Her türlü zorluklara rağmen Türkiye'de motosiklet kullanıcılarıyız. Zaman ilerledikçe hükümetin aldığı her karar motosiklet kullanımını dahada zorlaştırsa da herşeye rağmen sevdamızı sürdürmeye devam etmekteyiz.
Her gün 80km Avrupa-Asya arası işe gidip gelmek için 500cc motosiklet kullanmaktayım. Her geçen gün yol masraflarım dahada artmakta ve artık dayanılmaz hale geldi.
Özellikle son benzin ve köprü zamlarından sonra 1 yılda 1000 tl daha fazla cebimden para çıkmasına sebebiyet verdi.
Dün akşam köprüden geçmek üzereyken KGS min kredisinin bittiği aklıma geldi. Durup ceplerime baktım ve hiç paramda kalmamıştı. O anda yapılabilecek en mantıklı şey bir araba ile birlikte aynı anda geçip en azından ceza yememekti. Ve öyle yaparken arabacı geçmeme izin vermeyerek birde arabadan inip bana hakaret etmeye başladı. ...
Bende geri geri çıkarak bir ogs gişesinden doğal olarak kaçak geçtim. Haşırt 40TL ceza....
Köprüden alınan para zaten YASAL DEĞİL. Bana alternatifini sunmuyor, Cebimde hiç para kalmadı diye 40TL ceza yiyorum ve bu haksızlığa dayanamıyorum. Moralim bozuluyor, hevesim kaçıyor...
Depomu 40TL ye dolduruyorum ve zaten 30TL sini vergi olarak peşin devlete ödüyorum. Motosikletimin sıfır km fiyatı 17.000Tl ve bunun 8.000TL si vergi olarak devlete gidiyor, daha yeni Motorlu Taşıtlar Vergimi ödedim...
tüm bunlara rağmen ücretsiz alternatifini sunmadığın halde köprüden de para alıyorsunuz, üstüne üstlük cebinde hiç paran yoksada 15 kat cezası ile birlikte o parayı talep ediyorsunuz...
hevesim kırıldı arkadaşlar, Benzine, köprüye ödediğim aşırı fazla paralar canımı sıkıyor, motosikleti üstü kapalı bir yere çektim. Bir süre binmeyeceğim. Bu ülkede motora binmemek için o kadar sebebten sadece 1 tanesi.