Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
85. sayfa BirinciBirinci ... 35758384858687 ... SonuncuSonuncu

Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1681

    Üyelik
    18 Eylül 2014
    Alıntı chetaq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşadığınız yer çok dik yokuşları olan bir yer değilse veya yoğun olarak dik yokuşlu yolları kullanmak zorunda değilseniz, sürekli dik yokuşlarda dur-kalk yapmıyorsanız bu yokuş olayına çok takılmayın bana kalırsa.

    SH 300 de olsa Beverly 300 de olsa dik yokuşta dur-kalk yaptığınızda Scarabeo'dan çok da farklı olmayacaktır onların kalkışı da. Test etme şansınız varsa test edip buna kendiniz de karar verebilirsiniz tabii.

    Ayrıca SH 300 de Beverly 300 de yaklaşık 20-30 Kilo daha ağır motorlar Scarabeo'ya göre, bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var konu yokuş olunca.

    Bir de bu motorlar, Scooter/Maxi Scooter tarzı motorlar, dolayısıyla bunlardan bir Enduro/Kros performansı beklemek yanlış olur.

    Kaldı ki, daha önceki yorumlarımdan birinde de söylediğim gibi bana göre "Scarabeo scooterların endurosudur". Orası da ayrı bir konu.

    Hepsinin bir diğerine göre eksileri vardır artıları vardır. Sizin için önemli olanı, ne istediğinizi siz bilirsiniz ancak. Dolayısıyla "ne yapacağımı bilmiyorum" diyerek olayı çok da fazla büyütmeden istediğiniz herhangi bir motoru alın derim ben.

    Bahsettiğiniz motorların hepsi de güzel motorlar.
    Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz yani beverleyde olsa sh 300 de olsa yokuşlarda zorlanır olayına katılmıyorum. Yamaha xcity kullandım scarabeounun çıkamadığı o yokuşları delerek çıkıyordu.Kaldıki xcity bu 173 kilo ve 21 hplik bir motordu.

    Sh 300 27 hp bir motor scarabeo ile arasında sadece 13 kilo fark far var.

    Hepinizi bilgilendireceğim sonuçlar hakkında saygılar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1682

    Üyelik
    10 Mart 2016
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Motorum satılıktır, ilgilenenlere duyurulur
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-temiz-kullanilmis-200ie-scarabeo-340761310/detay

  3. #1683

    Üyelik
    22 Temmuz 2009
    Merhaba beo savdalilari arkadaslarim.Bayram arifesinde aldigim 2012 model 7bin kmdeki beo deneyimlerimi yazayim.
    Bayramin son günü istanbuldan antalya ya gitmek üzere yola ciktim.Yol boyunca gaz kolu sonuna kadar acik gittim döndüm. Yalnizca Topcase im takili ve tahminen 10kg yüküm vardi üzeeimdeki deri mont kask vs ekipmanlarim ile en fazla 100kg gelirim.Yol boyunca hava fazla rüzgarliydi.Gaz kolu hep acik oldugu icin motorumun yapabildigi üst limitler ortalama 125km/s idi kimi zaman yokus assagi 145km de kesiciyede girdigi oldu kimi zaman yokus yukari 100km 110km de düstügü oldu.Bir depoyla ortalama 150km yol kat etti.Toplamda 1630km yol kat ettim.343tl Benzin parasi ödedim.Km de 21kurus yakti 100km de 4.5lt civari bir yakit tüketimim oldu.Eco mod ve spor modda hic bir fark göremedim.iki sekildede gaz full acik halde gittigim icin tüketim degismemis olabilir.Son süratte de bi fark göremedim eco moddada 145km sürate ciktim sport mod dada 145km sürate ciktim.Kimisi eco modda 120km yi gecmiyo dedigi icin belirttim.Rahatlik olarakta cok skinti yasamadim ama selenin arkasinda cikinti biraz daha geride olsaydi ayaklarimizi koydugumuz yer biraz daha genis olsa birde cam 10cm daha uzun olsa cok daha rahat edebilirdim sanirim.Tabi bu kisiden kisiye degisebilir.Antalyada tozlu yollarda arkamda bi 100kg daha artci ile dolandim yokus yukari yokus assagi tozlu yollar filtremin tikanmasina sebeb oldu bu yüzden motor durmaya yakin kayiş boş a düstügünde rolanti sapitmaya basladi hatta birtanesinde stop etti.Antalyadan cikmadan filtreyi söküp yikayip taktim sorun düzeldi.Okadar skistirmaya hararetim falan hic yükselmedi.Yol boyunca giderkende dönerkende benzin almak disinda en fazla birer kere 45dakka yemek molasi yaptim.her durdugumda motoru kontrol ettim yağ kacagi vs varmi diye ufak bi terletme vardi.Dönünce baktim kürbütor kapaginin üzerindeki yağ havalandirma borusunun dibinden biraz sizmiş.sivi conta ile hallettim simdilik skinti yok cok şükür.Genel anlamda motor keyifli sağlam ve dayanikli.Daha önceden uzun yol tecrubelerimi Gilera nexus 500 Kawasaki z750r Suzuki gsr 600 ile yaşamiş biri olarak En uzun yolculugumu scarabeo ile yasadim ve daha az dinlenerek okadar rüzgara rağmen digerlerine göre hic yorulmadim diyebilirim.
    chetaq ve solo__ bunu beğendiler.

  4. #1684

    Üyelik
    11 Nisan 2016
    Şehir
    üsküdar
    Motosikleti
    PCX 150
    diz örtüsü kullanan varmı kışın orjınal olan cok pahalı unıversaller uyuyormu acaba...

  5. #1685
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Scarabeo'nun üretimi gerçekten bitti mi; nedir ne değildir diye bir araştırma yaptım ve enjeksiyonlu versiyonun 2016 model 0 km olarak bazı yerlerde hala satışta olduğunu öğrendim. Anladığım kadarıyla bu versiyonun üretiminin esasen bu sene sonunda bitmesi öngörülmekteymiş.
    Scarabeo.it sitesi üzerinden Facebook sayfalarına ulaşıp oradaki 'Contact Us' menüsüne kullanarak motorun akıbetini sordum. ŞU şekilde bir geri dönüş yaptılar. Mesajın içeriği ve motorun İtalya'da üretildiğini söylemeleri biraz garibime gitti ama irdelemedim bunu. Ardından bu maili Ferco Motor'a ilettim ve "motorun üretimi mi bitti, yoksa siz mi getirmiyorsunuz" diye sordum. Onlar da "Scarabeo 200 cc modelinin bu sene sonunda üretimden kaldırılması planlanmaktadır. Farklı cc gruplarında üretimi devam edebilir." şeklinde bir geri dönüş yaptılar. Daha önce telefonla arayıp sorduğumda ise üretiminin bittiğini söylemişlerdi. Ardından kendim yine bir araştırmaya koyuldum ve bunun sonucunda motorun Yunanistan, Hırvatistan ve Avustralya gibi ülkelerde satışta olduğunu öğrendim. Bu ülkelerdeki satıcılara ulaşıp motorla ilgili durumu sorduğumda, enjeksiyonlu Scarabeo'nun 0km 2016 model olarak satışta olduğunu söylediler. Firmaları merak eden varsa Yunanistan için olan Papanicolaou LTD Motorcycles & Scooters (internet sitesi - facebook), Hırvatistan: Motostar (internet sitesi - facebook), Avustralya: Scooterama (internet sitesi - facebook). Motostar ve Scooterama'ya email atmıştım; emaille geri dönüş yaptılar ve 2016 model olarak satışta olduğunu söylediler. Papanicolau firmasıyla ise biraz daha detaylı olarak Facebook üzerinden konuştum. "Geçen senelerden kalmış motorları mı satıyorsunuz yoksa gerçekten 2016 model mi bunlar" diye sordum, onlar da "elimizdekilerin hepsi 2016 model; ancak bildiğimiz kadarıyla Scarabeo 200'ün üretimi bu sene sonunda bitecek" dediler.
    Amerika ve Canada'da ise daha önce yazdığım gibi 2014 yılında sonlanmış gibi duruyor. ŞU sayfada Scarabeo için son tarih 2014 olarak yazılmış. Ancak bu site Amerika'ya özgü sanırım.
    ŞU siteye göre İtalya'da 2015 yılında 178 adet Scarabeo 200 satılmış. ŞURADA yazan şeylere göre bu rakam 2010'da 2.556 imiş.

    Bunlardan ayrı olarak yukarıdaki Papanicolau/Yunanistan satıcısı ŞÖYLE bir yedek parça sayfası oluşturmuş. Bir şey lazım olursa oraya bir göz atmak faydalı olabilir.
    Onun haricinde Avustralya'da satılan Scarabeo'ların karenajları üzerinde İtalyan bayrağı olduğunu gördüm. Photoshop zanettim ilk baş ancak BU sayfadaki fotolara göre motor orada o şekilde satılmakta.

    Bu araştırmaları yapmamın sebebi kendimi rahatlatmaktı. Ben motorumu Kasım 2014'te aldım. Üretimi bu tarihten önce bitmiş olsaydı kendimi gerçekten kötü hissederdim. Normalde kullandığım bir şeyin üretiminin sonlanmasının benim için hiçbir önemi olmaz; ancak Scarabeo söz konusu olunca iş değişiyor biraz. Bundan ötürü olayın aslını öğrenmem lazımdı. Bu yukarıdakiler %100 doğru mu değil mi bilmiyorum, ama sanırım durum bu şekilde. Sizin ekstra öğrenmek istediğiniz bir şeyler varsa linkleri falan yazdım; isterseniz kendiniz ulaşıp sorarsınız artık.
    chetaq ve smiles bunu beğendiler.

  6. #1686

    Üyelik
    22 Şubat 2014
    Şehir
    Küçükyalı
    Motosikleti
    Beo 200 i.e.
    Alıntı cio adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorunu sizin de sayenizde çözdüm. sorun ön kaputun altındaki radyatörün sıvısında çıktı. daha doğrusu sıvı hiç kalmamış. yedek depoyla birlikte yaklaşık 1 lt antifirizli su ilave ettim. herşey normale döndün.

    benim anlamadığım 12bin bakımına girdi şubatta ve o bakıma girmeden önce de aynı şeyi yaptı. şimdi 15bin km de aradan 5 ay geçti. ilk seferinde devirdaimi yapan eleman bozuk dedi kadıköy motor ve parça değişimi yaptı. acaba kandırıldım mı? eğer kandırılmadıysam da nasıl oluyor da 3 bin kmde suyu bu kadar eksiltebiliyor? radyatör kapağı tam sıkılı değildi, acaba ondan mıdır bilemedim. bir de yedek deposunun kapağı üzerinde delik var zaten hava alması için. bu sıvı azalması normal midir? o sebeple mi her 3 bin kmde servise sokmak lazım
    çözüldüğünü düşündüğüm şey çözülmedi. daha önce motorun suyu bitmişti. antifirizli su koymuştum hararet düzelmişti ancak 300 km sonra yine hararete başladı. fan açıyor ancak soğutma olmuyor. motor neden su eksiltiyor anlam veremiyorum.

    3 km gitmeden hararet yapıyor

  7. #1687

    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı cio adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çözüldüğünü düşündüğüm şey çözülmedi. daha önce motorun suyu bitmişti. antifirizli su koymuştum hararet düzelmişti ancak 300 km sonra yine hararete başladı. fan açıyor ancak soğutma olmuyor. motor neden su eksiltiyor anlam veremiyorum.

    3 km gitmeden hararet yapıyor
    Yağ kontrol çubuğunun yanında görünen iki hortumdan, sarı renkli daire içine aldığım, alttaki hortumun kelepçesi gevşemiş ve soğutma suyunu oradan kaçırıyor olabilir. Eğer öyleyse hortumun ucunda taşlaşmış beyazımsı renkli pütürleri de görürsünüz zaten.



    Kelepçenin tam sıkılı olduğundan emin olun.


    Benim başıma da gelmişti bu olay ve neyse ki vida tamamen gevşemeden fark etmiştim.

    O gün bu gündür o hortumu kontrol ederim arada, "kelepçenin vidası yine gevşemiş mi?" diye.

  8. #1688

    Üyelik
    22 Şubat 2014
    Şehir
    Küçükyalı
    Motosikleti
    Beo 200 i.e.
    Alıntı chetaq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ kontrol çubuğunun yanında görünen iki hortumdan, sarı renkli daire içine aldığım, alttaki hortumun kelepçesi gevşemiş ve soğutma suyunu oradan kaçırıyor olabilir. Eğer öyleyse hortumun ucunda taşlaşmış beyazımsı renkli pütürleri de görürsünüz zaten.

    http://i1252.photobucket.com/albums/...q/Moto/AF_.jpg

    Kelepçenin tam sıkılı olduğundan emin olun.


    Benim başıma da gelmişti bu olay ve neyse ki vida tamamen gevşemeden fark etmiştim.

    O gün bu gündür o hortumu kontrol ederim arada, "kelepçenin vidası yine gevşemiş mi?" diye.
    [Photo 14.10.2016 13 01 12.jpg](https://postimg.org/image/jwmax1v2b/)

    o kelepçede herhangi bir sorun görünmüyor. elimle de yokladım gayet sabit. motor soğuk haldeyken yedek sıvıya baktım mmax-min seviyesinin altındaydı bayağı. motor durduğu yerde herhangi bir sıvı damlaması yok. kaçak başka bir yerde olabilir, bulamadım

  9. #1689

    Üyelik
    04 Aralık 2016
    merhaba 5000km de 2015 model beo alarak aranıza katıldım motoru almamda bu konuda yazan üstatların payı büyük hepinize teşekkür ederim yaptığınız ve yapacağınız yorumlar için
    motorumu izmirden aldım ve bodruma getirdim ve yolculuk pek keyifli geçti.bu yolculuyu bir arakadaşımla birlikte yaptık yaklşık 240km yol katettik izmirden çıkarken 80km de benzin aldıktan sonra arkadaşım aldı motoru ve bana birdahada vermedi
    sadece benzin için durduk ortalama 35 tl yakıtla bodruma ulaştık daha sonra itinalı kullanarak ışık yandı benzin fulledim ve 140 km yol yaptım tekrar lamba yanana kadar beni memnun etti yakıt bakımından çok rahat bir motor önündeki plastik siperlik
    kendi küçük işlevi devasa bana göre(ustaların affına sığınarak) 6km karşıdan gelen rüzgara karşı ok gibi dalıyorum hiç soğuk işlemiyor ayrıca sağnak yağmurlu havada su geçirmez orta sınıf bir montla çok hafif dizlerim ıslanarak evime ulaştım(dolmuşa binsem daha fazla ıslanırdım) şuan kış olduğu için motorun radyötürden gelen sıcak hava uzun yolda hafifte olsa dizlere vuruyor bu beni memnun etti yazın bu sorun olurmu bilmiyorum artık ayrıca binen hemen motora yeşilleniyor bizim burda pek tutulmuyor
    usta bir şöför olmayarak yüzeysel izlenimlerim bunlar sizlerle paylaşmak istedim yazım hatalarım var affola tüm motor kullanan dostlara hatasız kazasız günler diliyorum

  10. #1690

    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı eflut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba 5000km de 2015 model beo alarak aranıza katıldım motoru almamda bu konuda yazan üstatların payı büyük hepinize teşekkür ederim yaptığınız ve yapacağınız yorumlar için
    motorumu izmirden aldım ve bodruma getirdim ve yolculuk pek keyifli geçti.bu yolculuyu bir arakadaşımla birlikte yaptık yaklşık 240km yol katettik izmirden çıkarken 80km de benzin aldıktan sonra arkadaşım aldı motoru ve bana birdahada vermedi
    sadece benzin için durduk ortalama 35 tl yakıtla bodruma ulaştık daha sonra itinalı kullanarak ışık yandı benzin fulledim ve 140 km yol yaptım tekrar lamba yanana kadar beni memnun etti yakıt bakımından çok rahat bir motor önündeki plastik siperlik
    kendi küçük işlevi devasa bana göre(ustaların affına sığınarak) 6km karşıdan gelen rüzgara karşı ok gibi dalıyorum hiç soğuk işlemiyor ayrıca sağnak yağmurlu havada su geçirmez orta sınıf bir montla çok hafif dizlerim ıslanarak evime ulaştım(dolmuşa binsem daha fazla ıslanırdım) şuan kış olduğu için motorun radyötürden gelen sıcak hava uzun yolda hafifte olsa dizlere vuruyor bu beni memnun etti yazın bu sorun olurmu bilmiyorum artık ayrıca binen hemen motora yeşilleniyor bizim burda pek tutulmuyor
    usta bir şöför olmayarak yüzeysel izlenimlerim bunlar sizlerle paylaşmak istedim yazım hatalarım var affola tüm motor kullanan dostlara hatasız kazasız günler diliyorum

    Motorunuz hayırlı olsun. Beo almakla isabetli bir karar vermişsiniz.

    Scarabeo muadillerine göre bir çok artısı olan ve neredeyse her türlü yol şartlarında kullanabileceğiniz bir motor.

    Bakımlarına da dikkat edip aksatmazsanız uzun süre keyifle binersiniz.

    Bu arada henüz motora alışma evresinde olmanız ve mevsimin de kış olduğu göz önüne alınırsa, bir süre daha dikkatli kullanıp "karşıdan gelen rüzgara karşı ok gibi" dalmamakta fayda var derim, naçizane


    Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.

  11. #1691

    Üyelik
    11 Nisan 2016
    Şehir
    üsküdar
    Motosikleti
    PCX 150
    merhaba ön cam siperlik yanı rüzgarlık cok buyuk olmayandan nerde bulurum ucuk rakamlı olmasın tabi

  12. #1692

    Üyelik
    04 Aralık 2016
    Alıntı chetaq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorunuz hayırlı olsun. Beo almakla isabetli bir karar vermişsiniz.

    Scarabeo muadillerine göre bir çok artısı olan ve neredeyse her türlü yol şartlarında kullanabileceğiniz bir motor.

    Bakımlarına da dikkat edip aksatmazsanız uzun süre keyifle binersiniz.

    Bu arada henüz motora alışma evresinde olmanız ve mevsimin de kış olduğu göz önüne alınırsa, bir süre daha dikkatli kullanıp "karşıdan gelen rüzgara karşı ok gibi" dalmamakta fayda var derim, naçizane


    Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim.

    Teşekkür ediyorum iyi temenniniz ve uyarınız için)

  13. #1693

    Üyelik
    13 Mart 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Scarabeo 200 İ.e
    Bende Scarabeo kullanıcısı olarak katıldım. Çok uzun bir arayıştan sonra bu motora karar verdim ve sonunda temiz olduğunu düşündüğüm bir scarabeo 200 İ.e aldım. Aldığım kişi motorun bakımını 2500 km de vize için yapıldığı. bir bakıma gerek olmadığını söyledi. Motor şu an 4000 km de. Motor bakım periyotları nedir ? Kaç km de gitmem gerek? Motor digital ekranda servis bakım uyarısı veriyor mu?

  14. #1694
    solo__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2014
    Motosikleti
    xcity
    arkadaşlar selamlar,
    son zamanlarda sigorta yaptıran var mı? fiyatlar nedir acaba?

  15. #1695
    Merto54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2016
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha YZF R125 / Yamaha X-Max 250 ABS
    Daha önceden de yazmıştım kardeşime bir scooter arıyorum diye hala bir karar veremedim,çünkü benim başlangıcım Çin bi scooter ile olmuştu yollarda kalıp onu elle itmekten kollarım kaslı artık,böyle bir süreci kardeşim yaşayamaz kız olduğu için.

    Kasım 2017 itibariyle bu motosikleti alıp kullanmak doğru olur mu? Eskisi kadar iyi durumda eskisi kadar servis ağı memnuniyet verecek şekilde mi(parça vs.)

  16. #1696

    Üyelik
    27 Aralık 2017
    parçasını çok zor buluyorsun geçen hava filtresini bile bulmak için Maslak Atatürk sanayinin altını üstüne getirdim.Ve fiyatlar dolarında etkisiyle iyice uçmuş.Satıp honda Ps150i aldım tamam bir beo olamaz kabulum ama kafam rahat en azından bizim bakkalda bile parçası var.Hız ve sürüş dinamikleride fena sayılmaz

  17. #1697

    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı sweepman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    parçasını çok zor buluyorsun geçen hava filtresini bile bulmak için Maslak Atatürk sanayinin altını üstüne getirdim.Ve fiyatlar dolarında etkisiyle iyice uçmuş.Satıp honda Ps150i aldım tamam bir beo olamaz kabulum ama kafam rahat en azından bizim bakkalda bile parçası var.Hız ve sürüş dinamikleride fena sayılmaz
    Motopit sitesine baktım şimdi; "20TL. Hemen teslim" diyor.

    https://www.motopit.com.tr/urun/hava..._jc13721x92000


  18. #1698
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Kelepir satan varsaalirim

  19. #1699
    Cuno76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul Kadıköy
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie 2015
    Merhaba arkadaşlar 2015 model 2016 trafiğe çıkışlı 2.500 km de olan Scarabeo alarak aranıza katıldım,günler geçtikçe daha fazla sevmeye başladım motorumu,herkese tavsiye ediyorum.

  20. #1700
    hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2008
    Şehir
    mersin/bozyazı
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    1015 sca almayı düşünüyorum arkadaşlar,fiyat aralığı ne kadara alınsa uygundur acaba.bir bulunduğum yere en yakın servis,200 km mesafede,bakımını iyi bir usta yapabilirmi.bir yol sonra satmaya kalksam satmakta zorlanırmıyım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------

    Alıntı Cuno76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar 2015 model 2016 trafiğe çıkışlı 2.500 km de olan Scarabeo alarak aranıza katıldım,günler geçtikçe daha fazla sevmeye başladım motorumu,herkese tavsiye ediyorum.
    hocam hayırlı olsun,kaça aldınız acaba.
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/


    REKLAM ALANI
85. sayfa BirinciBirinci ... 35758384858687 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)