Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Bu ülke motor sevgisinide alır elinden

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Böyle gelmiş böyle gider. Çünkü sesimizi çıkart(a)mıyoruz.

    Gene mazlumu oynayıp seçimlerde götürürler parsayı. Arkalarında Amerika var. Benimde olsa, ben de 1. çıkarım seçmiden. Ki gene 1. çıkacaklar. Hiç sıkmayın canınızı. Bu ülke batmış.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    09 Kasım 2009
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    ybr125
    Alıntı diver1069 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslarin sitemlerine ve soylediklerine katilmamak elde degil. Yanliz duygusal bir millet oldugumuz varsayimindan hareketle biraz abartma payi oldugunu da dusunmekteyim.

    Kim nasil, neyi, nerede abartmis turunden yorumlara hic girmeyecegim. Su kadarini soyleyeyim. Omrunun uzun sayilabilecek bir bolumu yurtdisinda gecmis birisi olarak soyleyeyim, yurtdisinda yasamak oyle gorundugu, hatta bazi yurtdisinda yasayanlarin lanse ettigi kadar cazip degil. Avantajlari yok mu, var elbette. Ote yandan, belki hayatinda bu tur bir tecrubesi olmamis cogumuzun aklindan bile gecmeyecek bir cok problem var.

    Nedir bunlar diye soranlariniz olacaktir. Arkadasin birisi ABD ile ilgili aciklama yapmis madde madde. Katilmamak elde degil. Ben buna hasbel kader bir kac ilave yapayim. ABD dunyanin ic ve dis bocu ve kisi basina borc oraninin en yuksek oldugu ulke. Son yillarda teror vs. bahanesi ile insan haklarini iyice kisitlamaya, ayaklar altina almaya basladilar. Bizde Polisin sert ve yanlis uygulamalarindan yakiniyoruz hakli olarak. Orada Polis cekip vuruyor adami ve haksiz bile olsa az bir ceza ile veya hic ceza almadan durumu kurtariyor.

    Gelelim Avrupa'ya. Yukarda ABD icin yazdiklarimin cogu aslinda nerede ise butun Avrupa ulkeleri icin de gecerli. Ek olarak Avrupa'da her sene artan oranda irkcilik var. Bir de Islam korkusu, hatta dusmanligi.

    Ilaveten, burada forumlarda arkadaslarin yaptiklarini acik acik yazdiklari olaylari Avrupanin her hangi bir ulkesinde yapsaniz ya iyi bir ceza yersiniz veya mahkemelik olup hapsi boylarsiniz, ornegin kirmizi isikda gecmek, kopruden biletsiz gecmek, ehliyetsiz motor kullanmak vs.

    Ozetle soylemek istedigim su. Dogru, ulkemizin eksikleri ve almasi gereken mesafe cok ama umutsuzluga kapilmak yanlis.

    Ben 40 yasimdayim ve cogunuzun benden daha genc oldugunuzu dusunuyorum. Genc bir insanin bu kadar karamsar dusunmesi beni uzdugu icin de muhtemelen yorumumu bu kadar uzattim.

    Herkese selamlar.
    işte zaten bizim sorunumuzda bu devletin yaptıklarını kesinlikle desteklemiyorum azıcık gelirimizden inanılmaz vergiler kesiliyor ve karsılıgında hiç bir hizmet yok.once biz dogru davranıcazz vergi kacırmayarak,kırmızı ısıkta gecmeyerek,kopruden gecerken ucretini odeyerek sonra ve en onemliside duzgun kişileri yonetici secerek ve sesimizi duyurarak guzel gunleri gorucez biz goremezsek cocuklarımız,torunlarımız görecek.karamsarlıga kapılmakla devlet kotu deyip oturmakla ilerleyemeyiz.saygılar

  3. #63

    Üyelik
    12 Kasım 2009
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    cbf150
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet dostum dediğin gibi öyle. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda toparlarsınız durumları. Çalışıp kazandığımız paralar artık her kuruşu devlete gidiyor. Feda olsun gitsin karşılığını alıp adam gibi hizmetlerle yüzümüzü güldürsünler feda olsun.

    Ancak böylede olmuyor. Amerikadaki arkadaşım diyorki sizin orada 100milyarlık araba burada 10.bin dolar üstelik 2 aylık maaşımla alabiliyorum ve depoyu 20dolara dolduruyorum. 3 katlı villada oturuyorum ve 600dolar kira ödüyorum diyor.

    Şimdi Amerika vatandaşlarından benzinden %70 vergi almıyor herşey uygun vergiler %1 seviyelerinde ama yinede dünyanın en zengin ülkesi bu nasıl mümkün olabiliyor ?

    Çünki onların devleti güçlü. Çok büyük şirketleri var ve çatır çatı kurumlar vergisini alıyor devlet. Ha bu arada o şirketler bizim gibi ülkeleri sömürüp karlarını ülkelerine taşıyorlar, o ayrı konu. Misal bakın bakalım petrolle, silahla, filmle,... kim, ne kadar kazanıyor. ABD gücünü kullanıyor ve vatandaşlarını zengin ediyor.
    Velhasıl kelam, iyiyiz iyi. Onlarınki daha beter.
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler