Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Trafik kuralları...

Katılımcı sayısı
58. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evrenseldir her zaman uyulmalıdır.

    33 56.90%
  • Kurallar çiğnenmek içindir.

    3 5.17%
  • Her yol ve durumun kendine özgü kuralları vardır.

    23 39.66%
  • Polis görmediği sürece kural mural yoktur arkadaş.

    3 5.17%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

şehir içinde test sürüşü yapılır ....... mı ???

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Alıntı speedrunner adlı üyeden alıntı
    Gelelim forumdaki sivrilere ,, sizin gibi 2 tane gibi niceleri geldi geçti
    İkinci sivri olarak umarım beni kastetmiyorsundur


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı
    1 kırmızı 1 siyahtı kırmızıyı ben aldım siyahı sen demek, istanbuldan aldıysan eğer tabi çünkü kalmamıştı ankara bayiisinin elinde ki son 2 motor getirildi satıldı, hadi hayırlı olsun..

    eralpede test için teşekkürler, bilgilendirici ve keyifle okunan bir test yazısı hazırlamış.
    dostum iyikide kırmızısını aldın ya yoksa ben 2 ay beklicektim motorların gelmesi için siyahı en güzeli bana göre :D kara büyü hauhada

  3. #23
    derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    IZMIR
    Motosikleti
    SUZUKI FREEWIND XF650
    Akira,

    Tarafsız kalmayı başarabildiğin için "sivri" olmuş olabilirsin.
    I'M BACK !!!

  4. #24
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey

  5. #25

    Üyelik
    08 Mart 2006
    Şu ana kadar yabancı olsun türk olsun gördüğüm tüm forumlara video atanları eleştiren "doğrucu" arkadaşlar hep vardır.

    Her 5 topicden biri motorlarla son hız denemesini tartışılırken, siz tutup da güzel bir çalışma yapmış olan Eralp arkadaşımızın çalışmasına çamur atmak için konuyu buralara getirmenizde amaç çok belli oluyor. Lütfen nasihat çabalarından vazgeçin, samimi olmayan bu tip yazılara kimse yutmaz.

    Motosiklet konusunda çok tecrübeli olan arkadaşımız Eralpin koyduğu videoda tehlikeli sayılabilecek bir hareket görmüyorum ben.

    Şimdi 250cc üzeri motorları alıp da 80km/saati geçmeden süren bir adam olmayacağını 5 yaşından çocuklar da bilir.

  6. #26
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı eralpt adlı üyeden alıntı
    Size daha fazla açıklama yapmak için vakit harcamayacağım çünkü zaten kabul etmemek üzere kendinizi programlamışsınız. Diğer arkadaşlara bırakıyorum yorumu. İyi günler.
    Bence bu tür fikir ayrılıkları olması normaldir. Özellikle de tartışma bir defa başladıktan sonra, zaten kimsenin "tamam ben ikna oldum vs." dediğine de rastlamadım.

    Ancak farklı fikirlerde olmak başka bir şey, tanımı önceden yapılmış konuların dışında tartışmayı sürdürmek başka birşey.

    Örneğin, eğer eralpt, videoları talep üzerine koyup, konu ile ilgili yorum yapılmasını istemediğini de ifade ediyorsa, buna saygı göstermek gerekir.

    Ya da dünyanın başka hiçbir yerinde bu tür testler yapılmıyor deniliyorsa, gerçekten bütün dünyada ne olup bittiğini bilmek gerekir! 2 tane pistte yapılmış test videosu seyretmiş olmak, bu tür iddialı bir ifade için yeterli değildir.

    Aradaki farkı pek anlamadım, eğer eralpt sadece yazılı olarak "160 km/h en üst sürate ulaştım" deseydi sorun olmayacaktı da videoyu koyuncamı sorun oldu ?
    Yok o zaman da sorun varsa, o zaman niye bu forumdaki binlerce bu tür yazının altında veya İzmir gezilerindeki içkili resimlerin altında bu tür polemikler yer almıyor ?

    Eğer bu forumda yeni çıkmış bir modelin " gerçekçi yol testini" bu platformu paylaştıranlara duyuramayacaksa ne özelliği kalır. Burası bir forum, motosiklet klübü değil.

    Ancak kimse yanlış anlamasın, tabii forum olduğu için de karşı fikirlerin belirtilmesi normal ve sağlıklıdır.

    Bu başlık altında ise "yorum yapılmaması" konusunda bir rica yapılmış, ancak bu ricaya uyulmamıştır. Tabii kimseninde bu durumda sırf ricaya uymadı diye bu arkadaşımıza hakaretvari konuşmasını da (sözüm meclisten dışarı) tasvip edemeyiz.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  7. #27
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    trafik yasaları gayet açıktır karayolları hız limitleri bellidir bunun tartışılacak yeri yok hatta tv de izlediğimiz reklamlarda araçlar bu imitlerin üstüne çıkıyorsa hemen altta bu çekimler trafiğe kapalı bir alanda yapılmıştır ibaresi yer alır..Eralpt hoca burda her ne kadar deneyimlerini yansıtmak istemişsede olay malesef kurallara aykırıdır. Ama videolar bölümünde buna benzer onlarca görüntü mevcuttur burda ki tek fark bu sefer sürücüyü biliyor olmamız...
    Eralp hocam trafikte hız limitleri vardır kasksız kullananları nasıl eleştiriyorsak sizide aynı şekilde eleştime hakkına sahibiz her ikiside tehlikeli...
    Unutmayalımki akan trafikte yaptığınız kaza sadece sizi değil o trafik içinde yol alan ve kurallara uyan masum insanlarıda tehlikeye atacaktır özellikle sizin bir eğitmen olduğunuz düşünülürse ortaya imam cemaaat ilişkisi çıkması gayet olasıdır
    saygılar....
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  8. #28
    derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    IZMIR
    Motosikleti
    SUZUKI FREEWIND XF650
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı
    dünyanın başka hiçbir yerinde bu tür testler yapılmıyor deniliyorsa, gerçekten bütün dünyada ne olup bittiğini bilmek gerekir! 2 tane pistte yapılmış test videosu seyretmiş olmak, bu tür iddialı bir ifade için yeterli değildir.
    Ledo, bu konuda haklısın. "Dünyanın hiç bir yerinde" yerine "kanunların kanun yerine geçtiği, suçluların cezalandırıldığı, eğitim ve kültür sorunu yaşanmayan ülkelerde" demeliydim. Özür dilerim.

    Motorun maksimum hızı sadece bir yazı ile belirtilseydi elbette çok farklı olurdu. O zaman bu hızın gerekli şartların sağlandığı bir yerde yapılmış olma ihtimali olurdu ve kimseyi rahatsız etmezdi.

    Zaten yeteri kadar trafikte hız yapmayı ve hatta yapmadıkları hız için bile övünenlerin oldukça fazla olduğu bir ortamda, bunun olumsuzluklarını göstermek yerine herkesi buna teşvik edebilecek bir şey yapmak akla mantığa sığmıyor. Bundan sonra her motor alan bu şekilde test etmeye kalkarsa ne olacak?

    Motorlu bir aracın kullanıldığı her reklam filmi nasıl trafiğe kapalı alanda çekiliyorsa bu tür incelemeler de bu tür ortamlarda yapılmalıdır. Bunun nesi ters hala anlamış değilim.
    I'M BACK !!!

  9. #29
    eralpt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Motosiklet, kamp, bilgisayar
    BBRR arkadaşım. öncelikle, 160 km TEM otoyolu için yüksek bir sürat değildir. Burada motosiklet kullanan ve motoru 160 ın üstüne çıkan her insan TEM de bu sürati yapmıştır. Kimse aksini iddia edemez.
    Aradaki farkı pek anlamadım, eğer eralpt sadece yazılı olarak "160 km/h en üst sürate ulaştım" deseydi sorun olmayacaktı da videoyu koyuncamı sorun oldu ?
    çok dogru bence. Ayrıca daha öncede alıntılarını gösterdigim gibi ben bu videoları koymak taraftarı değildim. Ama koymazsam beni objektif olmamakla sucladılar..

    Ayrıca İstanbulda nerde trafige kapalı alan var acaba limit deneyebilecek onu çok merak ediyorum.

    Motolife programını NTV de izlediniz mi bilmiorum orda bir test yapıldı. Keeway Superlight testi. Borusan oto istinyenin içinde yapıldı. Sadece 1. ve 2. vitese atılabildi ve slalolm yapıldı başka hiç birşey yok. Ne özelliklerinden bahsedildi ne - yönlerinden ne + yönlerinden. Trafige çıkıldı, istinyeden yeniköye gidildi gelindi. 4. vitese bile çıkılmadı. Bu test tarzı ne kadar saglıklı sizce?

    Ayrıntılı videolu 40 fotograflı bir test yazısı hazırlıyorum saatler harcayıp, siz videonun yanlışlığından bahsediyorsunuz.
    Eralpt hoca burda her ne kadar deneyimlerini yansıtmak istemişsede olay malesef kurallara aykırıdır
    Ufak bir yanlış anlaşılma durumu var , ben neden deneyimlerimi yansıtmak isteyeyim 17 yıldır 500 bin km nin üzerinde yol yaptım. Öyle birşey ispalayacak biri değilim. Ben orda motorun deneyimlerini göstermek için çektim. Şimdi ben 165 yaptım desem millet inanmayacak. 250 lik motor 165 yapmaz benim twisterım 140 ı gecmiyo gibisinden yazılar yazılcak. Eee işe yarar dişe dokunabilecek birşey nasıl çıkacak o zaman? yazı yazsan yalanıclıkla suclanacaksın video koysan yanlış bu video denilecek. Üstelik özellikle de videolar ile ilgili yorum yapılmamasını rica ettiğim halde.
    Eralp TEREM
    motogiyim.com
    motoregitim.com

  10. #30
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Tartışma madem başladı, en azından "düzeyli olarak nasıl yürütülür" konusunda bir örnek olabilir düşüncesi ile ben de devam etmek istiyorum.

    Alıntı derin adlı üyeden alıntı
    Ledo, bu konuda haklısın. "Dünyanın hiç bir yerinde" yerine "kanunların kanun yerine geçtiği, suçluların cezalandırıldığı, eğitim ve kültür sorunu yaşanmayan ülkelerde" demeliydim. Özür dilerim.
    Yukarıdaki ifadede, sadece son cümle üzerine yorum yapacağım. Önceki kısım biraz karışık ve yanlış anlaşılmalara da sebebiyet verebilecek nitelikte.

    Ben veya bir başkası senden bu konuda özür dilemeni beklemiyordu. Ancak hassasiyet göstermişsin, teşekkürler.

    Alıntı derin adlı üyeden alıntı
    Motorun maksimum hızı sadece bir yazı ile belirtilseydi elbette çok farklı olurdu. O zaman bu hızın gerekli şartların sağlandığı bir yerde yapılmış olma ihtimali olurdu ve kimseyi rahatsız etmezdi.
    Nerede ? Biliyormusun böyle bir yer?
    Alıntı derin adlı üyeden alıntı
    Zaten yeteri kadar trafikte hız yapmayı ve hatta yapmadıkları hız için bile övünenlerin oldukça fazla olduğu bir ortamda, bunun olumsuzluklarını göstermek yerine herkesi buna teşvik edebilecek bir şey yapmak akla mantığa sığmıyor. Bundan sonra her motor alan bu şekilde test etmeye kalkarsa ne olacak?

    Motorlu bir aracın kullanıldığı her reklam filmi nasıl trafiğe kapalı alanda çekiliyorsa bu tür incelemeler de bu tür ortamlarda yapılmalıdır. Bunun nesi ters hala anlamış değilim.
    Bugün Türkiyede şehirlerarası yollarda motosiklet için üst limit 80 km/h.
    Yani herkes bu kurala uyuyor mu da bu filmi seyredince birdenbire; "Euroka ! Bak eralpt bu limitin üstüne çıkmış, ben de artık çıkabilirim. Yazık boşa geçen yıllarıma" diye sokaklara dökülsün.

    Kuralları hepimiz biliyoruz. O zaman, senin bahsettiğin o "medeni" ülkelerdeki üreticiler de son süratleri bir yana, daha 3. vitesde dünyanın her yerindeki limitleri aşacak araçları üretmesinler olsun bitsin.

    Ben gerçeklerden bahsediyorum. Herkes aracının üst limitlerini zaman zaman kullanabilir, bazen de bu sayede bir kazadan kurtulabilir. Yukarıdaki ifademi de yinelemek istiyorum: Bu arkadaşımız zamanını harcayarak "gerçekçi" bir test yaptı ve bunu da televizyon reklamlarında değil; amacı, bu tür bilgilerin paylaşımı olan bu forumlarda yayınladı. Almak isteyenlere yol göstersin, yardımcı olsun diye.

    Tabii eğer sen bu motoru almak isteyenlerin tümünün bu motoru aldıktan sonra 80 km/h yi geçmiyeceklerini varsaydığın bir ülkede yaşadığını veya televizyonda reklam seyrettiğini zannediyorsan o başka...


    Not: son cümlem tamamen hoşgörüne sığınarak yapılmış bir espridir ve asla alaycı olması maksadı ile yazılmamıştır. buna rağmen seni rahatsız ederse hemen silerim !
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  11. #31
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Sayın hocam burası bir forum burda yorum yapmayın diyemeyiz hakaret boyutuna varmadan herkes hür iradesi ile yorum yapar bende yılların motorcusuyum bir kere izmir otobanında 160 km yi gördüm ve bu hıza çıkmanın akıl karı olmadığını anladım bu tip testler trafiğe kapalı alanlarda yapılmalı..bu konu gereğinden fazla uzadı böyle bir yer yok herkesde bu hızlara çıkıyo bir özür değildir..MT nin amacı bilinçli motor sürücüsünü yaratmak eğitimin önemini vurgulamak ve kurallara azami ölçüde riayet edilmesini salık vermektir bu konuda size katılmam şahsi ilkelerimin dışındadır....
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  12. #32
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Başlık amacından saptı ya... Şu alakasız mesajları ayırıp başka bir tartışma konusu yapsak olmaz mı????
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  13. #33
    eralpt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Motosiklet, kamp, bilgisayar
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    Sayın hocam burası bir forum burda yorum yapmayın diyemeyiz hakaret boyutuna varmadan herkes hür iradesi ile yorum yapar bende yılların motorcusuyum bir kere izmir otobanında 160 km yi gördüm ve bu hıza çıkmanın akıl karı olmadığını anladım bu tip testler trafiğe kapalı alanlarda yapılmalı..bu konu gereğinden fazla uzadı böyle bir yer yok herkesde bu hızlara çıkıyo bir özür değildir..MT nin amacı bilinçli motor sürücüsünü yaratmak eğitimin önemini vurgulamak ve kurallara azami ölçüde riayet edilmesini salık vermektir bu konuda size katılmam şahsi ilkelerimin dışındadır....
    Pekala bende size katılmıyorum ve videosuz test yazısının fikir verme açısından çok sınırlı oldugunu ve biş işe yaramadığını düşünüyorum.
    Videoları siliyorum. .Yazılarla idare edin. Yapacağım birşey yok.
    Elimden gelen açıklamayı ve bu videoları zorla koymak zorunda olduğumu ve koymazsam beni objektif olmamakla suçladıklarını anlattım. Ben meraklı değilim bi videoları buralarda yayınlamaya. O videoları çekmek için harcadıgım zamanı, güneşin saatini, yagmursuz havayı beklediğimi ve işimden özel hayatımdan vakit ayırarak yaptıgımı gözardı ettiniz. Emeğe saygı göstermediniz. Özellikle bu tip polemiklerin olacagını bildiğim için, zorla yayınladım yorum yapmayın dediğim halde..

    Videolar silinmiştir.
    Eralp TEREM
    motogiyim.com
    motoregitim.com

  14. #34
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    böyle bir yer yok herkesde bu hızlara çıkıyo bir özür değildir..MT nin amacı bilinçli motor sürücüsünü yaratmak eğitimin önemini vurgulamak ve kurallara azami ölçüde riayet edilmesini salık vermektir
    Gerçek bilgilerin paylaşımı, motosiklet üzerine yalan dolan olmayan sohbet ve tartışmalar MT nin amaçlarından değilmidir ?
    Bir tarafta eğitim, kültür ve güvenlik konuları ile ilgili her tür çalışma yapılır, öbür tarafta da ustalarca kaleme alınmış, motosiklet testleri...
    Ben 90 km/h yi geçmem motor kullanırken, ama Hyosung GT250 nin gerçek performansını da merak ederim bir motosiklet seven olarak. İkinciyi başka yerlerde mi arayacağım ?

    Sevgili derin,

    Ayrıca aklıma, Pro'nun koyduğu CBR videoları geldi. bildiğim kadarı ile bunlar Honda nın Fransadaki resmi sitesinden alınma. Oradaki videolar da trafikte çekilmişti ve CBR ile 145km/h yapılmıştı. Bu "medeni ülkedeki kültür seviyesi yüksek" videolar da sorun yok da yerli malı olunca mı sorun var?

    Ekleme : Başlangıçta Eralp Hocanın "yorum yapmayın" ifadesini haklı bulmuştum. Ancak sadece bir rica olarak. Konunun bu noktaya kadar geldiğini görünce, her ne kadar bir "rica" da olsa, bir forum içinde "yorum yapmayın" demek, şu anda bana da biraz yerine getirilmesi güç bir talep olarak geldi.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  15. #35
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Acaba Fransa'da Almanya'da olduğu gibi hız limitinin olmadığı veya yüksek bir hızın limit olarak konulduğu otobanlar var mı ?
    Fransa'da bulunmuş bir arkadaş bu konuda bizi aydınlatabilirmi?

  16. #36
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    videolar silindi

    şimdi mutlu olmuşsunuzdur herhalde

  17. #37
    derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    IZMIR
    Motosikleti
    SUZUKI FREEWIND XF650
    Alıntı ledo adlı üyeden alıntı

    Sevgili derin,

    Ayrıca aklıma, Pro'nun koyduğu CBR videoları geldi. bildiğim kadarı ile bunlar Honda nın Fransadaki resmi sitesinden alınma. Oradaki videolar da trafikte çekilmişti ve CBR ile 145km/h yapılmıştı. Bu "medeni ülkedeki kültür seviyesi yüksek" videolar da sorun yok da yerli malı olunca mı sorun var?
    Ledo,

    Videoların Fransız sitesinden alınması iyi olmuş. Ben Fransa'da bir çok kereler bulundum. Oradaki otoyollarda şu an Fransız'ca karşılığını tam olarak hatırlayamıyorum ancak "istediğiniz hızda gidiniz" anlamında tabelalar vardır. Honda'nın sadece hız testi için böyle bir yola çıkmış olması gayet normaldir. Ancak yanılmıyorsam bu videolardaki CBR 125 Ler araçların arasından bir o yana bir bu yana gitmiyorlardır. Hele hele şeritlerin ortasında durup kamera ayarlaması yapmıyorlardır.
    I'M BACK !!!

  18. #38

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    yaa kardeşim bırak dünyanın hiç bir yerini her bi tarafını yahu ne biçim görüşünüz var anlamıyorum adam sanki 280-300 vurdu yahu 165 km gördü en son hem neden bu kadar üsteliyorsun trafik polisimisin nesin anlamadım ki yahu ne kadar boş işlerle ugrasıyorsunuz. madem araştıracak konu araştıyorsun git ozaman trafik polislerine yardım et hız limitini geçenleri uyar , rüşvet alan polisleri araştır , ne bileyim kendinle oynicak bişi bul eger işin yoksa " Lego " alayım sana onla oyna anlamıyorum ki tamamen tarafsız bakıyorum bu konuya ilgili bence fazla saçma sürekli böyle konular oluyor diye konuşamıyoruz bu forumda ya bazı örümcek düşünceli insanlar sürekli insanların fikirlerini çelişkilere sokuyor , Ben anlamıyorum ki bunun sonu neye varacak TAMAMEN


    Emeğe saygı duymayan İnsanlık için çalışanlarada saygı duymaz. Başkasına saygı duymayanda karşılıklı saygı alamaz eğer böyle yaparsan forumda bir çok kişi seni bilgilendirmeyecek ve istediklerini sana ulaştırmayacaktır. ama biz ne kadar böyle yapsanda ne kadar emeğe saygı duymasanda kapımız ve fikirlerimiz herkeze açıktır sanada öyle olacaktır. Sizden ve herkezden istediğimiz sadece emeğe saygı ve hoş görü , kimseleri iğneli yollardan kötülemek değil , eralp arkadaşımızı daha dün tanıdım senide öyle fakat bu yaptığın çok kötü bişi seni kınıyorum...

    BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BANBAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN

  19. #39
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    işte malesef biz tartışamıyoruz hepimiz aynı fikirde olamayız aramızda derin görüş farkları olabilir eralp hocam çok kapsamlı bir test yapmış bu test sırasında bazı kural ihlalleri gerçeklewşmiş ben şimdi olur bunlar desem ,olmaz olmazda diyemiyorum sadece bu tür hız limitleri için avrupada kapalı yollar mevcuttur çekimlerde dikkat edilirse ne karşıdan gelen olur nede sollanan burda yok napalım bizde otobana çıktık fikri desteklenecek bir fikir değildir ...
    Burda emek verilerek hazırlanmış bir mesaja var bunu es geçemiyecem ama kuralla açıktır tartışmaya üzerinde konuşmaya mahal vermez ha derseniz bir motorun azami hızı şehirler arası yolarda 80 km/h mi olmalı bunu tartışalım zaten yeni çıkacak kanunda bu böyle olmayacak...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  20. #40
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Alıntı derin adlı üyeden alıntı
    Ledo,

    Videoların Fransız sitesinden alınması iyi olmuş. Ben Fransa'da bir çok kereler bulundum. Oradaki otoyollarda şu an Fransız'ca karşılığını tam olarak hatırlayamıyorum ancak "istediğiniz hızda gidiniz" anlamında tabelalar vardır. Honda'nın sadece hız testi için böyle bir yola çıkmış olması gayet normaldir. Ancak yanılmıyorsam bu videolardaki CBR 125 Ler araçların arasından bir o yana bir bu yana gitmiyorlardır. Hele hele şeritlerin ortasında durup kamera ayarlaması yapmıyorlardır.
    Ben de Fransaya çok sık seyehat ederim. Videoyu seyredersen görürsün. Orası otoban değil. Bölünmüş yol bile değil. Benim bildiğim kadarı ile ( Trafik konusunda tez yazmış bir İnşaat Mühendisi olarak ) dünyanın hiç bir yerinde de otoban olmayan bir yolda 145 km/h sürate izin verilmez. Çünkü bu bir projelendirme meselesidir.

    Yani kesinlikle söyleyebilirim ki, o videolarda da kurallar çiğnenmiştir.

    Not: Bende şu yukarıda ki mesajın üslubunu tasvip etmiyor ve kendimce o mesaja cevap yazmaman gerektiğini düşünüyorum.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler