Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni GV 650 Aquila Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1461

    Üyelik
    08 Aralık 2009
    buraya resim nasıl koyabiliyoruz , bilen var mı ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1462
    rasta07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2008
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    NT700 v Deauville
    Alıntı ghostrider99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buraya resim nasıl koyabiliyoruz , bilen var mı ?
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-h...i-anlatim.html burda anlatımı var

  3. #1463
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Regal raptor DD250E-9
    Teşekkürler verdiğin bilgiler için Serden hocam. Makinayı aldığımdan beri yakıt konusu hep canımı sıktı 100km 4~4.3 lt yakıyo alet nerdeyse 650cc'le aynı int araştırırken bi cihaz buldum yorumlarınız bekliyorum.

    http://urun.gittigidiyor.com/Ekoyak-...QQidZZ19262162

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:09 ----------

    Ayrıca böyle bir cihazı sizin gibi değerli arkadaşlarımla paylaşmazsam ayıp ederdim, baharı bekliyorum cihazı en kısa zamanda alıp denicem, yazılanlar doğruysa her motorcuya lazım diye düşünüyorum.
    Herkese şimdiden teşekkürler.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:14 ----------

    Serden hocam senin gezi fotolarına imrenerek baktım nasip olurda motoru alırsam böyle gezilere katılmak, hatta gezi düzenlemek isterim.

    Ya arkadaşlar madem bukadar bilgili ve yetenekli arkadaşlarımız bu formda toplanmış neden bir KULÜP veya DERNEK kurmuyoruz?. Muhteşem bir paylaşım olacağına inanıyorum.

    Makinalar güzel, sizler harika arkadaşlarsınız, böyle bir etkinliğin içinde olmaktan şerf duyacağımı belirmeden geçemiyeceğim.

  4. #1464
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Ekoyak ve türevleri maalesef hiç bir şeye yaramaz. Hiç bir işe yaramadığı anlaşılınca da her sene farklı bir adla piyasaya çıkar... Ve ürettiğini söyleyen bakkal tipli adamların resimleri kullanılır, hiç bir işe yaramaz dandik bir ürün
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

  5. #1465
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Regal raptor DD250E-9
    draggy pekki kullandınızmı? veya kullananlarla karşılaştınızmı? neye dayanarak bukadar iddalı konuşuyorsunuz?

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:29 ----------

    görüşleriniz önemli tabi, ama hiçde yabana atılacak isimler kullanılmıyo, mesela ottü onayı vardıyor. ottü onaylamasa bunları yargıya götürmezmi?

  6. #1466
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Biraz araştırma yapmanız yeterli...

    http://www.google.com.tr/search?q=ek...ient=firefox-a

    Donanım Haberi her zaman referans alırım :

    http://forum.donanimhaber.com/m_3332948/printable.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_6932169/tm.htm

    Kırmızı yazıyı okuyunuz...

    sendorm -> Cevap: % 25 Yakıt Tasarrufu (28 Aralık 2005; 13:39:04)

    Şimdi arkadaşlar, benim de ilgimi çekti bu konu. İnternetten bir araştırma yaptım.
    Konu hakkında 1 saatlik incelemeden sonra bazı sonuçlara ulaştım. Sizlerle de paylaşayım dedim.
    Öncelikle belirtmek isterim ki, son 3-4 senedir dünyada benzin tüketimini aşşağılara çekmek için bir sürü araştırma geliştirme yapılıyor. Meraklı arkadaşların da keşfettiği gibi bu konuda oldukça yeni tasarımlar var, fuel-cell dediğimiz hidrojen yakan araçlar, hybrid arabalar gibi.

    Türkiyede bu tarz (hayali benzin tüketimi düşürücü araçlar diyeceğim) araçlar olarak bir tek bu mıknatıs takma olayı söz konusu, bir yerde de kızılötesi benzin düzeltici diye bir şey duydum. Ama bu konuda amerikada yüzlerce ürün var.

    http://www.pueblo.gsa.gov/cic_text/c...s-save/gas.htm buradan ürünlerin kategorizasyonunu bulabilirsiniz. EPA (Enviromental protection agency) (www.epa.gov adresinden ulaşabilirsiniz amerikan hükümetine bağlı bir kuruluş)nın yaptığı denemelerin de sonuçlarına ayrıca bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Kategorizasyonda yanında * olan ürünler az da olsa çalışan ürünler.

    "Fuel Line Devices (magnets). These magnetic devices, clamped to the outside of the fuel line or installed in the fuel line, claim to change the molecular structure of gasoline.

    The EPA has evaluated: PETRO-MIZER; POLARION-X; Super-Mag Fuel Extender; Wickliff Polarizer [fuel line magnet/intake air magnet]."

    Dikkat ederseniz benzin yolu pompasına takılan mıknatıs ürünlerinin bu değişik versiyonularının hiç biri çalışmıyor.
    Bütün bu ürünlerin incelendiği araştırmanın adı "AFTERMARKET GAS SAVING PRODUCTS AND EPPRODUCT EVALUATIONS" dokumanın kendisine ulaşamadım.


    Şu sayfada ise magnetic benzin tüketimi düşürücü araçlar hakkında bir araştırma var.
    http://www.heall.com/healingnews/may...treatment.html
    İngilizce bilmeyenler için kısaca özetlersek, özellikle ilk akla gelen soru, madem bu kadar tasarruflu bir ürün söz konusu neden araştırma geliştirme için yılda milyarlarca dolar harcayan araba firmaları bunu uygulamıyor. Bu mıknatıslı araçların üreticilerinin cevapları ise, benzin harcamasını düşüren böyle bir ürünün piyasa çıkarılmasını istemedikleri yönünde. Bu bas bayağı bir komplo teorisi. İşin komik yanı ise benzin enjeksiyonu ve bilgisayarlı enjeksiyon gibi benzin tüketimini düşüren aletlerin şu anda bütün arabalarda kullanılıyor oluşu. Aynı şekilde hybrid arabalar da yavaş yavaş kullanıma girmekte.

    Ayrıca amerikada National Vehicle and Fuel Emissions Laboratory (NVFEL) adlı bir kuruluş var bu konularda araştırma yapan. Emin olun bu tarz %20 lere varan tasarruf sağlayan bir ürün bulunsa idi, anında tüm arabalarda kullanılmaya başlardı.
    Adamlar belirttiğim gibi bu konuda oldukça araştırma yapıyorlar ve çok klişe de olsa bu sözü söylemek istiyorum, bir akıllı siz değilsiniz.


    Yine yukardaki sitelerden, benzin tasarrufu yapmak için günlük kullanılabilecek metotlar verilmiş. Epa dan alıntıdır bunlar da.
    Kısa bir çeviri yapmak gerekir ise:

    *Aracınızı hız limitlerinde kullanın. 90(55mph) yerine 105(65mph) ile gitmek %20 benzin tüketimi arttırır.
    120 ile gitmek bir %25 daha arttırır tüketimi.
    * Ani dur kalklardan kaçının. bu da %10 tüketim arttırıyor.
    * Yüksek viteste kullanın aracı. Düşük rpm hem motor aşınmasını engeller hem de benzin tüketimini düşürür.
    * Bir kaç küçük yolculuğu tek yolculukta birleştirmeye çalışın. Aracınız soğukken yapılan yol, sıcakken yapılan yoldan 2 kat fazla benzin harcar (aslında bu manyetik ürünün çalışır olduğunu gösteren sözüm ona bilimsel araştırmalar da bu özellikten yararlanmışlar istedikleri sonucu alabilmek için)
    * Bagajda fazla yük taşımayın fazladan 50 kilo bagaj yükü %1-2 benzin tüketimi arttırır.

    Ayrıca aracınızın da bakımına dikkat edin.
    * Hava filtresi, motor yağı, bujiler, tekerlekler gibi parçaların düzenli bakımını yaptırın. (inik tekerlekler benzin tüketimini arttırıyor)

    Son olarak verilen bir tavsiyede benzin tüketimi düşük bir araç kullanın olmuş. Bu da son yıllarda türkiyede öne çıkmaya başladı. Lakin amerikada bu konuda devletin kuruluşu var.
    http://www.fueleconomy.gov/ adresinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
    Mesela 2006 nın en verimli arabası toyota prius adlı hybrid araba. Umarım türkiyeye de gelir de bir litre benzin ile 25-30km gitme lüksüne biz de sahip olabiliriz.

    Sözlerimi ingilizce bilen arkadaşlar için yukardaki sitenin 2006 yılı benzin tasarrufu rehberinin linkiyle bitiriyorum.
    http://www.fueleconomy.gov/feg/FEG2006.pdf

    Saygılar.
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

  7. #1467
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    alpayyuce ve draggy paylaşımlarınızla yeni kazanımlarımız oluşuyor.Bu tip beyin fırtınalarını okumak,yaşamak ve öğrenmek gerçekten güzel.
    Bulunduğum ilde zaten 3 adet elit kulüp var bunlardan birinde geçen seneye kadar yönetimdeydim. Kulüp kurmak zahmetsiz,gönüllü motosikletseverlerle birleşip dolu dolu dostluklar paylaşılıyor.Fakat dernek kurmak ve tüzüğünü hazırlamak maddi manevi her anlamda zor iş.Girişimimiz oldu ama çoğunluk zahmetsiz olanı yani kulüp sisteminde devam kararını verdi.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  8. #1468
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Regal raptor DD250E-9
    Teşekkürler verdiğin bilgiler için sazanlıktan kurtardın enazından beni, ancak şunu unutmamak gerek bu yönetim sisteminde; küçük araştırmacıların yaptıkları geliştirilmiyor, büyük yatırımcıların çebine nasıl daha fazla para girer diye planlar yapılıyor ve küçük argecilerin yaptıkları ya karalanıyor yada yok ediliyor.

    Kesinlikle yanlış anlama, ben bu ürünün arkasında durmak amacıyla koşturmuyorum.
    Mesela bir türk makine mühendisi su ile çalışan motor yapmıştı, (hatta böyle bir karburatör sistemi yapan birininide tanıyan abim var (yaşı 50)) ancak adam açıkladıktan sonra ortadan yok oldu.

    Başka bir örnek daha vereyim cevizkabuğu programını izlerim arada, tarihini hatırlamıyorum fakat konuyu çok iyi hatırlıyorum.Konu şu idi; lise mezunu bir abimiz makine ve fizik kitapları okuyarak birtane havayla çalışan uçak motoru icat etmiş, çok eleştiriler almış, hatta patent almak için tübitak'a baş vurmuş fakat tüm döküman ve teknik bilgileri istemişler(tabi ne için istedikleri muallak)vermiş ancak bir kısmını saklamış.Uzatmayım amcam ortadan yok oldu o yaptığı programdan sonra.

    Teknoloji var tabi ancak bize verdikleri kadar var gerisini saklıyorlar.

    Üzerine alınma niyetim asala senle tartışmaya girmek değil.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:06 ----------

    Serden hocam teşekkürler, ayrıca ilgin ve anlatımın çok güzel seninle yüzyüze tanışmak ve görüşmek isterim. İyiki bu foruma girmiş ve ilgi göstermişim sizingibi saygı değer insanlarla tanışmak onur verici.

  9. #1469

    Üyelik
    08 Aralık 2009

  10. #1470
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Regal raptor DD250E-9
    Bir fırtına daha koparmaktan kendimi alamıyorum.

    Aklıma ya neden bu motorlarda elektrik motor kullanılmıyo diye bir soru geldi aklıma, sonra bu konu benimanyetik motorlara sürükledi ve yapımı başlamış. Bende haddim olmayarak bir işe giriştim ve teoride olurunu eşimden aldım(eşim y.fizik mühendisi) fakat hayata geçirmekte problem yaşıyorum (maddi olarak) bakalım olursa sizlerle paylaşmayı çok arzularım.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:24 ----------

    ghostrider99 motorun güzel olmuş, deponun üzerindeki dövme senin yolculuk sırasında agresif olmanı tetiklemiyodur umarım. Ben böyle resimler ve müzikler duyduğumda hız yapma adrenalin açlı çekiyorum.

    Kazasız keyifli kullanmak nasip olsun...

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:33 ----------

    http://video.eksenim.mynet.com/sabri...K_MOTOR/54238/

    tam anlamıyla buna benzer ama elektrik üretip yanı 12v sonra 220 ye çevirmek kalıyor günümüz teknolojisinde bunlar hazır. motorsikletede buna benzer veya geliştirilmiş 0 yakıtla çalışan motor yapmak istiyorum..

  11. #1471

    Üyelik
    08 Aralık 2009









    Sonunda başardım resimleri yüklemeyi . Bakın bakalım beğenecek misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum ....

  12. #1472
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Regal raptor DD250E-9
    güzel hocam motor

    Hastayım gv650 lere ama rengi maviş olanlara

  13. #1473

    Üyelik
    08 Aralık 2009

  14. #1474
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Ghostrider,

    paintbrush bir zevk meselesi. Pek yorum yapamam.

    Ancak egsozlar güzel ! Larryden mi getirttin ?

    Çantalar da iyi oturmuş. Amortisörü kapatmıyor. Özel yapım mı?
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  15. #1475
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Regal raptor DD250E-9
    sesi mükemmel hoca.

    Aklımda bir motor vardı satılmış çok üzüldüm

  16. #1476
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Bende larry'den zannettim eğer bilgisayar ses sistemim yanıltmıyorsa

    Yeni katılan tüm arkadaşlar, tekrar hoş geldiniz.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  17. #1477

    Üyelik
    08 Aralık 2009
    Yok Antalya'da MS motorda yapıldı. Onlar da bir harley egsozu olduğunu söylediler ama hangi model olduğunu hatırlamıyorum. Ancak sesi bir miktar kıstıracağım. Trafikte herkes durup beni izliyor , yanından geçtiğim araba alarmları çalmaya başlıyor...

  18. #1478
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2009
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Regal raptor DD250E-9
    hoşbulduk Serden abicim. Hocam bir motor beğenmiştim durumu ayarlayana kadar arkadaş motoru satmış çok canım sıkıldı abicim ankarada bir ikitane satan vardı biri mavi biri siyah mavi olan satılmış, siyah olan duruyo ama renk pek makinayı göstermiyo sen nedersin hocam

  19. #1479
    deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2007
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Kullanan arkadaslar banada anlatin nasil sehir ici kullanimda rahatmidir?250r dan sonra boyle bisey dusunmekteyimde...
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

  20. #1480
    mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2005
    Şehir
    TURK CHOPPER MK-Kütahya
    Motosikleti
    Shadow VT750
    ghostrider99 sesi çok başarılı olmuş walla...

    alpayyuce GV650 nin mavi rengi gerçekten alışık olunmadık bi durum bu tip cruiserlarda mavi renk seçeneği biraz iddalı olmuş,ama hiçte fena değil lakin asi sinirli havasını biraz yumuşatıyor bu renk...

    deli_mavi, şehir içi kötü değil ilk başlarda U dönüşü yapmak zor gelmişti bana kamyon gibi genişten ve kolunuzu baya ileri alarak dönüyorsunuz...
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler