Arama sonuçlarınız

1. B

Motosiklet muayene ücreti ile otomobil muayene ücreti aynı olmuş!

Motosiklet muayene ücreti ile otomobil muayene ücreti aynı olmuş. İkisi de 1.800 lira civarında deniyor, bir yanlışlık yapılmış olmalı. Google'a yazınca böyle görmedim ama bir paylaşımda ve akşam haberlerinde bunu gördüm, net bilen varsa yazsın lütfen.
  2. B

Egzoz Yenileme

16.500 km'deki Scorpion Red Power egzozumun önce sesi arttı, sonra tüpteki kelepçelerin kenarlarından is çıkmaya başladı, daha sonra ucundan parlak ve küçük parçalar çıkmaya başladı, son olarak da ucunu kapatan parça birdem erimeye başladı. Scorpion 250 sterline tüpü gönderelim diyor ama gümrük...
  3. B

Akü Değişiminde Yine Aynı Amper mi Tercih edilmeli?

Merhaba.. 8 aylık motorumun aküsü 15 gün bekledikten sonra motoru çalıştırmamaya başladı.. 2. defa da olunca, aktarma ile çalıştırdım ve servise gidip sordum; ölçümlerde sorun görünmemesine rağmen, beyanıma olumlu yanıt verdiler ve garanti kapsamında Lambretta'mın aküsünü yenileyecekler...
  4. B

DJANGO GAZA BASINCA STOP EDİYOR

150cc den 170cc ye yükselttiğim 42.000 km'deki karbüratörlü Peugeot Django'm 2 hafta kadar önce giderken gücü kesti, gaz yemedi ve stop etti.. 15 dk bekleyince çalıştı. Daha sonra Topkapı'dan Beylikdüzü'ye dönerken 3 defa aynı şeyi yaptı ben de karbüratörü söküp temizledim ve şimdi sadece...
  5. B

İLK ÇALIŞTIRMADA YAĞ DUMANI ATMA

35.000 km'deki 150 cc sym motorlu karbüratörlü peugeot django motorumu orijinal sym silindir seti ile 169 cc'ye çıkarttık.. bu zaten mevcut fiddle 3 motoru.. güç gerçekten de arttı ancak ilk 30 sn.-1 dk. arası yağ dumanı atmasıyla birlikte yağ eksiltme başladı.. sonra supap keçelerinden...
  6. B

YENİ YAPILAN MOTORDA İLK 1 DK. MAVİ DUMAN ATMA

Selamlar.. scooterimin silindir setini değiştirerek az bir hacim artışı karşılığında güç sağlamıştık.. motor güzel çalışıyor ancak ilk çalışmada kısa bir süre mavi duman atıp kesiyordu.. yine de 1000 km de 1 lt kadar yağ eksiltme vardı.. supap keçelerini yeniden değiştirdik ancak yağ tüketimi...
  7. B

ÖN VARYATÖR GÖBEK MİLİ/MESAFE BURCUNU KISALTMAK

Scooterimin motor hacmini silindir seti değiştirerek 150 cc den 170 cc ye yükselttim.. artan güç ile son hızı arttırabilmek bu gün bunu uyguladık.. daha önce yapan, bilgisi ve tecrübesi olan varsa yorum almak isterim..
  8. B

DEPREMDE KASKINIZI TAKIN!

Depreme evde yakalanan motorcular için bir hatırlatma..
  9. B

HACİM YÜKSELTİNCE KARBÜRATÖRE NE YAPILMALI

Selamlar.. 150 cc karbüratörlü motorumu silindir seti değişimi ile 170 cc ye çıkardık.. Yaklaşık %12 hacim artışının karşılığını aldım diyebilirim.. kalkış ve ara hızlanmalarda güç artışı gözlemledim ancak son hızım şimdilik artmadı.. karbüratörün tavsiye edilen hava ayarı 2,25 tur açmakmış...
  10. B

R25 vs. TİPİ MOTORCULAR O GÜRÜLTÜDEN NE ANLIYOR?

Racing kılıklı 125cc 250cc arası düz çift silindir makinelerin etkileyici bir sesi yok normal olarak güçsüz patlama sesleri.. standart egzozu bağıranı ile değiştirenleri kastediyorum tabi.. yani öyle adrenalin verecek bir şey mi ne bu bu kadar beddua ve küfre tercih edilen.. uzaklaşamıyor da...
  11. B

AYNI MOTORU HANGİ PARÇALARLA BÜYÜTEBİLİRİZ

peugeot django 150 karbüratörlü motorum var.. 150 cc ye göre canlı bir motor ve kitapçıkta motor tanımı da şu: XS1P57QMJ-2B çap ve strok: 57,4 X 58,2 150,6 cc sym tarafından yapılmış motor 8,3 kW 8000 rpm ve 11 Nm 6000 rpm değerlerinde.. kompresyon oranı:10,4:1 bu motorun sym fiddle 3 200i diye...
  12. B

AYNI MOTORU HANGİ PARÇALARLA BÜYÜTEBİLİRİZ

peugeot django 150 karbüratörlü motorum var.. 150 cc ye göre canlı bir motor ve kitapçıkta motor tanımı da şu: XS1P57QMJ-2B çap ve strok: 57,4 X 58,2 150,6 cc sym tarafından yapılmış motor 8,3 kW 8000 rpm ve 11 Nm 6000 rpm değerlerinde.. kompresyon oranı:10,4:1 bu motorun sym fiddle 3 200i diye...
  13. B

SKUTERLERİN ARKA SÜPANSİYON AYARI

Skuterlerin arka amortisör helezonlarının alt tablasında kademeli/çentikli bir ayar var.. o nasıl yapılır ve yapılan yüksekliği mi değiştirir sertliği mi.. uzun virajda yoldan gidona yansıyan salınımları azaltır mı?
  14. B

Trafik yoğunluğunda biz sağdan giderken sola atlayan motorcular.. yapmayın lütfen

Örneğin İstanbul E5.. trafik yoğun.. sağda, motorlarımızın sığdığı o yerden gidiyoruz ama bir araba sağa diğerlerinden fazla yanaşmış bekliyoruz ki bizi görsün.. taciz etmeye hakkımız yok ama elinde telefon varsa ya da başka yere bakıyor ve aynadan bir türlü göz teması kuramıyorsak bir selektör...
  15. B

Malossi Torsiyon Pulu

Selamlar.. Dün Peugeot Django scooterimin bakımı yapılırken açılan varyatördeki yayına daha iyi ara hızlanmalar umarak bu parçayı taktırdım.. Eve giderken henüz fark edebildiğim bir şey oldu diyemem ama bana daha önce gittiği aynı hızda daha çok devir çevirir gibi sesli geldi.. Tecrübesi...
  16. B

EMİNÖNÜ MEYDANA MOTOR BIRAKMAK CEZAYA MI TABİ?

Eminönü Mısır çarşısına yakın, yeniden düzenlense de aynı olan meydana motorumu bırakacaktım ancak eskisi kadar motor bulamayıp zabıtanın da çekicisini görünce bir değişiklik var diye şüphelendim.. Çekicide kimse yoktu diğer köşede küçük bir otodaki zabıta memurlarına sordum artık yasak mı diye...
  17. B

Yağ değişimi yaparken çubuk deliğinden hava basınca..

Bunu duymuştum ustama hadi deneyelim deyince sonuca o da şaşırdı :) https://www.facebook.com/bulentaydogan/videos/10159966047315061/?l=3074930696376427565
  18. B

Biltwell google lar gözlükle beraber rahatlıkla kullanılır mı?

Gözlük kullanıyorum ve bubble camlı Gringo kaskımı takıp çıkartırken gözlüklerim sorun oluyor.. Şu google lar hakkında bilgisi olan var mı.. https://www.amazon.com/Biltwell-Moto-2-0-Goggle-Chocolate/dp/B077WMFT3C/ref=sr_1_10?s=automotive&ie=UTF8&qid=1515872017&sr=1-10&keywords=biltwell+goggles
  19. B

1. KÖPRÜ HALA 7 LİRA ÇEKİYOR, DÜZELTİLMEMESİNİN SEBEBİ NE.. TEPKİ VERMELİYİZ

daha önceki 4 geçişimi zorlukla düzelttim.. 1 ekimde geçtim yine 7 tl.. 2.köprü 3,5 tl çekiyorsa demek ki bu iş olabiliyor değil mi.. kaç ay oldu çalışıyoruz demişlerdi.. inancım kalmadı aklıma başka şeyler geliyor..
  20. B

Sirkeci'de Fatih Belediyesi Zabita park cezası yazıyor

Ulke koca bir hapisane gibi her yerden sıkıştırıyor insani.. Bu gun Dogubank'a saatime pil ve kayis taktirmaya gittim.. 100 lirayi gecmesin derken bir indim, koltuga 'Fatih belediyesi zabita' bilmem nesi 227 lira ceza kestigini bildiren bir etiket yapistirmis.. Oradaki onlarca motora da...

Yeni mesajlar