Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sil baştan GT 650

Motovento
    REKLAM ALANI
    Süvarİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TvS_ApAChE
    Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ehehe enjeksiyon işleri şu yaptığımdan daha dertli. allah kurtarsın :D... aslında çoktan komple bitmiş de olabilirdi. ama bizim iş dünyası pek dengesiz olur. bir çok insan gibi bir mesai saatine bağlı işim yok... yoğun çalışıyorum ve ancak kalan zamanların bir kısmını bu tasarımla ilgilenerek geçiriyorum. yoksa çoktan biterdi.

uykuya gelince, ben küçükken uykum mikrop kapmış aldırmış bizimkiler uykusuzum ben :D... günde 2 - 3 saat uyku yetiyor benim bünyeye. biraz garip ama, böyleyim ben de işte ...

dilim sivridir ama, haksız yere de sivrilttiğimi düşünmüyorum. mütevaziliğe gelince, yani sessiz ve sakin bir insanımdır gerçekte de... ama bildiğim birşeyin arkasında dururum ... aynı şekilde, karşımdaki insanlar da birşey iddia ediyorsa, bunun arkasında durabilmeli. bu beni mütevazilikten alıkoyuyorsa ve bu kötü birşeyse yapcak bişey yok...

Sonuçta eşek gibi çalışıyorum ayrıca :D biraz da başkaları mütevazi olsun canım :D
    Teşekkür ederim. fakat işimden memnunum kurtarılmak gibi bir düşüncem yoktu sürekli plastik enjeksiyon kalıplarıyla uğraştığım için. döküm modelcilerin ve fibercilerin işi hep zevkli kolay bir iş gibi geliyor bana. çocukluğumda 5 yıl flnda doğrama- mobilya işinde çalışmıştım, haliyle modelciliğede pek yatkın biriyim. fakat plastik enjeksiyon bu işlerin en babası demek yersiz olmaz heralde

uyku konusunda ise bana kalırsa pek de doğru değil yaptığın. çok iyi motive olacaksınki 2-3 saat uyku yetsin :D ir

insanları olduğu gibi kabullenmeyi seven birisiyimdir. değişik insanlar her zaman iyidir. fakat kendi nacizane fikrimce başkalarından birşey beklemek uygun değildir, gerçekleşmesi düşük bi ihtimaldir. neyse işte şimdi bakış açısını tartışmanın anlamı da yok :D

emek veren elleri öpmek gerekir. takipciniziz işte
    ..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..

..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı Süvarİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim. fakat işimden memnunum kurtarılmak gibi bir düşüncem yoktu .............

..............plastik enjeksiyon bu işlerin en babası demek yersiz olmaz heralde
    ehehe, öylesine dedim :D geçen konusu geçti. bizim iş yerine iyi kötü bi enjeksiyon makinesi alsak mı diye. bazen lazım oluyor. dışarıya vermeyi de sevmediğimizden alternatif fikirlere yöneliyoruz. nihayetinde seri üretim tesisi değiliz. enjeksiyon kalıpları yapmak bazen kasvetli bir hal alabildiğinden dedim öyle :D... yoksa ben de işime aşık olmasan kessen yapmam böyle şeyler :|

......................................

kalıplar bitti.

yukarıdaki resimde görüldüğü üzere, bu haliyle pek birşeye benzemese de, aşağıdaki hali, içeride kalan boşluğun çamurluğu oluşturduğunu sanırım izah edebilir.

cnc'deki boşluklar ve işleme sürelerine olan sabırsızlığım dolayısı ile hassas bir işleme yapmadım. elimizdeki modeller birbirine tam oturmuyor. 3 - 4 mm'lik toplam hatalar ve boşluklar var. zımpara ile bu fazlalıklar alınıp kalıp parçalarının birbirine tam oturması sağlanacak.

ince zımpara ile yüzeylerdeki işleme pürüzleri giderilecek. sert parlak vernik atılacak.

vidalama delikleri açılıp, parçalar birbirine sabitlenebilir, sökülebilir hale getirilecek.
    ....

bu aşamadan sonra ürün almak için kalıp hazır hale gelmiş oluyor....
    .......................

daha önce infüzsyon tekniği ile parçalar üretmiştim. ancak bu seferki kalıp ve model oldukça karmaşık. ilk kez bu kadar karmaşık bir geometriyi infüzyon ile yapmaya kalkıyorum.

çok iyi bir deneyim olacak. çok daha karmaşık modelleri üretirken nelere dikkat etmem gerektiğini öğreneceğim ...

ayrıca motosikletim için güzel bir ön çamurluk ortaya çıkmış olacak haliyle.
    !?

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    tempo yükselmiş görünüyor
    bildigim kadarıyla kalıplar çıktıgı zaman gerisi kolay olsa gerek.
    kardeşimin çalıştıgı firmada'da enjeksiyon ve cnc tezgahı ve bir çok cihaz mümkün.bir ara benim kawa er 5'in arka kuyruk grenajlarını degiştirsek nasıl olur demiştim abi dedi kalıp olsa kolay'da kalıp çıkarması zor demişti,bende haliyle O sevdadan vaz geçmiştim ama hayla düşünürüm ER 5'in arka kuyrugunu daha geniş yapmayı malum çok cılız duruyor.

sana kolay gelsin merakla beklemeye devam.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Oo demek ahşaptan bir motosiklet... ilginç

Hala merakla takip ediyorum
    #sürenadam

Motosikleti
    Henüz yok
    Hadi hayırlı olsun başlamışsınız kalıp işine

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    bence bu kalıpları bir kenara koyun
    mutlaka o çamurluktan isteyen bir kaç gariban çıkacaktır
    harley is making love with davidson

Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı jackonbir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence bu kalıpları bir kenara koyun
    mutlaka o çamurluktan isteyen bir kaç gariban çıkacaktır
    hehe. çamurluk zaten bir nevi üniversal oldu ... bir çok motosiklete uyar muhtemelen.

iş yeri bu gün yoğundu. ne ben, ne de usta kalıpla ilgilenemedik. yarın usta gelmeyecek. benim de başka bir projemde kullanmak üzere elektronik malzemesi temin etmem lazım derken, pazar gününe kalıyor. pazara kadar proje uyku modunda kalıcak.
    !?

Motosikleti
    TvS_ApAChE
    korkulan üzücü habergeldi işte :D ne yapacaz şimdi infüzyonu göremeyecez mi

Motosikleti
    benelli tnt25
    öbür hafta içi müsait bi gün inş.
    !?

Motosikleti
    Hayat[H]onda
    Kadir mubarek heykeltraş gibi adamsın,vallahi sanat eseri çıkartmışsın resmen....

Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı Ahmet N. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kadir mubarek heykeltraş gibi adamsın,vallahi sanat eseri çıkartmışsın resmen....

fena fikir de değil hani. modeli çıkartınca bu kalıbı bi meydana " kirli ruhların anıtı " diye diksek fena olmaz :D arada bi motorları götürürüz çamurluklar sezonluk ibadetlerini yapar :D
    !?

Motosikleti
    Hayat[H]onda
    Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fena fikir de değil hani. modeli çıkartınca bu kalıbı bi meydana " kirli ruhların anıtı " diye diksek fena olmaz :D arada bi motorları götürürüz çamurluklar sezonluk ibadetlerini yapar :D
    Ucube dikmişler diye mahkemelik oluruz sonra

Motosikleti
    TvS_ApAChE
    peki ya sonra ???

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    kadir her hangi birşeye ihtiyacın olursa haberimiz olsun
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    benelli tnt25
    valla biraz zaman varsa elinizde :D çok ihtiyacım var bu ara :D

firmamızın garip işleri dolayısı ile epey yoğunum. bi aksilik olmazsa bu hafta sonunu çamurluğu bitirmeye ayırmak istiyorum.

bir de paralel yürüyen ilginç projelerim var :D

sarı fincanın içinde gördüğümüz hava kabarcıkları bildiğimiz hidrojen ve oksijencikler....

su ise saf su. pratikte saf su elektriği iletmez ama, elektriği allem edip kullem edip yalıtkan olan saf suyun içinden ite kaka geçirince su dayanamayıp bırakıyorum bu işi ben diyerek atom atom ayrılıyor.

böylece çok düşük bir enerji ile çok fazla enerji kapasitesi olan hidrojeni ve oksijeni sudan ayırıyoruz.

1 litre suda yaklaşık 30 litre benzinin enerjisi bulunmakta.

bu düzenek sadece saf suyu darbeleyerek delebilen voltaj çalışması için olduğundan ayrıştırma ünitesi olarak fincanı yeterli gördüm fincan içerisinde iki alüminyum plaka var.

devre çalıştığına göre, orjinal ayrıştırma kabını yapmaya başlayabilirim. ayrıştırma kabında paslanmaz çelikten özenle kesilmiş ve dizilmiş levhalar olması gerek.

bu sistem yaklaşık 6 - 10 watt güç ile, bir otomobili, 1 - 2 litre su kullanarak ortalama 1000 km kadar götürebilecek hidrojen üretebiliyor. dünyada çok fazla uygulaması var.

gelelim çamurluğa, zavallı kalıplar birisinin ince zımpara yapmasını bekliyor :D... o da yarın akşam inş.
    !?

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    kadir bey,öncelikle sizi tebrik ediyorum..projenizin her aşamasını baştan beri takip ediyorum ve ilgi ile takip etmeye devam edeceğim.kolay gelsin dileklerimle,iyi çalışmalar..
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

Motosikleti
    TvS_ApAChE
    sudan hidrojeni ayırıp hidrojen pili mi yapıcaksınız tam anlayamadım olayı. birde bu paralel projenin motosiklet ile bir alakası varmı hybrid motor felan mı yapıcaksınız

TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Olay iletişim bozukluğu
    Bugün düştüm kafam yarıldı
    Sabah motorcunun biri takla attı
    Rauf Denktaş öldü
    Kanser nasıl bir hastalıktır merak ettimde

Yazıların çoğu bu şekil olunca, herşeyden bir geyik ,espiri çıkarmaya çalışılınca böyle oluyor.Senin uzun uzun detaylı paylaşımına da ceva
    böyle olunca alınganlık konusunda bence haklısın.
    https://www.youtube.com/user/funtay34
    http://instagram.com/tayfunboralegend/
    https://www.facebook.com/tayfun.bora

Motosikleti
    TvS_ApAChE
    çok sessiz sakin kaldınız be hocam hala bekliyoruz. zımpara filandamı yapılmadı kalıplara en azından onların resmini görseydik

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    fotoğraflara bakamıyorum site hata veriyor ne yazıkki
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)