Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2441
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Bir de tabii mutlaka değişmek durumunda kalınacak lastik maliyetini de hesap etmek gerek. 2.el alırken lastik değişmiş, çanta takmış, ayna uzatmış bir motorda kabaca 1.000 TL cepte kalır unutmayınız


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2442

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Motorumun uzun farları yanmıyor. Daha önceden kısalar yanmıyordu uzunlar yanıyordu bir ara ikiside normal yanıyordu şimdi sadece kısalar yanıyor. Neyse motoru bugün bir otoparka koydum. Girerken farları yaktım motoru koyduktan (farları kapattım) beş dakka sonra geri geldim. Her zaman bir umutla karanlıkta motoru çalıştırmadan önce farları yakar uzunun yanıp yanmadığına bakarım. (Uzunların düğmesine basıncada kısa söner sadece park yanar bende öyle.) Bastım kısalara normal farlar yandı uzunu yakmak için düğmeye bastım uzun far göstergesi yandı ve gösterge ışıkları vs tüm ışıklar söndü. Düğmeleri açıp kapadım normal farlar boş göstergesi korna hiçbiri çalışmadı. Anladım ki akü bitti. Ayak marşı ile çalıştırdım geldim eve. Motor çalışırken dedim herhalde şarj etmiştir. Kornaya bastım sadece benim duyabilceğim çok ince bir ses. Sanki su kaçmış gibi. Kısalar sadece anlık yanıp sönüyor. sinyallerde bir seferliğine yanıp sönüyor. Şüphe ettiğim acaba aküyü boşaltan bir durummu var. yada akü kendini şarj mı edemiyor o bölümdemi sıkıntı var. Servise götürmeden önce yapabileceğim birşey varsa yardımlarınızı bekliyorum. Yarın sabah gözüyle akü bağlantılarını kontrol edeceğim. Şuan hiçbirşey yapmadım. Yeni akü alırsam o aküyüde boşaltır diye düşünüyorum. Belki farların bozukluğu aküyü bozmuş olabilir o yüzden onuda anlattım uzunca Birde motora dün tazikli sus tutmuştu üstündeki kaba çamurlar gitsin diye.. Yardımlarınızı bekliyorum..
    İyi akşamlar..

  3. #2443
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @birol ; herşeyden önce motor düzgün çalışmadan far açman ciddi bir hata. Zaten soğuktan performansı ve amperi düşen aküden bir de güç çekiyorsun.

    Çalıştırma sonrası ne kadar sürdün motoru bilemiyorum. Şarj durumu ancak voltmetre ile yüklü ve yüksüz ölçünce anlaşılabilir.

    Yarın gündüz gözü ile motorun solundaki kapağı aç. Ana sigorta kutusunun içinde bir yedeği olacaktır. Sigortayı değiştir ve her iki ucunun sağlıklı temas ettiğinden emin ol. Bir ihtimal sigorta kutusundaki temassızlık yüzünden akü beslemiyor olabilir sistemi. O bölgeler sağlamsa bir elektrikçide akünün durumuna baktırmak gerekiyor.

    Kısa / uzun durumları için bir kaç alternatif var. Ampulün devreleri, ampul/duy bölümündeki ya da arkadaki kablolarda temas problemi. Manetteki anahtarlarda olabilen kronik problem. Elbette tüm bunların kontrolü için önce elektrik besleme sisteminden emin olmak gerek.

    Bir dahaki sefere motoru ille de bu şekilde yıkatacaksan köpük sıktır ama suyu uzak mesafeden tuttur ya da yalnızca normal hortumdan gelen su ile durula motorunu. Şu an fark etmediğin bambaşka sorunlar oluşabilir bu tazyikli su yüzünden...

  4. #2444

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Çok teşekkürler yarın dediklerinizi deneyeceğim. İnşallah sigortayla halledilebilir

  5. #2445
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Umarım öyle olur.
    Cam sigortanın iki başından metalleri tutup çevir, eğer dönüyorsa temassızlık yapar, sigorta sağlam görünür ama gerekli amperi geçirmez üstünden.

  6. #2446

    Üyelik
    27 Kasım 2015
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Shadow 750 A.C.E.
    Az önce sigortayı değiştirdim. 15 Amperlik sigorta takılıydı fakat patlamış sigorta. 20 lik taktım. Acaba neden patlamış olabilir. Ek olarak herhangi bir aydınlatma alarm vs yok motorda. Yalnız far ampülü bosch tipi xenon ampül.


    Aynı bu ampulden fakat armut değil. Birde ampulün + - uçlarndan birinde renk değişimi var. Soket eritmiş biraz duy plastiğinide.

    Sonuç olarak sigortayı değiştirdim sorunum çözüldü. Çok teşekkür ederim.

  7. #2447
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Geçmiş olsun ; yüksek ihtimal tazyikli su nedeniyledir, bu arada bence senin ön far kısmını açıp iyice bir kontrol etmen gerek. Oradan kaynaklı bir problem de attırmış olabilir sigortayı.

  8. #2448
    canneerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2015
    Merhaba, far ampulu değişimi konusunda spesifik bir model öneriniz var mıdır? kaç watt olmalı/ne özellikte olmalı konularında hiçbir fikrim olmadığı gibi yalnızca rengi beyaz olsun ve şuankinden daha parlak olsun istiyorum..

    Bir de Ankara' da motosiklet lastik değişimi ve balansı nerede vardır bilen var mı?

  9. #2449

    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Merhabalar ben ikinci el bir SuperLight 200 bakıyorum ama alırken nelerine dikkat etmeliyim?

    2013 model alacağım,kronik sorunları var mıdır motorun?

    Bir de Ankara'da iyi bildiğiniz usta var mıdır?Ya da kendi servisi iyi midir?Çünkü daha önceki motorumda(CBR125) gittiğimde abuk subuk muamele görmekten sıkılmıştım.Honda'nın servisi iyidir diyorlar ama çok şikayetim olmuştu kimse takmıyordu tok satıcı durumları vardı.

    Son olarak 2013 model 12.000 km normal midir?

  10. #2450

    Üyelik
    29 Kasım 2015
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    @iders öncelikle motor ve nelere dikkat etmen gerektiğiyle alakalı bilğiyi @ shadowmaster ve ya @ blackghost verecektir çünkü bu form da en tecrübeli superlight kullanıcıları onlar anladığım kadarıyla. Ben servis konusuna değinmek istiyorum. Bende Ankara'dayım ve servisten kastın "IŞIL MOTOR" sa ben götürmeni tavsiye etmiyorum ilk kez gitmeme rağmen bir daha oraya gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Önceki sayfalarda(4-5 sayfa önce) ben sormuştum Ankara da servis önerisi arkadaşta cevap vermişti istersen bi kontrol et.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:20 ----------

    Son olarak 12 bin km soruna değinmek istiyorum. Aslında 2013 model için normal bi km ama 2.el superlight almak için biraz yüksek . Motora nasıl bakıldığıyla da alakalı bu eğer sahibi üzmediyse bakımları dikkatli , titiz bi şekilde yaptıysa çok bi sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Bide bunun tam tersi bakılmamış olma durumu var o yüzden çok dikkat etmek gerekir alırken.

  11. #2451
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Model ve km'den çok nasıl bakıldığı önemli, ilk sahibi nasıl bakmış, değişen parçaları, değişim yapan ustanın yeterliliği vs, tanıdık ya da tecrübeli birinden almak önemlidir. Örneğin benim motorum 12.500'de değişen parçası yok ama 5-6.000'de bir sürü motor var haşat durumda !

    Ankara servisleri konusunda bilgim yok ...

  12. #2452

    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Teşekkür ederim gelen cevaplar için o Işıl a hiç bulaşmamak lazım Abdullah ustanın numarasını aldım artık onu ararım.Benim merak ettiğim şu aslında;motoru aldığım zaman örnek veriyorum çalıştırdım,biraz gittim,fren yaptım,vites geçişlerini kontrol ettim,rölantideki sesini dinledim vs o zaman sorun olup olmadığını hisseder miyim?İlk defa ikinci el motosiklet alacağım çünkü,kaza-yan yatma yok dendi bana 10.000 km ye kadar tüm bakımları serviste itina ile yapılmıştır dendi.

  13. #2453

    Üyelik
    29 Kasım 2015
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    @iders kendinin kontrol edip anlayabileceğin dikkat edeceğin birçok şey var doğru lakin anlayamayacağın da birçok şey var. Şahsi fikrim sonuçta ikinci el bi motor alıyorsun almadan satıcı ile de konuş guvenebileceğin bi ustaya götürmeni tavsiye ederim en azından aklında soru işareti kalmaz sonuçta alıcı olarak bu senin en doğal hakkın

  14. #2454
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @iders ; motosiklet tecrüben ne kadar ? Yani aşınmış bir zincir, dişli, bitmiş bir debriyaj / fren balatasını anlayabilecek durumda mısın ?

    Tecrüben olmasa da bunların hepsi değişse 500-600 TL tutar. Lastikler de değişse en fazla 1200 gibi bir harcama ile motoru sıfırlarsın. Ama yağ yakma, segman kırma ya da sırf satılsın diye yapılan bir müdahaleyi ancak bir usta anlar. Benim de tavsiyem satıcı ile konuşup bir ustaya göstermek motoru. Başta da dediğim gibi km önemli değil o kilometreye gelene kadar neler olduğu önemli. Bir arkadaşımın 2.el adığı motorun silindir koluna kola kutusundan conta yapmışlardı boşluk anlaşılmasın diye, böyle şerefsizler de var. 150 TL harcamamış tamiri için sonra çıkarttığı masraf 600 TL oldu...

  15. #2455

    Üyelik
    23 Eylül 2015
    Bugün motora binrken bi baktım on fren debyaja göre aşağı kaymis sonra elimle yukarı kaldırdım esitledim ama hala oynuyor nerden sıkmak lazım neresi gevşemiş

  16. #2456
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Manet bağlantıları gidonun önünde 2 somunlu vida ile bağlıdır,lokma anahtarı ile istediğiniz eğime getirdiğiniz zaman sıkabilirsiniz.

    Titreşimden kaynaklı bir gevşemedir o,haftalık bakımlarınızda bu tür vidaları sıkmayı unutmayın ;)
    omrustun bunu beğendi.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

  17. #2457
    afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Şehir
    çorlu/tekirdağ
    Ayna konusunda en kesin çözüm nedir?
    1. Ayna uzatma aparatı (olursa 8 mm den 10 mm ye çevireni bulmak lazım)
    2. Klavuzla yuvayı 10 mm yapıp uzun kollu ayna bulmak (klavuzla açacak ve uğraşacak usta bulmak lazım)
    3. 8 mm uzun kollu ayna bulmak (ben bulamadım)

  18. #2458
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Ayna uzatma için sahibinden.com sitesinden bu ürünleri uygun fiyata satanlar var.Ordan bakabilirsiniz.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

  19. #2459
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Tabii en doğrusu, bu konu hakkında gerek facebook ve gerekse bu başlık altında, neler konuşulmuş, neler paylaşılmış okumak ve araştırmak lazım ...

    O adaptörler sahibinden üzerinden değil, facebook üzerinden satılıyor @ghost ...

  20. #2460
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Buyur abi
    Facebook'dada sanıyorum aynı satıcıların ürünleri var,konuşmak lazım ben denizlideki arkadaşdan almıştım.

    http://www.sahibinden.com/yedek-parc...et+ayna+uzatma

    Edit:Link düzeltildi.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)