Ben benim ABS'lisini teslim alalı 1-2 hafta kadar oluyor. Öncesinde 2005 fazer 600 vardı. Çok memnun kaldım, o yüzden aynı motorda kaldım.
Nedense arka freni çok kitliyordum panik/ani frenlemede. O yüzden ABS lisi en iyi çözüm olur diye düşündüm.
Şu an 1600 kmde.. yağ filitresinin gelmesini bekliyorum. Bu gün nasipse K&N hava filitresi takılacak ve ilk 1000km bakımı yapılacak.
Eskişehire gittim Emok festivaline.. O yüzden kilometre arttı ilk haftada bayaa bi.
Yol tecrübelerime gelince. O kadar yükle ki arkamda 55 kg lik pilyonumda vardı, yolda gayet stabildi. Amortisör ayarını en serte getirmeme ve lastiklerin havalarını 36/42 yapmama ragmen yolsa konfor sorunum olmadı. Virajlarda gayet iyi yattı, kendi limitlerimde döndüm.. Rüzgarlı yerlerde yalpaladım biraz ama bu normal. O kadar yükle bile durmada en ufak bir sorun yaşamadım, ki yola çıkmadan önce fren disklerim daha yeni yeni çiziliyordu. 400 km de yola çıktım, 1200 km kadar yapıp geri döndüm. En çok arka frenden şikayetim vardı, oda dönüş yolunda artık çok iyi bir şekilde tutmaya başladı. Rodaj olsun, risikli olsun, abs yi henüz hiç devreye sokmadım, inşallah bu ilk bakımından sonra boş alanlarda biraz test edeceğim motorun ABS sini..
Tabii bende bu güne kadar 8000 deviri geçmedim. Ama bir kaç kere kısa süreli olmak kaydiyle 10000-11000 devire çıktım. evet, motor çok daha keyifli oluyor ozaman.
Ancak düşük devirlerde çekiş düşüyor, bence 6000-7000 den sonra çok daha keyifli oluyor. hoş.. 10000 lerde dadından da yenmiyor kerata..
Önümüzdeki günlerde tek kişilik kısa gezilere çıkacağım, fikirlerimi söylerim burdan
kalın sağlıcakla..