2006 ocakta satın aldığım fazer motorum ile 12bin km'yi geçtim.
Neredeyse her gun kullanıyorum diyebilirim.
Motosikletin hiç bir parçasının ne bir ayarı bozuldu, ne de bir tutukluk yaptı. Kesinlikle çok memnunum. 3 kere lastik patladi, ama bu da motordan kaynaklanan birşey değil. Bir kere de park lambalarini acik unuttum ve aküyü boşalttım, bunda da zavallı motorun bir suçu yoktu. Aktarma yapıp çalıştırdıktan sonra akü toparladı.
O uzuuuun yazıyı yazan arkadaş daha 2. satırında fazerin frenleri berbat diyerek espri yapmış. :cherry:
Fazerin frenleri oldukça iyidir. Ama kullanmasını bilmek gerekir. 2 teker arasındaki mesafenin az olduğu motorlarda(race türü motorlarda diyebiliriz), arka fren çok çabuk kitlenir. Onun için hassasiyetiniz çok iyi değilse arka freni 10-20km den daha fazla hızlarda kullanmazsınız ve kullanmanıza gerek te yoktur. Motoru en iyi ön fren durdurur veya yavaşlatır.
Yazının gerisini de okudum ve bir fazer sahibi olarak oldukça komik buluyorum.
Fazer, neredeyse dik oturumlu, oldukça başarılı ve yumuşatılmış bir süspansiyonu olan, büyük ihtimalle yakıt tüketimi düşünülerek üst devirleri biraz kırpılmış bir race motosiklettir.
6-8bin rpm'e kadar sakin, 6-8bin rpm üzeri oldukça deli bir motordur. O kadar devirli olmasına rağmen titreşim neredeyse yok denecek kadar azdır, aynaları kullanışlıdır. Duruş anından 200km/hr hıza 12sn civarında çıkabilen bir motosiklettir. Son hız olarak ise düz yolda 240-245km/saat hızlarda gidebilen bir motosiklettir.
Bu kadar hızlı gidebileceğim, bu kadar çabuk hızlanabileceğim, dik oturumlu, şehir içi trafiğinde canımı sıkmayacak kadar kıvrak olabilen, yakıt tüketimi ortalama 5.3lt/100km civarında olan, kaliteli, fiyatı aşırı olmayan, 2. eli olan, parça ve servis sorunu olmayan, frenleri İYİ olan, tasarımı güzel olan, fazla ağır olmayan, artçı için süper olmasa da uygun olan, vibrasyonu çok az olan, rüzgar koruması olan, orta ayağı olan, benzin seviye göstergesi olan, süspansiyonu bizim yollara uygun olup toprak ve bozuk yollarda da yolculuk edilebilecek başka ne motor var?
Fazer düşük devirde gitmiyor konusunda şöyle şöyliyim, 6.vitesteyken, 30km/saat hız ile gayet rahat gezinti yapabiliyorsunuz.. Motorda hic bir rahatsizlik hissi olmadan gidebiliyor. Ama o şekilde giderken ani hızlanma istediğiniz zaman vites düşmeniz gerekiyor. Bu da doğal, çünkü vites oranları bunu gerektiriyor. Fazer 1. viteste 14000 devirde 100km/saat hız yapacak şekilde tasarlanmış.
Fazerin şöyle bir problemi var ki kimse fazla bahsetmiyor. Onu da ben söyliyim. Sele altı egsozlar güzel görünmesine rağmen, arkaya oturanların arka taraflarına egsoz kokusu siniyor
Bu beni şu ana kadar en çok rahatsız eden konu ama bu benim için çok ta önemli değil çünkü egsoz kokan ben olmuyorum :cherry:
Son olarak şunu da ekliyim, Çamur-kar-buz üzerinde gitmek isteyenlere Fazer tavsiye etmiyorum...
Yüksek devirden nefret edenlere tavsiye etmiyorum.
Ayrıca normal şartlar altında 2 yılda bir yapılacak lastik değişimi için 350euro gibi bir harcama yapmak gerekiyor. Ben bunu artık kabullendim, fazerim için değer