküye özen göstermeniz gerekir.Aküyü yeni değiştirdim. BS marka aldım. Çıkardığım da BS idi. 6 yıllıktı. Motorumun haftalarca, aylarca yattığı olur. Sık kullanmıyorum. Fakat 1 haftadan fazla yatacaksa eve götürüp zaman zaman şarj ederim. Basit bir voltmetre ve akü şarj cihazı herkese lazım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim xmax'ın aküsü 7 yılda artık ölünce Fulbat marka akü almıştım, kadıköyde denimoto satıyor, fren ve akü konusunda iyi bir yerdir. Taksitle almak için aynı satıcıdan n11'den sipariş verip almıştım. Siparişten sonra telefonla aradılar tam motora uygun modeli doğru sipariş vermiş miyim diye kontrol ettiler ve montaj sırasında destek lazımsa telefonla arayabilirsiniz dediler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar