Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
11. sayfa BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu

Yamaha WR 125 R/X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #201
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı omerdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    !! ÖN AMORTİSÖR PROBLEMİ !!

    Arkadaşlar Selamlar;
    WR125R motorumu, Ekim 2012'de aldım. Şu an 3200 km'de. Çok keyifle kullanıyorum.
    Ancak;
    2200 km'de iken, sol ön amortisör keçe patlatması yaptı, servise garanti kapsamında müdahale edilmesi için gittiğimde bu tarz arızaların garantiye girmediğini ve kullanım kaynaklı olduğunu söyledi.
    Bu benim ilk motorum, araziye çıkmamış (motoru yeni öğrendiğim için) ve sadece şehir içinde (Ankara) kullanmama böyle bir sorun nasıl oluyor? Neyse, ben parasını vererek amortisör'ü yaptırdım ve daha da dikkatli kullanmaya başladım. Kasislerde falan neredeyse duracak gibi oluyorum. Geçenlerde evden işe geldiğimde aynı amortisör tekrar yağ sızdırıyordu. Sadece 1000 km sonra. (@3200km). Servis yine aynı şeyi söyledi.
    Sizce bu normal mi?
    Bu motoru kullanırken ne kadar kibar kullanmalıyız?
    Benzer bir olay yaşayan oldu mu?
    Tecrübeli arkadaşlar bana bu konuda yol gösterirse sevinirim.
    Teşekkürler.
    Aşırı anormal.

    Garanti kapsamında servisin dediği doğru. Amortisör keçeleri hertürlü kullanıcı hatası sayılır. Her hafta yağ kaçırsa bile. Ama keçelerin 2200 de yağ kaçırması sizin şanssızlığınız fakat 1000 km sonra aynı şeyin yaşanması servisin işçilik hatası.

    Servis dediğiniz yer neresi, Baydar mı ?

    Aklıma gelen şey şu, bazı amortisörlerde sadece tekeri sökerek (amortisörün içini açamadan) en dıştaki toz keçesi değişebiliyor. Belki servis sadece onu yapmıştır ama eğer iç kısımdaki yağ keçeleri kaçırıyorsa bu bir işe yaramaz. Gerçi bu durumda 1000 km bile gitmeden sızdırmaya devam eder.

    Amortisörün komple sökülüp, temizlenmesi, toz ve yağ keçelerinin değişmesi ve olması gerektiği kadar yağ koyulması gerekir. Eğer bunlar düzgün birşekilde yapılmazsa sorunu tespit etmek ve yok etmek pek mümkün olmayabilir. Servise gittiğinizde sordunuz mu "ne yaptınız?" diye??

    WR lerde amortisör sorunu olduğunu duymamıştım. O yüzden sizin motorunuza ait kronik bir sorun diye bişey olamaz. İşçilikte bir hata var, servis ya gerekli parçaları değiştirmedi yada işçiliği doğru yapmadı.
    #sürenadam


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #202

    Üyelik
    09 Mayıs 2013
    Tam olarak ne iş yaptıklarını, hangi parçaları değiştirdiklerini bilmiyorum. Tamir esnasında motorun yanına girmeye izin vermiyorlar.
    Bugün aynı yerde tekrar yapıldı
    Garanti kağıdına sağ keçe değişti şeklinde yazdılar. Detaylı bilgileri sistemde varmış.
    Garantisi devam ettiği için yetkili servise götürüyorum.
    İstanbul merkez dağıtıcı, benim aramamla konuya el attığı için tamir garanti kapsamında karşılandı.
    Ve servis, aynı değil diğer amortisörün arizalandiğını söyledi. Hangimiz yanılıyor bilmiyorum, beni düşündüren şey bundan sonrası.
    Yaz geldi ve benim köy yollarında dolaşmak gibi bir planım vardı.
    Sorun olmasın diye daha da mı kibar kullanmalıyım yoksa normal kullanıp eğer olacaksa tekrar olması mıdır.
    Tekrar aynı sorunu yaşarsam bakalım servis yine yanımda olacak mı ya da sadece keçe değiştirme değil de daha farklı bir sorun var mi diye araştıracaklar mı.

  3. #203

    Üyelik
    25 Kasım 2012
    Şehir
    Istanbul/Beykoz
    Motosikleti
    Yamaha WR125R
    Alıntı omerdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    !! ÖN AMORTİSÖR PROBLEMİ !!
    Bende böyle bir problemi daha önce duymadım, kendi motorumu genellikle offroad kullanmama rağmen bu tip bir problem yaşamadım.
    Arkadaşların dediği gibi kronik bir problemden çok işçilikle alakalı olabilir.

    Servis ve garantide hangi arıza ve parçaların garanti kapsamında değiştirildiğini bilmiyorum ama bana göre de garanti kapsamında değiştirilmeliydi diye düşünüyorum.
    Yamaha markasında "garanti" olayının bir manası olmaz çünkü.

    Genel anlamda kullanan kişiler olarak yamaha servis ücretlerinden bilgi mahiyetinde, ne kadar servis ücreti ödediniz?

  4. #204

    Üyelik
    12 Mayıs 2013

    YAĞ LAMBASI YANIYOR

    Merhaba arkadaşlar bende yamaha wr125x aldım ilk motorum motor kullanma konusunda deneyimsizim.motorumu 1260 km de aldım 1000 km de yağı degiştirildi denildi ancak yağ lambası yanıyor yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden teşekkürler

  5. #205

    Üyelik
    01 Eylül 2011


    wr 250 nin fiyatı 2 kat fazla fakat kesinlikle deger
    wolrath bunu beğendi.

  6. #206
    Kebum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2012
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBR 250r
    wr 125 r modelini ne kadar beğenmiyorsam wr 125x modelini bir o kadar beğeniyorum. Wr 125 x için konuşacak olursak 125 cc olmasından ötürü merak ediyorum hızlanması nasıl? kullanıcıları çevreyollarında güvenli bir şekilde seyahat edebiliyor mu? wr 125 x son zamanlarda ulaşılabilecek modellerden en güzel tipe sahip motor bence.

  7. #207

    Üyelik
    23 Mart 2012
    Alıntı Kebum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    wr 125 r modelini ne kadar beğenmiyorsam wr 125x modelini bir o kadar beğeniyorum. Wr 125 x için konuşacak olursak 125 cc olmasından ötürü merak ediyorum hızlanması nasıl? kullanıcıları çevreyollarında güvenli bir şekilde seyahat edebiliyor mu? wr 125 x son zamanlarda ulaşılabilecek modellerden en güzel tipe sahip motor bence.
    Bende wr125r var ama aynı motora sahip olduğu için hızlanması hakkında yorum yapacak olursam, 125cc lik bir motosiklet için gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim.

    Bu arada benim de sormak istediğim bişey vardı. Ben yamaha topcase'i bu motora yakıştıramadığım için almadım. Ancak motosiklet için de çanta bazen çok lazım oluyor, geziye çıktığım zaman alacağım kıyafetler, ıvır zıvır için... Sizin top case haricinde bu motorda deneyip kullanışlı bulduğunuz, en önemlisi motorun arkasına uyan, sağa sola kaymayan bir soft case iniz var mı?
    Ben linkteki çantayı kullanıyorum.

    http://www.feyizoglu.com/TKW-747-Ark...z_47318.html#0

    Ama sadece kendi lastikleri ile bağlayınca kayıyor. Ekstradan bungee lastikler ile bağlıyorum kaymaması için. Sizin kullanıp memnun olduğunuz çantalar varsa burada paylaşır mısınız?

  8. #208
    GUVEN54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2012
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    WR125R
    arıza olayını duyunca çok şaşırdım nasıl yani kasiste yavaşlamakmı )ben kaldırım üzerlerinde geziyorum nerede bozuk yol var oradayım tabiri çaizse kaya gibi bişey bu alet çok memnunun dördüncü motorum bu arada

  9. #209

    Üyelik
    02 Haziran 2013
    Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim
    Bende yamaha wr 125 x kullanıcısım. Şehir içinde kullandıgım için ''X'' modelini tercih ettim.
    Suanda makine 3100kmde suana kadar herhangi bir sorun problem yaşamadım. Çok memnun olduğumu söyleyebilirim.
    Bu motoru 125 kategorisine göre değerlendirirsek motoru kesinlikle yeterli ve tatmin edici. Şehir içinde kasis kaldırım dinlemeden heryerden gidebiliyorsunuz.
    Şuana kadar kayıp düşme gibi birşey yaşamadım . Motor çok dengeli .Ellerinizi bıraksanız dahi çok rahat düz biçimde gidiyor. Yakıt konusundada gayet hesaplı . Motorla oynarsanız biraz yakabiliyor. Deposu 35TL ye fulleniyor.
    Ve tahminimce çoğu arkadaşımızın bilmediği birşey motorun sağ grenaj altında bir alet cantası var küçük bir siyah kutu. Çok araştırmam rağmen ben bile bilmiyordum.
    Bunlar motorun olumlu yönleri
    Olumsuz yönü ise eğer artçı ile kullanmayı düşünürseniz yani uzun yol olsun normal yol olsun pek rahat olmadıgını söyleyebilirim. Siz idare edersiniz ama artçı rahatsız oluyor koltuk kısmı küçük kalıyor.Onun dışında olumsuz bir yönü yok bana göre.
    Önün dışında fiyatı konusunda yorum yapan arkadaşlarımıza söylemek istediğim ben bu motoru ilk aldığımda çok tepki gördüm . 125lik motora 9binlira çok değilmi hangi devirde yaşıyoruz O paraya 600lük makine alırsın diye ama şunu söyleyebilirimki kullanmayan bilemez kaliteden ödün vermeden sağlıklı ve güvenli bir motor alacağım diyorsanız kesinlikle parasını hakkediyor.
    Şehir içi kullanacaksanız X modelini şiddetle tavsiye ederim R modeli asfalt yolda çok kaydırıyor. Sorunuz ve merak ettiğiniz birşey olursa seve seve yorumlarım. Saygılar Ali Selim

  10. #210

    Üyelik
    12 Kasım 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    YAMAHA WR 125 X -- Honda Today
    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------

    [/COLOR]
    Alıntı huseyinkok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar bende yamaha wr125x aldım ilk motorum motor kullanma konusunda deneyimsizim.motorumu 1260 km de aldım 1000 km de yağı degiştirildi denildi ancak yağ lambası yanıyor yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden teşekkürler

    merhaba. motor 1000 kmde 3000 km'de yanlış hatırlamıyorsam 6000 km'de digital göstergede oil yazar. seninki şuan 1260 da oil yazdığına göre, eğer sıfır almadıysan 3000 kmde olabilir 6000 km'de de olabilir. 8700 kmde yağ değiştirdim suan 9025 kmde ilginçtir ki oil yazmadı yağı değiştiğini mi anladı ne yaptı bu makine bende anlamadım . kitabcığına da yazmışlar yağı 3000 kmde bir değiştirmek gerekiyor.

  11. #211

    Üyelik
    23 Mart 2012
    Alıntı C_oo_L adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------

    [/COLOR]


    merhaba. motor 1000 kmde 3000 km'de yanlış hatırlamıyorsam 6000 km'de digital göstergede oil yazar. seninki şuan 1260 da oil yazdığına göre, eğer sıfır almadıysan 3000 kmde olabilir 6000 km'de de olabilir. 8700 kmde yağ değiştirdim suan 9025 kmde ilginçtir ki oil yazmadı yağı değiştiğini mi anladı ne yaptı bu makine bende anlamadım . kitabcığına da yazmışlar yağı 3000 kmde bir değiştirmek gerekiyor.
    Hemen 9000 de uyarı vermiyor. 9100 e gelince veriyor

  12. #212
    yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    Selamlar bu wr 125 x modelinden almayı düşünüyorum sizce nasıldır artçı sıkıntılı mıdır ? Haftada bir valideyle 30-40 Km Yol yapabilirim sizce çok rahatsız olur mu ? Tek kişi beni tatmin edeceğini umuyorum. 8.950 verdigimiz paraya deger mi ?

  13. #213

    Üyelik
    12 Kasım 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    YAMAHA WR 125 X -- Honda Today
    Alıntı muratokay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hemen 9000 de uyarı vermiyor. 9100 e gelince veriyor
    9100 km yi geçtim galiba emin değilim ama hala ışık yanmadı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

    Alıntı yiqit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar bu wr 125 x modelinden almayı düşünüyorum sizce nasıldır artçı sıkıntılı mıdır ? Haftada bir valideyle 30-40 Km Yol yapabilirim sizce çok rahatsız olur mu ? Tek kişi beni tatmin edeceğini umuyorum. 8.950 verdigimiz paraya deger mi ?
    koltuk biraz sert artcılı , artcısız can yakıyor. zaten bu konuya değinmiştik.baştan sona okursanız forumu neler + neler - göreceksiniz. motorun tek sevmediğim can sıkan problemi selesi zaten onun dışında 125 cc katagorisinde cc sinin hakkını fazlasıyla veren bir motor.9000 küsür kmde akıla gelecek en ufak bir problem yaşamadım.vereceğin paranın hakkını alırsın.

  14. #214

    Üyelik
    23 Mart 2012
    Alıntı yiqit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar bu wr 125 x modelinden almayı düşünüyorum sizce nasıldır artçı sıkıntılı mıdır ? Haftada bir valideyle 30-40 Km Yol yapabilirim sizce çok rahatsız olur mu ? Tek kişi beni tatmin edeceğini umuyorum. 8.950 verdigimiz paraya deger mi ?
    Motosikletin en kötü tarafı selesi evet. Tek başına bile rahatsızlık verici, gerçi artık ben alıştım malum yerim nasır tuttu Ancak artçıyla birlikte kullanılınca siz her zamanki yerinizden azıcık daha öne kayarak sürüyorsunuz ve bu pozisyona totonuz alışmadığı için sizin için de rahatsızlık verici oluyor
    Benim kendi tecrübem bayan artçılar pek rahatsız olmuyorlar. Ne zaman erkek artçılarla sürsem çok rahatsız oldular, hatta biri geri dönüş yolunda dayanamayıp otostop çekti :D

    11500 km yaptım ve motosikletle ilgili selenin rahatsız oluşu dışında en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Saat gibi işliyor, kaliteli saat gibi...
    ascraeus bunu beğendi.

  15. #215

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Kocaeli
    fiyat olarak bana göre birazcık fazla olmasının dışında anladığım kadarı ile eksisi sadece selesinin belirli bir mesafe sonrası rahatsızlık vermesi. muadili olan marka ve modeller ile karşılaştırıldığında en yüksek sele boyu sanırım wr 125 modelinde. anlayamadığım bir nokta ise, WR 125 X ve R modelleri arasında super moto ve enduro/cross diye ayrılmalarının dışında görünen farklılıklar nelerdir, çoğu sitede yapılan karşılaştırmalar sanırım motor çekişi ve lastik boyutları üzerine oluyor. bunlar dışında şehir içinde R modeli bir WR 125 alınıp lastikleri değiştirilerek kullanmak X'in verdiği konforu verir mi acaba?

  16. #216
    Mehmet Turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/Kartal
    Motosikleti
    Honda CRF250L
    Alıntı ascraeus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fiyat olarak bana göre birazcık fazla olmasının dışında anladığım kadarı ile eksisi sadece selesinin belirli bir mesafe sonrası rahatsızlık vermesi. muadili olan marka ve modeller ile karşılaştırıldığında en yüksek sele boyu sanırım wr 125 modelinde. anlayamadığım bir nokta ise, WR 125 X ve R modelleri arasında super moto ve enduro/cross diye ayrılmalarının dışında görünen farklılıklar nelerdir, çoğu sitede yapılan karşılaştırmalar sanırım motor çekişi ve lastik boyutları üzerine oluyor. bunlar dışında şehir içinde R modeli bir WR 125 alınıp lastikleri değiştirilerek kullanmak X'in verdiği konforu verir mi acaba?
    R modelinin fabrika çıkışı lastikleri dişli değil yani asfaltta çok sorun olmaz sadece ince oluşu virajlarda sorun olur. Motorun ağırlık merkezi çok yukarıda bu yüzden virajlarda diğer motorlar gibi dönmez

  17. #217

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Kocaeli
    Alıntı Mehmet Turan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R modelinin fabrika çıkışı lastikleri dişli değil yani asfaltta çok sorun olmaz sadece ince oluşu virajlarda sorun olur. Motorun ağırlık merkezi çok yukarıda bu yüzden virajlarda diğer motorlar gibi dönmez
    teşekkürler, başlangıç olarak düşünüyorum uzun süredir, boy ve en kilo oranından ötürü muadili rx 125 SM ya da xt 125 x olan modellere nazaran çok daha pahalı, başlangıç olarak da alınır mı hala kararsızım çok uzun süredir araştırıyorum. fakat ikinci el piyasası da çok durgun, gerçi bu segmentte en seri satılıp alına bilen yamaha xt 125, ama onda da boy problemi oluyor. ortalama + - 5 bin tl minimum 85 cm sele yüksekliği olan bir de derby terra advanture var sanırım.

  18. #218

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Kocaeli
    bu arada terra için fiyat bildirimini yanlış yazdım. selesi yüksek olan bir de terra var demek istemiştim.

  19. #219
    yucelll - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    Bursa
    Selam arkadaşlar.
    Bende; haziran - ağustos ayında sıfır almayı düşünüyorum. WR125R modelinden. Gittim motoru yakından da inceledim çok kalite yapmışlar.

  20. #220
    yucelll - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    Bursa
    Bu arada fiyat sabit mi yani yaz - kış farkeder mi?
    Şu an 8.200 TL


    REKLAM ALANI
11. sayfa BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)