Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Türk malı ürünlerin ithal ürün ile fiyatının aynı ve daha yüksek olması sorunsalı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Dediğiniz doğru, benzer şeyleri diyoruz zaten. Ama arabanın lanse ediliş ve reklam şeklinin dediğinizle uyumlu olmadığını anlamıyorsanız çok da şey etmemek gerek. TOGG'a bu mantıkla yerli ve milli diyorsanız Vestel de, Casper da, Küba da yerli ve milli. Var mı hiç yerli ve milli cep telefonu, bilgisayar, motosiklet yaptık diye şov, reklam, vs?

    Öteki sorumun da hala cevabı yok? Nerede bu arabaların gerisi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    byOzturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Artık Yok :)
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dediğiniz doğru, benzer şeyleri diyoruz zaten. Ama arabanın lanse ediliş ve reklam şeklinin dediğinizle uyumlu olmadığını anlamıyorsanız çok da şey etmemek gerek. TOGG'a bu mantıkla yerli ve milli diyorsanız Vestel de, Casper da, Küba da yerli ve milli. Var mı hiç yerli ve milli cep telefonu, bilgisayar, motosiklet yaptık diye şov, reklam, vs?

    Öteki sorumun da hala cevabı yok? Nerede bu arabaların gerisi?
    Ben söylemediğim şeyleri söylüyormuşum gibi bana lanse edilmesinden pek keyif alan biri değilim. Az önceki mesajımda da dediğim gibi %1'de olabilir %100'de olabilir, beni ilgilendirmez. Ben patente ve menşei'ye bakarım.

    Nasıl bir Apple'a çin gözüyle bakılmıyorsa, Apple üretmeye bile tenezzül etmeden kalite kontrol / arge ile kontrol ettiriyorsa burada da aynı şey var. Bir Allah kulu da çıkıp diyor mu Apple'da Çin, Samsung'da Çin, Asus da çin diye.. Söylemiyor. Bu telefon eline gelene kadar sadece yazılım farkıyla her parçasıyla Çin'de toplanıp geliyor. Tasarımı, içindeki çipleri, mimarisi vs. her şeyi Çin'e ait.

    Nereye gidiyor yine konu? Marka tescili ve patente. Patent elinde olduktan sonra yerli ve milli içeriğindeki yüzdelik orana bakarak s-dik yarıştırmaya hiç gerek yok.

    Yarın bir gün bir üniversite elektrikli motor üretir, şarj edilebilir pil üretir, bir mekanik ustası motor üretir, bir firma yağ üretir bir şekilde toplanır tasarlanır. Daha önceden Devrim araçlarında yapıldığı gibi bir şekilde yine yapılır.

    Hoş, dümdüz düşünen insanlar varken bu ülkede cep telefonu üretilse, sadece ekranını Çin'den üretemedikleri için alsalar yerden yere vurabilecek milyonlar var. Çok önemsemiyorum.

    Senin sorunun cevabının muhattabı TOGG çalışanı olsaydım, ben olurdum. Videolarını da izledim "tam kapasiteyle çalışırsa" belli bir sayıda araç üretebileceklerini söylediler. Şuanda çalıştığı kapasite alanın da tamamlanmadığını ve hala inşaat süreçlerinin belli alanlarda devam ettiğini düşünürsek minimum kapasitede çalıştıklarını da öngörebilirim.

    Son söz olarak söylüyorum.. Benim işaret ettiğim şey "patent ve marka tescili" geri kalan detaylar umurumda değil. Hak sahibi, söz sahibi, marka sahibi sen isen olay bitmiştir.

    Saygılar..
    tommygun bunu beğendi.
    Motosiklet kara sevda gibidir, kör bırakır!

  3. #23

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    yerli diye bir şey yok hocam tüm parçalar getirilip burada birleştiriliyor.biz işçilik çalışıyoruz yani üretim değil.arabalarda bu durum var yani yerli üretim diyor 500 bin tl almanyadan geliyor 550 bin lira ?? nası oluyor bu durum ?? bunu bende izah edemicem ama tercih yaparken gidip şahsen 550 ye alman malını alıyorum daha kaliteli olduğu başka bir gerçek.o yerli aracın 400 450 bine satılması lazımki lan arada 100 150k para farkı var aynı segmen için o kadar para verilmez diyip direk yerli üretim seçmem gerekiyor.
    togg fanı değilim ama hakkınıda yedirmem.
    1 o paraya çok pahalı diyen bir grup var direk yalan.hayır ucuz çünkü daha güçlü motoru daha büyük bir araç daha konforludur daha donanımlı vs.benzerlerinden daha ucuz olduğu için evet togg ucuz bir araba diyorum ben.ucuzmu tabiki hayır ama rakiplerle kıyaslıyorum ve sonuç bu.
    2 daha ucuzmu olmalıydı tabiki olmalıydı.ötv kdv ne hesaplarsanız hesaplayın o araın fiyatında bir şişkinlik var ama türkiyenin ilk yerli arabası diyorsak piyasanın içinden geçmesi gerekiyordu atıyorum 900 bin tl dediler ama 750 falan olsaydı bu konu daha farklı açılırdı.
    3 togg modelini bilmiyorum ama 1 sene içinde daha ucuzu tanıtılıcak bunu lüx suv olarak tanıtıp sonraki sedan ve b suv fiyatları benim dediğim gibi olabilir.
    tabi fiyat politikasi beklentiler vs değişir mesela elon musk togg fiyatı açıklandıktan sonra tesla yı tr ye soktu.fiyatları gerçekten inanılmaz ötesiii.avrupa fiyatı 65 bin euro bizde 1.700k ya satılıyor çarpın toplayın gerçekten inanılmaz bir fiyat.tüm beklentilerden neredeyse 1 milyon tl ucuza geldi galericilerin durumu malum
    baktığın zaman iphone çinde üretiliyor ama alırken amerikan firması diye alıyorsun.yeni dünya düzeni artık daha uyguna maal etme üzerine kurulu.şu an peugeot da alsan citröen de alsan opelde aslan aslında aynı arabayı satın alıyorsun logo farklı opel alman ama artık değil bu tarz şeylere çok takılmıyorum kalitesi ve fiyatı önemli bunu sağladıktan sonra hayırlı olsun


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)