Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112

motorsikletçilerin kökünü kazıma niyeti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #221
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Alıntı feragold adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim topik hortlamış
    arkadaşlar bölge idare mahkemesine duruşmalı dava açtım.umarım motosiklete antipatisi olan bir hakim ile karşılaşmam.avukatım bayaa iddaalı.yakın zamanda sonuç bekliyoruz
    Bravo bee!!! Avukatına danış , eğer yapabileceğimiz birşeyler varsa biz de arkandayız
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #222
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Merhabalar;

    Öncelikle bende Antepteki bu yasaklamaya karşıyım. Ancak, bu yasaklamanın nedeni araştırılarak buna ilişkin önlemleri yine motorcular olarak bizler uygulamalıyız.

    Ben Adana'da yaşıyorum. bir scooter birde kros motorum var. Nadiren araba kullanırım. Genelde şehir içinde scooter, şehir dışında kros kullanırım. İnanın değil motorlar, bisikletler bile tehlike yaratabiliyor. Motor kullanıcıları, sıkışan trafikten kurtulmak için olmadık aralardan geçiş yapıp, gerekli gördüklerinde yayaların bile kullandığı yay geçitlerini kullanıyorlar. Park edilecek yerleri bırakın, dükkan veya mağaza önünde insanların yürümesine müsait alan bırakmayacak şekilde bırakıyorlar. Bunu engellemek için motorcular olarak birşeyler yapmalıyız. Çoğu motorun mekanik olarak birçok eksikliği var. Plaka, ehliyet hak getire. Bu durumdan herkes şikayet eder. Öncelikle bu tür sorunları aramızda çözmemiz, daha sonra verilen kararları tartışmamız gerekir.

    Tüm bu sorunları çözdükten sonra, avrupadaki gibi motor için ayrı şerit, trafikte öncelik,park izni gibi hakları isteyebiliriz.

  3. #223
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Değerli arkadaşlar;

    Bugün Antepte motor girişilerini yasaklayan zihniyet, birçok devlet kurumunda motorsiklet ile çözüm bulmuşlardır sorunlarına. Bugün, PTT, polis teşkilatı, zapıta gibi önemli kurum ve kuruluşlar, motosikletin ne kadar etkili ve ekonomik bir araç olduğunu görmüş ve tercih etmişlerdir.

    Ancak yasaklamalarda, birazda bizlerin etkisi olmuyor mu? Yani, mekanik olarak yetersiz, trafik kurallarına uymayan, belgesiz, tehlikeli kullanılan iki tekerli araçlara biz MOTOSİKLET dediğimiz sürece motosikletlere tepki olacaktır. Misal, ben Adana'da yaşıyorum. Kaldırımdan giden, yaya geçidini kullanan, araçların arasında tehlikeli seyahat eden, kırmızı ışıkta insanların içinden geçmeye çalışan motorlara, tepki verip, bunların ayıklanmasına yardımcı olmadığımız sürece, bu kişilerin yaptığı yanlışlar hep tüm camiaya maledilir.

    2000 yılına motorsiklet, ya elit tabakanın hobi aracı kabul edildi, yada köy ve kasabalarda ulaşım aracı. Türkiyede pizza hamburger sektörü scooterin tanınmasına vesile oldu. şimdilerde memur, doktor, öğrenci, avukat herkes birer motor alabiliyor. Bu durumda bazı trafik düzenlemeleri ve en önemlisi TRAFİK KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALIDIR:

    Yasağa karşıyım. Bende motor kullanıcıyım. Ancak, yasağa karşı olurken, bu yasağın oluşma nedenlerini de savunmamalıyız. Sonuçta Antepte bir sivil toplum örgütü ile belediye arasında yapılan görüşmeler, daha etkili bir sonuca ulaştıracaktır.

  4. #224

    Üyelik
    05 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA 600RR
    teknikhoca
    cok gusel demişşin
    ellerine saglık
    [CENTER][B][COLOR="Red"]*** THE WEBMASTER[/COLOR] BY_KANUNSUZ[COLOR="Red"] ***[/COLOR][/B]
    ::evil::[/CENTER]

  5. #225

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Eee, zaten "Herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine" mantığı işlemese güzel yurdumda ayıp olur. Yahu bunca saçma sapan uygulamayı niye kanıksar dururuz, burası Türkiye deyip geçeriz, herkes mi hayatından memnun, yoksa herkes mi boş vermiş. Anlaşılır gibi değil. Saçma sapan işler yapmakta bizim yöneticilerin üzerine yok.
    İşte ilk eylem planı:(Mutlaka başkaları da vardır)
    Yüzlerce, hatta binlerce motosikletle toplanıp gireceksin o girilmez tabelalarının olduğu yerlere, sırtlarda, artçıların ellerinde pankartlarla, trafik nasıl allak bullak olurmuş, tepki nasıl gösterilirmiş görecekler, o zamanda bağlasınlar bakalım bin tane motoru.

    Bence korumasız, trafik kurallarına uymayan, alakasız yerlere park eden v.s. tipleri cezalandırsınlar, kuralına göre süren adamın suçu ne. Ehliyetsiz süren adamı da, plakasız motoru da engellemek ilgili kurumların işi, motosiklet satarken ehliyet şartını koyarsın, bakalım ehliyetsiz sürücü kalıyo mu? (bu bukadar zor değil, iş uygulamayı getirmekte, vergi koymayı, zırt pırt zam yapmayı bilen devlet bunu da bilecek.)
    Sen kuralları, kanunları adam gibi ve yaptırımı olacak şekilde koymazsan, cahil çocuk tabii ki korumasız, ehliyetsiz binecek motora.
    İş her yere tabela koymakta değil, o tabelaya gerek kalmayacak idari yönetimi becermekte.

  6. #226
    speedygirl şule - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    izmir
    bu topic ilk kez dikkatimi çekti ve hakkaten hayretler içinde okudum yazıları. şu an diyecek birşey bulamıyorum. ağlanacak halimize gülüyorum. ne garip kurallar ülkesi burası. millet elini kolunu sallaya sallaya kafasına göre kural kanun çıkartıyor valla. şaşırdım çok şaşırdım. motor delisi motor aşığı arkadaşlarım adına üzüldüm. motoru olupta rahat rahat kullanamıyor olmak oldukça can sıkıcı bir durum. birşeyle yapılacaksa bende varım mail mi, dilekçemi yazalım arkadaşlar aklı başında birisi bizi yönlendirsin. nereye nasıl bir yazı yazılır anlamam ama altına imzamı atarım. bencede medyaya yansıtılması süper olur. ayşe şule bilgiç belki yazılarında dile getirebilir. rüzgarın kızına mail atıp forumu okumasını sağlamak lazım yapabilirmiyim bir deneyeyim
    herkese saygılar

  7. #227
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı feragold adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim topik hortlamış
    arkadaşlar bölge idare mahkemesine duruşmalı dava açtım.umarım motosiklete antipatisi olan bir hakim ile karşılaşmam.avukatım bayaa iddaalı.yakın zamanda sonuç bekliyoruz
    Hayırlı Olur İşallah.. seninle beraber eminiyetin önünden Geçeriz ;) Antep'i Kurtaran Adam :>

  8. #228
    Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2006
    Şehir
    Marmaris
    Yaşadığımız yüzyılı şaşırmışlar dikkat edin sizi büyücü falan sanıp kaynatmasınlar kazanda. Halbuki ben Gaziantep için Güneydoğu Anadolunun PArisi derdim ve görmek istediğim ilk yerdi tercihlerimi tekrar gözden geçirmeliyim sanırım.

  9. #229
    sezginmax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Şehir
    _ALANYA_
    Motosikleti
    Asya 125
    Alanyada durum böyle değil kafanda kask varsa egzosun düzgünse çevreyi rahatsız etmiyorsa A2 ehliyeti pekde önemli değil genelde polis hoşgörü gösteriyor.Ama kask yoksa motorda aşırı ses varsa kurtuluşun yok
    Sezgin_Max

  10. #230
    kabuto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    keeway sl150cc SONUNDA
    abi hic bir belediye keyfi olarak oyle bi karar alamaz bunu il trafik belirler bence arastir yanlisin wardir solim
    imzam yok parmak bassam olurmu

  11. #231
    wiseguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    Istanbul, Suadiye
    Motosikleti
    Yamaha TDM850


    Selam, konu başlığı altındaki tüm yazıları okumadım ancak, hatırladığım kadarıyla Temmuz gibi buna benzer bir veryansına cevap vermiştim. Ne yazık ki izlenimlerim o günden bu güne de hala değişmedi.

    Yani demek istediğim, bu ve buna benzer sorunların nedenlerini biraz olsun kendimizde aramalıyız. Tamam devletin ve yasa uygulayıcılarının hiç suçu yok mu ? Tabii ki de var. Ama esas suçlu bizleriz.

    Kullandığımız motorsikletin diğer motorlu kara taşıtlarından daha az hacimli ve daha atak olduğu kesin bir şey. Hepimiz de trafikte bunun bilincindeyiz. Ve ne yazık ki trafik kurallarını hiçe sayarcasına bu özelliklerini sonuna kadar kullanıyoruz.

    Eminim nelerden bahsettiğimi herkes iyi biliyordur ama yine de örnekler vereyim: Yoğun trafikte duran veya ağır işleyen araçlar arasında zig-zaglar çizmek, otoyolda emniyet şeridini ihlal etmek, şehir hız limitlerini ihlal etmek, kaldırımdan sürmek, eksoz susturucusunu değiştirip aşırı gürültü üretmek, çevredekileri etkilemek umuduyla trafikte amuda kalkmak, akrobasi yapmak, yarışmak, sadece yolcu taşımak amaçlı olan motorsiklerin üzerinde bilimum tüp gaz, su varilleri (sucular 6-7 varile kadar taşıyor), istihap haddinden fazla yolcu taşımak, kask takmamak, diğer motorlu taşıtları uygunsuz bir şekilde sollamak, sıkıştırmak, sağlamak, şakalaşmak, ehliyetsiz motorsiklet kullanmak, reşit olmadan motorsiklet kullanmak(bu arada YABANCI DAMAT DİZİSİNİ KINIYORUM herkese örnek olmaları gerekirken 15 yaşındaki çocukların reklam uğruna motorsiklet kullandığını gösteriyorlar), trafik sigortası veya muayeneyi yaptırmamak, satışını almamak, aracı trafiğe kaydettirmemek (plakasız dolaşmak), okul gibi merkezi lokasyonlarda tehlikeli araç sürmek....

    Bu liste uzayıp gidiyor. Eminim aranıza kuralları ihlal etmemiş kimse yoktur. Ama tabii ki gerektiği ve gerekmediği zamanlar olduğu doğrudur. Ama %99 gerekmemektedir.

    Bu ve buna benzer tutumlardan dolayı bir tutam "özgürlük" sevdası uğruna, diğer vasıtaların sürücüleri olsun, yayalar olsun, trafik ekipleri ve diğer yasa uygulayıcılarının olsun tepkilerini çekmekteyiz.

    Kuralların konulmasının tek sebebi çiğnendiğinde ceza kesilsin diye değildir arkadaşlar. Kurallar, günlük işlevlerin kendiniz de dahil olmak üzere, kimseye maddi veya manevi zarar veya hasar gelmeden güvenli ve yararlı bir şekilde işlemesi için konulmuştur.

    Eğer siz kuralları çiğnerseniz, ister istemez çevrenizdeki sürücüler ve diğerleri kendilerini korumak için önlem almak zorunda kalacaklardır. Etkiye tepki.

    Bu söylediğimin imkansız olduğunu zannetmeyin lütfen. Türkiye yıllarca şehirlerarası seyahat eden kamyon ve otobüslerden çok çekmiştir. Yaşanan ve genelde çok acı sonuçlanan trafik kazalarının çoğunluğunda otobüs ve kamyonlar büyük etken olmuşlardır. Bunun üzerine gerekse devlet, gerekse özel sektör bu kazaları engellemek, riskleri minimuma indirgemek için önlemler almıştır. Sonucunda günümüzde otobüs ve kamyon tarzı geniş araçların sebep olduğu kazaların oranı alınan önlemler (eğitimli şöförler, birden fazla şöför dönüşümlü kullanım, ileri düzey trafik eğitimi, çok sıkı trafik denetimi v.b.) sayesinde hızla düşmüştür.

    Yani, her ne kadar "ÖZGÜRLÜK" sevdaysıyla motorlarımızın üzerine biniyorsak en azından bu tatminimizi gerekli ileri düzey sürüş eğitimini alıp, kuralları iyice tanıyıp, kendimize veya bir başkasının haklarını ihlal etmeden, trafikte kendimizin veya bir başkasının sağlığına yönelik tehdit oluşturmadan yapmalıyız.

    Motorsikletlerin sayısı malum sebeplerden ötürü gün geçtikçe artıyor. Tabii sürücülerinin de. Bu sebeple yeni gelenlere ve bizden sonrakilere örnek teşkil etmeliyiz. Unutmayın: Motorsiklet insanda bir hevesle başlar. Ve başkalarını da özendirir. Yani yarın öbürgün, oğlunuz, kızınız, kardeşleriniz, yeğenleriniz de motorsiklete bineceklerdir. Ve onlar onlara moturu benimseten yakınları olarak sizleri örnek alacaklardır.

    Abileri ve ablaları gibi güvenli sürmelerini mi isterdiniz ? Yoksa onların sakat kalma veya ölüm sebebi olmayı mı ?

    Yıllarca yurtdışında (ingiltere) bulundum (12 yıl). Ve inanın ki, hem kurallara uyup hem de özgür olabilirsiniz. Siz kurallara uydukça, ülkemiz trafiğinin başını çeken otomobillerin sürücüleri de zamanla kurallara uymaya başlayacaktır. Hatta başladılar bile. Kim istemez bir minibüs-dolmuş veya taksi şöförünün size buyrun diye yol vermesini ?

    Bunu başarmak elimizde, ve yarın değil, gerektiğinde değil, bugün. Kurallara saygı insana saygı olup, gösterdiğiniz saygı zamanla da olsa size hoşgörü olarak geri yansıyacaktır.

    Herkesin yeni yılı ve Kurban bayramını kutlarım.

    Saygılarımla...

    Not: Moderatör/Forum yöneticisi arkadaş bunu ulu orta bir yere post edebilirse memnun olurum...

    BURAYA TIKLARSANIZ google'daki motorsiklet kaza resimleri ve aileleri tarafından yerleştirilmiş kuralları çiğneyerek hayatlarına malolmuş insanların resimlerini göreceksiniz. Hanginiz burada kendi veya ailenizden birinin veya bir yakınınızın resimlerini burada görmek istiyor ? Zaman düşünme zamanıdır.

  12. #232
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    kaynak http://arsiv.sabah.com.tr/2000/07/22/y05.html


    Gaziantep'te çok komik bir yasak
    Ünlü bir Milli Eğitim Bakanımız vardı, tarihe "Mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdik" sözleriyle geçmişti. Okullar olmayınca Milli Eğitim'in bir sorunu yok ki, yönetmek kolay, tabii yönetecek bir şey varsa.


    İşte bu olayın tıpkısı bu kez trafik açısından Gaziantep'te yaşanıyor. Üstelik o Milli Eğitim Bakanı okulları kapatamamıştı, ama Gaziantep Valiliği bisiklet ve motosikletleri yasaklayarak trafiğe "kolay çözüm" buldu.

    Motosiklet Anadolu kentlerinde çok önemli bir ulaşım aracı. Bu Gaziantep'te de böyle. Ama valilik "kazalara neden oluyor" gerekçesiyle kent içindeki pekçok noktada motosiklet ve bisiklet kullanmayı yasakladı.

    Üstelik valilik bu kararı alırken Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Belediye Sinyalizasyon Müdürü, Jandarma Komutanı, Minibüsçüler Odası Başkanı, Şoförler Cemiyeti temsilcisi ve Karayolları temsilcisinin de katıldığı bir toplantı yaptı.

    Bu kadar önemli adam biraraya gelmiş ve Gaziantep'in çözemedikleri trafik sorununa çare olarak en geçerli yolu "yasaklamayı" bulmuş.

    Kararın gerekçesinde Gaziantep'teki 147 bin 468 motorlu aracın 40 bin 460'ını motosiklet ve motorlu bisikletlerin oluşturduğu belirtilerek "Bunlar ani çıkışlar yaparak diğer sürücüleri şaşırtmakta ve kazalara neden olmaktadırlar" deniliyor.

    Gaziantep'te geçtiğimiz yıl 2 bin 152 trafik kazası olmuş. Motosikletlerin neden olduğu kaza sayısı 317. Toplam 22 ölümlü kazada 11 motosikletli hayatını kaybetmiş. 1027 kişinin yaralandığı kazalarda motorsikletle yaralananların sayısı 312.

    2000 yılı içinde ise 1335 kaza olmuş Gaziantep'te. Bu kazalarda 21 kişi ölmüş, bunlardan üçü motorsikletli. 1335 kazanın 146'sı motosikletliler nedeniyle olmuş.

    Motosikletlerin kazalara neden olduğu kesin, ama dünyanın hiçbir yerinde "kaza yapıyorlar" diyerek bir ulaşım aracını tümden yasaklama yoluna gidilmez.

    Gaziantep'te belli ki trafik ekipleri trafik denetim ve düzenlemelerinde yetersiz kalıyor, sorunu başından atarak kurtulmaya çalışıyor.

    Oysa asıl olan motosikletlerle ilgili trafik düzenlemelerini yapabilmek, trafik suçu işlenmesine engel olmaktır.

    Örneğin ben bugüne kadar İstanbul ve Ankara dışında hiçbir yerde kasksız gezen motosikletlilere ceza yazıldığını ve trafikten men edildiğini görmedim. Motorsikletliye bir kask bile taktıramayan yönetimlerin, çareyi "motosiklet yasağında" bulmaları herhalde bize özgü bir komiklik.

  13. #233

    Üyelik
    21 Kasım 2010
    Şehir
    Gaziantep
    haklısınız bende daha motorsiklet yok ama bende bisikletle gelirim :D saçmalığa bak motosiklet yasak ...

  14. #234
    Gaziantep İl Temsilcisi AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    Gaziantep..
    Motosikleti
    O Bir Goldwing 1800 cc Birde Yamaha 250 cc
    Topık hortlamiş yineden ..

    Baskılarımıs sonuç verdi arkadaşlar YASAK KALKTI tabi 2 sene oldu haliyle..
    HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
    O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )

  15. #235

    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    fz1 fazerr
    2006 ---- 2010 bitmek üzere topik yeniden açılmış nerden buldun be kardeşim bizde az kalsın sazan gibi düşecektik yanii
    [U][U][COLOR="Red"][/COLOR][COLOR="Blue"]Menfaat yolunda edinilen dostluk,çile yokuşunda son bulurmuş[/COLOR][/U].[/U]


    REKLAM ALANI
12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler