Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2161
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Bu da mı yağ yakıyor yani. !!! Adam gibi motor yapamıyor mu bu Honda. Bir de neye güveniyorlarsa bana da 4000'de bir yağ değiştir diyolar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2162
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı LASTROMANTIC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    acun kardeşim keşke bu değerlendirmelerde kawasakinin parça servis sorunuyla hondanın servisi ve parça sıkıntısının olup olmadığınıda yazsaydın biraz . herşey asfaltta 5 - 10 km eksik yada fazla gitmeyle alakalı yada belli devirlerde motorun titremesiyle ilgili olmamalı bazı karşılaştırmalar yaparken. neticede 250 cc bi motor alıyorsunuz ve bu motordan kimse 600 yada 1000 cc race motorlarda olan gaz tepkilerini yada fren tepkilerini beklememeli . ben 600 de 1000 de hayabusada alıp uzun süreler kullandım. bu 250 hondayıda hepsinden iyi bu diyerek almadım zaten. ancak gerek benzin sarfiyatı gerek bakım lastik vergi vb maliyetleri göz önünde bulundurduğunda bu zamanda en mantıklısı bu geldi bana. yukarda yazan arkadaş gibi ya 600 lükmü alsam bunumu alsam sorusunun en mantıklı cevabıda budur. eğer cebinde benzin paran varsa eğer lastik bittiğinde 1000 tl ye yakın takım lastik parası vermek vergi zamanı geldiğinde arabandan fazla vergi vermek ve motorunu bakıma soktuğunda benim için bikaç yüz önemli değil ne diyolarsada veririm diyosan 600 lükte 1000 likte daha güzel olur. ben yaşadığım şehirde bu motorun servisi varmı parçası gelirmi sıkıntısı olurmu ve yukardaki yazdım kıstasları yakalıyomu ona bakarım . 250 cc bir motor belli devirde titrese nolur diğerinden 5 km az gitse çok gitse nolur
    Testin yabancı bir dergiden alındığından bahsetmiş. zaten motorları kıyaslarken servis ve parça teminini değerlendirmeye almazki adamlar..

    Ben bu kawasakiyle ilgili parça sıkıntısı olayının biraz abartıldığını düşünüyorum. Abimin cbf250'sinin kontağının içinde anahtar kırılmıştı ve Hollanda'dan yeni kontak gelmesi için 2 hafta bekledik. Aynı şekilde ben orjinal kawasaki amortisör keçeleri için 1 hafta bekledim ve Z-motor'dan temin ettim (yan sanayisini istanbul'da buldum, 10tl daha ucuz. bu yüzden orijinalini almayı tercih ettim fiyatıda 60tl idi). Aynı şekilde zincir takozunu beklemeden aldım.

    Demek istediğim her zaman her parça olmayabiliyor bunlarıda servis sipariş ile getiriyor zaten. Yarın öbür gün sizinde cbr için parçaya ihtiyacınız olsa buyuk ihtimalle bir süre beklemeniz gerekicek çünkü motor daha çok yeni..

    250cc'lik motorlarda 650'lik tek slindirli bir enduro kadar yakıyor basmayla orantılı olarak ama bakım masrafları tabiki daha az.

    cbr250 ile rodajı tamamlayıp uzun yolda ölçüm yapan oldu mu aranızda? yakıt tüketimini kıyaslayabilirsek güzel bir bilgi paylaşımı olur..
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  3. #2163
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Acun Hondaya o kadar laf etti

    Gitti binlik Honda aldı yakıtı vergisi bi yerden sonra sarmadı ve aldığı fiyat hıçkırık yaptı

    Kawasaki 250 yi sattığına bin pisman Şimdi 250 Hondayada içi gidiyor

    Eee mazur görün biraz eleştiri(Fayda/maliyet oranı) yapsın

    Tekrar günaydın pardon hoşgeldin foruma diyelim..

  4. #2164

    Üyelik
    30 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR250R
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250cc'lik motorlarda 650'lik tek slindirli bir enduro kadar yakıyor basmayla orantılı olarak ama bakım masrafları tabiki daha az.

    cbr250 ile rodajı tamamlayıp uzun yolda ölçüm yapan oldu mu aranızda? yakıt tüketimini kıyaslayabilirsek güzel bir bilgi paylaşımı olur..
    1000km bakımını yaptırdıktan sonra motorumla İstanbul Beylikdüzü'nden İzmit'e gidiş dönüş yaklaşık 300km'lik bir yolculuk yaptım ve yakıt sarfiyatımı 100km'de 3.67lt olarak hesapladım.Yolculuk boyunca genelde 100-130km/saat hızla 6000-8000devir/dakika'da kullandım motorumu.

  5. #2165
    LASTROMANTIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2006
    Motosikleti
    SUZUKİ İNAZUMA
    valla arkadaşlar kim ne derse desin ben motorumdan memnunum kardeşim . bundan önce gittim bi cbf 150 aldım gezerim tozarım zaten yakmıyo diyerek bi antebe gittik yol bitmek bilmedi motor 100 - 105 diyor çatlıcak gibi oluyor devir en sona dayanıyor . birde 2 litre 2.5 litre olayını ben tutturamadım gitmesi için sıkıştırdığınızda 150 bile acaip benzin yakıyor ark lar. o yüzden bu motorda newton06 arkadaşımın dediği gibi 3.67 litre oranları bence hakkaten güzel bi tüketim bunada değer . en azından otobanda bastınızda motor yok gitmem demiyor

  6. #2166
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu gün motoron dergisi geçti elime ninja 250 ile cbr 250 yi test eden bir yazı galiba avrupada yapılan bir test pilakalar yabancı idi. biraz yazılardan aklımda kalanlardan bahsedeyim.
    hondanın maxsimum hızı sınırlı hemen güçlü bir çekişperformansı sunarken titreşimler hız artııkça başlıyor belli bir noktada kesiliyor.
    ninja ya göre asvalttaki bozukluklarda daha fazla sallama yapıyor. ama bu sallama gazı kesmeye neden olmuyor.
    hondanın tek büyük sorunu firenleri zayıf hızlı giderken sert firen yapınca yeterince yavaşlaya mayan cbr nin firenleri pek iyi sayılmaz. ama virajları çok çevik.
    motorların genel performansından söz edersek hondanın tek silindirli motoruna göre daha iyi olan kawasaki titreşimi bir hayli az olan çift silindirli motoru iki zamanlı bir motoru anımsatıyor.
    cbr 250 şehir içi 1 lt ile 24 km giderken şehir dışında 1 lt ile 26 km gitmiş.

    kısaca kawasaki için fazla ödemeye değer mi? derseniz şu yanıtı veririz performans meraklısı iseniz kesinlikle kawasaki gaza biraz yüklendiğinizde daha sağlam ve dengeli bir gövdeye sahip olduğunu belli ediyor. ama honda da iyi bir motor.
    abi bırak şu honda vs kawa olayını gel seni hyosungcu yapak
    Beyler sizi bilmem ama ben 120geçmeden sakin kullanımda 3.4lt yaktım basarsam 4-4.5lt yakıyo max ama basıncada içsin 1litre daha hakkıdır
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  7. #2167
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı newton06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1000km bakımını yaptırdıktan sonra motorumla İstanbul Beylikdüzü'nden İzmit'e gidiş dönüş yaklaşık 300km'lik bir yolculuk yaptım ve yakıt sarfiyatımı 100km'de 3.67lt olarak hesapladım.Yolculuk boyunca genelde 100-130km/saat hızla 6000-8000devir/dakika'da kullandım motorumu.
    ninja ile aynı tüketiyor diyebilirim bu durumda. benimde elde edebildiğim en düşük yakıt tüketimi motor yüksüz iken 80 - 120km hız aralığında (kısa sürede olsa zaman zaman 160'a kadar çıktığımız olmuştu) 3.7lt.

    3'lü çanta seti ile bodrum seyahatimde ortalama 90 - 140km hız aralığında 4.27lt tüketmişti.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  8. #2168

    Üyelik
    27 Kasım 2008
    bu testi ben yapmadım. TEMMUZ motor ON dergisinden alıntıdır.37 . sayfadan 46 . sayfaya kadar. resimli bir anlatım.
    hatta çizgi roman gibi pilotların sembolik konuşma balonlarında dile getirdikleri birkaç alıntı yı da yazayım.

    beni zor yakalarsın ninja düz parkurlarda füze gibi..

    sen şimdi kaçadur, birazdan virajlar başalyınca görüşürüz.

    hızlı giderken sert firen yapınca yeterince yavaşlayamıyor. cbr nin firenleri pek iyi sayılmaz.

    kawasaki her yola uyar ama viteslere dikkat etmen gerekiyor. yoksa virajlardan çıkamazsın.

    cbr her zaman hızlı seyirler yapma merakına ve fazla deneyime sahip olmayan sürücüler için ideal.

    diye yazılmış
    bunlar benim yorumum degildir.

  9. #2169
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış...

    Beyler hani ne oldu bu cbr 250 cilere,fotoları bekliyoruz...
    Her asker yeşil bereli olamaz

  10. #2170
    1sthanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki m800
    arkadaşlar selam. yaklasık 3 haftadır cbr 250 kullanıyorum. siyah renk bir tane aldım. geç geldi hepinizin söylediği gibi ama bizzat görüştüm ben adamlar büyük depremden sonra bir çok çalışanını kaybetmiş ve yas ilan etmişler bir süre vs vs. bunun gibi sebeplerden ötürü motoru kötülemek bence dogru olmucaktır. kawa ile bu motor arasında cok kaldım ancak şu anda hiç pişman değilim. performansı viraj tutuşu yakıt tüketimi kesinlikle çok iyi. ilk aldığımda depoyu fulledim 250 küsür km oldu ve daha yakıt ibresinin yarısını yeni geçtim. kesinlikle bu açıdan tartışılmaz üstün. şehir içi için şiddetle tavsiye ederim. performans konusunda tek silindirli olduğu için üst düzey bir performans ve ses elbetteki yok. ancak benim ilk motorum olduğu için beni fazlasıyla tatmin etti diyebilirim. görmeyenler için söylüyorum kasası baya bi yüksek. 190 boyum var ama altımda öyle bi tarafıma kaçmış gibi durmadı. kawadan yüksek yani. arka fren çok zayıf ne yazıkki. belki yeni olduğu için kullandıkça iyileşir ümidindeyim. fiyat 9150 anahtar teslim aldım. kawa 11000 di. 2 bin bence çok büyük fark. özellikle başlangıc motoru yapmak ısteyenler için. 2. el satışta hondanın tartışmasız üstünlüğü elbette var. kawa'nın en büyük sıkıntısı bence bu. abimde vfr 800 var ve o da sehır içi agırlıklı kullandıgı için onu satıp cbr 250 mı alsam dıye dusunmeye basladı. cunku hep cok kıvrak hemde yakıtta inanılmaz bir fark oldu. şimdilik ilk deneyimlerimden soyleyeceklerim bunlar. bu motoru alan istanbuldaki arrkadaşlarla bi gün toplanıp sürmek isterim. varsa özelden mesajlasabılırız. teşekkürler herkese iyi aksamlar.

  11. #2171
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    merhaba arkadaşlar bir süredir çeşmedeydim gezgim tozdum geri geldim

    en fazla 125 e çıktım çok zorlamak istemiyordum ama dayanamadım iyiki almışım bu motoru diyenlerdeni
    bitanecikte fotoraf koyiyim


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:47 ----------


  12. #2172
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    maşallah
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  13. #2173
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    teşekkürler overcloud benim için en ideal motoru bulmuşum
    kawasaki fiyattan dolayı zorlamıştı benim çift silindir olması dahada cezbedici geliyordum ama bunun görünümü cartı curtu hoşuma gitti hayırlısı buymuş

  14. #2174
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    mutluysan sorun yoktur kardeş
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  15. #2175
    aytacaksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2011
    Şehir
    Bakirkoy/Istanbul
    Motosikleti
    Honda VFR800X Crossrunner
    motorum servisten cikti arkadaslar. degisen parca listesi:
    silindir kmp
    conta, silindir
    conta, silindir kafa
    segman, piston
    piston std

    7000kmde 2. rodajim resmi olarak basladi insallah yag eksiltme olayi gitmistir, devamli kontrol edicem seviyeleri.

  16. #2176
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    bende yağ konusunda uyuzum her gezi dönüşü kontrol ediyorum valla

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
    Alıntı CaptainHakan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu videoda hızlanma testini gözlerinle görebilirsin => http://www.youtube.com/watch?v=zedjh39y9nQ
    Motor tek silindir ama dnyada ilk ve tek olarak özel bu motor için dizayn edilmiş güçlü bi tasarıma sahip. youtube daki videolardan birinde torkunun cbr1000 ile aynı olduğu ama son hızının tabi ki daha düşük olduğundan bahsediliyordu hatta.
    Kendim motora henüz acemi olduğum için ve henüz rodajda olduğumdan motoru çok zorlamamak için en fazla 4. viteste 120 yaptım. vites yükseltip gaz versem 6. vitteste 170'i rahat yapacak gibi hissettirdi bana

    ---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:20 ----------



    Teşekkür ederim. Arayıp bakıcam çantaya. Kendi orjinal çantası fotolarda şık duruyor ama 19lt imiş ve 300€ civarında olduğunu sanıyorum. benzin tankının üzerine birşey düşütüyordum bende tailbag yerine.

    Bu arada yabancı sürüş testi videolarında adamlar lastik kalitesini çok beğenmişler. Diyorlar ki normalde bu tip bir yarış motoru alındığında ilk yapılacak şey lastikleri kaliteli lastiklerle değiştirmektir ama ilk defa fabrika çıkışından bu kadar iyi lastikleri olan bi motorla karşılaştık.

    Trafikte nereye gitsem gözler üzerimde. her ışıkta olmasa bile 3 ışıkta bir kesin biri yanaşıp motoru soruyor. İlgiden biraz sıkılmaya başladım
    bu arada yurt dışı testlerde dunlop lastik kullanılmıştır
    ama üstündeki laztiklerde IRC dir yani çok iyi

    arka sele kapağı 140 euroydu o çanta 300 dedende fazla edebilir :(

  17. #2177
    aytacaksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2011
    Şehir
    Bakirkoy/Istanbul
    Motosikleti
    Honda VFR800X Crossrunner
    cbr250r shop manual okumak isterseniz. buyrun arkadaslar bugun kesfettim.
    http://www.cbr250.org/forums/showthr...Manual-%29-%29

  18. #2178

    Üyelik
    08 Temmuz 2011
    Motosikleti
    honda cebere 250 re
    Alıntı LASTROMANTIC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    acun kardeşim keşke bu değerlendirmelerde kawasakinin parça servis sorunuyla hondanın servisi ve parça sıkıntısının olup olmadığınıda yazsaydın biraz . herşey asfaltta 5 - 10 km eksik yada fazla gitmeyle alakalı yada belli devirlerde motorun titremesiyle ilgili olmamalı bazı karşılaştırmalar yaparken. neticede 250 cc bi motor alıyorsunuz ve bu motordan kimse 600 yada 1000 cc race motorlarda olan gaz tepkilerini yada fren tepkilerini beklememeli . ben 600 de 1000 de hayabusada alıp uzun süreler kullandım. bu 250 hondayıda hepsinden iyi bu diyerek almadım zaten. ancak gerek benzin sarfiyatı gerek bakım lastik vergi vb maliyetleri göz önünde bulundurduğunda bu zamanda en mantıklısı bu geldi bana. yukarda yazan arkadaş gibi ya 600 lükmü alsam bunumu alsam sorusunun en mantıklı cevabıda budur. eğer cebinde benzin paran varsa eğer lastik bittiğinde 1000 tl ye yakın takım lastik parası vermek vergi zamanı geldiğinde arabandan fazla vergi vermek ve motorunu bakıma soktuğunda benim için bikaç yüz önemli değil ne diyolarsada veririm diyosan 600 lükte 1000 likte daha güzel olur. ben yaşadığım şehirde bu motorun servisi varmı parçası gelirmi sıkıntısı olurmu ve yukardaki yazdım kıstasları yakalıyomu ona bakarım . 250 cc bir motor belli devirde titrese nolur diğerinden 5 km az gitse çok gitse nolur
    tşkkrler çok güzel bir cevap

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

    Alıntı 1sthanbul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar selam. yaklasık 3 haftadır cbr 250 kullanıyorum. siyah renk bir tane aldım. geç geldi hepinizin söylediği gibi ama bizzat görüştüm ben adamlar büyük depremden sonra bir çok çalışanını kaybetmiş ve yas ilan etmişler bir süre vs vs. bunun gibi sebeplerden ötürü motoru kötülemek bence dogru olmucaktır. kawa ile bu motor arasında cok kaldım ancak şu anda hiç pişman değilim. performansı viraj tutuşu yakıt tüketimi kesinlikle çok iyi. ilk aldığımda depoyu fulledim 250 küsür km oldu ve daha yakıt ibresinin yarısını yeni geçtim. kesinlikle bu açıdan tartışılmaz üstün. şehir içi için şiddetle tavsiye ederim. performans konusunda tek silindirli olduğu için üst düzey bir performans ve ses elbetteki yok. ancak benim ilk motorum olduğu için beni fazlasıyla tatmin etti diyebilirim. görmeyenler için söylüyorum kasası baya bi yüksek. 190 boyum var ama altımda öyle bi tarafıma kaçmış gibi durmadı. kawadan yüksek yani. arka fren çok zayıf ne yazıkki. belki yeni olduğu için kullandıkça iyileşir ümidindeyim. fiyat 9150 anahtar teslim aldım. kawa 11000 di. 2 bin bence çok büyük fark. özellikle başlangıc motoru yapmak ısteyenler için. 2. el satışta hondanın tartışmasız üstünlüğü elbette var. kawa'nın en büyük sıkıntısı bence bu. abimde vfr 800 var ve o da sehır içi agırlıklı kullandıgı için onu satıp cbr 250 mı alsam dıye dusunmeye basladı. cunku hep cok kıvrak hemde yakıtta inanılmaz bir fark oldu. şimdilik ilk deneyimlerimden soyleyeceklerim bunlar. bu motoru alan istanbuldaki arrkadaşlarla bi gün toplanıp sürmek isterim. varsa özelden mesajlasabılırız. teşekkürler herkese iyi aksamlar.
    olur bende çok isterim düşünürsen bana uyar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------

    Alıntı enginozan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tşkkrler çok güzel bir cevap

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------


    olur bende çok isterim düşünürsen bana uyar

    newton 06 kardeşim geçmiş olsun görüşmek isteyenler varsa ben ikitelli de oturuyorum
    engin-ozan@hotmail.com mailim ii akşamlar

  19. #2179
    Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    bu arada şu zincir yağı diye aldığım castrol yağ
    sanırım zincirin üstündeki yağı içceltmeye yarıyor yoksa benmi yanlış anladım ?

  20. #2180

    Üyelik
    08 Temmuz 2011
    Motosikleti
    honda cebere 250 re
    bende bu akşam sprey zincir yağı aldım enteresan bişey sıktığımda ilk olarak köpürüyor sonra dağılıyor elimler kontrol ettim snradan kalınlaşıyor


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler