Tek suçu devlete yüklemek olmaz. Sizin orada ne gibi bir olay yaşandı bilmiyorum ama genelde yasak durup dururken gelmez. Kendi şehrimden örnek vereyim; şehrin merkezinde zafer plaza denen bir alışveriş merkezinin açıkta büyük bir alanı var. Yazın tüm motorcular oraya toplanırdı. Bilenler bilir motosiklet park etmeye de gayet müsait bir alan.
Park halindeki motorlar kimsenin geçişini falan kapamaz ve rahatsızlık vermezdi. Polisler de haliyle hiç karışmazdı motorculara. Hatta arada yunuslar da gelir,çay içip muhabbete ortak olurdu. Ne zaman merkezde işim olsa bende gidip gönül rahatlığıyla motorumu oraya bırakırdım. Ancak her toplulukta olduğu gibi 3-5 kendini bilmez türedi. Açık egzoz takılmış (park halindeki) motorlarını kesiciye sokarak kulak tırmalayan ve bir marifet yaptığını sanan salaklar dadandı ortama. Şikayetler oldu, polis gelince de kaçışıyordu bu 3-5 şerefsiz. O kadar çok ses yapıyorlardı ki, biz diğer motorcular bile rahatsız oluyorduk, siz düşünün.
Birde baktım ki haftasonu park halindeki motorların alayına cezayı döşemiş polisler. Hatta gün içi ufak bir operasyonla bazı motorları bağlayıp çekiciye yükleyip götürmüşler. Motorunu park etmek isteyene de; "yallah başka yere" demişler .
Şimdi bu durumda polisler mi suçlu biz motorcular mı? düşünmek lazım. Açıkçası ben polislere kızamadım. Bir topluluk çevreye rahatsızlık vermeye başladığı an onlara tanınan ek imtiyazların geri alınması gayet doğaldır. Kurunun yanında yaş da yanar maalesef. O alan bir motosiklet park alanı değildi ancak hiç kimseye rahatsızlık vermediğimiz için polisler de bizlere karışmazdı.
Şu anda yeniden motorlar park edebiliyor, polisler yine karışmıyor fakat çok sürmez, yaza doğru 3-5 salak gelip yeniden milletin huzurunu kaçırır ve yeniden sıkıntılar başlar.
Umarım en kısa zamanda sizin oradaki sorunlar çözülür de polis ve zabıta yeniden park işine karışmamaya başlar.