BWS 100 Şasi Numarası nerede?

2000 Model BWs 100'üm var. Muayenesi bitmiştiki bugün muayeneye götürdüm. Şasi numarasını bulamadık. Şasi numarası nerede yazıyor bilen varmı? Komple motoru soymak zorunda kalacağım.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
sağ arka sinyalin altın da bir yerde basılı
0056_6690b7f1-2035-4058-889d-953da5e32a53_2.gif

Hafif kusurdu okunamaması. Kamyonlarda aramıyorlar bile. Okunamıyor yazıp geçiyorlar. Değişmiş mi bu ?

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
motorda şasenin üzerinde var ayak koyduğun yerde direksiyon direğinin üzerinde dikdörtgen kapağın altında kazılıdır.

diğeri arka sağ grenajın altında küçük sacın üzerinde yazılı.

eski japon üretimlerde zayif bir metale kazılıydı kırılmışda olabilir. taiwan üretimlerde güzel parlak metale baskıydı arkası destekliydi.

plaka üzerine yazılı bilgilendirme numarasıdır aslı şasede derin kazılıdır.

tüvtürkde şase no hep ağır kusur motor no hafif kusur motor numarasına bakmadılar son 2 muaynemde.

dvVv3n.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
iyi günler arkadaşlar bende bir BWs almayı düşünüyorum anlaştık sayılır ama motor ve şasi numarası arka sağ tarafta bunlar tüp nakliyesi için arka demir yaptırdı ve motor şasi numarasıda o demirde kaldı almaya geldiyimde adam bana bunu kaynak yapmak lazım diyo kaynakçı orayı yaparken kesmiş peki yamaha BWs nin başka yerde motor ve şase nosu yokmu yardımcı olursanız çok sevinirim hemen kontakğın altında bır kapak var oraya baktım ordada yok ne yapmam lazım moptor sorgulandı ama başka yerde olması gerekmezmi acaba lütfen yardım

http://www.motosiklet.net/forum/almak-isteyenler/3217-yamaha-bws-100-%27u-tavsiyesi-7.html

Kamyonlarımda şasi nosu ön tekerin arkasında. Ve oraya eğilip bakan olmadı henüz. Kabin kalkmıyor hafif kusur yazıp geçiyorlar. (Kalkıyor ama üşeniyorlar) Motor ve şasi numarasınada okunamıyor yazıyorlar. İlden ile göre değişiyor bu tüvtürk işleri.

Geçen sene kalorifer çalışmadığı için muayeneden kalan kamyon (çalışıyordu ama düğmeyi bulamamış) Bu sene düğmenin yerini özellikle gösterdiğimde ona bakmıyoruz ki dedi. Geçen sene ağır kusur bu sene hiç bakılmadı.

Motosikleti
BWS 100
Merhaba dostlar, konuyu hortlatmak olacak biraz ama, olurda birinin başşına gelir de okursa diye yazıyorum.

Tuvtürk Muayene randevu problemi.

(A noktası, B noktası için Aşağıdaki fotoğrafa bakınız.)
Özet: fotoğrafta görünen A noktasındaki şase numarası yoksa veya silinikse, B noktası da geçerlidir TuvTürk'te. Israrla ısrar ediniz.

Zamanı olan için.

9 nisanda biten vizem'i yeniletmek için 19 eylül gününe randevu aldım. (covid'den dolayı ertelemişlerdi, gecikme faizi yok)

Denizli'de iğrenç bir yerde, güneşin alnında, böyle (y)oktan bir yer daha yok. Rüzgar bile esmez.
Bildiğimden dolayı, kamp sandalyesi alıp gittim.
İşin gairp yanı, içecek su, işeyecek tuvalet bile yoktu. Cafenin yanında kamp sandalyesine oturup, elektronik sigarasını üfleyen bana soran 3 kişi bile tuvaletin olmamasına sövüp gitti.(cafe ve tuvalet kapalıydı)

Neyse, okudular ismimizi,
Gittik sinyal korna bilmem ne falan.

A noktasına şase numarasına bakarken, demesin mi eleman
-sen bunu kimden aldın?" diye
+"hayırdır"
-"Basbayağı elle basılmış bu"
+bildiğin şahıs'tan aldım.(motoru da hurda niyetine almıştım 1.500 tl'ye. 2 bin lira masraf yaptım. Hatırladığım kadarıyla şase numarasını kontrol etmiştim alırken, noterin orada.)
- neyse şurada kazık fren yapta arkada bekle.

Attık frenimizi, gittim arkada, güneşi ayrı bir açıdan yiyorum, üstümde ceket, sinir tavan yapıyor.
Az bekledikten sonra.

Müdürü gibi bir kişi ile geldi bizim eleman.
beraber baktılar.
B noktasını gösterdim, oradan bakılmıyor buradan (A noktasından) bakılıyor o dediler. Buraya da bayağı çakmışsın şase'yi dedi. Sanayi ağzıyla çenç'ci de olduk. Az daha teşkilattan eniştenin numarasını isteyecektim.:mrgreen:

Müdürü yine sordu "birader sen bunu nerden aldı"n diye.
"Le havle." Çalmadım birader.
Aldım, topladım, biniyorum.

Tamam sen bekle deyip gittiler.

bir 10 dk bekledikten sonra, eleman elinde pul ile göründü.
Dedim tamam oldu bu iş.
Eleman açıklamaya başladı:

tuvtürk yönetmeliği(?) önceden A noktasından bakılıyor muş. B noktasında ki kabul edilmiyormuş.
O yüzden 2012'de ki sahibi, kabul olmadığı için gitmiş A noktasına da şase numarası çaktırıp, vizeden geçmiş.(yazık'lan adama, çok sövmüştür.)
Artık güncelleme mi gelmiş ne geldiyse yönetmelik(?)'e artık B noktası da kabul ediliyormuş. Satarsan yeni sahibine söyle dedi. İyi; olur, kulağıma küpe olsun.

Eyvallah deyip, 2 zamanlı 100 cc aracımla hem motoru, hemde ağzımı yanlayarak, sol kulaklarını çınlatarak uzaklaştım oradan.

Durum bu,
Artık önde ki değil arkadaki şase numarası geçerli olabiliyor.
ÜStteki arkadaş demiş. Tayvanlarda arkadan okunuyor diye. Japonlarda o parça kırılıyor falan dedi. Kırılıp düştüyse vay halinize.
Okunmuyorsa, vay halinize.
Allah kolaylık versin.

170 lira falan eğildik.
Kart'ta geçmiyor. Cash. Denizli merkez bankasında, oradaki kadar nakit yoktur. Bunlar derin mevzu tabi.

Selametle.

Fotolar:
Biz ve kamp sandalyemiz.
shbjMN.jpg

Malum noktalar.
iQchAh.jpg

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Geçmiş olsun. Bu ay iki tane motosikleti muayaneye soktum,a noktası diye tabir edilen yerden baktılar.

Hatta bi tanesi çalınıp bulunan kendi motosikletimdi. Motor blok nosu kazınmış halde girip hafif kusurla geçtim,üstüne tespit kağıdı verdiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar