Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1401
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Alıntı ozanturna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Evet o videoları ben yapıyorum.

    Scarabeo'da karar kıldıysanız ve alacağınız motorun bir sorunu yok ise direkt gidin alın bence. SYM ST125'i bilmiyorum ama Agility City sürmüştüm; Scarabeo ile arasında özellikle konfor açısından çok fark var. Bu sınıfta Scarabeo'ya en yakın alternatifler Honda SH300 ile SYM HD2 (maxi-scooter olarak da Yamaha X-City var). Ben tekrar alacak olsam ikinci el SH300 alırdım. "Sorunsuz bir Scarabeo mu, yoksa SH300 mü" diye sorsalar Scarabeo derim ama (ayak zemini, selesi ve bir kaç ufak tefek detayı daha hoşuma gidiyor çünkü). ST125 gibi modellerin artısı, hafif oldukları için daha kolay bir kullanım sunmaları. Scarabeo 164 kilo ıslak. Park ederken falan manevra yapması biraz zor oluyor.

    Bu arada motorun yere düşmesinin bir önemi yok. Bendeki de iki defa durduğu yerde düştü ve hiçbir sorunu yok. Çok dert etmeyin onu bence.

    Ekstra fotolarım vardı ve koymamışım buraya. Yeri gelmişken onları da ekleyeyim

    Adem Balkan bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1402

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Alıntı toomuchcc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet o videoları ben yapıyorum.

    Bu arada motorun yere düşmesinin bir önemi yok. Bendeki de iki defa durduğu yerde düştü ve hiçbir sorunu yok. Çok dert etmeyin onu bence.
    Şu sıralar agility ile istanbul serilerinizi izliyorum =)

    Peki bildiğiniz bir usta varmı alırken gösterip doğru söyleyeceğinden ilgilendiğinden emin olabiliceğim?

  3. #1403
    ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul Levent
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Aa oz hayaller'deki adam! Selamlar =) Super bir vlog oluyor tebrik ederim. Hiçbir motosiklet hakkinda vidyo bulamamaktan sikayetçiyken, aldigim motor hakkinda vidyo serisine rastlamak hele ki turkce olmasi cok sevindirmisti beni. "Hicbir sey anlamadim" vidyosuna da katilarak guldum =)
    toomuchcc bunu beğendi.

  4. #1404

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Bahsettiğim Bordo 8000km de 2012 model scarabeo yu dün aldım. Önceki günde kaskımı montumu eldivenlerimi almıştım.
    Dün öğleden sonra sağa sola gittim 65 km yaptım 7980 de aldım şu an 8045.

    Benzinciye full le dedim. Dememek gerekiyormuş, yada sanırım bilinçsiz bi pompacıydı ağzına kadar doldurdu, bi yarım litresi heralde tahliye olmuştur. 7.14lt --> 34.99₺ tuttu

    Motor çok pisti, ulan acaba dedim alırken ama sonaxta 10 liraya yıkattım lastik parlatıcısıylada plastik aksamı bi güzel parlattım pırıl pırıl oldu.

    Bu arada ilk iki tekerim olduğu için alırken şu Dıral Dede nin son videosunda sanırım Atatürk Oto Sanayide gittiği Tir-i zafer i yaptırdığı motorcu da (1.kısım 44. Sokak sanırım, lastik parkın karşısı.) baktırdım. Bindi gitti geldi jantlara su tuttu bi baktı eliyle bişeyleri yokladı sesini dinledi derken 50₺ verdim. Fazlamı azmı bilmiyorum değermi değmezmi bilmiyorum sadece doğrusu bu geldi. Hatta ben oraya gittiğimde başka bir scarabeonun bujisini değiştiriyodu 2012 model. Oh oh iyi dedim biliyor motoru falan.

    Arka freni tam sıksamda kitlemiyo lastiği, bisikletteki gibi kaydırma olmuyor sanırım ayar lazım bence kitleyebilmeli? Bu size bi sorudur aynı zamanda.

    Ön fren iyi tutuyor ama maneti azıcık sıkabiliyorum, biraz gevşetebilirmiyim onu?

    OzHayaller in yaptığı gibi sele altına iki delik açıcam su tahliyesi için onu bi görüşüp öğrenmeliyim nasıl oluyor diye.

    Küçük teker scooterlara Allah kolaylık versin, bununla bile bi ufak sarsıldım çukurdan kaçamayıp.

    İstanbul trafiğinde genelde beşiktaş sarıyer fatih bakırköy civarlarında bordo scarabeo siyah mont beyaz kask ve kaskın içinden enseden turuncu bi mendil sarkıyor şekilde birini görürseniz o benim.

    Telefondan yazdım. Şimdilik bu kadar.

  5. #1405
    ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul Levent
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Selamlar, motor hayirli ugurlu olsun. Bu arada ben panik fren yapinca arka tekeri cayir cayir kitliyor. Sanirim siz arkaya tam guc iletemiyorsunuz. Bunu bir ustaya gosterebilirsiniz. Gittiginiz ustadan memnunsaniz ben de ziyaret edebilirim. Eskiden Ferco bunyesinden bir motor aldigimda Engin Encetin ile irtibata gecerdim. Ataturk sanayide dukkani vardi ama gecen internetten veya telefonundan erisemedim kendisine. O yuzden Etiler'de Ismail Abi'nin Hobby Motor'una goturdum.

  6. #1406

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Teşekkür ederim.
    Fren kolu tam sıkıldığı halde (fren kolu gidona değer vaziyette) lastik kitlenmiyo. Çok hızlı bi şekilde yavaşlıyo sadece ama ön frenden hızlı değil, önün 3 te 2 si kadar yavaslıyo.
    Usta dediğim gibi göya kontrol etti, bana arka fren iyi ön fren balatası şimdilik idare eder bi süre sonra değiştiririz demişti. Ben hiç anlamadığımı, ilk motorum olduğunu söylemekle hata yaptım tabi ama ustayıda dediğim gibi Dıral Dede nin tir"-i zafer isimli videosundan ( youtube ) buldum. Dedim bu adamla iş yapıyolarsa sağlamdır. Aprilia dan anlarmı diye düşünerek dükkanına gittim, bir baktım içerde başka bi scarabeonun motorunu sökmüş, bujisini değiştiriyormuş falan üstünde çalışıyo yani, " he anlıyomuş " dedim. Adamı hiç tanımıyorum henüz, ustayı yani. Neyse bakıcaz ustaya ilerki zamanlarda, ama şunu söyleyebilirim ferco dan memnun scarabeo kullanıcısı henüz görmedim.

    Youtube da oz hayaller2 kanalını ziyaret edin arkadaşlar. Forumdaşımızın kanalı aynı zamanda eski agility kullanıcısı şimdilerde ise scarabeo kullanıyor ve anlatıyor. Hatta hırpalıyor motoru. ama şöyle bi yazı okudum.

    http://yoldayiz.biz/?page_id=4060

    Eskiden scarabeo enduroymuş.

  7. #1407
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Scarabeo'mun kombine fren sistemini iptal etmiştim. Frenler şu an birbirinden tamamen ayrık olarak çalışıyor. Performansının nasıl olduğunu ve bunu ne şekilde yaptığımla ilgili özel mesaj alıyorum. Herkes faydalanabilsin diye burdan yazmak istedim.

    Downhill/freeride tarzı bisiklet disiplinleriyle ilgilenen birisiyim ve aynı zamanda scooter kullanıcısıyım. Frenlerin her zaman birbirinden ayrık olmasını istemişimdir. Scarabeo'daki gibi çalışan bir kombine sistemini üreticiler neden tercih ediyor bunun biliyorum; ancak bu bana yine de oldukça garip gelen bir şey.

    Hayalimdeki fren sistemini yazmak istiyorum ki nasıl bir kafa yapısındayım daha net anlaşılsın:
    -Çok çok iyi güce ve modülasyona sahip, üst düzey komponentler (Brembo ayarında)
    -Önde çift radyal kaliper ve çift büyük disk (semi floating olabilir)
    -Arkada sabit büyük bir kaliper ve büyük bir disk
    -Ön ve arka frenler birbirinden tamamen ayrık
    -Önde açılıp kapatılabilir bir ABS (on/off). Arka tekerde ABS yok.
    -Temas noktası ayarlanabilir fren kolları
    -Çelik fren hortumları

    Kullandığım scooterda böyle bir fren donanımı olmasını çok isterdim

    ...

    Herneyse.. Gelelim konuya

    Bu işlemi yapmadan önce aldığım bazı parçalar:

    Fotodaki civatalar M10x1mm ölçüsünde.

    Scarabeo'nun parça kataloğundaki kombine fren şeması:


    Bendeki 2014 model Scarabeo üzerindeki kombine sistemi:


    Fotoğraftaki siyah parça, kombine işlevini sağlayan valf oluyor. İki foto arasında bu parça konusunda fark mevcut. Sonraki yıllarda bir tür revizyon yapılmış olabilir bu komponentle ilgili olarak.

    Kombine iptalinden ötürü bu parça ile bir işiniz kalmıyor ve onu motordan söküyorsunuz.

    Arka fren kolunu arka kalipere direkt olarak bağlayabilmek için 230cm uzunluğunda çelik bir fren hortumu aldım Ebay üzerinden. Ne şekilde taktığımın fotosu yok; ancak yaptığım şey kabloyu gidon borusunun sağ tarafından yönlendirip, şasenin altından geçirip arka kalipere ulaştırmak oldu.

    Son hali şöyle:

    Scarabeo'nun arka kaliperi, sağ tarafa da takılabilsin diye simetrik olarak üretilmiş. 'Bleed nipple' denen sıvı tahliye vidasının takıldığı yer ile normal kablonun takıldığı yerin ölçüleri ve dizaynları aynı. Bleed nipple'ı bir kez açtıktan sonra geri sıkıştırınca kaçak yaptığını gördüğüm için bu sistemi biraz değiştirmeye karar verdim. Önce alttaki yuvaya bir civata taktım ve onu iptal ettim. Sonra üstteki delik için 'üzerinde bleed nipple olan özel bir banjo bolt' aldım ve kabloyu da bu deliğe yönlendirdim. Şu an ne kaçak kaldı ne bir şey. "O tahliye vidasını sıkarken acaba ben mi bir hata yaptım da öyle bir kaçak oldu" diye düşündüm; ancak bugüne kadar Agility'imde ve bisikletimde defalarca yaptığım bir işlem ve başıma o tarz bir şey hiç gelmedi. O vidaları zaten çok hafif sıkmak lazım; 3-5Nm gibi bir tork yeterli oluyor. Bu sorunun Scarabeo'daki dizayn tercihinden kaynaklandığını düşünüyorum. O vidayı ilk kez takarken, kaçak yapmasın diye üzerine özel bir şey sıkmış olabilirler. Bir kez açtıktan sonra işlevini yitirmiştir belki ve ondan ötürü kaçak yapmıştır (net olarak bilmiyorum bunu). Benim sistemimde sorun kalmadı artık.

    Ön kaliperdeki üç pistonu ön fren koluyla kontrol edebilmek için bir splitter (ayrıştırıcı) almıştım; ancak takabileceğim boş bir yer bulamadığım için bu parçayı kullanamadım (belki daha sonraki süreçte grenaj üzerinde bir modifiye yaparak bir yer oluşturacağım bu iş için).
    Benim çözümüm bunu kaliper üzerinde halletmek oldu:

    Ön fren kolundan kalipere gelen kabloyu aynı şekilde kullandım. Onun önüne ise, normalde arka fren kolundan çıkıp kombine valfine giren kısa kabloyu taktım (ikisini aynı yuvaya üst üste sabitlemek için kombine valfi üzerinde takılı olan uzun civatayı kullandım) Bu sayede, hazneden gelen sıvı kalipere ulaştığı zaman tüm pistonlara dağılmış oluyor ve 3 piston da frenleme yapabiliyor. Burdaki görüntü şu an biraz çirkin durmakta. Bundan ötürü ya özel bir kablo yaptıracağım, ya da yukarda dediğim gibi grenaj üzerinde bir modifiye yapıp o ayrıştırıcıyı takacağım.
    Ön kaliperdeki üç pistonu da ön fren koluna bağlamanın en kolay yolu ise, kaliper üzerinde duracak çok kısa, özel bir tür boru yaptırmak. Ufak bir çizim yapmıştım:

    Ön kaliper için en basit ve etkili çözüm bu aslında; ama bunu kim nerde yapar bilmiyorum.

    ...

    Kombineli haline göre bendeki sistemin 'bana göre' artı ve eksilerini yazayım:
    Artısı:
    -Frenler birbirinden ayrık
    -'Trail braking' denen viraj içinde arka fren kullanımı konusunda kontrol arttı. Hem dozajlama imkanı daha kolay hem de arka freni sıktığınızda ön tarafa daha az yığılma oluyor artık.
    -Sert arka fren kullanımı durumlarında ön tarafa sıvı gitmediği için, aynı esnada kontra hareketi vermek çok daha kolaylaştı.
    -Ön tekerden gelen sesler kesildi ve teker rahat şekilde dönmeye başladı.

    Eksisi:
    Aklıma bir eksi gelmiyor :.(

    Fiziksel olarak yaşanan değişimler:
    -Ön fren koluna 1 piston eklendiği için güçten kazanım arttı. Fren kolu yumuşadı. Kol hareket mesafesi arttı. Bayır aşşağı inerken tek parmakla tekeri kilitleyebilecek kadar güç verebiliyorum şu an. Modulasyon konusunda benim şahsi yorumum: 10/10
    -Arka fren kolundan 1 piston eksildiği için güçten kazanım düştü. Fren kolu sertleşti. Kol hareket mesafesi kısaldı. Tek parmakla tekeri kilitleyemiyorum (iki parmakla kullanıma devam). Modulasyon konusunda benim şahsi yorumum: 10/10 (Arka fren kolunda da tek parmak kullanım yapabilmek için, daha küçük çapa (bore) sahip bir fren haznesi alıp takmak gerekiyor. Scarabeo'nun aynaları ve tuşları fren haznesine takıldığı için, böyle bir değişim yapılır ise bu donanımların da değişmesi gerektiğinden, sanırım öyle bir şey yapmayacağım ben (tabi belli olmaz benim ne yapıp yapmayacağım )

    Benim bu konudaki işlemlerim bitmedi. Şu an test aşamasında gibiyim. Sonuçtan çok memnunum; ancak daha da güzel olmasını istiyorum (özellikle ön kaliperin daha sade durması önemli benim için). Güncellemeleri daha sonra eklerim artık.

    Sorunsuz sürüşler dilerim herkese ;)

  8. #1408

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    toomuch (OzHayaller) teşekkürler bu fren ayırma olayı bana da çok yararlı gözüküyo. Biraz deneyimledikten sonra yapma konusunu düşünücem biraz. İki sorum olucak bu konuda;
    Geri dönüşü varmı bunun sonradan ?
    Birde sen bütün bu anlattıklarını kendin mi yaptın?
    Ve aslında maliyeti kafamızda canlandırabiliceğimiz bi hesaplama yapabilirsen iyi olur

  9. #1409
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Alıntı ozanturna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    toomuch (OzHayaller) teşekkürler bu fren ayırma olayı bana da çok yararlı gözüküyo. Biraz deneyimledikten sonra yapma konusunu düşünücem biraz. İki sorum olucak bu konuda;
    Geri dönüşü varmı bunun sonradan ?
    Birde sen bütün bu anlattıklarını kendin mi yaptın?
    Ve aslında maliyeti kafamızda canlandırabiliceğimiz bi hesaplama yapabilirsen iyi olur
    Yapılan şeyler geri dönderilebilir. Olur da satmak istedim ve alıcı da kombineli olarak almak istiyor; o zaman geri takabilirim herşeyi. Sadece arka kaliperde kaçak olduğu için, hortumu şu an bende olduğu gibi üstteki yuvaya takmam gerekir (kaldı ki bu şekilde daha sağlam ve mantıklı oldu zaten)

    Tüm işlemleri kendim yapıyorum evet (bisikletten ötürü fren bilgim oldukça iyidir).

    230cmlik fren hortumu 60tl. O yukardaki pullar, civatalar, splitter falan da toplam 170 tl. Başka ekstralar çıkacak daha sonra.

    Kaliper üzerine montelenecek civataların tork değerleri falan oluyor. Tork anahtarın yoksa dikkatli olmalısın (bende var). Yuvayı yersen kalipere güle güle demen gerekir.

    Ön kaliperden çıkan o 2. hortumdan ötürü, ön fren sistemine normal şekilde yağ basılamıyor (hortumun üst noktasında hava kalıyor). Bundan ötürü 'reverse bleeding' denen tersten yağ basma işleminin uygulanması gerekiyor. Biraz karışık işler bunlar. Belli bazı şeylerin bilinmesi gerekiyor.

    Bu tarz modifiyeler şıp diye olmaz. Pek çok deneme yanılma durumu oluyor. Ben kendi spesifik kullanımım için böyle bir modifiye yaptım. Scooterla toprak zeminde sürüş yapmıyor olsam uğraşmayabilirdim bu şekilde (hoş öyle bir şey olsa Scarabeo da almayabilirdim belki.. gider Agility'den X-max'e falan geçerdim.. farklı kriterlerim olurdu o zaman.. bilmiyorum net olarak nasıl olurdu).

    Ben o videoda da bahsettim; yaptığım sürüşlerde kombine fren sistemi bana sorun yaşatmadı. Böyle bir modifiye yapmadan da pekala sürüşlerime devam edebilirdim normal şekilde. Bir sürü insan da o şekilde kullanıyor sorunsuzca zaten. Kombine freni olmayan bir sürü başka scooter var piyasada. Scarabeo senin kullanımın için çok olmazsa olmaz bir model değil ise; bu kadar uğraşmak yerine, kombine freni olmayan başka bir motora geçmen daha mantıklı olabilir.
    Adem Balkan bunu beğendi.

  10. #1410

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Bu işlemler bana çok uzak evet. Ben basit boya işleriyle başlıycam.

    İlk önce motorun fotoğrafını koymaya çalışıyım. Öğrendiğim kadarıyla bişeyler yapıcam şimdi.


    Bu Manet mesela. Nasıl neyle boyanır, yerinden çıkartmaya gerek varmıdır? yoksa direk değiştiriyim mi yenisiyle? Değişik renklerde manetler var. yada tamamen ince zımpara ile metal rengine kavusabilir.


    Bu parçayıda bi zımparalayıp boyamak gerek. Bunuda yerinden sökmeden yapabilirim sanırım. Ama boya olarak ne kullanıcam yine sizden bilgi istiyorum.


    Bu jantlardaki noktalar yağ lekesiymiş, özel bakım lazım dedi yıkamacı. Tabi o da özel fiyata. Bunu nasıl giderebilirim?


    Bu Yaydaki pasları nasıl ortadan kaybederim hiç fikrim bile yok? sizden öneriler bekliyorum.


    Bu Torpido gördüğüm bir kaç scarabeo da daha bu hale gelmişti!!
    düzeltme imkanı varmıdır bilmiyorum. sanki yandan aldığı rüzgarlarla arkaya doğru esnemiş gibi duruyor. Tam öpmüyor kapanması gereken yeri.

  11. #1411

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Cumartesi gündüz sarıyerden bakırkoye bakırköyden güzelceye (büyükçekmeceyi geçtikten sonra) yol aldım. Gece 00:50 de geri dönüş yoluna girdim. Non stop 60 km geri döndüm. 50 dk sürdü. Çok gazlamamaya çalıştım. Florya havalimanı civarında ne olduğunu bilmediğim bişey sanırım bi plastik parçasının üstünden geçtim ve yerden sekip alttaki plastiğe saplanmış başka bi plastik parçası buldum. Benden bi parça değildi. Ama plastikte kırık dışında bişeye sebebiyet vermedi.

    Benim için güzel bi deneyimdi. Devam etsem çorluya giderdim rahat rahat.

    Şimdiki derdim topcase.
    Topcase altlıkları bize uymuyor. Bu iş için Givi de bir aparat var ama 130 lira ki benim almayı planladığım çanta 85₺ civarında.
    http://www.giviturkiye.com/givi-apri...canta-tasiyici


    İlk yola çıkışım iki kask alabilicek bir çanta alma fikri ile başladı. Sonra çantalar hem çok geniş hemde pahalılar diye bu fikirden tam olmasa da vazgeçmiş gibiyim.
    Sizler hangi çantaları kullanıyorsunuz?

    Sizce de iki kask alan çantalar çok geniş mi?

    Kappa givi yerine alınabilicek ne var ?
    Coocase? Maxem? Bunlar nasıldır?
    Adem Balkan bunu beğendi.

  12. #1412

    Üyelik
    22 Mayıs 2015
    Şehir
    Akhisar
    Motosikleti
    Aprilia scarabeo 200ie
    Selamlar uzun araştırmalar sonucu bende geçen hafta bir scarabeo sahibi oldum ilk izlenimlerim olumlu Güzel motor henüz6000 de 125 km hızın üzerine çıkamadım zamanla açılırmı sitede okudum 140 km hıza ulaşabilenler varmış geçen gün 6000 bakımında debriyaj temizliği ve yaglama yaptık usta hiçbir problem yok dedi ve yakıttan şehirler arasında 3.2 lt civarı çıkıyor zamanla düşermi 2.8 leri yakalarmıyım[COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 --------
    Adem Balkan bunu beğendi.

  13. #1413
    gurcano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Forza NSS300A
    Alıntı ozanturna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cumartesi gündüz sarıyerden bakırkoye bakırköyden güzelceye (büyükçekmeceyi geçtikten sonra) yol aldım. Gece 00:50 de geri dönüş yoluna girdim. Non stop 60 km geri döndüm. 50 dk sürdü. Çok gazlamamaya çalıştım. Florya havalimanı civarında ne olduğunu bilmediğim bişey sanırım bi plastik parçasının üstünden geçtim ve yerden sekip alttaki plastiğe saplanmış başka bi plastik parçası buldum. Benden bi parça değildi. Ama plastikte kırık dışında bişeye sebebiyet vermedi.

    Benim için güzel bi deneyimdi. Devam etsem çorluya giderdim rahat rahat.

    Şimdiki derdim topcase.
    Topcase altlıkları bize uymuyor. Bu iş için Givi de bir aparat var ama 130 lira ki benim almayı planladığım çanta 85₺ civarında.
    http://www.giviturkiye.com/givi-apri...canta-tasiyici


    İlk yola çıkışım iki kask alabilicek bir çanta alma fikri ile başladı. Sonra çantalar hem çok geniş hemde pahalılar diye bu fikirden tam olmasa da vazgeçmiş gibiyim.
    Sizler hangi çantaları kullanıyorsunuz?

    Sizce de iki kask alan çantalar çok geniş mi?

    Kappa givi yerine alınabilicek ne var ?
    Coocase? Maxem? Bunlar nasıldır?
    Ben Kappa'nın 35'lik çantasını kullanıyorum. Yeterli gibi ama şimdi alsam biraz daha büyüğünü alırdım. 46'lık gibi... Almışken kaliteli bir ürün almanızı tavsiye ederim. Zira kalitesiz çantalar çok hızlı dökülüyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------

    Alıntı befa3545 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar uzun araştırmalar sonucu bende geçen hafta bir scarabeo sahibi oldum ilk izlenimlerim olumlu Güzel motor henüz6000 de 125 km hızın üzerine çıkamadım zamanla açılırmı sitede okudum 140 km hıza ulaşabilenler varmış geçen gün 6000 bakımında debriyaj temizliği ve yaglama yaptık usta hiçbir problem yok dedi ve yakıttan şehirler arasında 3.2 lt civarı çıkıyor zamanla düşermi 2.8 leri yakalarmıyım[COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 --------
    Hayırlı olsun Beo'nuz. Ben şahsen şehir dışında bile 3'ün altına pek düşemiyorum. Bilemiyorum belki gövde geniş fazla rüzgar alıyorum zira biraz yatınca motorun hızı anında farkediyor. Ben 140'ı hız olarak görebiliyorum. Ama zayıf bir arkadaşım benden çok daha kolay 140'a çıkabiliyor.
    befa3545 bunu beğendi.

  14. #1414

    Üyelik
    22 Mayıs 2015
    Şehir
    Akhisar
    Motosikleti
    Aprilia scarabeo 200ie
    Benim beoda sorunmu var acaba 70 kiloyum 140cok rahat yapmam gerek

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------

    Eko ve sport mod arasındada en ufak bir değişme görmedim sizdede aynimi

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------

    Alıntı Tolme;23 30212 adlı üyeden alıntı
    valla eskilerden hiç kullanmadım ama forumlarda okudugum yorumlara göre 3,2 ile 4 litre arasındalarmış,anlıcağın tüketimleri bilek gücüne bağlı yeni enjeksiyonlu scarabeo lar çok az yakıyor ve çok iyi performans veriyor bu yüzdende 2.el şuan bulamıyorsun,sahibinden deki ilanların hepsi 2009 model ve altı,enjeksiyonluyu alıpta satan yok,ancak satarlarsa maddi durumlardan dolayı satıyorlar yoksa çok mecbur kalmadıkça kesinlikle kimse satmıyor,bugün 380km lik bir yolculuk yaptım ,yer yer basmama rağmen tüketimim 2,85lt olduki buna ben bile şaştım açıkçası,ve bu alet okadar güzelki sanki gittikçe dahada açılıyor performas artıyor,şişme filan kesinlikle yok,1.kmde performans neyse 200km sonrada aynısı devam ediyor,sanki motosiklet insana hiç durmayalım depo bitene kadar diyor bende daha önce tipinden dolayı carnaby istiyordum ama şuan ne kadar carnaby kullanan varsa tüketiminden dolayı hepsi satıp scarabeo almak istiyor,eco mod ile sport mod arasında yüzde 10luk bir fark diyebilirim,örnek vermem gerekirse 80km süratle sabit giderken ,eco dan sport mod a geçtiğimde ,gaz elciğini hiç oynatmama rağmen motorun sürati 90km ye kadar yavaş yavaş çıkıyor ve orada kalıyor,aşırı bir arada fark yok,yalnız eco modda son süratim 120 yi geçmiyor,sportta ise 140-145 gördüm
    abi benim beoda eko ve sport mod arasında en ufak bir fark yok ve 125 km hızı geçmiyor sorun nerede olabilir

  15. #1415
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Alıntı ozanturna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Fren kolları bende de aynı şekilde.


    Siyaha boyamak yerine, boya sökücü sürülerek komple metalik gri olacak şekilde bir modifiye yapılırsa daha güzel durabilir belki. Ben fazla takılmıyorum buna.

    WD40 ve zımpara ile çoğu pas lekesi çıkartılabiliyor.

    Plastidip'i uygulamak gerçekten çok kolay. Yüzey temizleniyor, sonra iki hafif kat, sonra da 3 kat daha atılıyor ve tamamdır. WD40 plastidip ile temas ederse boyayı sökmeye başlıyor ama. O yüzden dikkatli olun.
    ...

  16. #1416

    Üyelik
    09 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2012 Aprilia Scarabeo 200
    Kappa K30 çanta aldım. Hayırlı olsun bana inşallah.
    İlginç şekilde montajını yaptık babamla babam zihni sinirdir biraz
    Son halini başta veriyim bi bakın. beğenirseniz gerisini aşağıdan okursunuz.
    [IMG][/IMG]

    Şimdi öncelikle apriliamız için tam uyumlu bir çanta bulamadığımı söylemiştim. Orjinali varmı bilmiyorum varsada param yetmezdi. Dolayısıyla yöneldik givi ye kappa ya. Maxem'le coocase'le sorun çıkar uğraşamam diye ilgimi kestim, başta biraz düşünmüştüm.

    Evet çantamızı aldık. İçinden alt tablası çıktı. Bizim scarabeo ya delikler açmak gerekti ama orjinal çanta koyma demirimiz çok kısa (nerdeyse tablanın yarısı demirin üstüne oturuyordu) dolayısıyla tabla ile orjinal çanta demirimiz arasına bir parça koyalım dedik ve tablanın karton benzeri bir maddeye şablonunu çıkarttık.
    [IMG][/IMG]

    Şablonu neyden kestirelim baba, alüminyum levha, demir levha vs derken nedense sağdaki soldaki demirciler hep kapalıydı. Eve döndük.
    Öyle otururken babam eski bi hamsi tavasını aldı, iki yerinden demir makasıyla kesti. (Emekli ve sanata meraklı adam evde bir hilti yok :D )
    Sonra tavayı tamamen dümdüz olana kadar çekiçledi ve şablonu üstüne koydu. O sırada anladım niyetini. Dekupaj ve diğer bir alet yardımı ile olabildiğince şablonu çıkartmaya çalıştık.
    [IMG][/IMG]

    Sonraki adımda ilk şablondaki işaretli yerlerden delikler açtık. O delikleride tablayı üzerine koyup falan bulduk yerlerini. Arka demirimizdeki çiziklerin bir kısmı ana malzemeden bir kısmıda plastik. o plastik parça çıkabiliyor. !!!! delikleri plastiğe açmayın heee diye uyarıyorum

    tabla üstündeyken fotoğraf çekmeyi unuttum tam takılı hali zaten yukarda var.
    bir fotoda alttan ekliyim bir nebze bişeyler belli olur anlaşılır sanırım.
    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

  17. #1417

    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı ozanturna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu işlemler bana çok uzak evet. Ben basit boya işleriyle başlıycam.

    İlk önce motorun fotoğrafını koymaya çalışıyım. Öğrendiğim kadarıyla bişeyler yapıcam şimdi.
    http://imagizer.imageshack.us/v2/100...537/tDAx06.jpg

    Bu Manet mesela. Nasıl neyle boyanır, yerinden çıkartmaya gerek varmıdır? yoksa direk değiştiriyim mi yenisiyle? Değişik renklerde manetler var. yada tamamen ince zımpara ile metal rengine kavusabilir.
    http://imagizer.imageshack.us/v2/100...673/iW9eWV.jpg

    Bu parçayıda bi zımparalayıp boyamak gerek. Bunuda yerinden sökmeden yapabilirim sanırım. Ama boya olarak ne kullanıcam yine sizden bilgi istiyorum.
    http://imagizer.imageshack.us/v2/100...910/7Vf5h8.jpg

    Bu jantlardaki noktalar yağ lekesiymiş, özel bakım lazım dedi yıkamacı. Tabi o da özel fiyata. Bunu nasıl giderebilirim?
    http://imagizer.imageshack.us/v2/100...911/wjuHI7.jpg

    Bu Yaydaki pasları nasıl ortadan kaybederim hiç fikrim bile yok? sizden öneriler bekliyorum.
    http://imagizer.imageshack.us/v2/100...905/DcMiQ1.jpg

    Bu Torpido gördüğüm bir kaç scarabeo da daha bu hale gelmişti!!
    düzeltme imkanı varmıdır bilmiyorum. sanki yandan aldığı rüzgarlarla arkaya doğru esnemiş gibi duruyor. Tam öpmüyor kapanması gereken yeri.
    http://imagizer.imageshack.us/v2/100...540/eAwpQ8.jpg


    Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla; yapılacak ilk iş öncelikle bir kutu “WD-40” almak olmalı.



    Büyük boy bir WD-40 alıp, paslı yerlerin üzeri başta olmak üzere motorda gördüğün her yere bolca sıkabilirsin. Tek bir istisnası var, o da; Fren Diski ve Balatalara kesinlikle bulaştırma. Eğer bulaşırsa, ne yaparsan yap temizleyemezsin balatalardan, değiştirmen gerekir yenisiyle. Onun dışında her yerde güvenle kullanabilirsin WD-40’ı.

    Ha, bir de Egzos’a sıçratmamaya dikkat etmek lazım. Yola çıkıp egzos ısındığında tatsız bir koku yayar bulaşan yerlerden, onun dışında bir zararı olmaz.

    Bunların dışında; vida, somun ve yayların üzerlerine, hareketli yerlere, elektrik aksamının, kabloların bulunduğu yerlere, düğmelerin hepsine, start-stop, far, korna, sinyal vb. plastik, metal, her yere sıkabilirsin. Fazlalıkları, akan yerleri bir bezle temizlersin sonra.

    Hatta cila niyetine bile kullanabilirsin WD-40’ı. Hem boya üzerinde birikmiş pislikleri ve kalıntıları kolayca temizliyor, hem de parlak ve koruyucu bir tabaka bırakıyor yüzeyde. Ben daha önce bu şekilde kullandım çok da memnun kaldım.

    Manet’e gelince; sadece boyası çıktı diye maneti değiştirmeye gerek yok bence. Çünkü sıfır da alıp taksan bir süre sonra sürtünmeden dolayı aynı yerler tekrar beyazlayacak.

    Benim manet de hemen hemen aynı durumdaydı, elimde de daha önce almış olduğum, siyah spray boya vardı, onunla beyazlayan yerleri boyamıştım. Ama şimdilerde boyadığım o yerler tekrar aşınmaya başladı. Yani, boyasan da bir süre sonra tekrar çıkıyor o boya.

    Manet değil ama orta ayak daha öncelikli bana kalırsa.

    Eğer kendim yaparım dersen, önce nalburdan veya yapı marketlerden (metal üzerindeki pasları kazımak için kullanılan) bir tel fırça alıp hem paslı hem boyalı bölgeyi bir güzel kazıyıp ardından zımparalayıp sonra astar atıp üzerine de son kat spray boya yapabilirsin. Önce WD-40 sıkıp 1 gün bekledikten sonra yaparsan daha kolay olur bu işlemler.

    Ancak daha önce bu tarz bir şey yapmadıysan muhtemelen çok profesyonel bir sonuç elde edemeyeceksin (belki boyalı yerleri yeterince kazıyamadığın için yüzey pürüzsüz görünmeyecek, veya boyayı bazı yerlere çok sıktığın için yer yer akma yapacak) ama yine de bütün bunlara rağmen eski halinden çok daha güzel görünecek buna emin olabilirsin 

    Jantlara gelince; jantlar için yıkamacı yağ lekesi demiş ama ne yağıdır, ne şekilde, nasıl bulaşmıştır bu yağ pek anlamadım.

    Bunun için çözüm olur mu bilmiyorum ama geçenlerde Bauhaus’ta Temizlik ürünleri reyonunda “Astonish” adında bir ürünün tanıtım videosuna denk gelmiştim. Jant temizliğinde de kullanılabileceğinden bahsediyordu videoda.



    Ürünün açıklamasında; her türlü Emaye, Porselen, Fırın, Yemek Pişirme Aletleri, Bahçe Mobilyası, PVC Kapı ve Pencereler, daha da önemlisi Krom ve Metal yüzeylerde kullanıldığı yazıyor.

    Fiyatı da 9 – 9,5 TL. gibi bir şeydi. Bir tane aldım. Sonra evde birkaç farklı yüzeyde denedim ve oldukça başarılı buldum. Özellikle pas ve yağı çok kolay temizliyor. Macun kıvamında bir ürün, bir tutam alıp hafif nemli bir bezle ovmak yeterli oluyor genelde.

    Zaten üzerinde yazıyor “Çok amaçlı ovma kremi” diye. Asidik bir formülü olmadığı için de her yüzeyde rahatlıkla kullanabiliyorsun. Jant üzerinde denemedim fakat çok büyük bir ihtimalle janttaki o lekeleri bununla çıkarabilirsin, bir denemekte fayda var.

    Amortisör yayındaki pas için WD-40 sıkmak dışında başka ne yapılabilir fikrim yok açıkçası.

    Torpidonun da rüzgarın etkisiyle açıldığını zannetmiyorum. Henüz seninki kadar olmasa da benim torpidonun da sol tarafında boşluk oluştu. “Birkaç Scarabeo’da daha gördüm” dediğine göre kronik bir sorun olabilir bu durum.


    Bu arada çanta işini halletmişsin, şimdi gördüm, hayırlı olsun. Babanı da kutlamak lazım, hamsi tavasından güzel bir iş çıkarmış.

    Bundan sonra kediler, nedenini tam olarak anlayamasa da senin motorun etrafından ayrılamayacaklar sanırım

  18. #1418
    gurcano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Forza NSS300A
    Merhaba arkadaşlar,
    Benim motorun 12 bin bakımı yaklaştı. Yakında yaptıran ve yaklaşık maliyet bilgisi olan var mı? Sanırım bu bakımda buji, varyatör kayışı değişimi falan da öngörülüyor. Gerçi benim motordan hiçbir şikayetim yok ama...

  19. #1419

    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı gurcano adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Benim motorun 12 bin bakımı yaklaştı. Yakında yaptıran ve yaklaşık maliyet bilgisi olan var mı? Sanırım bu bakımda buji, varyatör kayışı değişimi falan da öngörülüyor. Gerçi benim motordan hiçbir şikayetim yok ama...
    Geçen sene Temmuz 2014’te, Ferco Merkez Serviste yaptırdım 12.000 bakımını. Faturası olduğu için maliyet bilgisi de var. Hem fiyatları yazayım hem de bakım sırasında yaşadıklarımı özetleyim merak edenler için.

    12.000 bakımında (Varyatör Kayışı hariç) işçilik dahil toplam 340 TL. ödedim Ferco Merkez Servis’e.

    Bakım sırasında usta “Varyatör kayışının durumu iyi, yaklaşık 18.000’e kadar idare eder bu, hem zaten şu anda stoğumuzda Varyatör Kayışı da yok” dedi. ???

    Bunun üzerine diğer 12.000 bakımları yapılıp değişmesi gereken parçalar değişti.

    Faturayı öderken, Orijinal buji (NGK PMR9B) yerine (NGK CR8EKB) kullanıldığını görünce ustaya neden orijinal buji kullanmadıklarını sordum.

    Aldığım cevap “Scarabeo’ların orijinal bujisi NGK CR8EKB, senin dediğin o bujiyi ilk defa duyuyorum” oldu. Kulaklarıma inanamadım. Bugüne kadar kim bilir kaç Scarabeo’nun bakımını yapan, bujisini değiştiren Aprilia Merkez Servis ustası, orijinal Scarabeo bujisi NGK PMR9B’yi ilk defa duyduğunu söylüyordu.

    Ben de, “yenisini takmak için çıkardığın buji bile NGK PMR9B, al işte elimde duruyor, sen nasıl şimdiye kadar hiç görmedim ben bunu dersin, kaldı ki kitapçıkta yazan da bu, kitapçığa da mı bakmadın” diyince “bilgisayara girip göstereyim o zaman sana yazanı” dedi.

    Bilgisayara girdi, biraz bakındı, sonra da “Aa tamam orjinali senin dediğinmiş ama fiyatı (150 veya 160 TL. gibi bir rakam söyledi tam hatırlamıyorum) yüksek olduğu için nasıl olsa kimse taktırmaz diye stoğumuza almamışız, o yüzden CR8EKB kullanmışız” dedi.

    “Mazereti var kabahatinden büyük” lafını hatırladım birden nedense

    Daha sonra merak ettim araştırdım. Servisten değil de dışarıdan alırsan orijinal bujinin fiyatı 50 – 55 TL.

    Daha fazla uzatmayım. Motor yıkandı, temizlendi, tam ayrılmak üzereyken bakımda Radyatör suyunu kontrol etmediklerini hatırladım. Torpido’yu açıp genleşme kabındaki sıvının seviyesine bakınca bir damla bile sıvı kalmadığını gördüm. Minimumun altında bile su kalmamıştı.

    Ben “bunun suyu eksilmiş, tamamlayalım” diyince cevap “gerek yok, bu şekilde kullanabilirsin bir şey olmaz merak etme” oldu.

    Nasıl gerek yok, kap boş işte görmüyor musun?” diyince de “zaten alacağı en fazla bir çay bardağı, olmasa da olur, o kadar önemli bir şey değil” dendi.

    Şaka gibi!

    Uzun tartışmalardan sonra zoraki de olsa suyu eklettim ve oradan ayrıldım.

    İşte benim motorun 12.000 bakımı.

    Bu olaydan çok sonra (birkaç ay önce) yağ değişim zamanı geliyor, varyatör kayışını da değiştirmek gerekebilir diyerek araştırmaya başladığımda Motopit sitesini buldum.

    http://www.motopitshop.com/motopit-o...arabeo_200_i_e

    Orada orijinal Scarabeo parçaları satıldığını görünce, geçen sene ödediğim servis faturası da elimde olduğu için fiyatları karşılaştırma fırsatım oldu.

    (Servis faturası 8 Temmuz 2014, Motopit sitesi 26 Haziran 2015 KDV Dahil fiyatlarıdır.)



    Parçaları kendim alsaydım çıkan fiyat bu. Varyatör kayışı yok bu listede tabi. Eğer serviste Varyatör kayışını da değiştirmiş olsalardı kimbilir ne fiyat isteyeceklerdi onu bilmiyorum.

    Motopit sitesinde;

    Varyatör Kayışı - 152,49 TL.

    Hava Filtresi - 17,58 TL.


    Siteye üye olunca %5 indirim, 200 TL. üzeri kargo da bedava olunca, Varyatör kayışı, Yağ Filtresi, Hava Filtresi ve bir iki parçayı daha akşam 16:00 civarı sipariş vermiştim. Ertesi sabah saat 11:00 gibi İstanbul'da kapımdaydı kargo.

    Yine geçenlerde (başka bir serviste), kayış, filtreler, balatalar vs. değişmesi gereken ne varsa her şeyini değiştirdim motorun.
    gurcano bunu beğendi.

  20. #1420
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Servis ve kullanım kitapçığında çoğu yerde standart buji olarak NGK PMR9B yazıyor.


    Servis kitapçığının bir yerinde ise standart buji NGK CR9EB, alternatif NGK PMR9B yazılmış.


    Aprilia yedek parçalarını satan AF1racing.com sitesinde buji olarak NGK CR8EB öneriliyor: http://www.af1racing.com/store/Scripts/prodView.asp?idProduct=6126

    Bendeki Scarabeo üzerinde de PMR9B var.

    Bunlardan hangisi bu motor için en ideal bujidir merak ediyorum gerçekten.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)