Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #4961

    Üyelik
    30 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200ns
    Kasım ayında 7370tl ye ilk motorum olan Pulsar'ı aldım. O dönem CBR250R ve Inazuma'yı da çokça araştırdım. Inazuma'nın pahalı servis giderleri ve parçalarından korktuğum için direk eledim ki karşılaştıran arkadaşlar bundan hiç bahsetmemişler orta sehpa fiyatı ve bakım fiyatlarını da keşke karşılaştırsalardı. Cbr 250 sıfır fiyatı çok yüksek, ikinci ele ise güvenip alamadım. Motor konusunda hiç bir bilgim yok ve piyasa malum, kazık yeme riskini göze alamadım. Pulsar şuan 210Km. de İrfan Ustadan rüzgar camı aldım. Diablo Rosso 2 lastik Aldım. Aklımda bir de yan çanta seti almak var. Şimdi ben bu motoru satsam Camı ve lastikleri boş versek 8.000 tl.ye satarım. Peki kar mı etmiş olurum? Ruhsat sigorta parası zaten 8.000 tl ye fiyatı yaklaşıyor. hadi diyelim 500tl kar edeyim. Alabileceğim temiz CBR250 kaç lira. Kaç kere servise götürmem gerek. En ucuz Japon Kawasaki 12.400tl yine plaka ruhsat sigorta derken 12.800tl cebimden çıkacak cebimde ki 8.000tl yi çıkartırsak. 4.800tl fazladan para ödeyeceğim. Gerek var mı? 4,800tl az para mı? Pulsar geçen sene zaten bayilerde kalmadı. Millet sıraya girdi. Kuralkan da dedi ki millet sıraya girmesin talep az olsun ki zaten karşılayamıyoruz. Biz yine aynı ürünü daha pahalıya niye satmayalım. Yaz dönemini takip eden arkadaşlar bilir insanlar motor bulamadığı için farklı marka motorlar aldılar. Bu durumda Kuralkan'ın fiyatı arttırması normal. O şirketin başında hangimiz olsak aynı şeyi yaparız. Keşke bu zammı tek seferde yapsalardı ve deselerdi ki 7370tl bizim tanıtım fiyatımızdı daha şık olurdu.

    Şimdi gelelim Pulsar'a bu fiyat eder mi? Kesinlikle etmez. CBR250,Inazuma, DUKE200, Kawasaki 250sl hiç biri etmez. Keşke tepkimizi yansıtabilsek örgütlenip hep birlikte hareket edip fiyatları aşağıya çekebilsek. Sonuçta 2 ay kimse motor almasın bu firmalar mecbur fiyat kıracak ama Türk toplumu olarak bu işleri beceremiyoruz. Evet vergilerimiz çok yüksek paramız değer kaybediyor ama olay sadece bu değil. Firmalara bu özgüveni biz tüketiceler veriyoruz. Devletimizde sağolsun bizim haklarımızı koruyamadığı için yine madur hep biz oluyoruz.
    turkish39, meki 60, kdiner ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #4962
    Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    Ben bugun Inazuma icin islemleri baslattim. Liste fiyati uzerinden vade farksiz bir miktar pesin kalani 9 taksit. Orta sehpa on cam motor koruma demiri ve canta demiri dahil olarak bu fiyata. Nasipse persembe teslim. Pulsar alanlara da alacaklara da hayirli ugurlu olsun.

  3. #4963
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Valla bütün markalarda toplu bir zam furyasına malesef maruz kalmış durumdayız.Fakat bunun için burada kızmaktan başka bişey yaptığımız yok.Bu yüzden sohbet bölümünde konu bile açtım ama tık yok Oysa ki geriye baktığım da çok şeyi değiştirdiğimizi söyleyebilirim.En önemlisi Türkiye'de bir motosiklet Pazarlama Müdürüne kendimizi anlatabildik,hatta daha da ileri giderek birebir en basit sorunlarımızı bile çözüme kavuşturduk ki benim halâ Pulsarım yok Servisler eskisi gibi sallama iş yapamıyor bu sayede.Yapılan zammı hiç bir şekilde kabullenemiyorum ama bunu bile yüzüne direk söyleyebildiğimiz Ekrem Babamız var.Hangi marka motosiklet kullanıcısında böyle bir lüx var? Pulsardan sonra çok beğendiğim mondial RX3 çıkacak ve deli gibi ilgilenen insanlar var şu an.Hatta mondilali hiç sevmeyen adamlar bile beğenmişken bir türlü fiyat açıklamıyorlar ve fuarada katılmayacaklar.Özgüvene bak.Mondialin servislerininde nâmını duymuşsunuzdur,buna rağmen insanlar bu motorun peşindeyken tek bir yetkili ne burada ne de başka bir sitede bişey açıklamış değil.Demek ki o özgüveni biz vermişik aga.
    Demek istediğim madem bu fiyatlara almayarak tepki göstermiyoruz,tabi sadece Pulsar değil tüm markalara,bari Ekrem baba gibi değerli bir insanı kaybetmeyelim.Eğer bu döviz muhabbeti olur ya ters dönerse ben Ekrem abinin bişeyler yapmak için uğraşacağına eminim.Pulsarı çok sevsemde marka bağımlısı değilim.Her marka sayfasında insanlara bişeyler anlatmaya çalışıyorum.Ama bakıyorum bizi tek kaale alan Ekrem Baba.Her ne kadar beni fiyatlar için ikna edemese de şimdiye kadar yaptıklarını inkâr etmek büyük haksızlık olur.Birgün canım sıkkındı,onu arayıp dertleştim,gene nasıl olduysa lafı bu fiyatı bu motorun haketmediğine getirdim Abartısız 1 saate yakın vaktini aldım.Şimdi böyle bir insana haksızlık etmek olmaz.Ben Ekrem abiye bu konuda güveniyorum.Kızmak için bile bir insanı arayabiliyorsak,buna şükretmek lâzım.
    Herşey gönlünüzce olsun.Motorunuzun ve Ekrem Babanın kıymetini bilin.Tekeriniz düz bassın.
    Motor_Derili, tekoklava, meki 60 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4964
    Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    Zaten tepki Ekrem Abi ye degildi. Genel bir hususu dillendirdik. Gercekten de Ekrem Abi nin burada karsimizda olmasi da cok guzel bir ayricalik. Kendisine de selam ederim.
    efendy06 bunu beğendi.

  5. #4965

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Kimsenin Ekrem Bey'e bişey dediği yok. Zammı Ekrem bey mi yaptı ki birşey diyelim. Esas tepki Kuralkan'a dır.

    @Katilkoala: Üstad minsk yada zongshen yapımı bahsettiğin motor. Hakiki yol endurosu görünümünde. Kalite olarak beklentileri karşılarsa ki karşılayacak gibi görünüyor, emin ol buna, pulsardan 2-4 bin tl pahalı satılmayı hak eder. Neden mi? Pulsar commuter, tek + sı performansı, o da performanslı kullanınca az yakmyor, az yakınca performans vermiyor. Pulsarın bazı + ları vardı, söyleyeyim;
    1. Uygun fiyat (rakibi sayılabilecek japonların neredeyse yarı fiyatına sattı adamlar.
    2. Görüntüsü güzeldi bir commuter için. (Bana naked martavalını okumasın kimse, 200 cc tek silindir naked olmaz. Bence inazuma bile naked değil)
    3. Uygun bakım, servis ve parça maliyeti.
    4. Sakin kullanımda az yakarken, siz istediğinizde yüksek performans vermesi.
    5. Tam ihtiyaç hasıl olduğunda, hemde tam doğru fiyattan piyasaya sürülmesi.
    6. Hintli olmasının Çinlilere göre daha güvenilir olması.
    7. KTM fabrikasında onun temeli üzerine inşa edilmiş olması.
    8. Ekrem Bey'in buradaki nazik ve yardımsever tutumu.

    Bunlardan 1. maddeyi eledik mi fiyat artışıyla, gerisi hikayedir arkadaş. İnazumanın parça fiyatlarından bahsetmiş arkadaşlar. Adam gibi binince bozulmayan (hepsi kul yapısı, illaki bozulanlar olur ancak suzuki diğer markalara nazaran sorunsuzdur) bir motorun parçasından banane? Ha kaza yaptık, canlı çıkarsam sevinirim, yemişim motorunu. Kasko yaptırırım olur biter.
    Not: İnazuma örnektir arkadaşlar, illaki inazuma diye söylemedim ben. Örnek gösterdim, yoksa benim radardan çıktı inazuma. Ancak 8500 TL'ye commuter almaktansa 10 bin liraya rx3 yol endurosu almak mantıklı geliyor bana. Tabi şu lüzumsuz mondial motoru piyasaya sürsün, hem fiyatını görelim hem kalitesine bakalım, sonra bakıcaz duruma, bakarsın bir motor getirir, 8000 tl bile çok deriz, bakarsın harbi kaliteli birşey getirir, 11-12 bin liradan satılır, bilemeyiz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

    Esasen ne yapmak istediğimizi çoğunluk anlamamış görünüyor.

    Yıl 2006-2007 falan, net emin değilim. Türkiyenin önde gelen akvaryum forumunda aynı nickle üyeyim (statüm özel üye idi, akvaryum konusunda çok araştırmışımdır) Ankara bir üye bir sıkıntısını anlattı forumda, X akvaryumcusu buna asla birlikte yaşamayacak 2 türü satmış, hatta aynı poşete koymuşda vermiş, eve bi gelmiş eleman, balığın biri yok. Bunu özel mesaj ile bildirdi bana, yarın dedim, işin yoksa buluşalım. Ertesi gün gittik X akvaryumcuya. Sen bu cins iki balığı nasıl satarsın dedim, zorlamı sattık, istedi verdik dedi. Şöyle bir baktım, tamam, ........ forumunda aynen bu ifadeyi yazarım, nickim şu dedim. Vaaay abi, o senmisin, çay kahve ne içersin dedi. Çayını içtik, arkadaşa yeni balık verdi hatta özür mahiyetinde daha çok balık verdi. Neden mi? O foruma o yazıyı yazsa idin, cirosu yarıya düşecekti. Birde nicki biliyormuş, çekindi. Böyle büyük forum olmanın bu avantajı vardır. Geri adım attırabilirsiniz. Orda tek kişi tavır koydum, sonuç aldım. Burda 1000 kişi tavır koyarız, ama sonuç muhakkak alırız. Kimse bu kadar büyük bir forumu yok sayamaz. Amaç ortak tepki koymaktı. 8500 tl hakkıdır diyenler oldu. Öyledir, ne deyim? Keşke siz alırkende 8500 olsaydı da hakkımıdır değil midir görseydik...
    Motor_Derili, katilkoala, Aka ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #4966
    Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    @efendy06 Ustadim kisa ve net ne guzel izah ettin. Bizden pulsar gecti. Yada benden gecti.

  7. #4967

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı Motor_Derili adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @efendy06 Ustadim kisa ve net ne guzel izah ettin. Bizden pulsar gecti. Yada benden gecti.
    Valla kafam bozuldu. 8500 tl pulsara vereceğime 3 daha koyar şuna binerim derken, hoop, onunda fiyat tavan. Ona 15 vereceğime 2 daha koyarım derken, işin ucu goldwing'e uzadı. En iyisi, elimdekine binerim bir süre daha. Bu sınıftaki motorların satışı illaki zayıflayacak. Şimdiden çöplük gibi ilan doldu malum site. Yazın binerim, yaz bitiminde fiyatlar düşünce bakarım. En olmadı, buna vereceğim parayla gider regal raptor nac250 alır ona binerim. Hatta abartır SPT350 alırım. Manyaklık değil mi, z-one 180 alır binerim. İtiraz edince paramız yetmiyo sanıyor millet. Yahu arkadaş, benim maddi olarak sıkıntım yok. 7800 tl iken alabildiğim motoru 8500 tl ikende alırım. Mesele şu ki, ben bunu hakkı olan fiyattan almak istiyorum. Sonuçta az da kazansak çok da kazansak, piyangodan gelmiyor para. Çalışıp kazanıyoruz.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

  8. #4968
    Motor_Derili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Motosikleti
    Nmax 155 / Fazer8 / NC750X2018
    Sanirim Vulture var sende. Bende ilk ciktigi sene alip 1 sene sonra 20 bin kmlerde satmistim. Tavsiyem vulturden pulsara dusunme. Biliyorsun vulture hizli guclu motor simifina gore. Bakalim ben babazumayi test ediyim. Belki sende dusunursun

  9. #4969
    Aka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2010
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Çok haklısınız. Yerli üretim yok tüm sorun bundan dersek yanılırız. Zira zihniyet değişmesi lazım. Risk almadan kolay para kazanmak varken üretim arge vs bunla neden uğraşılsınki ?
    Kuralkan bana görede tamda böyle bir firma.Yoksa cesur olsalardı göze alsalardı uzun yıllar çalıştıkları MZ firması ile alakalı işlem yaparlardı. Bar oldu fabrikası bildiıim kadarı ile. Avrupada 2 zaman yasaklı olunca tüm ekipmanlar TR ye geldi.4 zamanlı ve daha üst sınıf modelleri hiç gelemedi TR ye.Oysaki MZ nin imajı pulsar ın bin kat üstündedir bu ülkede.İsim hakkı ve ekipmanlar alınıp Etz ler gibi TR de üretilebilirdi. Ama bu cesaret işiydi yapılmadı.Kolay kazanmak varken neden yapsınlarki. Tercih meselesi yani. 2 zamanlı yasaklanınca mz piyangosundan iyi para kazandılar.Şimdide Pulsar piyangosu var.
    Bajaj ın bu işin arkasında olduğu haberleri sadece reklam bence.Bu motor Hindistan'da perkende 1000 $ civarı.Yani % 15-20 arası bayi karı içinde iken. Toptan alındığında en fazla 800 $ bu motor.Nakliye vergileri koyun 1500 $ geçmez diyelimki 2000 $ olsun 5000 tl eder.% 17 civarı bayi karı var üstüne eklenen.1000-1200 tl arası kar marjı. Toplam 6000 tl yakını en fazla. Kalanı Kuralkan ın yani.
    Bajaj ın arkasında olduğuna neden reklam dediıime gelince: bir firma için en önemli segment pazar payıdır. Pazardaki payınız az ise reklam yönünden geri dönüşü zayıf kalır karları iyi olsa bile.Yani Avrupaya TR den açılmak isteyen firma satışları ve kullenıcı fikirleri ile ispat edecektir yeni pazarda.Bu varmı ? Yok..Kaldıki Hindistan kırılgan 5 li ülkelerden biri TR ile birlikte. Yani Rupi üzerinden maliyet hesapları $ kuruna dönünce karları dahada artar.Fiat döviz kuru yükseldikçe EU ya daha fazla araç satıyor. Bajaj tam manasıyla arkasında olsaydı az kendi azda Kuralkan feragaat ederdi ve pazar paylarını dehşet büyütürlerdi.
    Boşa parmak yorduk gerçi yine.
    Motor_Derili ve TurboBusa96 bunu beğendiler.
    Ne gül olmak kolay ne de bülbül!Bülbül olmayı istersen bir ömür boyu yanacaksın!Gül olmayı seçtiysen bir ömür boyu solacaksın

  10. #4970
    katilkoala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2014
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS - XL 650v TRANSALP
    @efendy06 Güzel açıklamışsın fakat benim kalite performans olarak bir şikayetim yok Pulsar'dan. Hatta bana fazlasıyla yeten bir motor ama boyum ve tarzım dolayısıyla daha yüksek, (bana göre) sürüş pozisyonu daha rahat ve 2 kişi+ çantalarla toz toprak yayla- köy-orman yollarına rahat girebileceğim bir makina arıyorum. RX3 benim gibi acemi bir adamı bu etaba hazırlayacak bir motor izlenimi verdi ve başladım araştırmaya. Gel gör ki RX3 ile ilgili her hevesim kursağımda kaldı ne de olsa hep fiyat konusunda takıldım. Pulsar'ın 8500 TL lik yeni fiyatı hakkında yorumlar malum, sahip olmayı düşünenler caymaya başladı. Dün Antalya Pulsar grubuna yönelttim bu soruyu kullanan adamlara sorayım istedim. Arkadaşlar 10,000 bile edeceğini söylediler. Demem o ki, motoru 300 metre test ederek verilecek karar değil bu fiyat-performans. Uzun vadede getiri götürüsünü hesaplamak lazım, memnuniyete bakıp kıyaslamak lazım. pulsar sahipleri toz kondurmazken almayı düşünenler önyargıyla yaklaşıyor. Bana sorarsanız 8500 Tl hem eder hem etmez. Yani bu özelliklere sahip 200cc orta kalite bir motorun piyasa fiyatı 7000 tl olmalıydı 8500 etmez. Muadil ve yakın cc grubundaki motorlara bakıyorum 11,000-15,000 aralığındalar bunlarla kıyaslarsam 8500 eder! Bu motora o para verilmez diyen arkadaşlar üstüne 4000 daha koyarım diyerek cümleye başlayan arkadaşlar 12,500 tl parası olan arkadaşlar... Soruyorum 12500 tl paranız varsa neden pulsara bakıyorsunuz ve dürüst cevap verin aynı kıyaslamayla alacağınız motor 12500 eder mi? Sadece Japon olması evladiyelik olacağı anlamına gelmez. Pulsar benim ilk motorum ve her 300 km'de elimden geldiğince zincir-vida bakımı yapıyorum böylece kendimce bakımını yaparak olası basit arızalardan kurtuluyorum. motorun ne olursa olsun bazı şeyler de kullanıcının elinde. Yanlış anlaşılmasın Japonun kalitesine diyeceğim yok ama adam almış ucuz bir ürün, binmiş köy kasaba tarla yolunda, tekere kaldırmış yan yatırmış tüm fantazileri gerçekleştirmiş üstünde... Sonra çok çabuk dağıldı diyor, aynı arkadaşa ver sıfır inazumayı yapar mı? Tabiki yapmaz çünkü çok para verdi bakımını da yapar balı da döker yalar.Ne oldu japon uzun yaşadı. Ünlü düşünür Cem Yılmaz'ın bir sözü var "herkes kendinin doktorudur"
    kdiner ve emc2 bunu beğendiler.
    Yok bizde 3 aşağı 5 yukarı, bizde 1 aşağı 2-3-4-5-6 yukarı !

  11. #4971

    Üyelik
    02 Mart 2014
    Şehir
    istanbul-kocaeli
    Motosikleti
    tvs rtr 150 hyper edge
    Bajaj sanıyor ki bizim motorumuz kaliteli olduğu için çok sattı.

    Ama gün gibi ortada bu motor 7300tl olduğu için çok sattı.

    8500tl kimsenin işine gelmeyecek, heleki hero karizma zmr anıldığı gibi 7000tl altında bir fiyat bandından girerse, benelli tnt25 8000tl bandından girerse ve de mondial rx3 8500tl bandından girerse, herkes bajajın gerçek satış rakamlarını o zaman görecek.

    elbetteki her firma gibi bajaj firmasının yada kuralkanında zam yapma hakkı vardır, bizim için kendilerini krize sürükleyemezler. ancak zam yaptıkları gibi geri dönüşü de alacaklardır. kimse bajaj'ın hayranı değil, bajaj gelmeden önce de başka markalar vardı. motosiklet sürücüleri için artık pek çok alternatif var ve kimse artık saf değil, en kötü ihtimalle bu forumu bi hafta takip eden aradığı motoru bulacaktır.
    TurboBusa96 bunu beğendi.

  12. #4972

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Sorun ulkemizin ithalat sorunu..Bu ulkede mutesebbis basim agrimasin alayim satayim der ve yurtdisindan urun ithal eder.Devletimizde madem bu urunler alinip satiliyor der ve extra vergi planlamasi yapar.

    Aslinda olan tam olarak sudur ; Mutesebbis de Devlette ongorusuzdur. Suanda otomotiv sektoru tam olarak bu nedenle can cekisiyor.B segmenti diesel bir arac 50 bin TL civarinda fiyat bandinda dolasiyor.Turkiyede yilda 750 bin otomobil satiliyor ve nufus ile orantiladiginizda olmasi gerekenincok altinda ikinci el oto fiyatlarinida sifir fiyatlari belirliyor.Sektor kriz icinde artik fiyat indirecek alanlari kalmadi cunku bu ulkede yerli uretilen araba yok motosiklet yok aksine uzerine bindirilmis tonla vergi var..

    Motosiklet sektorunde durum dahada kotu cunku motosiklet pazari cok yetersiz.Bu kadar az sayida motosiklet satiliyorken fiyatlarda iyilesme olmasi teknik olarak mumkun gorunmuyor.Lojistik ve diger maliyetler ile bu sektorun kendi kendine yetebilmesi de pek mumkun degil.Nitekim sonuc ortada hangi marka iyi? Turkiyede motosiklet markalarinin distribhtorleri surekli degisiyor bunun nedeni ne?

    Burada fiyat performans acisindan iyi bir mali satin almayi herkes istiyor dogal olarak ancak bir akilli telefonun 2 bin TL oldugu ulkemde motosikletler ucuza satiliyor. Pulsarin hindistanda ucuz olmasinin temel nedeni orada cok cok daha fa,la satiliyor olmasi.Orn.Pulsarin fiyatini 5000 tl yapsaniz dahi Turkiyede ki satis adedi hicbir zaman Hindistanin onda biri olamayacak
    ..
    Cunku bu ulkede motosiklet tehlikeli ocu ve motosiklet sevdasina devam eden motosiklete 2 yildan fazla binen kisi adedi bence %20 yi gecmez.

    Motosiklete hakettigi degeri ve kiymeti verememis bir yerde motosiklette yeterince guclenip pazar olusturamamistir.

    Arkadaslar meselenin ozu su , YERLİ VE KALİTELİ motosiklet ve otomobile ihtiyacimiz var..Tek yolu bu..Ben Kuralkani zam icin degil bu sektore yerli uretim ve kaliteli bir urunu uretmedigi icin kiniyorum..Sadece birinci seviye basit ticari kafayla bu kadar oluyor.

    Bize motosiklete gonul verecek Yerli uretici lazim.Yapsinlar alalim.Bunu yapmayacaklarsa da motosiklet almayacagim artik.Zira memleketteki motosiklet ithalatcilarin tavir ve tutumlarindan cok sıkıldım..

    Dip not.Bu zamlar hicbir markayi kurtaramaz.ve bu sektor bu kadar markayi modelide kaldirmaz.Otomobilciler bogulmak uzere ama motosiklet sektoru coktan. boguldu..
    enescanatar bunu beğendi.

  13. #4973

    Üyelik
    31 Aralık 2014
    Maddi imkanlar nedeniyle bu motoru alamadım. Ancak farklı sitelerde ve burda paylaşılan bilgileri sürekli okuyorum. Motora gelen zam ile fiyatının iyice arttığını en azından benim bütçemi aşacağını düşünüyorum. Kış sezonunda zırt pırt zam yiyorsa bu motor yaz sezonunu düşünemiyorum. Bu motorun çok satma sebebi bence Hintli oluşu, ktm gibi bir motora üretim yapıyor olması, Ekrem bey gibi birinin sürekli yardımcı olması ve ilgileniyor olması en büyük etken fiyatının uygun oluşuydu. Bu motora 8500 gibi rakamlar bence çok. Boxerda nasıl indirim yaptılarsa bu motorda da en azından fiyatı sabit tutmaları gerekiyordu. Kuralkanın üç Kuruş kar için kullanıcılarını ve tepkileri umursamadığını düşünüyorum. Herkese saygılar
    TurboBusa96 bunu beğendi.

  14. #4974

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı katilkoala adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @efendy06 Güzel açıklamışsın fakat benim kalite performans olarak bir şikayetim yok Pulsar'dan. Hatta bana fazlasıyla yeten bir motor ama boyum ve tarzım dolayısıyla daha yüksek, (bana göre) sürüş pozisyonu daha rahat ve 2 kişi+ çantalarla toz toprak yayla- köy-orman yollarına rahat girebileceğim bir makina arıyorum. RX3 benim gibi acemi bir adamı bu etaba hazırlayacak bir motor izlenimi verdi ve başladım araştırmaya. Gel gör ki RX3 ile ilgili her hevesim kursağımda kaldı ne de olsa hep fiyat konusunda takıldım. Pulsar'ın 8500 TL lik yeni fiyatı hakkında yorumlar malum, sahip olmayı düşünenler caymaya başladı. Dün Antalya Pulsar grubuna yönelttim bu soruyu kullanan adamlara sorayım istedim. Arkadaşlar 10,000 bile edeceğini söylediler. Demem o ki, motoru 300 metre test ederek verilecek karar değil bu fiyat-performans. Uzun vadede getiri götürüsünü hesaplamak lazım, memnuniyete bakıp kıyaslamak lazım. pulsar sahipleri toz kondurmazken almayı düşünenler önyargıyla yaklaşıyor. Bana sorarsanız 8500 Tl hem eder hem etmez. Yani bu özelliklere sahip 200cc orta kalite bir motorun piyasa fiyatı 7000 tl olmalıydı 8500 etmez. Muadil ve yakın cc grubundaki motorlara bakıyorum 11,000-15,000 aralığındalar bunlarla kıyaslarsam 8500 eder! Bu motora o para verilmez diyen arkadaşlar üstüne 4000 daha koyarım diyerek cümleye başlayan arkadaşlar 12,500 tl parası olan arkadaşlar... Soruyorum 12500 tl paranız varsa neden pulsara bakıyorsunuz ve dürüst cevap verin aynı kıyaslamayla alacağınız motor 12500 eder mi? Sadece Japon olması evladiyelik olacağı anlamına gelmez. Pulsar benim ilk motorum ve her 300 km'de elimden geldiğince zincir-vida bakımı yapıyorum böylece kendimce bakımını yaparak olası basit arızalardan kurtuluyorum. motorun ne olursa olsun bazı şeyler de kullanıcının elinde. Yanlış anlaşılmasın Japonun kalitesine diyeceğim yok ama adam almış ucuz bir ürün, binmiş köy kasaba tarla yolunda, tekere kaldırmış yan yatırmış tüm fantazileri gerçekleştirmiş üstünde... Sonra çok çabuk dağıldı diyor, aynı arkadaşa ver sıfır inazumayı yapar mı? Tabiki yapmaz çünkü çok para verdi bakımını da yapar balı da döker yalar.Ne oldu japon uzun yaşadı. Ünlü düşünür Cem Yılmaz'ın bir sözü var "herkes kendinin doktorudur"
    Tamam, haklısın. Ancak şuraya kadar; şimdilik. Daha piyasada 10 bini devirmiş pulsar parmakla sayılır. Hele 20 binleri bir görelim, 2-3 yaşına gelsin makinalar. O zaman hala memnunsanız, ki inşallah memnun olursunuz da bu kadar insanın parası boşa gitmez, bende derim ki hakkıymış. Para konusuna gelince, param var, sıkıntı yok o konuda. Ama insanların gelecek kaygıları var. Kimse, enazından belirli bir yaşa gelmiş kimse, bütün parasını motora bağlamak istemez. Benim bugün sıfır alacağım motorla yılda yapacağım 5 bin kmyi geçmez, hadi senin hatrına 10 bin diyelim, 2 sene dedim kendi kendime, taş gibi binsem, kışın zaten evin içinde, kar görmez buz görmez, bana yeter. O zamana kadar da kendimi geliştirir, sağlamından bir yol endurosu alırım yeter. Fikir buydu. Yani pulsarı acemilik için düşünmüştüm. Vulture ile motor nedir, nerede gider, nasıl viraj yapar nasıl fren yapar öğrendim çok şükür. Pulsar ile acemiliği atıp kendimi geliştirip üst segmente sağlam geçecektim. şimdi 15 bin tlye acemilik motoru olmaz. Ben onunla dağ bayır gezcem, hep örnek gösteriyorum ya, bi inazumanın 2 amortisörü benim şuan bindiğim motoru satın alır. O yüzden aklıma yatmadı. Yoksa alır 250 cc naked binerim. Ancak çok uzun vadeli düşünmedim pulsarı. Zaten arabam var, kışın ona biniyorum. Bana yazın gezmelik, acemiliği atmalık pulsar idealdi.
    8000 tlye kadar eyvallah, ama fazlası gerçekten fazla. Motor kötü değil, ama o paranın motoru da değil.
    katilkoala bunu beğendi.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

  15. #4975

    Üyelik
    28 Aralık 2014
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    4. motor Honda
    Bende kisin basinda sifir pulsar alayimda acemilik motoru olarak surerim diye dusunuyordum sonra birden 7300 den 8000e geldi motor e dedik zamnlandi o zaman kis biraz bitsin sezon baslarken 2015 alirim 2014 e acikcasi kendimi enayi gidi hissedip 8000 vermek istmedik cunku 7300idi, derken 2015 suprizi 8500 saka gibi zamlar geldi...hatta alacagim gorustugum bayideki arkadas bile bu yilki zam geldi 8000binden devam eder 2015 gelince sana ayirurim demisti ama tekrar zam gorunce o da mahcup oldu acikcasi ben bu isten bisey anlamadim bi kac ay once alanlar 7300 simdi alanlar 8500 ilk bastan 8500 deseler tamam dicem ama bu resmen enayi yerine koyulmak.

  16. #4976
    tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2013
    Şehir
    izmir bornova
    Motosikleti
    200ns
    Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam, haklısın. Ancak şuraya kadar; şimdilik. Daha piyasada 10 bini devirmiş pulsar parmakla sayılır. Hele 20 binleri bir görelim, 2-3 yaşına gelsin makinalar. O zaman hala memnunsanız, ki inşallah memnun olursunuz da bu kadar insanın parası boşa gitmez, bende derim ki hakkıymış. Para konusuna gelince, param var, sıkıntı yok o konuda. Ama insanların gelecek kaygıları var. Kimse, enazından belirli bir yaşa gelmiş kimse, bütün parasını motora bağlamak istemez. Benim bugün sıfır alacağım motorla yılda yapacağım 5 bin kmyi geçmez, hadi senin hatrına 10 bin diyelim, 2 sene dedim kendi kendime, taş gibi binsem, kışın zaten evin içinde, kar görmez buz görmez, bana yeter. O zamana kadar da kendimi geliştirir, sağlamından bir yol endurosu alırım yeter. Fikir buydu. Yani pulsarı acemilik için düşünmüştüm. Vulture ile motor nedir, nerede gider, nasıl viraj yapar nasıl fren yapar öğrendim çok şükür. Pulsar ile acemiliği atıp kendimi geliştirip üst segmente sağlam geçecektim. şimdi 15 bin tlye acemilik motoru olmaz. Ben onunla dağ bayır gezcem, hep örnek gösteriyorum ya, bi inazumanın 2 amortisörü benim şuan bindiğim motoru satın alır. O yüzden aklıma yatmadı. Yoksa alır 250 cc naked binerim. Ancak çok uzun vadeli düşünmedim pulsarı. Zaten arabam var, kışın ona biniyorum. Bana yazın gezmelik, acemiliği atmalık pulsar idealdi.
    8000 tlye kadar eyvallah, ama fazlası gerçekten fazla. Motor kötü değil, ama o paranın motoru da değil.
    dostum
    bu motoru bajaj türkiyeye özel olarak üretmedi
    bu motorum hintistanda kaç senelik mevzusu var biliyormusun
    10bin km den bahsetmişsin sesli güldüm açıkçası
    şaka yapıyorsun degilmi
    ben motoru 2014 8.ayında aldım km 6 bin
    sadece ve sadece işe gelip gitmek için kullanıyorum
    onun haricinde kullanmıyorum
    sen izmir face grubuna bir gel kaç bim km devirmiş insanlar var
    biraz bilgi al aydınlatsınlar seni
    parmakların yetmez 30binlere 50 binlere
    cahillik yapmanın lüzümü yok
    hangi çinli 2 3 yaşına gelipte çöp olduda pulsar olsun
    nekadar tecruben var makinalar hakkında
    arkadaş ne motormuş bu pulsar
    çıktıgı günden beri bilmem ne bilmem ne
    motorun resmini gören prof oluyor çıkıyor
    yok hopluyor yok zıplıyor
    birde şu mevzuyu anlamış degilim lütfen biri beni aydınlatsın
    (((((üstüne biraz daha koyarım xxx alırım)))))
    ne dir bu arkadaş böyle pi sayısı gibi
    bu böyleeee uzarrrr gider kawa h2 ye
    karar verdim motoru satıp üstüne biraz daha koyup hayabusa alcam
    modaya bende uymam lazım galiba
    hkn34, ellaksakir, benhasan ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #4977
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    yok abi resmen bu motoru kotulemek ıcın resmen kendıne mısyon edınmıs arkadaslar var rakıp fırmaların ajanları dıye dusunuyorum artık ben
    tekoklava, ellaksakir ve volkan42 bunu beğendiler.

  18. #4978
    tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2013
    Şehir
    izmir bornova
    Motosikleti
    200ns
    vallahi hakan arkadaş
    anlamış degilim bu pulsar mevzusunu
    yorumları okurken parmaklarımı ısırıyorum
    hkn34 ve ellaksakir bunu beğendiler.

  19. #4979
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    Alıntı tekoklava adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vallahi hakan arkadaş
    anlamış degilim bu pulsar mevzusunu
    yorumları okurken parmaklarımı ısırıyorum
    var biseyler valla.. yanı ben su kadar soyleyeyım bu son fıyat artısları hos olmasada yapacak bısey yok sonucta ulkede ekonomı hıcde ıyı gıtmıyor bu artıslarda her urunde oldugu gıbı bu urundede olacak bu kacınılmaz ama kalkıpta bu mal bu parayı etmez falan demek on yargıdan baska bısey degıl dıye dusunuyorum. kalkıpta bajajın fıyat polıtıkasına laf atanlar dıger markalarında gecmıs hareketlerıne bı baksınlar bence . mesela sozu cok gecıyor dıye suzukıyı ele alalım ınazuma ılk duyurdugundakı fıyatını hatırlarmısın bılmıyorum ama ben cok ıyı hatırlıyorum 9800 tl olarak duyurdular ama o fıyattan bıldıgım kadarıyla motor satılmadı ve ardı ardına fıyat arttı su ankı fıyatıda bellı . ben yıllardır motor almak ıcın cırpınan bır adamdım ve almak ıstedıgım arac ne yalan soylıım ınazuma ıdı ama bır turlu o fıyat bandına cıkamadım bajaj resmen hızır gıbı ımdadıma ulastı ve 7350 tl lık araclardan alma fırsatım oldu aldıgım gunden berıde ustunden ınmedım dıyebılırım su an 8000 km deyım ve ALLAHA sukur hıc sıkıntım olmadı . yanı soylemek ıstedıgım bajaj benı motor sahıbı yaptı ve kalıtesı ılede benı sasırttı ALLAH nasıp ederde ımkanım olur ıse 2016 da gelmesı planlanan pulsar 400 cs gelen kadar bu aracı kullanıcam ve pulsar 400 cs yı alıp devam edıcem...
    tekoklava, MFTaşkıran ve agrasiwe bunu beğendiler.

  20. #4980
    emc2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    birde ustune pulsar fanatigi olarak damgalaniyoruz. severek bindigimiz ve memnun oldugumuz motosikleti savundukca. bunun tek aciklamasi var. Hazimsizlik
    ellaksakir, hkn34, katilkoala ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)