Merhaba dostlar, konuyu hortlatmak olacak biraz ama, olurda birinin başşına gelir de okursa diye yazıyorum.
Tuvtürk Muayene randevu problemi.
(A noktası, B noktası için Aşağıdaki fotoğrafa bakınız.)
Özet: fotoğrafta görünen A noktasındaki şase numarası yoksa veya silinikse, B noktası da geçerlidir TuvTürk'te. Israrla ısrar ediniz.
Zamanı olan için.
9 nisanda biten vizem'i yeniletmek için 19 eylül gününe randevu aldım. (covid'den dolayı ertelemişlerdi, gecikme faizi yok)
Denizli'de iğrenç bir yerde, güneşin alnında, böyle

oktan bir yer daha yok. Rüzgar bile esmez.
Bildiğimden dolayı, kamp sandalyesi alıp gittim.
İşin gairp yanı, içecek su, işeyecek tuvalet bile yoktu. Cafenin yanında kamp sandalyesine oturup, elektronik sigarasını üfleyen bana soran 3 kişi bile tuvaletin olmamasına sövüp gitti.(cafe ve tuvalet kapalıydı)
Neyse, okudular ismimizi,
Gittik sinyal korna bilmem ne falan.
A noktasına şase numarasına bakarken, demesin mi eleman
-sen bunu kimden aldın?" diye
+"hayırdır"
-"Basbayağı elle basılmış bu"
+bildiğin şahıs'tan aldım.(motoru da hurda niyetine almıştım 1.500 tl'ye. 2 bin lira masraf yaptım. Hatırladığım kadarıyla şase numarasını kontrol etmiştim alırken, noterin orada.)
- neyse şurada kazık fren yapta arkada bekle.
Attık frenimizi, gittim arkada, güneşi ayrı bir açıdan yiyorum, üstümde ceket, sinir tavan yapıyor.
Az bekledikten sonra.
Müdürü gibi bir kişi ile geldi bizim eleman.
beraber baktılar.
B noktasını gösterdim, oradan bakılmıyor buradan (A noktasından) bakılıyor o dediler. Buraya da bayağı çakmışsın şase'yi dedi. Sanayi ağzıyla çenç'ci de olduk. Az daha teşkilattan eniştenin numarasını isteyecektim.:mrgreen:
Müdürü yine sordu "birader sen bunu nerden aldı"n diye.
"Le havle." Çalmadım birader.
Aldım, topladım, biniyorum.
Tamam sen bekle deyip gittiler.
bir 10 dk bekledikten sonra, eleman elinde pul ile göründü.
Dedim tamam oldu bu iş.
Eleman açıklamaya başladı:
tuvtürk yönetmeliği(?) önceden A noktasından bakılıyor muş. B noktasında ki kabul edilmiyormuş.
O yüzden 2012'de ki sahibi, kabul olmadığı için gitmiş A noktasına da şase numarası çaktırıp, vizeden geçmiş.(yazık'lan adama, çok sövmüştür.)
Artık güncelleme mi gelmiş ne geldiyse yönetmelik(?)'e artık B noktası da kabul ediliyormuş. Satarsan yeni sahibine söyle dedi. İyi; olur, kulağıma küpe olsun.
Eyvallah deyip, 2 zamanlı 100 cc aracımla hem motoru, hemde ağzımı yanlayarak, sol kulaklarını çınlatarak uzaklaştım oradan.
Durum bu,
Artık önde ki değil arkadaki şase numarası geçerli olabiliyor.
ÜStteki arkadaş demiş. Tayvanlarda arkadan okunuyor diye. Japonlarda o parça kırılıyor falan dedi. Kırılıp düştüyse vay halinize.
Okunmuyorsa, vay halinize.
Allah kolaylık versin.
170 lira falan eğildik.
Kart'ta geçmiyor. Cash. Denizli merkez bankasında, oradaki kadar nakit yoktur. Bunlar derin mevzu tabi.
Selametle.
Fotolar:
Biz ve kamp sandalyemiz.
Malum noktalar.