Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
51. sayfa BirinciBirinci ... 41495051525361 ... SonuncuSonuncu

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1001
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Yani şimdi ön balataları değiştirmek istesek rs 151 arka balatasi mi alıyoruz Eve dönünce ben motoru tamirciye götürüp arka balatayi değiştireceğim. Yedek gaz debriyaj fren telleri alacağım, hangi modellerin uyumlu olduğunu da öğrenirim. o ara ön freni de sorarım. Malum Ankarada tamirci bulmak zor olabilir, bir de onunla uğraşmayım. Bişey lazım olursa internetten söyler geçerim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1002
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2014
    ilkerabi doğrudur ama bizim diskler rs151 e göre çok daha büyük. Ben balataları ve fren fidroliğini değistirdikten sonra çok farketti. Benim motoru kullanan arkadaşlar frenlerin çok iyi olduğunu söylüyor..
    Sen iki motoruda kullandığın için o işleri daha iyi bilirsin.
    Bu arada Resimdeki balatalar motordan çıkan balatalar..

  3. #1003
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Ön frenlerimiz orjinal ybrden iyi tutuyor, arka için aynısını söyleyemeyeceğim. Belki balatadandir o da.

    Anamur'a döndüm, motorumun yanındayım , tabi gelir gelmez başladım araç-gereçleri belirlemeye.

    Usb şarj yerine de taşınabilir 7800Mah'lık şarj istasyonu alacağım, ön kafada (Far ile gösterge arasında) sabitleyecek-koyacak çok yer var. Şimdi aküden usb şarj çeksek onu kontağa bağlamak lazım ki, itin biri gelip aküyü sömürmesin, kimsenin aklına gelir mi bilmiyorum ama, daha kullanışlı geldi bana 7800Mah şarj istasyonu, sonuçta koyulacak yer var, telefonumu da aşağı yukarı 3,5 kere şarj eder, ihtiyaç olunca motor harici yerlerde de kullanılır. Açıkçası söylemek gerekirse, piri olmadığımdan elektrik tesisatına çok bulaşmak da istemiyorum, montajı hallederim de, sorun çıkarsa anlamayabilirim . Herneyse, bunu gözüme kestirdim, http://www.hepsiburada.com/codegen-p...SARJCODEX50SYH

    Alarm olarak bunu kullanacağım, bir arkadaşımda var oldukça memnun, kaliteli pil de 2-3 ay gidiyormuş, yeterince de hassasmış. bunun sayesinde de elektrik tesisatına bulaşmıyoruz. Alıp koltuğun altına atacağım. http://www.ticaretgroup.com/asp/prod...tresimli-Alarm

    Telefon tutucu olarak bunu gözüme kestirdim,
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...tucu-176874841

    Elcik koruma ve led sis lambası ne yazık ki beğenemedim, beğendiklerimin de fiyatlarının maşallahı var. Ankara'ya geçince Aliexpress'den getirteceğim.
    Bu arada PC'ye geçip inceledim de, Plus ile düz XR'ın fren merkezleri farklı gibi geldi bana, büyük ihtimal balatalar da farklıdır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:21 ----------

    Ayrıyetten, bugün motorun arkasına geçip şöyle bir peglere baktım, sol peg yukarda, sağ peg ondan 3-4 cm aşağıda, şaka gibi Kullanırken farketmedim hiç. Ayıplı parça takmışlar anlayacağınız. Yani sizde böyle bir durum yoksa, aldığınız krom ybr egzozu şak diye kesip biçmeden, eğip bükmeden uyacak. Ufak balyozla düzeltmeye çalıştım da, olmadı. Çekiçle mi girişsem ? Nasıl olsa pegde balyoz gibi koruma sağlayacak plastik ayaklıklar var.
    ilkerabi, halilom ve leokaplann bunu beğendiler.

  4. #1004
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    MT de gündem de yer alan benim de çok zamandır gitmeye niyetlendiğim Ölüm yolu lakaplı dünyanın en tehlikeli yolu seçilen soğanlı geçidine gittik arkadaşlarla. Alttaki resimlere bakmadan bi kaç detay geçeyim. Ölüm yolu falan diyorlar da biz bu lakabı biraz abartılı bulduk, belki yöre halkı olduğumuzdan dolayı olabilir. Gelelim fasulyenin faydalarına. Tam zirveye çıkarken bizim xr hötö hötö yapıp stop etti. Basıyoruz marş yok far yok. Kapatıyorum farı felan bi vurduruyoruz çalışıyor gidiyor. Farı yaksam veya frene bassam motor direk eteşlemeyi kesiyor. Neyse pek de anladığımız yok karbüratör dü, şaseydi vs vs derken saatler geçiyor motor biraz gidiyor sonra tekliyor. sıkıntıyı çözemedik Bayburtun biyerinde kaldık öyle. Sonrasında aküleri değişmek geldi aklımıza arkadaşın aküyü takıyorum ve motor saat gibi. Onun motor aküsüz çalışıyor ayakla. Bizimki çalışırken akü bağlantısını kesiyorsun hop stop ediyor ve anlıyoruz ki şarj dinamosunda bir sıkıntı var. Öyle aküyü değişmeli şarj ettire ettire diğer motorla yolu ilerliyoruz. sonrasında önümüzde 60 km yayla yolu var ve benim akü bitik diğer 2 motorun farı kesiyor, sadece parkları yanıyor bense ön fren lamba bağlantısını bile çıkarıyorum sadece akü bujiye çalışıyor. 1-2 arabadan rica ediyoruz ve arkamızdan uzun farlarıyla yolu tamamlıyoruz. Toplamda 300 km. Derdini anlayana kadar zehir olan yolculuk paha biçilemez. P.tesi doktora gidecek bakalım teşhisimiz doğru olacak mı?
    Not: 13:00 da başlayan yolculuk benim 01:36 da evde olmamla son buldu.

    Bayramınız mübarek olsun.







    yolun fotoları yok çünki sis ve çise den bi yer



    Burası Karaçam beldesi çok güzel yermiş. soğanlıya gitmeden yol üstü.





    ve Bayburt. 10 numara bi yoldu da ben pek bişey anlamadım durumdan dolayı bakmayın güldüğüme.

    07DFB18, ilkerabi, Blackeagletr ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #1005
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Geçmiş olsun.
    Nası bi yolmuş ki hepinizin farını söndürmüş??
    Konjöktör de olabilir, bizim motor aküden besliyor cdi denen beyni yani DC-doğru ceryanla çalışıyor, akü dibe vursa da konjökterden gelenle çalışmaya devam etmesi gerekir. Geçen yıl zenon'u taktığımda akü ruhunu teslim etti.. Ayak marşı ile çalıştırıp gidebiliyordum, baya bi kilometre yaptım ama şarj olmayınca aküyü değiştiydim. Öyle 8-10 km gitmeyle de şarj olmuyor meret iyice bitti ise..



    Hepinize iyi bayramlar, bize bayram haram.. 12/12 mesaiye devam

    Arifeden önce aldığımız maneti bile takamadık yerine..

    leokaplann, Blackeagletr ve halilom bunu beğendiler.

  6. #1006
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Halil kardeşim geçmiş olsun, maceralı biraz da eziyetli bir yolculuk olmuş. Ama şu karadeniz ne güzel yerdir ya
    Ben motoru aldığım gün bayiden çıkarırken akü takmadan hiçbir şekilde çalıştıramamışlardı. Boş da olsa bir akü takınca çalıştı. İlkerabi'nin dediği gibi ateşleme aküden alıyor gücünü, e tabi yeterli besleme olmayınca başına bela olmuş.

    İlkerabi, bu arada manet tam uyumlu mu, hangi motorun manetini aldın ?
    Geçen yaz siyah XR alan bir arkadaşım vardı hatırlarsınız, onun motorun maneti kırılmış ve motora uyan bir manet bulamamış, traşlamayla falan bir maneti uydurmuşlar. Valla bizim motorun bazı parçaları başa bela gibi Acaba fren debriyaj gaz telleri hangi motorlarınkiyle uyumlu ? Kaplin lastiği ve arka balata cglerinkiyle uyar büyük ihtimalle, ön balataya bakacağız yarın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

    Biraz parlattım motoru
    3315km'de, havalar o kadar sıcak ki, motora binme işi zevk olmaktan çıktı artık, anca akşamüstleri.
    Angel eye (park lambası) çalışmıyor, bir ara kafayı söküp bakacağım.

    halilom ve leokaplann bunu beğendiler.

  7. #1007
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    Şimdi sıkıntı konjektör müdür diyorsunuz. şarj dinamosunda bişey çıkma olasılığı da var her halde. Artık yarın bakacaz.


    Tuna arkada yatan senin eski emektar mı?

  8. #1008
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Sıkıntıyı anlamak için önce statörün elektrik üretiminin akım ölçerle ölçülmesi lazım, değer normalse sorun konjektördür.
    Arkada yatan komşunun motoru,biraz dökük dursa da, aslında çok özel bir motor. 1992 model Tvs-Suzuki Ax-100 Supra(Üzerinde böyle yazıyor, o zamanların ortak üretimi heralde.) 2 zamanlı 98cc bir motor. Km saati bozuk, kim bilir kaç kmdir 2 kere rektefe edilmiş, kafadan 150-200bin km arasıdır
    Benim emektar kim bilir nerelerde, kimlerin elinde, nasıl bakılıyor, kaç km geldi. Satıldığından beri görmedim
    halilom ve leokaplann bunu beğendiler.

  9. #1009
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    Evet değidiniz gibi gerekli ölçümler yapılınca konjektörün arızalı olduğu anlaşıldı. Bütün sökme takma işleri bana ait olmasıyla birlikte 40 lira para ödedim. Deponun altındaki şamandıra bağlantısındaki kabloda kesilmiş ne zamandır çalışmıyordu gösterge onu da aradan çıkardık. Bozuk yollar vidaları gevşetmiş hep, onlarda halloldu. 12K km olduk hava filtresini değişmedim hala açmışken ona da bi hava tutuk honda ace srücüsü bi kurye sürdü motoru abi bunda hiç titreşim yok nasıl yapmış adamlar felan diyor )

    Doktor kesişin için teşekkürler. @ilkerabi
    Blackeagletr ve leokaplann bunu beğendiler.

  10. #1010
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Bugün servise gittim ben de, bir ybr vardı, 2007 model. Muhabbet açıldı işte benim motor onun motor derken. Titreşim var mı dedi, yok istersen karşılaştıralım dedim. Tamam dedi, baktık önce onun motoruna, gidonda peglerde titreşim aynı. Geçtik benimkine, gidonda falan aynı tepkiyi aldı. Sonra depoya dokundu devir 8500 bini geçince titredi depo, ama esaslı titredi hakkını yemeyeyim . Onunkine baktık aynı muameleyi yaparak, depoda tık yoktu. Her neyse, depoya oturmuyoz zaten, ben de 8000d/d - 100km hızı geçmiyorum, sorun yok Gel gelelim düz yolda 8500 devir 110kmyi 5. viteste geçmiyor zaten alet. Konfordan en ufak kayıp olmadan ideal 95km hız sunabiliyor.
    halilom bunu beğendi.

  11. #1011
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Debriyaj maneti, ybr 125in.. %100 aynı kalitede (!) aluminyum..
    Leokaplanın da belirttiği gibi birebir uyumlu ama debriyaj telinin topuzunda bir yüksük daha var, bu tel araya sıkıştığı için olmuyor, ince eğe veya dremel ile cok hafif kanalı genişletmek gerekiyor. Ben tornavida ile azcık açayım derken manetin kanal kulağı kopuverdi..

    [url=http://hizliresim.com/vLoWlz]

    Eskisini de azıcık düzelttim,

    Ön frenlerin balataları çift piston, RS151 A R K A ile aynıdır..
    Böyle bişi taksak diyorum, gerçi şimdiye kadar önü hiç kilitlemedi ama suda çamurda acep çalışır mı?
    Anti kunti abs..


    halilom, Blackeagletr ve leokaplann bunu beğendiler.

  12. #1012
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Rs 151 abs'si Balata ve manetin ayrıntılarını yazdım köşeye.
    Telefon tutucu geldi onu taktım ben de, gayet işlevsel. Naylon pencerenin altından sorunsuz kullanılıyor telefon, dokunmatikte bir eksi yaratmıyor.
    E tabi telefonla çektiğim için içinde telefon yok fotoda

    Bir de mikrofonlu tek jacklı kulaküstü kulaklık söyledim, kaska monte edip kablolu intercom yapmış olacağım Onun da fotolarını atarım.
    ilkerabi, leokaplann ve halilom bunu beğendiler.

  13. #1013

    Üyelik
    13 Temmuz 2014
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kuba XR125 Mercedes W123
    evet arkadaşlar allahtan biyerde rastlamıştım burda aynı olmadığına ybr lerle yoksa her parçada olduğu gibi onada ybr 125 ön balata deyip alacaktım nese scooter balatası falan ama bizim disk büyük olduğundan heralde baya iyi tutuyor bu arada motoru sabah ilk çalıştırıp gittiğimde arka freni ilk kullanışımda bir kitleme oluyor bu sıkıntıyı yaşayan varmı acaba ?

  14. #1014
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    Alıntı rckyserhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet arkadaşlar allahtan biyerde rastlamıştım burda aynı olmadığına ybr lerle yoksa her parçada olduğu gibi onada ybr 125 ön balata deyip alacaktım nese scooter balatası falan ama bizim disk büyük olduğundan heralde baya iyi tutuyor bu arada motoru sabah ilk çalıştırıp gittiğimde arka freni ilk kullanışımda bir kitleme oluyor bu sıkıntıyı yaşayan varmı acaba ?
    genelde arka firen de tutma oluyorsa balata bitmiş anlamına gelir. Bana oldu değiştik ön arka.

  15. #1015

    Üyelik
    28 Temmuz 2015
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    kuba xr 125 plus
    selam arkadaslar bende 4 gün önce kuba xr 125 plus aldım 100 km yi ggectim güzel motor, bakalım kullandıkca tecrube edecegim insallah.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:33 ----------

    https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0CA cQjRxqFQoTCIvx99qj_MYCFYW6FAodwJMDzA&url=http%3A%2 F%2Ftamturkoto.sahibinden.com%2Filan%2Fvasita-motosiklet-kuba-kuba-xr-125-132756855%2Fdetay&ei=zKW2VYvbB4X1UsCnjuAM&bvm=bv.9 8717601,d.bGg&psig=AFQjCNH6QNCSs6cdEnPX8--RY_T9LKsaig&ust=1438119752458420

  16. #1016
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler, aramıza hoşgeldiniz
    veli dasdan bunu beğendi.

  17. #1017
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Veli dayı sen de hoşgeldin, güle güle kullan kazasız belasız inşallah.
    Sanırım 2.el almışsın cicini ama verdiğin link geçersiz..
    Ara ara gel buralara muhabbete..
    veli dasdan bunu beğendi.

  18. #1018

    Üyelik
    28 Temmuz 2015
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    kuba xr 125 plus
    tesekkür ederrim ilker abi sıfır aldım resim koymaya calıstım ama olmadı o link deneme için yaptım resim koymasını bilemedim o yuzden oldu tesekkürler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:27 ----------

    tesekkürler blackagletr.

    tesekkürler ilker abi ben yeniyim daha motoruda sıfır aldım hayatımdaki ilk motorum ama güzel 150 km ye yaklastı cross a geciş yapmayı düşünüyorum alışınca
    link i resim koymaya calışmıstım beceremedim yanlıştı zaten o link öğrenince resminide koyarım inşallah.
    muhabbete gelirim hep sıkıntı yok
    ilkerabi ve Blackeagletr bunu beğendiler.

  19. #1019
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Biraz önce Pulsar'ı incelemek için XR'ı aldığım bayiye gittim. Pulsara baktım, sonra XR'ları sordum hepsi satılmış. En az 7 8 tane daha vardı.
    Satıcının dediğine göre Yamaha Kuba'ya dava açmış ve XR modelini tamamen aynı olduğu için kaldırmışlar. Bu yüzden tasarımı ve motorunu kısmen değiştirip farklı isimlerle satmaya devam ediyorlarmış. Önce Kr 139 du, sonra Ravan adıyla biraz daha değiştirip getirmiş Kuba. Hiçbirinin de randumanı Xr 125 kadar iyi olmamış. Bir de XR'ın motor kısmı Jianshe tarafından üretiliyormuş, ne derece doğrudur bilemiyorum. Xr'larımızın değerini bilelim

    Bu arada benim uzun yol için hazırlıklarım hemen hemen bitti. Rotam aşağıda, sonradan bir iki değişiklik daha yaptım, şuan 608km olarak netleşti. Ağustosun 4 5 veya 6 sı Sabah 6 gibi yola çıkacağım, sallana sallana yaklaşık 11 saate varırım galiba.
    Ermenek'e kadar yol güzel, sonra yavaş yavaş düzleşip monotonlaşıyor. Konya-Ankara arası ise dayanılmayacak kadar düz ve sıkıcı, 80-90 la gitmek keyif olmaktan çıkacak sanırım


    -Mikrofonlu kulaklığı parçalayıp kaskın içindeki intercom yuvalarına monte ettim. Telefon görüşmesinin yanı sıra, navigasyon seslendirmesi için de yaptım bunu. 60-70 km hızlarda ses net olarak duyuluyor, yalnız daha üzerinde rüzgar işi zorlaştırıyor. Kulaklığın kask içinde varlığı yokluğu bir , kullanmadığım zaman kablosunu dolayıp bir köşeye sıkıştırabiliyorum.
    -Yanıma yedek buji, yedek zincir, kulak tıkacı, anahtar takımı, bıçak, elektrik bandı, lastik köpüğü ve lastik fitili alıyorum. Bir de taşınabilir batarya. Bunlar şuana kadar hazırlıksız yola çıktığımda ara ara amansız zamanlarda ihtiyaç duyduğum şeylerin derlemesi
    -Topcase'im vardı, onu monte edeceğim, içinde hafif ve yolculuk sırasında kolayca ulaşabileceğim şeyler olacak. Su, yiyecek vs. Diğer ağır şeyler ,ihtiyacım olmayacaklar ve laptop artçı koltuğuna iki örümcek ağ ile bağlanacak.
    -Motorun bakımları tam, kaç gündür eksiğini gediğini arıyorum fakat görebildiğim bir açığı yok. Yola çıkmadan zincir temizlenip yağlanacak. Motor yağı henüz 500-600km'de, değiştirme gereği duymadım.

    Bir tavsiyeniz varsa, listeme eklemek isterim
    ilkerabi ve leokaplann bunu beğendiler.

  20. #1020
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2014
    Hayırlı yolculuklar kazasız belasız eğlenceli yolculuklar kardeşim.
    Blackeagletr bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
51. sayfa BirinciBirinci ... 41495051525361 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)