Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
8. sayfa BirinciBirinci ... 67891018 ... SonuncuSonuncu

Yamaha WR 125 R/X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #141
    mtbfr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YAMAHA WR 125r
    s.a arkadaşlar 3 hafta önce 2. el wr-r aldım ve aldığımın ertesi günü ist-ank toplam 580km yol yaptım sele gerçekten ilk başlarda sert geliyordu her 80 100 kmde bir acaba kalçam yerinde duruyormu diye kotrol etmek için ayağa kalkıp elimle yoklamak durumunda kaldım ama artık alıştım 3 haftada 580i uzun yol 1500ü şehir içi olmak üzere 2000 küsür km yol yaptım ve motorumdan gerçekten çok çok memnunum araştıran arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim ama tabi kimi yerde ne vardı 130 140lara çıkabilseydin be motor dedirtiyo insana şehir içi inanılmaz kıvrak bi çok kez ybrcileri aynada bırakıp gitmişliğim vardır yani yüksek olmasından dolayı araçların aynalarına çarpmadan geçebiliyorsun akselerasyonu çok iyi en kötü özelliği çok rüzgar yediriyor adama o da mecbur cross motor sonuçta bu arada ben yağ olarak full sentetik tercih ediyorum kalite açısından
    djmemet bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #142

    Üyelik
    24 Eylül 2012
    Herkese Merhabalar,

    Adım Burak ve yaşım 34. Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana çok çok yoğun olmamakla birlikte Yamaha WR 125 R modeliyle motosiklet macerama başladım. Motosikletimden genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Ağırlıklı olarak bozuk yollar ve arazide hardcore olmamak koşuluyla off-road yapmaya çalışıyorum ve oldukça da keyif alıyorum. Istanbul ve çevresinde WR 125 R kullanıcıları ile tanışmak, hatta beraber ufak gezilere arazi keşiflerine çıkmayı çok isterim. Tanışma bölümüne ayrıca kendimden bahsederim. Herkese iyi haftalar dilerim.

  3. #143
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2011
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    arkadaslar motorda tıtresım ne alemde ? bılen goren hısseden paylasırsa sevınırım

  4. #144

    Üyelik
    24 Eylül 2012
    Selamlar, hazir ilk mesaji da yazmisken sizin sorunuzu da elimden geldigince cevaplayayim. Motorda devir gostergesi olmamasina ragmen ust devirlerde kullanirsaniz yaklasik 100-150 km de ayaklardaki titresimden uyusma hissedebiliyorsunuz. Ben bunu agirlikli olarak 70-90 arasi duzenli olarak gidebildigim yollarda 1-2 saatin sonunda rahatsiz edebilecek derrcede yasamaya basliyorum. Gidonda cok fazla titresim hissetmiyorum sonucta ufak cc ve hiz icin yapilmamis bir motosiklet. Bunun disinda sehir icinde titresim kismi beni cok yormadi. Tabii ki 3 saat motorun uzerinde kalmaniz sonucu titresimi hissedersiniz. Son olarak beni titresimden cok daha fazla selenin sertligi rahatsiz etmistir hep. Maalesef biraz sert bir sele var ve insanin arada bi ayaga kalkip rahatlayasi geliyor.
    brooklynnn bunu beğendi.

  5. #145

    Üyelik
    17 Eylül 2012
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Yamaha WR 125R
    Merak edenler için yazıyorum.
    Arka dişliyi değiştirdim. Problemim tatmin edici şekilde halloldu. Geçen Pazar arazide denemesini yaptım. Mevcut dişlinin (53 dişli) 57 dişli olanını aldım, tornacıda içini oydurdum ve deliklerini açtırdım. Paslanmasın diye Kromaj yaptırdım. Zincire iki bakla ekledim ve işlem tamam. Sonuç olarak; motor yaklaşık olarak 1 vites düştü ve düşük hızlarda istediğim torka ulaşabiliyorum. Hiç zorlanmadan Max hız 107 km yapabiliyorum.

    Diğer bir sorunum, motor biraz yüksek ve zor şartlarda (engebeli, yumuşak zemin ve yokuş) durmak zorunda kaldığımda birkaç sefer motoru tutamadım ve yere düşürdüm.

  6. #146

    Üyelik
    10 Ağustos 2010
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    xt660r
    slm arkadaşlar
    ben şubat ayından beri wr 125 sahibiyim
    sıfır aldım ve su 8500 km'de çoğunu da arazide kullandım çok memnunum
    şu an üzerinde arazi lastikleri var ve motoru daha da yakışıklı gösteriyor, tavsiye ederim.

    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...97930941_n.jpg
    http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...53326242_n.jpg
    bunlar da en son karadeniz 'e yaptığım 2300 km'lik gezimden bazı fotolar
    djmemet bunu beğendi.

  7. #147

    Üyelik
    06 Ekim 2012
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    ninja250,wr125r
    Merhaba arkadaşlar,
    bugun mavi wr125r alarak benide kabul ederseniz aranıza katılmış bulunmaktayım.bana ybr den ninja 250den sonra çok keyifli geldi.aksam garaja zor soktum insanın üzerinden hiç inesi gelmiyo:D Rodajda olduğu için esas kuvvetini hissedemiyosunuz sonuçta 125lik bi makina ve max güc ve torkunu yüksek devirlerde veriyo ama aşagıları da çok zevkli.herkes 125lik bi makinaya bu para verilirmi diyo bende klx 250 mi wr125 mi derken gittim bunu aldım bugun 100km yaptım ve aldığıma hiç pişman değilim bence insanlar ihtiyaçlarını ve ne yapmak istediğini iyi belirlemeli.para cc kıyaslaması bence çok mantıklı değil.ben senelık 12000 13000 km civarında yapıyorum şimdilik ve bunu arttırmak istiyorum.bu gezilerin çoğu yayla ve doğa gezileri yani bozuk,çukurlu yollar.yakın ilçe ve köylere arkadaşlarla geziler düzenliyoruz,güzel ülkemde benzinin litre fiyatı neredeyse 5 lira,büyük motorların bakım masrafları (hele kawasakinin yedek parça ve bakım masrafları)malum,tepelerden 2 metre zıplayıp uçayım derdim yok bu sebeblerden ötürü aldığıma pişman değilim.çünkü bu işin bi sınırı yok senin yerinde olsam 3000 daha verir 11000 e 250 lık alırdım diyenlere bende asıl senin yerinde olsam 11000 in üzerine 2000 daha koyar tertemiz xt 660 veya TA alırdım deyip onları kızdırıyorum mesele güç para oranıysa 250lık de bence o kadar para etmez.şimdi 250 liği olan arkadaslar bana kızmasın benimde ninja 250 var demek istediğim herkes kullanım amacına zevkine göre istediği motora binebilir.
    Tam deneyememiş olmama rağmen performansına,teknolojisine,yakıtına(55km de 6 çizgiden biri eksildi bir iki gün içinde depoyu bitirir tam değeri yazarım)ve kullanım zevkine göre kesinlikle verilen parayı hakeden bi motor.En kısa sürede fotoları ekleyeceğim inşallah.HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLİYORUM TEKERİNİZ DÜZ BASSIN...

  8. #148

    Üyelik
    02 Temmuz 2010
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    gas-gas ec 250 2012
    ABDULLAH kardeşim hayırlı olsun,
    bende 1 hafta içinde Allah nasip ederse alıcam inşallah.daha önce buraya yazdım xl 200 ile kıyaslama yapabilecek varmı diye heralde kimse kullanmamış benim eski külüstürden neyse.bende aynı senin gibi klx ile wr arasında gittim geldim ama karar verdim wr yi alıcam nasipse.Allah kaza bela vermesin inşallah zevkli sürüşler.

  9. #149

    Üyelik
    06 Ekim 2012
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    ninja250,wr125r
    Dostum saolasın Allah sana da nasip etsin.Yoğunluktan anca foruma girebildim.Senin motordan hiç kullanmadım ama methini çok duydum herkes temizini bulabilirsen al diyo ama bana hiç denk gelmedi bi de eski motor olunca parça sıkıntısı olurmu acaba dedim hem insanlar bu tarz motorları genellikle dağda bayırda bozuk yollarda hoplayıp zıplamak için aldığından hem uzun süre kullanmayı planladığımdan 2. el almak bana uygun gelmedi.
    Çok az mondial xtream 150 kullandım,100 km kadar motoran xf(diye hatırlıyorum)250 kullandım.senin motora hiç binmedim onun için karşılaştırma yapamıyacağım.mondiale çok binmedim ama kalkışı titreşimi hiç hoşuma gitmedi motoranınsa arka freni çok iyi ama ön kötü iyi durabilmek için mecburen arkayı biraz fazla sıkıyorsunuz bu da tekeri kaydırıyo,ağırlığı bizim motora göre fazla zaptetmesi daha zor,biraz daha alçak ve arka fren çok yukarıda tehlike anında sıkabilmek için üstünde tutarsanız kısa sürede bileğiniz ağrıyo aşağıda tutsanız ayağı yukarı çıkartana kadar ön freni basıyosunuz Allah dan güçsüz kaydırmıyo.bu durum suzukinin drz 400 ünde de var herhalde.benım motoru almadan önce korktum acaba bizimkilerde mi böyle diye ama Allah dan değilmiş yeri çok uygun ve yeri gelmişken frenler çok iyi aslında genel olarak motor her yönüyle çok iyi.
    Dün 240 km de yedek işareti vermeye başladı hemen benzin aldım 30 tl lik benzın aldı,ilk aldığımda deliğin alt sınırına gelecek kadar doldurtmuştum gene aynı oldu hatta 29 da bırakmamak için biraz daha yukarı geçti.yedek depo 1.6 lt ama nerdeyse 2.5 lt varken yedeğe düştü anlamadım.Benzin tüketimi süper diğer 125liklere göre kuvvetli olduğu için daha çok yakar diyodum ama nerdeyse ybr kadar yakıyo.motor rodaj da olduğu için hala söyle istediğim gibi basıp esas gücünü ölçemedim 360 km oldu bitsin artık ya:D
    Gezdiğim yerlerin fotolarını da ekleyecektim beceremedim kısa zamanda onları da eklerim inş KAZASIZ BELASIZ...

  10. #150

    Üyelik
    02 Temmuz 2010
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    gas-gas ec 250 2012
    Abdullah kardeşim,saol cevap için zaten bende ısrarla bi kıyaslama istemiyorum ama senin deneyimler bizim ayarda imiş.yarın (çarşamba)gelicek makine inşallah bende aydınlatıcı bilgiler paylaşabilirim.çıtır bi makinaya benziyo.merakla bekliyorum.hayırlı sürüşler...

  11. #151
    Mehmet Turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Honda CRF250L
    Kafama takılan bir soru var. Motosiklet teccübem yok. Motora wr 125 r ile mi başlasam yoksa Kuba str 250 ile mi ? İki ustaya ve üç ayrı motosiklet mağzasındaki yetkililere sordum. İkisi çinliyle başla öğren sonra iyi birşey al diyor.Diğer ikisi azaride çinliye güven olmaz sorun yaşarsın Yamaha, Honda, Kawasaki gibi güvenilir markalarla başla diyor. Bir taneside sana kalmış dedi. Kadıköy Yamaha bayisinde wr 125 r'yi inceledim gerçekten oldukça kaliteli. Fakat üstüne oturunca ve motoru tam ortalayınca 2 ayağım havada kalıyor ama 2-3 cm ile, herkez bu şekilde kullanabilirsin diyor. Kuba str 250'yide yakından inceledim fena değil. Yaşım 17 boyum (1.79) kilom (80) 3-4 ay sonra ehliyet alacağım. İlk motorum olacağı için ve çoğunlukla arazide kullanacağımdan bolca deviririm diye tahmin ediyorum. Yamaha wr 125 r nin selesi 93cm kuba str 250 nin selesi 85 cm yüksekliğinde, arazi çukurlu olduğundan ayağımı tam basamassam devirebilirim o aradaki 8 cm oldukça etkiler diye yahmin ediyorum. Yamaha wr 125 r bütçemi zorlar ilk motor olarak (8200) tl fazla ama sadece motoru biraz daha geç alırım. Motosiklet.net'te ki Kuba str 250 ve Yamaha wr 125 sayfalarını takip ediyorum. Karar veremedim birde sizin görüşlerinizi alayım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  12. #152

    Üyelik
    06 Ekim 2012
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    ninja250,wr125r
    Bende 2 hafta önce aldım.boy 1.80 kilo 82 yani nerdeyse senınle aynı.kullanırken çok sorun olacağını zannetmiyorum çünkü benimde ayak topuklarım yere basmıyo gerçi motorun rodajının bittiği çok olmadı araziye girip çok denemişliğim yok normal yolda hiç sorun olmuyo ışıklarda dururken falan.wr125r için düşük sele ve yüksekliği düşürmek için aparat olduğunu netten okudum istersen bi araştır ben hiç ihtiyaç hissetmedim.İlk motorun olması güç olarak değilde yüksek olduğundan kullanımı,viraja girişi diğer 125 lıklere göre seni biraz zorlayabilir.motor hafif olmasına rağmen ağırlık merkezi yukarıda olduğu için böyle hissettiriyo herhalde wr125 ten sonra ybr ye biniyorum bisiklet gibi geliyo.
    İki motorun kıyaslamasını yapamayacağım str 250 kullanmadım.
    uzun seneler kullanırım diyosan sıfır wr fiyat olarak str nin 2 katı ama bence en az 2 str eskitir.
    kısa süre kullanıp sonra daha güçlü bi şey alırım diyosan o zaman da 2. el kazasız bi wr derim kış sezonunu iyi değerlendir 6000 lere kadar düşer sınıf değişikliği,daha güçlü motora geçiş,iki kişi rahat kullanılamama gibi nedenlerden insanlar uygun fiyattan satıyo daha geçen bu siteden herhalda bi arkadaş cantalı,karter korumalı falan 6200 e ilan vermişti yine sahibinden de böyle ilanlar var temiz uygun denk getirirsen kaçırma derim.Bununla baslarsın sıkılırsan cok zarar etmeden satarsın bence
    benim şimdilik aklıma gelenler bunlar baska soruların olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım

  13. #153

    Üyelik
    02 Temmuz 2010
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    gas-gas ec 250 2012
    ve Allah'a şükür ctesi motoruma kavuştum.bende kısa süre kullandım boyum 182, kesinlikle altı kurtarmaz.ilk izlenimim benim eski xl 200'ü gazoz gibi içer bu makina,çok tatlı tam çerez.herkeze iyisürüşler.

  14. #154
    Mehmet Turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Honda CRF250L
    Sahibinden.com'da 10 cm alçaltılmış yamaha wr125r buldum ama ilanın süresi bitmişti. Ehliyet aldıktan sonra bütçeme uyarsa 2.el wr125r alacağım. Şu an İstanbul'da 1 kişi satıyor

  15. #155

    Üyelik
    25 Kasım 2012
    Şehir
    Istanbul/Beykoz
    Motosikleti
    Yamaha WR125R
    Herkese Merhabalar,

    Tüm yazıları baştan sona büyük bir keyifle okudum, çok faydalı bilgiler var, katkıda herkese teşekkürler. Bende aranıza katılıyorum, motor almak için kış ayları çok uygun olmasa da dayanamayıp WR125R siparişi verdim cumartesi, hafta içi plaka ruhsat işlemleri yapılıp işlemler tamamlanacak, haftaya teslim alacağım kısmetse. 1 Hafta geçmez artık.

  16. #156
    baysamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2011
    Şehir
    Kocaeli
    Bu motorlar benim hiç tarzım değil ama beyazına hasta oldum çok güzel. Uzun yola gelmeyişi çok kötü uzun yol olsaydı bende bir tane edinebilirdim.
    Aşk üç harflidir...! BMW binGitSin

  17. #157
    Mehmet Turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Honda CRF250L
    Alıntı Dadeicos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese Merhabalar,

    Tüm yazıları baştan sona büyük bir keyifle okudum, çok faydalı bilgiler var, katkıda herkese teşekkürler. Bende aranıza katılıyorum, motor almak için kış ayları çok uygun olmasa da dayanamayıp WR125R siparişi verdim cumartesi, hafta içi plaka ruhsat işlemleri yapılıp işlemler tamamlanacak, haftaya teslim alacağım kısmetse. 1 Hafta geçmez artık.
    Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Enduro motor sonuçta kışında gider, bazıları gibi yaz bitti diye 6 ay motoru garaja kapatmada... Motoru alınca frumu unutma sakın. Bide hangi renginden şipariş verdin.

  18. #158

    Üyelik
    02 Temmuz 2010
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    gas-gas ec 250 2012
    hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin...
    bende çok az vakit bulabiliyorum rodaj dolana kadar yaz gelecek heralde..çakallar 6 hafta /1000km yazmış ilk servise zaten çanakkalede servis yok yamaha yapılanmaya gitmiş yani ben aldım yamaha tırt neyse açtım tlf verdim dumanı dedim bu 6 hafta olayı nedir? tamam dedi müdür siz km göre gidin servise
    .abilerden tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz.

    ---------- Post added 27-11-2012 at 00:02 ---------- Previous post was 26-11-2012 at 23:59 ----------

    doğru uzun yol pek rahat olmuyor...

  19. #159

    Üyelik
    25 Kasım 2012
    Şehir
    Istanbul/Beykoz
    Motosikleti
    Yamaha WR125R
    Alıntı Mehmet Turan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Enduro motor sonuçta kışında gider, bazıları gibi yaz bitti diye 6 ay motoru garaja kapatmada... Motoru alınca frumu unutma sakın. Bide hangi renginden şipariş verdin.
    Teşekkür ederim, garaja kapatmaya hiç niyetim yok, kışlık kıyafet aldım özellikle bol bol yağmurda, çamurda kullanmak için. Beyaz renginden siparişi verdim, gelince resimleri paylaşacağım. Bu arada kross a daha uygun lastik önerilerine ihtiyacım var, gerçi üzerindeki lastikleri değiştirmeye değer mi kullanmadan emin değilim ama deneyimli arkadaşların önerini dikkate almak istiyorum.

  20. #160
    cnkdgrmc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    ER6-N
    Arkadaslar merhaba bende wr125x almaya karar verdim suan 2005 transalp kullaniyorum sehir ici yaptigim yol artinca wr125x almaya karar verdim. Transalp satar miyim bilmiyorum ama suanda boyle bir niyetim yok fakat ogrenmek istedigim 125x lerde tel jant kullanildigi icin acaba sambrelli mi eger oyleyse ktm 125 arastirmaya baslayacagim


    REKLAM ALANI
8. sayfa BirinciBirinci ... 67891018 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)